27-05-18

FOTOBOEK OVER RADIO VERONICA

NIEUW FOTOBOEK OVER RADIO VERONICA
 
 
In november verscheen "Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde". In het boek staan ruim driehonderd, meestal niet eerder gepubliceerde foto's gemaakt door Hans Becker uit de periode 1970-1974, toen hij voor het station werkte. Hij presenteerde Veronica's Popjournaal, werkte mee aan Lexjo specials en was redacteur van het Veronica blad. Hans werd door Rob Out aangemoedigd om foto's te maken van ‘het leven bij Veronica’. 
 

3021922-fa1a59256537c22b32e529f5e8ff60cc.jpg

 

De auteur schreef ook de begeleidende teksten bij de elf hoofdstukken. Het gaat, uiteraard, over de stranding en de strijd om het voortbestaan. Maar ook het leven aan boord en in de studio, de Flight-in naar New York, Club Veronica op de Pier met de 150ste ABTT, de Miss Scheveningen Verkiezing en de ledenwerving komen aan bod. 

 

De inleiding werd geschreven door Lex Harding, er is een aanbeveling van Tineke. Hans Becker is bij de samenstelling geholpen door Juul Geleick en Ad Bouman van de Stichting Norderney, Harry Knipschild, Sieb Kroeske en Peter Voskuil. Het boek is bijzonder mooi vormgegeven door Erwin Noordanus.

 

In 2009 waren reeds tweehonderd foto's te zien in een expositie in Museum RockArt in Hoek van Holland. Ook in het 192 Museum in Nijkerk is een selectie van de foto's van Hans Becker te bekijken.

 

° 'Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde', is een uitgave van Aldus Boek Compagnie onder ISBN nummer 9789492819017.
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-18

Koptelefoon met ‘beendergeleiding'...

Koptelefoon met ‘beendergeleiding'...

 

Ga je wel eens joggen in de stad met je oortjes in? Fiets je dagelijks met een koptelefoon langs een drukke weg? Het kan veiliger, met een koptelefoon met ‘bone conduction technology’.
 

aftershock1.jpg

 
De technologie werd in Scandinavië ontwikkeld voor het leger, maar vindt nu ook z’n ingang bij de doorsnee consument. Vooral sporters hebben er baat bij. De koptelefoon produceert een stereogeluid dat via trillingen door je jukbeenderen naar je innerlijke oor gaan. Op die manier blijft de gehoorgang vrij en kunnen de trommelvliezen nog steeds omgevingsgeluid waarnemen. 
 
 
De Inspecteur bestelde het model Aftershokz Bluez 2S. Een lichtgewicht bluetooth-koptelefoon die je kan koppelen aan je smartphone, tablet of ander toestel.
 
 
 
 
De specificaties ogen in elk geval veelbelovend:
 
  • Je kan er behalve muziek mee afspelen ook mee bellen
  • 2 uur opladen is goed voor 6 uur muziek of 10 dagen standby.
  • Blijft goed zitten op elk hoofd
  • Ontwikkeld om zweet, vocht en slecht weer te doorstaan.
  • Multifunctionele bedieningsknop waardoor je je smartphone in je zak kan laten ziten.
  • Gesproken instructies (Engels)

 

svenpichal.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-18

Lille doet het nu ook in DAB+

Lille doet het nu ook in DAB+

Noord-Franse metropool is onderdeel van een groter plan

RNT-DAB.png

Ook in het noorden van Frankrijk zijn ze er aan begonnen. Rijkelijk laat, maar dat zal vermoedelijk toch beter zijn dan nooit. De regio rond Lille, maakte vorige week voor het eerst kennis met DAB+. Niet onbelangrijk want het gaat om zowel de hoofdstad van Frans-Vlaanderen als van het Noorderdepartement, als van de nieuwe regio Hauts-de-France (eerder Nord-Pas-de-Calais).

Lille telt zo’n kwart miljoen inwoners, maar vormt samen met Roubaix, Villeneuve-d’Ascq en Tourcoing één van de vier grootste agglomeraties van Frankrijk. Deze Europese metropool is daarmee goed voor ruim 1.200.000 inwoners. Bovendien ligt Lille op slechts enkele tientallen kilometer van Kortrijk en Moeskroen. Belgische bedrijven, vooral winkelcentra, adverteren daardoor wel eens vaker op regionale radiostations. De officiële DAB+-start is voor 19 juni aanstaande.

Een versnelling hoger

In Parijs, Marseille en Nice is er al sedert 2014 (enige) activiteit in de digitale ether. Niet alle zenders doen mee, zo laten de grote commerciële spelers verstek gaan. Geen Sky Rock, RTL of Europe 1 bijvoorbeeld. Maar ook de publieke omroep is nog steeds niet nationaal op DAB+ te beluisteren. Radio France is bijvoorbeeld enkel te beluisteren in die regio’s waar FM-ontvangst moeilijk is. Onder andere is dit het geval in sommige delen van Parijs.

Na de trage jaren, lijkt Frankrijk nu toch een verveling hoger te schakelen. Een digitaliseringsplan is bedacht waarbij tegen 2020 alle grote Franse stedelijke regio’s (met meer dan 175.000 inwoners), plus de belangrijke snelwegen DAB+ -ontvangst moeten hebben. Lille is een onderdeel van het plan dat bestaat uit één regionaal DAB+net, aangevuld met aantal lokale. Op kanaal 8A zijn de regionale activiteiten gegroepeerd met o.a. de aanwezigheid van Metropolys, Skyrock, Sud Radio, Oüi FM, Latina, TSF Jazz, Generations, M Radio, Radio Nova, Swigg, RCF Nord de France, Crooner Radio, en Mona FM.

DAB-France.jpg

Daarnaast komen er twee lokale netwerken op kanaal 7C en 7D. Goed voor nog eens 26 radiostations, met daarbij het publieke FIP, maar ook Africa No1, Euradio, Radio Boomerang, Playloud, Radio Alfa, en Radio FG. Tot slot komen er ook lokale netwerken in Calais en Dunkerque.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

02:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TuneIn laat geen nieuwe radiostations meer toe

TuneIn laat geen nieuwe radiostations meer toe

Populaire radio-app nog maar eens in hevig weer

TuneIn-Logo.png

Het blijkt wereldwijd al meer dan een maand onmogelijk om nog nieuwe radiostations toe te voegen aan TuneIn, de meest gebruikte onlineradio-app. Sinds 13 april is het inschrijvingsformulier offline en vervangen door de mededeling At this time we are not adding new stations to our directory”.

Over de reden van de beslissing blijft TuneIn zelf bijzonder vaag. “Het gaat om een zakelijke beslissing”, klinkt het. Op verschillende radiofora bleek de voorbije maanden al dat het steeds langer duurde om als nieuw (online) radiostation te worden opgenomen in TuneIn.

Het is niet duidelijk of de beslissing tijdelijk of definitief is. Mogelijk is een en ander een gevolg van recente juridische problemen met platenfirma Sony en auteursrechtenhouders omdat TuneIn streams doorgeeft – of zou hebben doorgegeven – van honderden stations die niet in orde bleken met hun auteursrechten.

Het Amerikaanse TuneIn ging in 2002 van start als Radio Time en zag als een van de eerste bedrijven brood in het commercialiseren van directories van online radio’s en podcasts. De app telt vandaag 75 miljoen gebruikers die keuze hebben uit 120.000 radiostations. TuneIn wordt intussen gebruikt op ruim 200 platformen, waaronder toonaangevende als Sonos en Bose en smartspeakers als Amazon Echo en Google Home.

Niet overal geliefd in de radiosector

De kwaliteit van de directory is echter verre van optimaal. Bij die 120.000 stations zitten intussen veel “dode” streams.  Veel openbare omroepen en grote commerciële radiogroepen houden ook niet zo van TuneIn, omdat de app zelf reclame draait als pre-roll voor hun streams. Veel omroepen en radiogroepen promoten daarom liever hun eigen apps of bouwen samen aan een alternatief voor TuneIn, zoals Radioplayer. Ook de VRT haalde twee jaar geleden haar radiozenders een tijdlang weg uit TuneIn.

Andere grote streamers, zoals het vanuit ons land opererende Radionomy, sluiten hun streams meer en meer af van de externe directories en proberen zo de luisteraars naar een eigen ecosysteem te leiden.

De laatste jaren lijkt TuneIn ook steeds meer zijn commerciële focus te verleggen naar betalende content van (Amerikaanse) nieuws- en sportkanalen en talkradio, waarmee de app rechtstreeks concurreert met de satellietradio Sirius XM. Er werd al 140 miljoen dollar investeringskapitaal opgehaald om de uitzendrechten op die premium-stations te kunnen kopen.

Het stopzetten van de mogelijkheid om nog nieuwe gratis radiostations toe te voegen zou dus wel eens de voorbode kunnen zijn van een commerciële beslissing van TuneIn om het beschikbaar stellen van gratis streams volledig stop te zetten. Het updaten van bestaande stations in de directory blijft vooralsnog wel mogelijk.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-18

Radio2:To stream or not to stream?

Radio2:To stream or not to stream?

 

Streamen is een duur woord om te zeggen dat je een bestand in stukjes downloadt en afspeelt op je computer, smartphone of tablet. Terwijl dat kleine stukje afspeelt, wordt het volgende al gedownload. Daarna verdwijnt het weer.Alzo de Inspecteur !

 

svenpichal.jpg

 

De bestanden staan dus niet écht op je toestel maar in de grote muziekbibliotheek van diensten zoals Apple Music, Spotify of Deezer. Die behouden daardoor ook alle rechten op de muziek. 

 

Muziek streamen is heel goedkoop. Dat komt deels omdat het platform alle rechten op de muziek behoudt. Maar de belangrijkste reden is het feit dat je online luistert. Daardoor kent de streamingdienst je muzikale voorkeur.

 

En da's interessant! Zo kunnen platformen gericht artiesten naar voor schuiven op jouw profiel en daar verdienen ze veel geld mee. Platenmaatschappijen tellen grof geld neer voor die gerichte marketing.

 

music.jpg

.

Ook als je gratis luistert, heb je toegang tot alle artiesten van wie de muziek op het platform staat. Maar je krijgt dan wel veel reclame te horen. Elk half uur ongeveer. 
 
 
Als je betaalt, krijg je heel wat voordelen. Die zijn uiteraard afhankelijk van het abonnement dat je neemt.
 
  • Betere kwaliteit 
  • Je kan onbeperkt luisteren
  • Gepersonaliseerde suggesties waardoor je nog meer muziek leert kennen.
  • Artiesten krijgen iets meer geld als je betaalt. 


Klik hier voor een handig overzicht
van de verschillende streamingdiensten.

 

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rondje retro radio

Rondje retro radio

Hoe klonk de radio in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw?

8df6828ff55e8e0a656273317b52bda3.jpg

Het aantal ‘getuigen’ wordt steeds kleiner. Tel daarbij op dat de bewaarde opnames van de uitzendingen uit die decennia eerder beperkt zijn. En toch wil je je wel eens wagen aan een ‘rondje retro radio’?

Het internet biedt (uiteraard) een uitkomst. Je kan daarbij eindeloos zoeken naar de vele fragmenten die overal verspreid staan, of je kan naar één enkele website surfen die er een erezaak van gemaakt heeft om zoveel mogelijk programma’s van weleer te catalogeren.

Kijken, klikken en genieten. De fragmenten zijn ook te beluisteren als zogenaamde playlists.

De website ziet er een beetje vreemd uit, heeft zelfs een rare… naam, maar de passie voor het medium druipt er van af. Hier klikken en genieten. 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-18

Gratis internet dankzij (lokale) radio

Gratis internet dankzij (lokale) radio

Het principe van Wireless België (video)

 

Wireless-België.png

Maak ook eens kennis met de mensen van Wireless België, een internetaanbieder die zijn signalen verspreidt via draadloze verbindingen. “Wat meer dan tien jaar geleden begon als een lokaal project van enkele enthousiastelingen uit het Antwerpse is uitgegroeid tot een nationaal netwerk met meer dan zeshonderd wijd verspreide toegangspunten: Wireless België. We zijn ontstaan vanuit de visie dat toegang tot het internet voor iedereen mogelijk moet zijn ongeacht de geografische locatie en het daar bestaande aanbod van de traditionele providers. Daarom biedt Wireless België aan elke particulier de mogelijkheid om gratis met het internet te verbinden”, vertelt Stefan Lambrechts, oprichter van Wireless België.

We vinden de antennes van Wireless België uiteraard op hoge daken en masten, en laat dat nu net de habitat zijn van menig radiostation. Wireless België is al jaren aanbieder van internetdiensten voor radiostations. Een perfect huwelijk, want de internetprovider zoekt hoge masten, en de radiostations hebben hoe langer hoe meer nood aan een internetaansluiting op de zendersite. Dit kan zijn voor het op afstand monitoren en beheren van de zender, maar ook voor het 24/7 streamen van de audio over het IP-netwerk.

Wireless België bestaat grotendeels uit radioamateurs, mensen met een passie voor radiotechnieken. Af en toe wordt ons ook gevraagd een spoedinterventie uit te voeren aan de FM-antennes in een mast. We hebben de nodige kennis in huis, dus wanneer we in de masten klimmen voor het onderhoud van onze eigen antennes, is het een koud kunstje om ook meteen de FM-antennes voor onze rekening te nemen. Al doen we dit eerder op uitzonderlijke basis, het is niet onze kernactiviteit”, zo besluit Lambrechts.

 

 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-18

Recensie: De geschiedenis van de file…

Recensie: De geschiedenis van de file…

... maar wordt de file ooit geschiedenis?

 

Recentelijk zat ik ‘ s avonds, zo rond zeven uur, in de auto.  Via de verkeersinformatie op Sky Radio werd verteld dat er nog 25 files waren met in totaal ruim boven de tweehonderd kilometer. We reden op een industrieterrein aan de rand van de stad Groningen, waar het verkeer ook regelmatig vast zit. Dit als gevolg van het totaal ombouwen van de ringwegen die de meest noordelijke stad van Nederland dient te bevrijden van een groot aantal stoplichten en een verdere doorstroming van het verkeer, zonder al te veel filevorming, dient te bevorderen.

In gedachten zat ik opeens in de jaren zestig van de vorige eeuw, meer dan een halve eeuw geleden. We spraken nog deels over Rijkswegen en autowegen want snelwegen waren hier en daar slechts een nieuw goedje. Maar ook toen was er al sprake van filevorming. De foto’s die destijds in kranten en tijdschriften verschenen, voorstellend de volle rijkswegen, staan me nog goed bij. De geschiedenis van de files gaat nog veel verder. Onlangs is er een handig boekwerkje verschenen van de hand van Rob Wilson, die ons vorig jaar al met de de roman ‘De mediamaker’ verraste. Wilson, gelouterd als televisie- en radioman, heeft duidelijk ook iets van de files via radio in de loop der decennia meegekregen. Hij neemt ons in zijn nieuw boek: ‘De geschiedenis van de file….maar wordt de file ooit geschiedenis?’ mee naar tal van historische feiten.

Direct schudt hij de lezer wakker wanneer hij meldt dat, vooraleer er ook maar een ‘voiture’ op de weg was, er in het verre Amerika al vaak sprake was van filevorming middels de meer dan 100.000… trekpaarden, die werden ingezet om de bevolking van New York te bevoorraden. Zo maar een van de vele weetjes die in het boek voorbij komen. Weet je bijvoorbeeld dat de eerste verkeersopstopping, zoals een file ook werd genoemd, ontstond in Nederland in het jaar 1955 bij het verkeersplein Oudenrijn in Utrecht. Of dat de eerste radiostudio voor het brengen van informatie over het weer en later de verkeersfiles in 1964 al werd ingericht bij de ANWB?

De oudere lezers herinneren zich natuurlijk het regelmatig schakelen naar de politieverkeerscentrale in Driebergen, van waaruit deskundigen via de publieke radio informeerden over de situatie op de wegen. Wilson besteedt een apart hoofdstuk aan het ontstaan van de autosnelwegen en vertelt waarom de eerste geregistreerde file ooit is ontstaan. Natuurlijk komen de speciale Porches als ook de Cesna’s voorbij in het verhaal, om een indruk te kunnen krijgen over de situatie op Rijkswegen.

Via vraaggesprekken met ondermeer Rob van Rees – wie herkent de naam niet – wordt dieper ingegaan op de verkeersinformatie die er via de omroepen werd gebracht en hoe er door sommige omroepmedewerkers werd gesjoemeld met te brengen informatie. De nodige grappen en grollen worden niet overgeslagen terwijl er in het boek ook ruimte is voor de verkeersdeskundigen inzake fileproblematiek. Wie herinnert zich nog de tijd van de vele telefoonnummers waar achter een bepaalde service zat? Zo kon je een nummer draaien waar je voor 50 cent steeds op de hoogte werd gehouden van alle beschikbare verkeersinformatie. 

Het boek: ‘De geschiedenis van de file….maar wordt de file ooit geschiedenis?’ zit vol met leuke wetenswaardigheden en is dermate goed samengesteld dat het heel moeilijk is het snel even weg te leggen. Zonder meer een pakkend verhaal voorzien van talloze nuttige en leuke illustraties. Ook wordt de lezer geattendeerd op handige internetsites en historisch beeldmateriaal, terwijl de geschiedenis van het rekeningrijden ook voorbij komt.

Zeker dient te worden vermeld dat Wilson er nog eens aan herinnert dat er ooit een ‘Grote Anti-File Boek’ door ontevreden Nederlanders werd samengesteld en aangeboden aan de toenmalige minister voor Verkeer en Waterstaat, Neelie Smit-Kroes. Prachtige voorbeelden uit dat boek nam de auteur mee in zijn publicatie. Ook het hoofdstuk over het eventueel geschiedenis worden van de file is de moeite van het lezen waard. Een aanrader om je minder ge eregeren als je weer eens in de vele kilometers file staat.

Hans Knot

file.jpg.27e9643948dae357959dab5812142fbe.jpg

° De geschiedenis van de file….maar wordt de file ooit geschiedenis?
° 96 pagina’s rijkelijk geïllustreerd
° Uitgeverij B for Books B.V., Maartensdijk 2017
° ISBN: 9789461550354
° Prijs €16,95

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-18

Vlaamse muziek op Waalse radio?

Vlaamse muziek op Waalse radio?

Enkel als Vlaanderen zelf een handje toesteekt

 

De voorbije maanden publiceerden ze twee artikelen op RadioVisie én ook op deze blog van de hand van Herman Boel waarin hij peilde naar de interesse van de Franstalige radiostations in dit land voor Nederlandstalige muziek (van hun landgenoten). Uit het eerste deel bleek dat die belangstelling onbestaande was. Uit een vervolgartikel zagen we iets anders opduiken.

Vlaanderen-Wallonië-390x205.png

Niet dat Waalse en Brusselse radiostation ‘en masse’ staan aan te schuiven om de Clouseau’s, Christophe’s en andere Hannelore Bederts te draaien. Het opvallendste lichtpuntje kwam van ene Eric W.M Cooper, multimedia journalist van beroep. Al drie jaar schrijft hij over het noorden van dit land in de hoop het bekender te maken in het zuiden. Hij werkt ook voor Radio RCF in Brussel en, waarschijnlijk heeft hij gelijk als hij beweert dat hij de enige radiomaker in Franstalig België is die Vlaamse muziek programmeert.

Eric-Cooper.png

Muziek ziet hij als een ideale ondersteuning om bruggen te bouwen tussen twee gemeenschappen. Hij probeerde daarom samenwerkingsverbanden aan te gaan met de Hogeschool van Gent en met Radio 2, waarvoor hij contact opnam met netmanager Jan Knudde. Telkens zonder succes. Op den duur vroeg hij zich af of zijn project dan zo onrealistisch was? Waarna hij zich richtte tot RadioVisie. Zijn vraag is even expliciet als duidelijk. Zijn er in Vlaanderen meer (open) media die met hem aan dit menselijke en culturele avontuur deel willen nemen?

Hoe moeilijk kan het zijn om steun te vinden, ideeën uit te wisselen en samen te werken over de taalgrens heen, met mensen uit de radio, de muziek en de culturele sector? Alhoewel je onmiddellijk geneigd bent om dit makkelijk en evident te vinden, blijk uit de ervaringen van Eric W.M Cooper, dat dit dus niet zo is. Omdat dit België is en alles hier anders en moeilijker is? Of gewoon omdat dit project (voorlopig) onbekend is gebleven?

Mogelijk dat met dit nieuwe artikel er eindelijk enige verandering mogelijk is? Contact opnemen met Eric W.M Cooper kan via cooper.eric.21@gmail.com.

° Les Interviews d’Eric Cooper op Soundcoud, TuneIn en Radioline.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-18

MNM Marathonradio vanuit Leuven

MNM Marathonradio vanuit Leuven

Non-stop programma boordevol studie- en ontspanningstips 

 

Marathonradio.jpg

 

Van zondag 3 tot en met vrijdag 22 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Drie weken aan één stuk presenteren Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Brahim Attaeb non-stop studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. 

Voor het tweede jaar op rij wordt de hele periode live uitgezonden vanuit het radiohuis in Leuven. Om alle studenten in alle hoeken van Vlaanderen optimaal te kunnen steunen trekken dit jaar maar liefst twee Marathonradio Rescue Teams op pad; Tom De Cock, Dorianne Aussems, Laura Govaerts en Sander Gillis. Gisteren, vrijdag 5 mei stonden ze al op zes verschillende plaatsen om samen radio te maken én de eerste Marathonradiomarkeerstiften uit te delen.

 

Marathonradio2.jpg

Peter Van de Veire, Brahim Attaeb en Julie Van den Steen (Fotocredits: VRT)

 

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: “Het is hartverwarmend om te merken dat we het verschil kunnen maken in een periode waarin alle jonge luisteraars de strijd aangaan met blokken en examens. Daarom willen we nog méér steunen. En dat samen met ouders, familie, leerkrachten… Kortom: met iedereen. Daarom breiden we het Rescue Team uit en zal ook de MNM-app een belangrijke rol spelen. Die moet je zeker op je smartphone installeren. Ik wens niet alleen het MNM-team veel succes, maar uiteraard ook alle studenten. Met een schitterend rapport voor een eindeloze vakantie! Yes, we can!”

Net zoals vorig jaar trekken de teams naar buiten. Studenten kunnen hulp vragen bij ál hun problemen. Dat kan gaan van ijsjes trakteren op een warme blokdag tot als een VIP naar het meest gevreesde examen gaan of een favoriete artiest van een student op kot laten optreden. Daarnaast krijgen de studenten bloktips en waardevolle raad van de slaapexpert. 

Voor zij zonder eten in huis zorgt het Rescue Team voor gezonde, energierijke voeding zodat ze die laatste herhaling ‘s avonds nog aankunnen. Onder leiding van Dorianne gezamenlijk gaan joggen en een frisse neus halen vlak voor het weekend, of de juiste ademtechnieken aanleren vlak voor een examen? Alles kan.

Ook dit jaar is Leuven het decor van Marathonradio en het centrale punt voor studenten. Ze kunnen er op gerichte tijdstippen elkaar ontmoeten en tijdens hun blokpauzes een exclusief optreden meepikken bij Marathonradio Live dat de hele periode lang elke dag voor de nodige ontspanning zorgt. De line-up van artiesten wordt binnenkort bekendgemaakt.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende