17-12-17

Radio1:Zesde Metaal koning van de Belpop 100

Radio1:Zesde Metaal koning van de Belpop 100

 

"Ploegsteert" van Het Zesde Metaal is het favoriete Belpopnummer van de Radio 1-luisteraar. Het nummer staat op 1 in de Belpop 100 die gisteren werd uitgezonden.

 

72652e8d-7acc-11e7-8a1f-02b7b76bf47f.jpg

 

De Belpop 100 is de opvolger van de 100 op 1. Met de nieuwe lijst wil Radio 1 meer focussen op pop en rock en minder op kleinkunst. Het Zesde Metaal stond vorig jaar ook in de 100 op 1 op de eerste plaats met "Ploegsteert". Kommil Foo stoot in het nieuwe concept door van 14 naar 2 met "Ruimtevaarder". "Ne me quitte pas" van Jacques Brel daalt van 2 naar 3 en "Mia" van Gorki zakt ook een plaatsje van 3 naar 4. "Daydream" van Wallace Collection klimt van plaats 20 naar 5. 

Nummers die verdwenen uit de top 10 zijn "De zotte morgen" van Zjef Vanuytsel, "Eerste sneeuw" van Jan De Wilde, "Amsterdam" van Kris De Bruyne en "Tim" Van Wim De Craene. 

3b1f6e26-d986-11e7-8ba7-02b7b76bf47f.jpg

De Top 10

1. Ploegsteert - Het Zesde Metaal
2. Ruimtevaarder - Kommil Foo
3. Ne me quitte pas - Jacques Brel
4. Mia - Gorki
5. Daydream - Wallace Collection
6. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
7. Lena - Twee Belgen
8. Oh la la la - T.C. Matic
9. There will be no next time - The Kids
10. Suds and soda - Deus

Klik hier voor de volledige lijst.

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De presentatoren van de 1000 Klassiekers!

Radio2:De presentatoren van de 1000 Klassiekers!

 

Logo radio2 Nieuw 2015.pngTussen en 26 en 31 december brengt Radio 2 traditiegetrouw de mooiste lijst van het jaar. En, de 1000 Klassiekers zijn van iedereen. Daarom komen ook dit jaar heel wat gastpresentatoren langs om hun Radio 2-collega's gezelschap te houden.

1000klas radio2.png

 • Goedele Liekens
 • Ingeborg
 • Benjamien Schollaert
 • Siska Schoeters
 • Ruben Van Gucht
 • Christel Van Dyck
 • Cathérine Vandoorne 
 • Kim Debrie
 • Aster Nzeyimana
 • Bart Peeters
 • Marcel Vanthilt
 • Peter Van de Veire                                                
 • Xavier Taveirne
 • Caren Meynen
 • Kobe Ilsen
 • Steven Van Herreweghe
 • Lars De Groote
 • Kristel Verbeke & Gene Thomas 
 • Ben Crabbé 

Tijdens de 1000 Klassiekers kan je aan de presentatoren laten weten hoe jij de absolute top beleeft. Dat kan gratis via de app van Radio 2 of via sms 6042

Uit alle reacties kiest Showbizz Bart luisteraars uit waar hij op bezoek gaat met heerlijke 1000 Klassiekers wijn en onderweg deelt hij ook de nieuwe 1000 Klassiekers cd volume 9 uit.

En stemmen voor de 1000 klassiekers kan nog altijd.Klik hieronder op de afbeelding!

1000K%20artikel%20header.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-12-17

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM) 

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM) 

 

Het Muziekmuseum is 'Muzikaal ook te beluisteren' (én ook te bekijken!) op lokale Radio P.R.O.S. op antenne (105.8FM in het uitzendgebied en wereldwijd via video-en livestream) en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

 

De jaren '60.jpg

 

Semi non-stop worden de plaatjes (dikwijls vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse 'Smakelijke goeiemiddag' vanuit Heldergem (9450) in het uitzendgebied op 105.8 FM maar ook via 'video-en livestream'.Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de soort dat u het beste past.

 

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme swingende antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren '50,'60,'70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren '80 tot begin'90 (uiterst zeldzaam).Er is bovendien de 'Nederlandstalige Primitieve' op het einde van het eerste gedeeltje én om niet te vergeten de (krakende) '78-toerenplaat van de week' als afsluiter in het tweede gedeelte (op het einde dus).Een Frans plaatje wordt in het Muziekmuseum aangekondigd als 'vieux-temps', vroeger ook wel eens 'Vieux-Machin' genoemd op de RTB radio in Formule J door presentator Claude Delacroix.'Salut les copins' uit die radiotijden op Europe 1  is trouwens ook nooit ver weg dan.Een plakker van een slijpende oldie slow wordt ook wel eens 'Luikse peresiroop' of 'bruine suiker genoemd. 

 

Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een 'Anderstalige' van achter het hoekje komt kijken (herinner u de Talenknobbel van Guy Depré in Goudzoekers) én bovendien bevat het muziekarchief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze uitzonderlijk moeilijk te vinden antieke spullen toch nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen in blikken koekendozen !

 

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en opgepoetst met regenwater...al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toertjes.Die kraakjes hebben echter hun charmes in deze toch wel moderne Hi-Fi CD en MP-3 wereld.

 

Overigens...én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur.

 

De jaren 70.jpg

 

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid... het is geen 'groetenprogramma'.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid tijdens andere programma's.

 

Pieter Van Banden -Leuven 26-3-2014 Radiohuis Expo R100 foto Wim Moortgat VRT.jpg

Pieter Van Banden (koptelefoon & microfoon uit 1934)

.

Voor plaataanvragen en suggesties in het Muziekmuseum kan je HIER terecht.

Op de website van Radio P.R.O.S. heeft het 'Muziekmuseum' ook een apart stekje, vindt u HIER.

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. iedere zaterdag tussen 12 en 14 uur.

 

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

Pieter Van Banden

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laat vandaag je Belpop-platen schatten in Leuven!

Laat vandaag je Belpop-platen schatten in Leuven!

In het Radiohuis in Leuven

 

Radio 1 (VRT) heeft deze week een behoorlijk chauvinistisch karakter. Tot gisteren stond het Belgische lied centraal, ook op hun website. De apotheose is de ‘Belpop 100’ die op 16 december wordt uitgezonden (09:00-18:00 uur).

Vintage vinyl.jpg

De lijst gaat over àlle decennia heen en dan bots je als vanzelf op de diverse geluidsdragers die kwamen en ook weer gingen. Mogelijk heb je daar nog exemplaren van bewaard. Altijd al willen weten hoeveel dat vooroorlogse 78-toeren plaatje waard is dat je op oma’s zolder vond? Of die obscure Belpop-parel die je op de rommelmarkt ontdekte? Dat kan morgen zaterdag 16 december in het Radiohuis in Leuven.

Tijdens de ‘Belpop 100’ ontvangen Kris en Albert, twee ingehuurde schatters, de muziekliefhebber, annex verzamelaar en radioluisteraar, tussen 10:00 en 16:00 uur, met open armen in het Radiohuis, Boekhandelstraat 2, in Leuven. Ze kennen het verhaal achter vrijwel elke opname en schatten hoeveel je kleinood waard is. Let wel, je bent enkel welkom met Belgische producties, niet met internationale releases. Kan je zaterdag niet naar Leuven afzakken? Bezorg hen dan foto’s van de plaat die je wil voorleggen via het juiste formulier dat je vind op de website van Radio 1.

Overigens kan je ook nog altijd meestemmen voor de ‘Belpop 100’. Dat doe je hier.

° Lees ook: Belpop 100 is de opvolger van 100 op 1

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 17 december 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 17 december 2017

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van december 1967 (exact een halve eeuw geleden), van de 3e week van december 1977 (40 jaar terug), van de 3e week van december 1987 (30 jaar geleden), en van de 3e week van december 1997 (20 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 50 jaar geleden waren: Hello Goodbye van The Beatles, Zai-Zai-Zai door Ben Cramer, en Autumn Almanac van The Kinks. Verder hoor je ‘beleefdheidsregels voor aan de telefoon’, André Delvaux over zijn film ‘Un Soir, Un Train’ met in de hoofdrollen Yves Montand en Anouk Aimée naar het boek ‘De Trein Der Traagheid’ van Johan Daisne, de 71-jarige stadsbeiaardier van Antwerpen die nog vlotjes de 500 treden van de trap in de Lieve-Vrouwentoren beklom, herrie rond het voetbalstadion van Boom dat niet met Boomse klampsteen was gebouwd, en een wedstrijd voor go-go girls.

 

It’s So Easy van Linda Ronstadt, Als Je De Taal Van De Liefde Verstaat van John Terra, en Watching The Detectives van Elvis Costello waren enkele van de straffe platen in de 3e week van december 1977. Verder hoor je een Brussels taxichauffeur die overvallen was en met een mes was bewerkt door twee ‘klanten’, Mugabe met een reactie op de aanval door het leger van de blanke minderheidsregering van Ian Smith in Rhodesië -het latere Zimbabwe-, een anti-rookdag in het koninklijk paleis te Brussel, en CB-ers die de tv-ontvangst bij hun buren zouden verstoren.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van december 1987 met de Belgische parlementsverkiezingen bekeken door de ogen van Urbanus, een New Yorkse veiling ‘Art Against Aids’, en premier Jacques Chirac over lekkere Franse ‘fromage’ na kritiek uit andere landen op de zogenaamde slechte hygiëne bij Franse kazen. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: Little Lies van Fleetwood Mac, Winter In Hamburg door de Frank Boeijen Groep, en Wonderful Life van Black.

 

Daarna terug naar de 3e week van december 1997 met kardinaal Danneels over een pedofiele priester, de première van de film ‘Spice World’ in aanwezigheid van de Britse prins Charles en zijn twee zonen, en het eerste illegale weekendhuisje in Vlaanderen werd afgebroken onder luid protest. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Too Much van The Spice Girls, As Long As You Love Me van Backstreet Boys, en Laat Me Alleen door Mama’s Jasje. 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Hello goodbye - THE BEATLES
The letter - THE BOX TOPS
Autumn almanac - THE KINKS
Une larme aux nuages - ADAMO
Baby, now that I've found you - THE FOUNDATIONS
Zai Zai Zai - BEN CRAMER
Pata Pata - MIRIAM MAKEBA
Excerpt from a teenage opera - KEITH WEST
It's so easy - LINDA RONSTADT
Spanish stroll - MINK DEVILLE
A far l'amore comincia tu - RAFAELLA CARRA
Als je de taal van de liefde verstaat - JOHN TERRA
You're in my heart - ROD STEWART
Watching the detectives - ELVIS COSTELLO
Floral dance - BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND
Love in the first degree - BANANARAMA
I lie and I cheat - WON TON TON
Little lies - FLEETWOOD MAC
The time of my life - BILL MEDLEY & JENNIFER WARNES
Wonderful life - BLACK
Winter in Hamburg - FRANK BOEIJEN GROEP
Barbie girl - AQUA
Torn - NATALIE IMBRUGLIA
Laat me alleen - MAMA'S JASJE
Too much - SPICE GIRLS
As long as you love me - BACKSTREET BOYS
Alane - WES
Sunchyme - DARIO G

Vespa%20Guy%2002_0.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-17

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

 

Radio in Vlaanderen. Liggen luisteraars daar eigenlijk wel wakker van? Zelf luister ik hèèl zelden naar een Vlaamse radio. Maar nu DAB+ in huis is, heb ik even getest. Warempel ze zijn te ontvangen. En nu Radio Caroline terug is op AM, is dit ook een leuke afsluiter voor 2017. Dan heb ik nog een dertigtal favoriete zenders via de webstream. Maar daar zit geen enkele Vlaamse tussen. Wel één Waalse, Classic 21. Een voorbeeld van een station. Maar wat is een voorbeeld? Het is net als een smaak… Je lust het of je lust het niet.

Eric-Laforge.png

Radio 21, dat er qua luistercijfers steeds maar op vooruit gaat, is ook de enige openbare omroep met een programma genoemd naar een zeezender… Radio Caroline’, elke vrijdag van 12:00 tot 13:00 uur, gepresenteerd door Olivier Monssens (foto). En dan is er ook nog ene Eric Laforge die de intro van Caroline van The Fortunes gebruikt als achtergrond tune. Voer genoeg dus om de Vlaamse radio’s te vergeten. Maar zoals aangehaald, radio je hebt er van alle soorten en iedereen zal wel zijn soortje hebben. Niks mis mee. Maar waarom zou de Vlaamse luisteraar nu wakker liggen van de Vlaamse radio? Vertel het mij.

Is getekend: Geert Vandijk

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-17

Xmasfm nu ook met beeld!

Xmasfm nu ook met beeld!

In onze editie van woensdag jongstleden hadden we het er al over, maar toen konden we nog geen logo laten zien. We zijn content ende blij, dat we het vandaag wel met u kunnen delen. Waar het over gaat?  

 

Klembord01.jpg

 

Over Xmasfm. Een station, vorig jaar nog in de lucht via FM, maar nu uitsluitend via internet te horen, dat uitsluitend kerst- en aanverwante muziek uitzendt. Nieuw is de hoge kwaliteits AAC+ stream die zal beschikbaar zijn naast de traditionele MP3-stream. Met de AAC+ willen de initiatiefnemers laten horen dat je kwalitatief beter kan streamen aan een lagere bitrate. TuneIn heeft trouwens de nieuwe AAC-stream reeds als primaire stream op hun platform geselecteerd. Het project is een initiatief van Radiostudio.be en is sinds 7 december online. Nog tot ergens in de buurt van Driekoningen. En da’s pas volgend jaar.

XmasFM-1.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-17

Joe Christmas House op Winterland in Hasselt

Joe Christmas House op Winterland in Hasselt

 

De specials voor en tijdens de Kerstdagen

 

Joe-Christmas-house.png

 

Joe draait in december alleen maar kersthits. Het ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx heeft eergisteren, zaterdag 9 december, het Joe Christmas House geopend op Winterland in Hasselt. Ze deden dat met een speciale uitzending van 12:00 tot 16:00 uur, in aanwezigheid van de Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye en de Kerstman.

 

 

Joe-dj Raf Van Brussel stelde ook het Joe Kerstlied voor, dat hij samen met de andere dj’s heeft ingezongen. Twee weken lang, tot zondag 24 december, maken de dj’s er van 12:00 tot 23:00 uur radio. Er komen ook heel wat artiesten langs.

Kerstparade op vrijdag 22 december in Hasselt

Eén van de hoogtepunten van de kerstmaand  is er op vrijdag 22 december met de Joe Kerstparade. Het spektakel trekt voor de derde editie door de straten van de Limburgse hoofdstad met feeërieke praalwagens, muziek, kerstelfen en sneeuwmannen. Ook de Kerstman en de Joe-dj’s zijn van de partij. Sven Ornelis en Anke Buckinx tellen die dag, beginnend om 08:00 uur, af naar de start van de Kerstparade met de Kerstparade Top 100.

 

Sven-Anke.png

 

Tijdens de twee weken in het Joe Christmas House presenteren Tess Goossens en Carl Schmitz (12:00 – 16:00) en Raf Van Brussel en Rani De Coninck (16:00 – 19:00) op weekdagen. Nathalie Delporte neemt de eerste week, samen met Bjorn Verhoeven (19:00 – 23:00) en de tweede week met Jan Bosman voor haar rekening. In het weekend zijn Ann Van Elsen en Born (12:00 – 16:00) aan zet. Afwisselend presenteren ook nog Leen Demaré, Kenneth Stevens en Truus Druyts in het weekend.

Iedereen kan ook op joe.be luisteren, de online stream. Dit extra kanaal brengt heel wat kerstklassiekers, maar ook nieuwe kersthits. Joe Christmas is 24 op 24 te beluisteren tot en met kerstdag, maandag 25 december, via deze link.

 

Joe-algemeen.png

 

De Joe-specials met eindejaar

Naast het Joe Christmas House zijn er nog specials in december. Evi Hanssen brengt op maandag 25 december en 1 januari, telkens van 12:00 tot 15:00 uur, twee afleveringen van ‘Het Heilig Huis van Hanssen’. “Op kerstdag en nieuwjaarsdag blik ik met verschillende bekende gasten op een feestelijke manier terug op 2017 en we kijken ook vooruit naar 2018. Stel je een enorme feesttafel voor met alles erop en eraan”, aldus Evi. Leen Demaré helpt op zondag 24 december van 14:00 tot 17:00 uur de luisteraars om hun ideale kerstmenu op te stellen tijdens Leens Kerstdiner.

De laatste dag van het jaar begint om 10:00 uur met een ‘Best of van Zot Gedraaid’, waarin Kris Wauters de leukste momenten van het afgelopen seizoen laat horen. Sven Ornelis en Anke Buckinx sluiten 2017 af met een speciale eindejaarsshow. Ze nodigen vanaf 20:00 uur heel wat luisteraars uit om samen af te tellen naar 2018. “Wij zorgen voor een hapje en een drankje om er een spetterend feest van te maken. Ambiance verzekerd, want Sven zorgt voor echte party classics in de mix en de crème de la crème van de Vlaamse ambiance-wereld komt ons vergezellen”, vertelt Anke. Zo komen De Romeo’s, 2 Fabiola, Def Dames Dope, Isabelle A, Yves Segers en Belle Perez zeker langs.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-17

Radio Caroline: “Testen op 648 kHz verlopen naar wens”

Radio Caroline: “Testen op 648 kHz verlopen naar wens”

 

Manager Peter Moore licht eindelijk tipje van de sluier

 

Peter Moore (foto), manager van Radio Caroline, heeft eindelijk wat meer uitleg gegeven bij de vorderingen die gemaakt worden voor de start op AM 648 kHz. De Caroline-organisatie bleef de voorbije maanden behoorlijk discreet hierover en ook nu laat Moore duidelijk nog niet het achterste van zijn tong zien.

peter-moore-caroline-1-700x445.jpg

“Nadat we in juli de bevestiging kregen dat we de 648 kHz kregen, met een vermogen van 1 kilowatt op antenne, hebben we een AM-zender ingevoerd vanop het Europese vasteland. Die zender werd aangepast voor de 648 kHz. Er moesten nog enkele horden worden genomen, maar uiteindelijk waren we klaar om te testen op zondag 12 november”, aldus Moore.

timthumb.jpg

Overigens wel vreemd dat hij zich daar vergist van datum, want de tests gingen al op zaterdag 11 november rond de middag van start.

Peter Moore

Volgens Moore kreeg Caroline een aanbod voor een zendersite in Stonham Aspel (Suffolk) aan een “sympathieke prijs”. “Maar de site had geen faciliteiten. We hadden er zelf een mast moeten bouwen, plus een gebouw, met stroom en internet. Daarna kwamen we uit op een site aan de kust (Orfordness, red.) waar alles al aanwezig was, inclusief een zendmast die reeds was afgestemd voor de 648 kHz. Daar is onze keuze dan ook op gevallen.”

“Een inbedrijfstellingstest bewees dat alles functioneerde naar de wens van Ofcom (de Britse mediaregulator, red.). Na enkele dagen stilte testen we intussen fulltime om ervoor te zorgen dat de apparatuur betrouwbaar is. Daarna gaan we door naar normale programma’s”, besluit Moore die ook een dankwoord richt aan de eigenaars van de zendersite en het technische team achter deze operatie.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-17

Xmasfm nu ook met beeld!

Xmasfm nu ook met beeld!

In onze editie van woensdag jongstleden hadden we het er al over, maar toen konden we nog geen logo laten zien. We zijn content ende blij, dat we het vandaag wel met u kunnen delen. Waar het over gaat?  

 

Klembord01.jpg

 

Over Xmasfm. Een station, vorig jaar nog in de lucht via FM, maar nu uitsluitend via internet te horen, dat uitsluitend kerst- en aanverwante muziek uitzendt. Nieuw is de hoge kwaliteits AAC+ stream die zal beschikbaar zijn naast de traditionele MP3-stream. Met de AAC+ willen de initiatiefnemers laten horen dat je kwalitatief beter kan streamen aan een lagere bitrate. TuneIn heeft trouwens de nieuwe AAC-stream reeds als primaire stream op hun platform geselecteerd. Het project is een initiatief van Radiostudio.be en is sinds 7 december online. Nog tot ergens in de buurt van Driekoningen. En da’s pas volgend jaar.

XmasFM-1.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:26 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende