17-12-17

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

En hij ontvangt oud-radiocollega's

 

Eclips TV, voor de vijftig plussers, begint langzaam op kruissnelheid te komen. Een niet onaardig moment met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht. De tv-mannen doen daarvoor onder andere beroep op radioman Michel Follet, nog steeds actief bij Joe, en gaan ook de muziek niet uit de weg. Een ander Radio 2-monument maakt er eveneens zijn opwachting. Maar dan als gast…

Michel Follet-De Herkenwijsjes.jpg

Michel Follet is dagelijks te zien met een magazine voor de 50+ kijker. ’Aan het juiste adres’ zal geregeld uitpakken met verrassende namen en gasten. Ook mensen die niet zo vaak (meer) aan bod komen op televisie. Tussen elke gast door is er een rubriekje. Michel stelt dagelijks één van de filmklassiekers uit zijn collectie voor maar als er een actuele film in de bioscoop komt die zich op de 50+ richt, zal hij daar op focussen. Hij toont ook dagelijks een clip van een bijzonder liedje met een mooi verhaal erbij.

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

Enkele genodigden van de eerste week zijn o.a. Radio 2 monument Marc Brillouet, orkestleider Lou Roman die komt vertellen over zijn boek, en tekenaar Jean-Pol over zijn unieke strips; Kramikske, Annie en Peter, Kabouter Plop, Samson en Gert, Sammy. Tijdens de week van Kerstmis naar Nieuwjaar vertelt Connie Neefs over haar broer Louis en haar nieuwe plannen voor 2018. In de eerste week van het nieuwe jaar komt jeugdfeuilleton-veteraan Raymond Bossaerts (Ben uit Kapitein Zeppos) langs. Het programma is telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur te zien.

Eclips-TV-.jpg

Een ander programma start één dag eerder. Een magazine dat zich eerder richt naar de echte muziekliefhebber. Een Eclips-kijker komt in de studio zijn platencollectie becommentariëren en brengt daarbij zelf oude elpees of een instrument mee. Pianist Geert Maeckelbergh en Michel Follet vragen de genodigde uit en soms haakt Geert wel eens in op één van de keuzes. Geen enkel genre wordt uitgesloten. Tussendoor wordt met de gast ook nog een korte quiz ‘Herken dit wijsje’ gespeeld. Muziek en muziekbeleving in alle mogelijk facetten een half uur lang, telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur.

EclipsTV via Telenet op kanaal 40 en ProximusTV op kanaal 109

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-17

Eclips TV start eigen programma voor 50 plussers…met Michel Follet !

Eclips TV start eigen programma voor 50 plussers…met Michel Follet !

 

Eclips begint vanaf maandag 18 december, net voor de feestperiode, met een dagelijks magazine voor de 50+ kijker.

Een huiselijk programma waarin Michel Follet telkens 4 gasten ontvangt die hij ook de rest van de week graag laat vertellen over hun leven & werk, passies en vrije tijd. Bekende, maar ook onbekende mensen die allemaal zelf 50+ zijn of over een thema komen vertellen dat een 50+ boeien kan. “Aan het juiste adres” zal geregeld uitpakken met verrassende namen en gasten. Ook mensen die niet zo vaak aan bod (meer) komen op televisie. Tussen elke gast door is er een rubriekje. Michel stelt dagelijks één van de filmklassiekers uit zijn collectie voor maar als er een actuele film in de bioscoop komt die zich op de 50+ richt, zal hij daar met veel plezier aandacht aan schenken. Hij toont ook dagelijks een clip van een bijzonder liedje met een mooi verhaal erbij. En halfweg het magazine schakelen ze over naar de keuken van Janine Bischops. Janine onthult elke dag een geheimpje, een recept of een keukentip tussen fornuis en aanrecht. Op het eind is er ook nog de dagelijkse kijkersvraag.

Eclips-TV-brengt-TV-Magazine-50-Persregio-Dender.jpg

Enkele genodigden van de eerste week zijn o.a. orkestleider Lou Roman (zie foto onderaan) die komt vertellen over zijn boek, en tekenaar Jean-Pol over zijn unieke strips. Tijdens de week van Kerstmis naar Nieuwjaar vertelt Connie Neefs over haar broer Louis en haar nieuwe plannen voor 2018.Ook jeugdfeuilleton-veteraan Raymond Bossaerts (zeg maar Ben uit “Kapitein Zeppos” en zoveel meer) zit verweven in de éérste week. Overigens in week drie van het nieuwe jaar begroeten ze trouwens ook Radio 2 monument Marc Brillouet (foto).

Marc Brillouet (eigen foto R 100 Leuven ).jpg

Het programma loopt telkens om 11.00, 17.00 en 20.00 uur.

Een ander programma start één dag eerder. Dit wordt een magazine dat zich eerder richt naar de echte muziekliefhebber. Een Eclips-kijker komt in de studio zijn platencollectie becommentariëren en brengt daarbij misschien zelf oude LP’s of een instrument mee. Pianist Geert Maeckelbergh en Michel Follet vragen de genodigde uit en soms haakt Geert wel eens in op één van de keuzes. Geen enkel genre wordt uitgesloten. Tussendoor spelen ze met de gast ook nog een korte quiz ‘herken dit wijsje’. Muziek en muziekbeleving in alle mogelijk facetten een half uur lang, telkens om 11.00, 17.00 en 20.00 uur.

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

Michel Follet:' Niet alleen mag ik op mijn verjaardag, zaterdag 16 december bij Klara van 11u00 tot 13u00 mijn favoriete (vooral klassieke en film)muziek kiezen in “De Liefhebber” bij Katelijne Boon, de dag daarna beginnen we aan een nieuw project dat me altijd nauw aan het hart lag en waar ik al jaren een lans voor breek: televisie maken voor de verwaarloosde oudere doelgroep met programma’s op hén afgestemd. Dat gaan we proberen te maken vanaf zondag 17 december bij Eclips TV.'

Elke zondag maak ik daar een muziekmagazine met een geweldige pianist, Geert Maeckelbergh en één Eclips kijker/muziekliefhebber, vanuit onze hobbykamer. “De Herkenwijsjes”.

Elke weekdag ontvang ik 4 gasten in mijn salonnetje in “Aan het juiste adres”, stel ik een filmklassieker uit mijn collectie voor, een liedje waar ik een bijzondere band mee heb én glippen we 2 minuten binnen in de keuken (écht haar keuken) van Janine Bischops.

De uitzendingen zijn (zowel zondag als in de week) telkens om 11u00, 17u00 en 20u00 (herhaling).

Mochten jullie boeiende (onbekende) gasten kennen (wel 55+) voor dit programma: laat het me zeker weten.
Of een muziekliefhebber met een brede smaak (misschien ben jij dat wel): altijd welkom.

Fijne feesten en alle geluk in het nieuwe jaar!

Klembord01.jpg

unnamed.jpg

En dan nu...foto's !

AHJA lou roman 2.JPG

Lou Roman

ECLIPS AAN HET JUISTE ADRES gasten week 1.JPG

Ziehier dus de gasten van de eerste week !

Beide bovenstaande foto's in groot formaat bekijken kan door er op te klikken !

Eclips TV vindt u op Kanaal 40 bij Telenet en op Kanaal 109 bij ProximusTV.

20121510_1456403007753236_7047471810604808344_o.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-12-17

MIG binnenkort ook in Ninove en Zottegem te beluisteren…

MIG binnenkort ook in Ninove en Zottegem te beluisteren…

MIG gaat uitbreiden. De radiozender voor Geraardsbergen en Lierde zal binnenkort ook te beluisteren zijn in Ninove en Zottegem. Daarvoor heeft de overheid het licht op groen gezet. De uitbreiding zal ten laatste in 2018 afgerond zijn. Daardoor verhoogt het aantal potentiële luisteraars van 30.000 naar 130.000. Met de schaalvergroting wordt MIG meteen de grootste regionale radio in de streek. “We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan in Ninove en Zottegem”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “We hebben een heel erg sterke band met Geraardsbergen en omgeving. Het is onze bedoeling ook om snel het muzikale hart van de Ninovieters en Zottegemnaars te veroveren. We hopen dat onze mix van hedendaagse muziek en veel streeknieuws ook hen zal boeien.”

Radio-MIG-team-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

MIG zendt vandaag uit via FM 104.9 in de regio van Geraardsbergen. In Ninove wordt FM 106.2 de nieuwe frequentie. Zottegem wordt FM 105.2. Dankzij de RDS-functie op elk radiotoestel zullen alle frequenties met elkaar worden verbonden, zodat het overschakelen tussen de verschillende frequenties automatisch gebeurt. Ook via radiomig.be zal je MIG wereldwijd kunnen blijven beluisteren. De bijkomende frequenties hebben ook een groot voordeel voor de inwoners van Geraardsbergen. “Door het heuvelachtige landschap en storingen van andere radiozenders, kampte MIG de voorbije jaren met storingen in het noorden van Geraardsbergen. Deelgemeenten als Idegem, Waarbeke en Zandbergen zullen in 2018 ook geruisloos naar MIG kunnen luisteren via de bijkomende frequenties.”

Afgelopen zomer was MIG te gast op verschillende locaties met hun mobiele studio. “Dankzij onze eigen mobiele studio kunnen we heel snel aanwezig zijn op evenementen in de streek. Live radio tussen onze luisteraars met alle mogelijkheden zoals we die in onze vaste studio hebben. We kijken er alvast naar uit om volgend jaar ook op evenementen in Zottegem en Ninove live radio te maken.

PersRegioDender

logo_4.png

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

 

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-17

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

Michel Follet maakt zijn opwachting bij Eclips TV

En hij ontvangt oud-radiocollega's

 

Eclips TV, voor de vijftig plussers, begint langzaam op kruissnelheid te komen. Een niet onaardig moment met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht. De tv-mannen doen daarvoor onder andere beroep op radioman Michel Follet, nog steeds actief bij Joe, en gaan ook de muziek niet uit de weg. Een ander Radio 2-monument maakt er eveneens zijn opwachting. Maar dan als gast…

Michel Follet is vanaf maandag 18 december dagelijks te zien met een magazine voor de 50+ kijker. ’Aan het juiste adres’ zal geregeld uitpakken met verrassende namen en gasten. Ook mensen die niet zo vaak (meer) aan bod komen op televisie. Tussen elke gast door is er een rubriekje. Michel stelt dagelijks één van de filmklassiekers uit zijn collectie voor maar als er een actuele film in de bioscoop komt die zich op de 50+ richt, zal hij daar op focussen. Hij toont ook dagelijks een clip van een bijzonder liedje met een mooi verhaal erbij.

!cid_image001_jpg@01D374D2.jpg

Enkele genodigden van de eerste week zijn o.a. Radio 2 monument Marc Brillouet, orkestleider Lou Roman die komt vertellen over zijn boek, en tekenaar Jean-Pol over zijn unieke strips; Kramikske, Annie en Peter, Kabouter Plop, Samson en Gert, Sammy. Tijdens de week van Kerstmis naar Nieuwjaar vertelt Connie Neefs over haar broer Louis en haar nieuwe plannen voor 2018. In de eerste week van het nieuwe jaar komt jeugdfeuilleton-veteraan Raymond Bossaerts (Ben uit Kapitein Zeppos) langs. Het programma is telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur te zien.

Eclips-TV-.jpg

Een ander programma start één dag eerder. Een magazine dat zich eerder richt naar de echte muziekliefhebber. Een Eclips-kijker komt in de studio zijn platencollectie becommentariëren en brengt daarbij zelf oude elpees of een instrument mee. Pianist Geert Maeckelbergh en Michel Follet vragen de genodigde uit en soms haakt Geert wel eens in op één van de keuzes. Geen enkel genre wordt uitgesloten. Tussendoor wordt met de gast ook nog een korte quiz ‘Herken dit wijsje’ gespeeld. Muziek en muziekbeleving in alle mogelijk facetten een half uur lang, telkens om 11:00, 17:00 en 20:00 uur.

EclipsTV via Telenet op kanaal 40 en ProximusTV op kanaal 109

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belpop 100 is opvolger van 100 op 1 op Radio 1

Belpop 100 is opvolger van 100 op 1 op Radio 1

 

Radio 1 heeft een nieuwe lijst: de Belpop 100, de opvolger van de 100 op 1. Dat heeft presentatrice Ayco Duyster bekendgemaakt in "De ochtend". 

3b1f6e26-d986-11e7-8ba7-02b7b76bf47f.jpg

"Sinds 2 jaar hebben we ook de Lage Landenlijst met Nederlandstalige muziek, daar zit ook heel veel kleinkunst in", legt Duyster uit. "Het is niet helemaal een nieuwe lijst, maar vooral een nieuwe naam. We willen in deze lijst focussen op de Belgische pop- en rockgeschiedenis. Er zijn heel veel groepen en nummers waar je uit kan kiezen. Ik denk bijvoorbeeld spontaan aan dEUS, Stromae, Admiral Freebee, Triggerfinger, Daan, The Scabs,... Je kan er heel veel bedenken, uit de jaren 90, 80, 70, maar toch misschien net die dingen die niet in de top 5 van de Lage Landenlijst staan."  

logo Radio 1 (VRT).jpg

Stemmen voor de lijst kan sedert dinsdag 5 december via de website van Radio 1. De lijst wordt op zaterdag 16 december van 9 tot 18 uur uitgezonden op Radio 1.  De presentatie is in handen van Ayco Duyster (foto VRT) en Evert Venema. 

Ayco-Duyster.jpg

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-17

Nederland: ‘Radiopiraten’ nu legaal via DAB+

Nederland: ‘Radiopiraten’ nu legaal via DAB+

 

Tijdelijke experiment tot 1 januari 2018

 

De voormalige Haagse piraten Radio Stad Den Haag en HitRadio Centraal zijn tot 1 januari te beluisteren via het lokale DAB+-netwerk van Impact AM uit Leiden (kanaal 5D). Deze laatste maakt gebruik van een tijdelijke vergunning die werd afgegeven door Agentschap Telecom voor een periode van zes maanden. Dit met de mogelijkheid nog eens te verlengen voor een half jaar.

HitRadio Centraal was half november al toegevoegd. Sinds dit weekeinde is ook Radio Stad Den Haag aanwezig. Beide stations hebben een piratenverleden. Radio Stad Den Haag en HitRadio Centraal ruilden dat enkele jaren geleden in voor een legaal bestaan via internet.

logo DAB+.png

De voormalige Haagse piraten Radio Stad Den Haag en HitRadio Centraal zijn tot 1 januari te beluisteren via het lokale DAB+-netwerk van Impact AM uit Leiden (kanaal 5D). Deze laatste maakt gebruik van een tijdelijke vergunning die werd afgegeven door Agentschap Telecom voor een periode van zes maanden. Dit met de mogelijkheid nog eens te verlengen voor een half jaar.

HitRadio Centraal was half november al toegevoegd. Sinds dit weekeinde is ook Radio Stad Den Haag aanwezig. Beide stations hebben een piratenverleden. Radio Stad Den Haag en HitRadio Centraal ruilden dat enkele jaren geleden in voor een legaal bestaan via internet.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-17

MNM eerste VRT-radio met «open office studio»

MNM eerste VRT-radio met  «open office studio»

 

Hitzender palmt hele zevende verdieping in

 

MNM maakt voortaan als eerste VRT-radio gebruik van een «open office radiostudio». Radioworld.com, het prestigieuze internationale magazine en website voor de radiobusiness, wijdde er een uitgebreid (Engelstalig) artikel aan.

MNM-on-air-studio-1-800x445.jpg

Om de nieuwe open office studio te realiseren verkaste MNM van de derde naar de zevende verdieping, die nu integraal – 590 m2 – door MNM wordt gebruikt. Er wordt voor het eerst ook afgeweken van het principe van de “geluidsdichte dozen” die alle VRT-radiostudio’s totnogtoe waren.

MNM-on-air-studio-3.jpg

Bart De Raes (foto © VRT)

“Met het hitformat van MNM hoefden we de hoogwaardige akoestische isolatienormen niet (meer) te volgen. De presentator opent soms zelfs het buitenvenster. Het station biedt bijna continu muziek, presentatie, instrumentale bedjes en jingles en bijna geen ‘droge’ presentatie”, zegt Bart De Raes, netwerkbeheerder en lid van de werkgroep die het nieuwe concept uitwerkte.

Drie jaar nadenken

De denkoefening om de oude structuur, met tal van kamers en kantoortjes, om te vormen tot een open plattegrond, plus de positionering van alle verschillende onderdelen, nam drie jaar in beslag.

“Ik wilde af van dj’s die achter hun schermen verborgen waren, uitkijkend op een grijze muur, om te komen tot een open werkruimte, met veel daglicht. Deze lay-out brengt hen in de ‘echte’ wereld, met zicht op licht en duisternis, zonneschijn en regen”, zegt MNM-manager Rino Ver Eecke.

De werkgroep deed veel inspiratie op bij de Duitse publieke omroep Radio 1 Live. Daar vonden ze het zogenaamde “haaienvin en banaan”-ontwerp voor de on-air positie: twee onafhankelijk in de hoogte verstelbare bureaus. Voorts moesten de nieuwe studio’s voldoen aan drie principes: flexibel, modulair en gebruiksvriendelijk.

Verder dit artikel lezen kan meteen HIER (RadioVisie)

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-17

Voor de ‘pure’ radiofans

Voor de ‘pure’ radiofans

Middengolfradio is ver van ‘dead and buried’. Het onlangs opduiken van Radio Caroline op een goede AM-frequentie (648 kHz) is daar het beste bewijs van. Uiteraard speelt het (zeezender)verleden van dit station in ruime mate een rol.

fault.jpg

Edoch, als RadioVisie hebben wij het grote voorrecht nog heel veel mensen te kennen die de band quasi dagelijks van beneden naar boven (en omgekeerd), minutieus afzoeken. Al naargelang de weersomstandigheden en zeker ’s avonds worden steeds weer nieuwe zenders uit verre oorden ontdekt of herontdekt . Uiteraard komen we dan dicht in de buurt van wat algemeen bekend is als DX-ing’. Een prima forum dat aandacht besteedt aan AM-zenders en de meest actuele info publiceert, is Ydun’s Medium Wave Info. Onze eigen RTBf passeerde onlangs nog de revue.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MIG binnenkort ook in Ninove en Zottegem te beluisteren…

MIG binnenkort ook in Ninove en Zottegem te beluisteren…

MIG gaat uitbreiden. De radiozender voor Geraardsbergen en Lierde zal binnenkort ook te beluisteren zijn in Ninove en Zottegem. Daarvoor heeft de overheid het licht op groen gezet. De uitbreiding zal ten laatste in 2018 afgerond zijn. Daardoor verhoogt het aantal potentiële luisteraars van 30.000 naar 130.000. Met de schaalvergroting wordt MIG meteen de grootste regionale radio in de streek. “We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan in Ninove en Zottegem”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “We hebben een heel erg sterke band met Geraardsbergen en omgeving. Het is onze bedoeling ook om snel het muzikale hart van de Ninovieters en Zottegemnaars te veroveren. We hopen dat onze mix van hedendaagse muziek en veel streeknieuws ook hen zal boeien.”

Radio-MIG-team-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

MIG zendt vandaag uit via FM 104.9 in de regio van Geraardsbergen. In Ninove wordt FM 106.2 de nieuwe frequentie. Zottegem wordt FM 105.2. Dankzij de RDS-functie op elk radiotoestel zullen alle frequenties met elkaar worden verbonden, zodat het overschakelen tussen de verschillende frequenties automatisch gebeurt. Ook via radiomig.be zal je MIG wereldwijd kunnen blijven beluisteren. De bijkomende frequenties hebben ook een groot voordeel voor de inwoners van Geraardsbergen. “Door het heuvelachtige landschap en storingen van andere radiozenders, kampte MIG de voorbije jaren met storingen in het noorden van Geraardsbergen. Deelgemeenten als Idegem, Waarbeke en Zandbergen zullen in 2018 ook geruisloos naar MIG kunnen luisteren via de bijkomende frequenties.”

logo_4.png

 

Afgelopen zomer was MIG te gast op verschillende locaties met hun mobiele studio. “Dankzij onze eigen mobiele studio kunnen we heel snel aanwezig zijn op evenementen in de streek. Live radio tussen onze luisteraars met alle mogelijkheden zoals we die in onze vaste studio hebben. We kijken er alvast naar uit om volgend jaar ook op evenementen in Zottegem en Ninove live radio te maken.” Volgende week zaterdag zend MIG live uit vanop de kerstmarkt in Geraardsbergen.

 

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

 

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

 

PersRegioDender

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-17

Altijd maar meer nieuwe games voor smartphones

Altijd maar meer nieuwe games voor smartphones

 

Vlamingen kiezen steeds vaker hun smartphone voor het spelen van digitale games. Bovendien zetten Belgische game-ontwikkelaars hoofdzakelijk in op de productie van games voor smartphones. De traditionele manier van gamen op computers en spelconsoles kent dan weer een dalende populariteit.

 

smartphone.jpgMeer dan de helft van de Vlamingen speelt maandelijks minstens één game op eender welk apparaat. Dat blijkt uit een studie van het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (Imec), dat 2.000 Vlamingen ondervroeg in 2016. Gamen is vooral populair bij de jongere generatie. Maar opvallend is dat ook een derde van de vijftigplussers maandelijks digitale games speelt.

 

De studie toont daarnaast ook de opkomst van games op smartphones aan. Jarenlang werd er voornamelijk op computers gegamed. Maar de voorbije jaren vindt er een verschuiving plaats. Zo speelt een derde van de Vlamingen maandelijks minstens één game op zijn smartphone. Een vierde van de Vlamingen speelt maandelijks minstens één computergame. Bij tablets is er zelfs een daling naar een op vijf Vlamingen.

 

Maar ook gameconsoles, zoals Playstation en Xbox, verliezen steeds meer grond. In 2016 speelde slechts een op de tien Vlamingen maandelijks op een gameconsole. Daarnaast zijn draagbare gameconsoles, zoals de Nintendo Gameboy, zelfs een nicheproduct geworden in Vlaanderen.

 

Dit betekent echter niet dat de gaming-industrie het minder goed doet. Newzoo, dat marktonderzoek naar de global gaming-industrie verricht, voorspelt dat wereldwijd de totale markt tussen 2016 en 2020 zal toenemen met 6,2 procent. Dit jaar bedraagt de omzet zowat 100 miljard euro. In 2020 zou daar nog eens 20 miljard bij komen. De omzet van de game-industrie is daarmee groter dan die van de film- en muziekindustrie tezamen.

 

Maar ook in België doet de game-industrie het niet slecht. Hoewel deze industrie nog jong is in België, zijn er vandaag zo'n 80 bedrijven verspreid over ons land. Bovendien is er sprake van een bloei wegens het internationale succes. Zo kende de Belgische game-industrie in 2014 een omzet van zo'n 45 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in 2012. En ook voor de toekomst wordt een stijging verwacht.

 

VRTNWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende