22-05-17

Over de nominaties voor de Vlaamse Televisiesterren

Over de nominaties voor de Vlaamse Televisiesterren

 

De VRT heeft 19 nominaties voor de Vlaamse Televisiesterren, Vier heeft er 11 en VTM 6. De 10e editie van de awardshow De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren vindt op zaterdag 3 juni plaats in het Kursaal in Oostende. Comedian Xander De Rycke is de gastheer.

 

de-nacht-van-de-vlaamse-televisie-sterren.jpg

 

Nieuw dit jaar is dat er in de categorie entertainment twee prijzen voor beste entertainment worden uitgereikt: een prijs voor studioprogramma's en een prijs voor entertainmentprogramma's op locatie. Het nieuws staat in de Mediahuis-kranten en op de website van de Vlaamse Televisie Sterren.

 

Vier heeft zijn nominaties vooral te danken aan de succesvolle fictiereeks "Callboys". De "Callboys" kunnen wel maar twee beeldjes winnen: dat voor beste acteur en beste comedy. 

 

"Waar een programma wordt uitgezonden, is voor ons niet van tel", laat De Vlaamse Televisie Academie weten in een reactie aan De Standaard en Het Nieuwsblad. "Wij trekken de ene zender niet voor, we kijken enkel naar de kwaliteit. (...) Er zijn het afgelopen jaar enorm veel goede programma's gemaakt. Als je ze allemaal gezien hebt, dan heb je een jaar niet geslapen. Zeker op gebied van comedy zijn er mooie dingen gemaakt. Nu zijn enkel "Callboys", "Auwch", "Wat als?" en "De ideale wereld" genomineerd, maar ook "De 16" of "Generatie B" hadden in dat lijstje thuisgehoord. We leven in weelde." 

 

De avond zelf wordt bekendgemaakt wie de prijs voor rijzende ster en de carrièreprijs krijgen. 

 

De nominaties in alle categorieën

Beste acteur: 
Bart Hollanders - "Callboys"
Ben Segers - "Auwch"
Matteo Simoni - "Callboys"
Rik Verheye - "Callboys"

Beste actrice:
Ella Leyers - "Professor T."
Eva Van der Gucht - "Den elfde van den elfde"
Maaike Cafmeyer - "Eigen kweek"
Sien Eggers - "Eigen kweek"

Beste presentator: 
Adriaan Van den Hoof - "Sorry voor alles"
Gilles De Coster - "De mol"
Otto Jan Ham - "De ideale wereld"
Thomas Vanderveken - "Alleen Elvis blijft bestaan"

Beste presentatrice:
Ann Lemmens - "The voice van Vlaanderen"

Cath Luyten - "Buurman, wat doet u nu?" 
Danira Boukhriss - "Over eten"
Sofie Lemaire - "Culture club"

Beste drama: 
"Als de dijken breken" (Eén)

"Cordon" (VTM)
"Den elfde van den elfde" (Eén)
"Professor T." (Eén)

Beste humor- en comedyprogramma:
"Auwch" - Vier
"Callboys" - Vier
"De ideale wereld" - Canvas
"Wat als?" - VTM

Beste entertainmentprogramma locatie:
"Blind getrouwd" - VTM

"De mol" - Vier
"Liefde voor muziek" - VTM
"Sorry voor alles" - Eén

Beste Entertainmentprogramma studio:
"De slimste mens" - Vier

"Kalmte kan u redden" - Eén
"Mag ik u kussen?" - Eén
"The voice van Vlaanderen" - VTM

Beste reportage, documentaire- en informatieprogramma:
"De noodcentrale" - Eén

"Een kwestie van geluk" - Eén
"Terug naar eigen land" - Vier
"Topdokters" - Vier

Telenet Publieksprijs: 
"Blind getrouwd" - VTM

"De mol" - Vier
"Callboys" - Vier
"Sorry voor alles" - Eén

 

De Redactie

Schermafbeelding_2017-05-09_om_19.20_.38_.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-17

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

 

Vandaag-zaterdag 20 mei- wordt het evenement Radioday 2017 in Harlingen gehouden. Het evenement is voor de thuisblijvers live te volgen via radio en Internet.

 

waddenzee.jpg

 

De RadioDay 2017 wordt dus vandaag gehouden in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen. Liefhebbers van zeezenders komen ook dit keer weer ruim aan hun trekken. In het gebouw zijn verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen.

 

In een apart deel is een ruimte waar interviews worden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films worden gedraaid en andere interessante dingen te horen of te zien zijn. Ook worden de Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor ‘oude rotten in het vak’ In het gebouw zijn ook marktkramen aanwezig waar van alles te koop is.

 

Buiten het gebouw kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. Op zich is dit schip al de moeite van het bekijken waard, maar het heeft voor de radioliefhebbers nog iets om de vingers bij af te likken want: in het ruim van de sleper ligt exact hetzelfde type motor zoals dat ooit de Ross Revenge van Caroline aandreef.

 

Thuisblijvers kunnen het evenement volgen via de radio. De uitzendingen komen vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton dat ook in Harlingen ligt afgemeerd en waar normaal de programma’s van KBC Radio/Radio Seagull te horen zijn. Via de middengolffrequentie 747 kHz zijn sedert gisteren tot en met zondag speciale programma’s te horen. Het thema van alle programma’s is: Radio Mi Amigo.

 

Op de radiodag zelf zijn er overdag live programma’s met dj’s van weleer van Mi Amigo zoals Ferry Eden, Wim de Groot, Johan Vermeer, Marc Jacobs en Ad Roberts. De overige uren worden gevuld met programma’s uit het archief.

 

De uitzendingen zijn in Friesland te horen via 747 kHz en landelijk via Internet (in middengolf-sound). Ook in Zuid-Holland zal Radio Groeistad op zaterdag de programma’s vanaf Radioday 2017 doorgeven via de middengolffrequentie 747 kHz. De gehele programmering vind je hier.

 

De toegang tot het evenement bedraagt 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur. Meer informatie via de website van het evenement.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-17

NL: Radio Museum in teken van Toen was HiFi heel Bijzonder

NL: Radio Museum in teken van Toen was HiFi heel Bijzonder

 

Mocht je eens in de geburen zijn in Rotterdam...

 

Het Rotterdams Radio Museum staat na de tentoonstelling van 'het ontstaan van de televisie' nu in het teken van het thema ´Toen was HiFi heel Bijzonder´. Het museum in Rotterdam is geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

rotterdams-radio-museum.png

 

"Na de introductie van stereo begin jaren ´60 ontstond de behoefte aan betere geluidskwaliteit. Veel fabrikanten speelden daar op in. Begin jaren ´70 raakte het begrip HiFi langzaam ingeburgerd.

 

Met de overgang van elektronenbuizen naar transistor-apparaten kwam HiFi binnen het bereik van het grotere publiek. In het Rotterdams Radio Museum is nu een uitgebreide collectie HiFi apparatuur te zien uit de 70er, 80er en 90er jaren", aldus Frans de Jong, voorzitter van Stichting Rotterdams Radio Museum.

 

file_98457.jpg

 

Stichting Rotterdams Radio Museum heeft ook een afdeling met overtollig aangeboden apparatuur die tegen een zacht prijsje voor liefhebbers wordt aangeboden. Stichting Rotterdams Radio Museum is te vinden aan de Ceintuurbaan naast Correct in Rotterdam.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Philips.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-17

VRT cameraploeg bij Radio PROS voor TV opnamen

VRT cameraploeg bij Radio PROS voor TV opnamen

 

Eergisteren dinsdag 16 mei j.l. was er in de namiddag een cameraploeg (Iedereen Beroemd?) van de VRT aan het werk in Studio 1 van Radio PROS in Heldergem.

 

Naar wij vernemen gaat het om proefopnamen voor een nieuw TV programma op 'één' vanaf september.Voorlopig kwamen we niks meer te weten.Wanneer de beelden (en in welk programma) op antenne komen laten we zeker weten en zal ook medegedeeld worden via de website van Radio PROS.

 

17-5-2017 PROS filmploeg 'Iedereen Beroemd' op bezoek.jpg

De opnamen zitten er op.De filmploeg hier met Peter Schepens en Tim Schippers

(Foto vergroten? Effen op klikken!)

 

Het is overigens niet de eerste keer dat Radio PROS bezoek kreeg van een cameraploeg van de VRT. In het verleden was de lokale radio ook al (kort) te zien in 'Iedereen Beroemd'.

 

Radio PROS (105.8 FM en via livestream vanuit Heldergem (Haaltert) in "Iedereen Beroemd" (VRT TV Eén) op 5 november 2013 met als DJ Tony Van Beveren en zang & ontspanning kwam van Frank (van Ambidance)

 

Iets langer geleden op 29/10/2007 was een cameraploeg van 'Man Bijt Hond' ook te gast, dit was nog op de oude locatie op de Anderenbroek in Denderhoutem.

 

Lees ook: "Man Bijt Hond" te gast bij Radio PROS ! (29/10/2007)

 

Overigens werden een jaar of 7 geleden proefopnamen gemaakt bij 'Woestijnvis' in Vilvoorde.'Man Bijt Hond' zocht naar een nieuw slot-item voor het programma.Radio PROS werd hiervoor gevraagd.Jan Bakker, Pieter Van Banden en Soul Stonzy werden  afgevaardigd aldaar.Het sluitstukje haalde echter de uitzending niet...

 

Ook in 2007 werd PROS nog eens gevraagd om medewerking voor 'Man Bijt Hond'.Het ging over de verkiezing van Sarkozy én de Franse zangeres Mireille Mathieu en meerbepaald over La Marseillaise (Franse Volkslied) dat ze (blijkbaar minder goed) gezongen had.Pieter Van Banden kreeg toen een hele cameraploeg thuis over de vloer.Dat haalde wél de uitzending 's avonds!

 

dyn006_original_640_480_pjpeg_2616433_c167c6f6d191ef23720492f2ac3c1542.2.jpg

 'Man Bijt Hond' te gast bij Radio PROS op 28/10/2007

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-17

Satelliet:Doorbraak Ultra HD

Satelliet:Doorbraak Ultra HD

 

Door een distributieovereenkomst tussen het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group en het in Hilversum gevestigde Insight TV is deze Ultra HD zender nu te zien in het aanbod van CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT. Daarmee is de M7 Group de eerste grotere aanbieder in Nederland en België die Ultra HD aanbiedt aan iedereen met geschikte ontvangstapparatuur. Toch kleven er ook in dit geval vooralsnog beperkingen aan.

 

ultra.jpg

 

Bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen wordt voorlopig alleen de coderingsnorm Viaccess in de uitzendstream van Insight TV opgenomen. Dat houdt in dat men Insight UHD voorlopig alleen met een Viaccess CI-module met geïntegreerde smartcard kan bekijken en Insight HD (niet – UHD!) alleen met de twee modellen interactieve M7 HD-satellietontvangers. Omdat M7 Group nog geen eigen interactieve UHD-satellietontvanger heeft, kan men Insight TV 4K UHD dus alleen nog maar met een Ultra HD-televisie (met DVB-S2 tuner) of UHD-satellietontvanger in combinatie met de Viaccess CI-module bekijken. En ook iedereen met de bekende Mediaguard kaarten valt buiten de boot. Dat dit zo is heeft vooral te maken met de strenge eisen voor beveiliging. Insight UHD heeft unieke content.

 

Lees HIER het artikel verder op de website van Satellite Magazine

 

Satellite Magazine(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén:Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma

Eén:Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma

 

Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma vol sportieve uitdagingen voor Eén. In "Op de man af" zal ze het elke aflevering bovendien opnemen tegen een man. Het programma komt ten vroegste in 2018 op antenne.

 

1402453389.jpg

 

Saartje Vandendriessche maakte het nieuws bekend op microblogsite Twitter. De opnames zijn volop aan de gang.

 

"Dit jaar wordt een jaar vol sportieve uitdagingen waar ik mij helemaal in kan uitleven en zeker als ik het tegen een man mag opnemen @een #opdemanaf", schrijft Vandendriessche.

 

De presentatrice is op dit ogenblik in de oude kerncentrale van Kalkar in Duitsland om een van de koeltorens te beklimmen. Vandendriessche heeft ook al getraind om de schaatsdiscipline "Crashed ice" onder de knie te krijgen.

 

De opnames voor het nieuwe Eén-programma lopen nog een hele tijd door. Het programma wordt ten vroegste in 2018 op televisie verwacht.

 

logo één (2015).jpg

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-17

Délégatie van Zorgdorp ‘De Pastorij’ op bezoek bij Radio P.R.O.S.

Délégatie van Zorgdorp ‘De Pastorij’ op bezoek bij Radio P.R.O.S.

 

Toen Radio P.R.O.S. op bezoek was (voor een ontspanningsnamiddag) op donderdagnamiddag 27 april j.l. in Zorgdorp De Pastorij in Denderhoutem werden héél wat plaatjes op verzoek gedraaid  in de mooi versierde en bomvolle cafétaria.

 

Niet aan alle verzoekplaatjes kon toen wegens tijdsgebrek voldaan worden .Een verslagje met foto’s vindt u trouwens op de website van Radio PROS of via deze blog van het Muziekmuseum.Ook alle foto's hieronder kan je bekijken in groter formaat door er op te klikken!

 

DSCN7994.jpg

 

Er werd toen afgesproken met  animatrice Sylvie om de rest van de verzoekjes te gaan draaien in een speciaal ingelast live programma met de presentatoren Tim Schippers en Pieter Van Banden.En op maandag 15 mei was het zover tussen 14 en 16 uur.

 

Om het wat gezelliger te maken zorgden animatrices Sylvie,Nicky,Lisa en Tessa voor een live publiek in de studio.Een afvaardiging van 15 bewoners van De Pastorij kwamen een kijkje nemen in de studio (meer kon niet wegens plaatsgebrek in het Praathuis).

 

Wie er niet bij kon zijn moest luisteren via de radio of  de livestream.Maar uiteraard waren de rechtstreekse beelden van de studio én de bezoekersruimte te zien via de videostream.

 

En dat speciaal ingelast radioprogramma bleek een schot in de roos te zijn voor de aanwezigen in Studio 1 in de Leistraat in Heldergem.Die zorgden meteen voor een gezellige sfeer.Radio P.R.O.S. zorgde voor een goeie koffie én nog voor wat frisser...

 

DSCN7989.jpg

 

Er werd tijdens de verzoekplaatjes gezwaaid en meegezongen.En zelfs in de kleine ruimte werd er toch nog plaats gevonden om enkele danspasjes te zetten.En geloof het of niet maar een paar bewoners van De Pastorij namen ook wel eens zelf het woord aan de microfoon! Precies echte radiomakers met die koptelefoon op…

 

DSCN7970.jpg

 

Al mogen we wel zeggen dat Sylvie de spits mocht afbijten want bij de aanvang van het programma  moest ze de délégatie natuurlijk voorstellen.

 

DSCN7968.jpg

 

En Lisa mocht het weerbericht presenteren tijdens het programma en toegegeven dat viel wel best mee! Tim merkte meteen op dat de dame in kwestie er de radiostem voor had.

 

DSCN7986.jpg

 

En de 2 uurtjes waren vlugger om dan gedacht.Het einde van de uitstap kwam in zicht en de bezoekers keerden meer dan tevreden terug naar Denderhoutem richting ‘De Pastorij’.

 

Lees ook op deze blog: Radio P.R.O.S. was in w.z.c.' De Pastorij' in Denderhoutem (28/4/2017)

 

En dan nu de foto's in volgorde...

 

DSCN7957.jpg

DSCN7958.jpg

DSCN7959.jpg

DSCN7960.jpg

DSCN7962.jpg

DSCN7963.jpg

DSCN7964.jpg

DSCN7965.jpg

DSCN7966.jpg

DSCN7967.jpg

DSCN7968.jpg

DSCN7969.jpg

DSCN7970.jpg

DSCN7971.jpg

DSCN7972.jpg

DSCN7973.jpg

DSCN7974.jpg

DSCN7975.jpg

DSCN7976.jpg

DSCN7977.jpg

DSCN7978.jpg

DSCN7979.jpg

DSCN7980.jpg

DSCN7981.jpg

DSCN7982.jpg

DSCN7983.jpg

DSCN7984.jpg

DSCN7985.jpg

DSCN7986.jpg

DSCN7987.jpg

DSCN7988.jpg

DSCN7989.jpg

DSCN7990.jpg

DSCN7991.jpg

DSCN7992.jpg

DSCN7993.jpg

DSCN7994.jpg

DSCN7995.jpg

DSCN7996.jpg

DSCN7997.jpg

DSCN7998.jpg

DSCN7999.jpg

 

Lees ook: Radio P.R.O.S. was in w.z.c.' De Pastorij' in Denderhoutem (28/4/2017)

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland:RadioDay op zaterdag 20 mei in Harlingen

Nederland:RadioDay op zaterdag 20 mei in Harlingen

 

In het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen is het op zaterdag 20 mei 2017 'RadioDay'. Op deze dag komen liefhebbers van zeezenders weer ruim aan hun trekken. De dag begint om 11.00 uur (deuren open 10.00 uur) en eindigt rond 17.00 uur.

 

RadioDay%20header%202017.jpg

 

In het gebouw zijn verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen. Er is een ruimte waar interviews worden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films worden gedraaid en andere interessante dingen te horen of te zien zijn.

 

Aan het woord komen onder meer Paul Rusling (Laser/Radio 270), Alan Beech (Caroline) en Mike Spenser (Laser). Ook worden enkele Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor 'oude rotten in het vak'

 

In het gebouw staan ook marktkramen waar van alles te koop is. Van hebbedingetjes op het gebied van zeezenders tot en met bijzondere grammofoonplaten. Buiten het gebouw kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. De intree is €17,50.

 

combi%20Entrepotgebouw%20en%20Holland.jpg

 

  • De website van  RadioDay met meer informatie.
 

RadioNL (Marin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-17

Satelliet: Joyne in aantocht !

Satelliet:  Joyne in aantocht !

 

Nederland krijgt definitief een tweede aanbieder van satelliettelevisie. Joyne is het bedrijf dat voor het eerst sinds het bestaan CanalDigitaal met een eigen zenderaanbod via de satelliet wil gaan concurreren.

 

1715082187.2.png

 

Joyne laat aan Totaal TV weten dat het zenderaanbod uiterlijk in juli voor de satellietkijker beschikbaar komt. Het zenderaanbod bestaat in ieder geval uit de zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting. Daarnaast heeft Joyne ook distributieovereenkomsten met Discovery Networks Benelux en FOX Sports bereikt.

 

Over prijzen en abonnementsvormen kan Joyne op dit moment nog geen mededelingen doen. Opvallend is wel de overeenkomst met Discovery Networks. De contentaanbieder ligt met diverse partijen in de clinch over het vernieuwen van doorgifte-afspraken. Hieronder bevindt zich ook M7 Group dat eigenaar van CanalDigitaal is. M7 Group is echter nog in gesprek met Discovery en de zenders zijn vooralsnog ook gewoon beschikbaar.

 

Joyne gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Het heeft hiervoor een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. De satelliet waarop Joyne gaat uitzenden is de Eutelsat 9B satelliet op 9° Oost, een wat oudere satelliet van Eutelsat die voorheen op 13° Oost actief was.

 

Voor deze satellietpositie is om meerdere redenen bewust gekozen. De satelliet kan namelijk met kleinere schotelantennes in Nederland ontvangen worden. Voor recreatief gebruik zijn nog meer voordelen. Zo kan men met een 60cm schotel in vakantiegebieden in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië, naar het toekomstig zenderaanbod van Joyne kijken.

 

Tot ver in Turkije en in Marokko is ontvangst met een 80cm schotel goed mogelijk. Nadeel is wel dat de meeste in Nederland kijkende satelliethuishoudens de schotelantenne opnieuw moeten uitrichten indien zij een overstap zouden overwegen. Om ook ontvangst van de ongecodeerde Duitse zenders op de Astra1-satelliet te behouden, dient men de hele installatie om te bouwen naar een dure multifocus antenne. Joyne heeft vanwege praktische redenen voor de Eutelsat 9B en niet voor de Hotbird-satelliet van satellietbedrijf Eutelsat op 13° Oost gekozen. Dat heeft te maken met de zeer beperkt beschikbare bandbreedte op de Hotbird. Joyne heeft met Eutelsat een huurovereenkomst voor meerdere transponders gesloten en ruimte om het zenderaanbod verder uit te breiden.

 

Draaiende schotelantenne.gif

 

Joyne heeft laten weten op korte termijn niet alleen meer informatie over het zenderaanbod maar ook over technische details, waaronder de codering, bekend te maken. Wel laat het bedrijf weten dat satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot geen nieuwe ontvanger hoeven te kopen.

 

Satellite Magazine(Jarco Kriek, Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

 

Een aantal Nederlandse marktpartijen heeft onlangs bekendgemaakt dat zij tv-abonnementen voor satellietontvangst van Nederlandse zenders wil gaan aanbieden. In het nieuwe bedrijf Joyne zijn in ieder geval de bedrijven Megros, Rian en Arob Antennebouw als aandeelhouder actief. De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?

 

Logo-Joyne (NL).png

 

"De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?"Al langere tijd is de roep onder een groep satellietkijkers om een concurrent van CanalDigitaal aanwezig. CanalDigitaal, en haar voorlopers, biedt sinds 1996 digitale satelliettelevisie in Nederland aan. De eerste tien jaar had CanalDigitaal een riante positie op de Nederlandse markt. Het was de enige aanbieder in Nederland die digitale televisie aanbod. Door een landelijke dekking te koppelen aan het unieke van digitale televisie werd het satellietsignaal in Nederland ook als aanvoersignaal voor kabelbedrijven gebruikt. Daar is nu meer dan twintig jaar later verandering in gekomen. Glasvezel heeft de taak van satelliet als aanvoersignaal overgenomen. Satelliet wordt in bepaalde gevallen alleen nog als backup gebruikt voor als het aanvoersignaal via glasvezel door een storing niet beschikbaar is.

 

Deze zakelijke ommekeer heeft ook gevolgen voor de consument, de satellietkijker dus. Kon CanalDigitaal vroeger de kosten van satellietverspreiding van het eigen aanbod verdelen onder zakelijke klanten en consumenten is dat nu heel anders. De meeste inkomsten moeten nu van de consument komen. Met het in het leven roepen van M7 Platform Services probeert CanalDigitaal-eigenaar M7 Group opnieuw de zakelijke markt te bereiken. En met succes. Steeds meer internationale zenders gebruikende satllietfaciiteiten van de M7 Group voor een aanvoersignaal naar andere Europese aanbieders.

 

Lees HIER het artikel verder via Satellite Magazine

 

Schotel.jpg

 

Satellite Magazine(Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende