17-10-17

NL:Sky Radio Christmas weer via DAB+ te ontvangen

NL:Sky Radio Christmas weer via DAB+ te ontvangen

 

Traditioneel is Sky Radio Christmas (sedert maandag 2 oktober j.l.) weer te ontvangen via DAB+. Oud-hockeysters Ellen Hoog en Naomi van As startten de eerste kerstplaat in de ether. Zij kondigden vanuit de Sky Radio studio hun favoriete kersthit ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey aan.

 

Het themakanaal Sky Radio Christmas is het hele jaar door via de Sky app en de website te beluisteren maar sedert 2 oktober dus ook overal in Nederland via de digitale radio (DAB+). De zender vervangt voorlopig Sky Radio Hits.Wie dus in een grensgebied woont in Vlaanderen kan meeluisteren.

 

“Het is inmiddels traditie geworden bij Sky Radio dat we het kerstseizoen in de eerste week van oktober aftrappen met de lancering van ons Christmas Station op DAB+ en alle online kanalen”, aldus zenderdirecteur Uunco Cerfontaine. “We zien de beluistering week na week oplopen als het richting kerst gaat, met als record een bereik van 6 miljoen mensen met kerst.”

 

Op Sky Radio zelf is nog geen kerstmuziek. In december wordt de zender weer omgetoverd tot The Christmas Station.

 
 
 
 
 
Ook al kerstfilms te zien via de Astra 2 (28,2° Oost) via satelliet!
 
True Movies 1 en True Movies +1 zijn (tijdelijk?) verdwenen.In de plaats dus kerstfilms a volonté... en de uitzendingen zijn uiteraard Free To Air.Net zoals ieder jaar.
 
Astra 2F, 28.2°E

Freesat & Sky Digital: True Christmas is back on 11307.00MHz, pol.V SR:27500 FEC:2/3 SID:53320 after a break ( PID:2313/2314 English - FTA).

Freesat & Sky Digital: True Christmas +1 is back on 11307.00MHz, pol.V SR:27500 FEC:2/3 SID:53325 after a break ( PID:2317/2318 English - FTA).

King Of Sat

hqdefault.jpg

 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 oktober 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 oktober 2017

 

Morgen-zondag 15 oktober 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van oktober 1968 (49 jaar geleden), van de 3e week van oktober 1978 (39 jaar terug), van de 3e week van oktober 1988 (29 jaar geleden), en van de 3e week van oktober 1998 (19 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 49 jaar geleden waren: Fire van Arthur Brown, Zo Mooi Zo Blond En Zo Alleen van Jimmy Frey, en Hello I Love You van The Doors. Verder hoor je de Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken over de Russische inval in Tsjechoslowakije, een Belgische minister over de invoering van de BTW, de Amerikaans presidentskandidaat Nixon die wilde dat Vietnamoorlog eindigde, en het huwelijk van Rocco Granata.

 

Dire Straits met Sultans Of Swings, Ramses Shaffy met Laat Me, en Neil Young met Comes A Time waren enkele van de straffe platen in de 3e week van oktober 1978. Verder hoor je monseigneur De Smedt over de nieuwe paus Johannes Paulus II, Paul Vanden Boeynants die regeringsformateur was, maar niet van harte, en Volksunievoorzitter Schiltz over de verkiezingen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van oktober 1988 met premier Martens over de kraak van zijn Bistelcomputer, de man die Bistel kraakte, en voetbalhooligans uit Liverpool die in Brussel werden berecht na het Heizeldrama. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: Teardrops van Womack & Womack, Alleen Met Jou, de eerste single van Clouseau, en Sweet Little Mystery van Wet Wet Wet. 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

 

Fire - ARTHUR BROWN
Help yourself - TOM JONES
I say a little prayer - ARETHA FRANKLIN
Zo mooi zo blond en zo alleen - JIMMY FREY
Hello I love you - THE DOORS
Do it again - THE BEACH BOYS
Those were the days - MARY HOPKIN
Sultans of swing - DIRE STRAITS
Grease - FRANKIE VALLI
Got to get you into my life - EARTH WIND & FIRE
Laat me - RAMSES SHAFFY
Comes a time - NEIL YOUNG
Never let her slip away - ANDREW GOLD
Argentina - CONQUISTADOR
The only way is up - YAZZ & THE PLASTIC POPULATION
Riding on a train - THE PASADENAS
Alleen met jou - CLOUSEAU
Sweet little mystery - WET WET WET
Nuit de folie - DéBUT DE SOIRéE
Teardrops - WOMACK & WOMACK
We like to party - VENGABOYS
C'est la vie - BEWITCHED
Meisjes aan de macht - YASMINE
Millenium - ROBBIE WILLIAMS
Life - DES'REE
La tribu de Dana - MANAU

 

TheDoors.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-10-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 8 oktober 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 8 oktober 2017 

 

Morgen-zondag 8 oktober 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van oktober 1962 (55 jaar geleden), van de 2e week van oktober 1972 (45 jaar terug), van de 2e week van oktober 1982 (35 jaar geleden), en van de 2e week van oktober 1992 (25 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Sherry van The Four Seasons, Surfin’ Safari van The Beach Boys, en Brandend Zand van Anneke Grönloh. Verder hoor je voor-en tegenstanders van de Britse toetreding tot de Europese Gemeenschap op het partijcongres van de Conservatieven, de organisator van de tweede Vlaamse mars op Brussel, de Paus bij de opening van het tweede Vaticaans concilie in Rome, Hugo Claus over zijn ‘spelen’, en de stalen zenuwen van een cameraman van de tv. 

 

Sugar Me van Lynsey de Paul, Veronica door Cornelis Vreeswijk, en The Guitar Man van Bread waren enkele van de straffe platen in de 2e week van oktober 1972. Verder hoor je de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat McGovern over het terugtrekken van de Amerikaanse militairen uit Vietnam als hij verkozen zou worden, een meisje van 14 overleed aan hersenvliesontsteking na het zwemmen in Antwerpse zwembaden, Eddy Merckx over zijn plan om het werelduurrecord te breken in Mexico, en Berchemtrainer Rik Coppens over de wedstrijd tegen Anderlecht.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van oktober 1982 met reacties van enkele partijvoorzitters op de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen toen, de Antwerpse Mathilde Schroyens als eerste vrouwelijke burgemeester van een grote stad in ons land, en Pfaff in zijn steenkolenduits na zijn beroemde penalty in Duitsland. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Under The Boardwalk van de Tom Tom Club, Bim Bam van André van Duin, en Stool Pigeon van Kid Creole & The Coconuts. 

Daarna terug naar de 2e week van oktober 1992 over puin ruimen na de vliegtuigramp in de Nederlandse Bijlmermeer, een fototentoonstelling over Marilyn Monroe in Londen, Roel Van Bambost over de verjaardag van de James Bondfilms, en een recordvlucht van het supersonische passagiersvliegtuig Concorde. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Ain’t No Doubt van Jimmy Nail, Zonder Verhaal van Mama’s Jasje, en Be My Baby van Vanessa Paradis.  

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

The loco-motion - LITTLE EVA
Sherry - THE FOUR SEASONS
Speedy Gonzales - PAT BOONE
J'entends siffler le train - RICHARD ANTHONY
Sheila - TOMMY ROE
Love me do - THE BEATLES
Brandend zand - ANNEKE GRÖNLOH
Surfin' safari - THE BEACH BOYS
Smoke gets in your eyes - BLUE HAZE
Sugar me - LYNSEY DE PAUL
To make my life beautiful - ALEX HARVEY
Swimming into deep water - DON ROSENBAUM
Veronica - CORNELIS VREESWIJK
The guitar man - BREAD
Wig wam bam - THE SWEET
Popcorn - ANARCHIC SYSTEM
Don't go - YAZOO
Come on Eileen - DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS
Under the boardwalk - TOM TOM CLUB
All of my heart - ABC
Bim bam - ANDRE VAN DUIN
Stool pigeon - KID CREOLE & THE COCONUTS
Achy breaky heart - BILLY RAY CYRUS
Be my baby. - VANESSA PARADIS
Heading for a fall - VAYA CON DIOS
Zonder verhaal - MAMA'S JASJE
Ain't no doubt - JIMMY NAIL
I can't keep my hands off you - THE DINKY TOYS
It's my life.. - DR.ALBAN

 

Beach Boys.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-17

Q AND THE GANG VOOR HET EERST IN OOSTENDE (2004)

Q AND THE GANG VOOR HET EERST IN OOSTENDE (2004)

 

Retro-reportage van 1 augustus 2004


Ze blijven opduiken de foto-dvd’s uit een tijd dat die allesbehalve ingeburgerd waren. Ik vond er gisteren eentje terug uit de zomer van 2004, niet gelabeld, in een doos waarop ik enkel kon zien dat een fotograaf uit Ieper gezorgd had voor de digitale ontwikkeling. Ik maakte de foto’s eigenlijk met een Yashica FX II. Ik had het toestel gekregen voor mijn 21ste verjaardag van mijn vriendin. In 2004 was het ding 51 jaar oud, maar maakte nog steeds prima opnames. Net in die tijd boden fotografen her en der de mogelijkheid aan om ‘gewone’ filmpjes meteen te digitaliseren. Dat was wat ik deed met de foto’s voor deze reportage.

 

Q-Music 2004 (1).jpg

Dirk Vanoirbeek


QMUSIC DEBUTEERT & TRAPT AF IN OOSTENDE


De wereld van Qmusic ging open. Voor het eerst live, tijdens de zomer, vanuit Oostende. Intussen parkeert de radiostoet er iedere zomer twee maand, in augustus 2004 was het allemaal nog experimenteel. Ik trok er, samen met mijn toenmalige compagnon Dirk Vanoirbeek naar toe voor een reportage. Wat we er toen allemaal van vonden, lees je in het onderstaande authentiek verslag.


Zomer, zand, zon en radio. Het is een klavertje vier dat ieder jaar opnieuw opduikt. Van zodra de maanden juli en augustus er aan komen, kan je er gif op innemen dat Radio X, Kanaal Y en Studio Z verschijnen tussen Knokke en De Panne. Al even traditioneel zijn wij dan in buurt. Vrijdag jongstleden was het weer van dattum. Q-music was het onderwerp.
Zij als gastheren en dames in Oostende? Wij dan maar als gasten met extra commentaar. En we kunnen kort zijn: - Het commerciële station uit Vilvoorde ligt in het water. Niettemin zijn ze er sterk op vooruitgegaan. - Een vaststelling die kan tellen...

 

Q-music 2004 (2).jpg

Alexandra Potvin & Tom Callebaut (techniek)


Het decor is dominant. We stappen het station van Oostende uit langs de grote poort (waarom komen al die drommen toeristen eigenlijk uit dat zijgangetje gesukkeld?), rechts kijken we in het wulpse gezicht van Maaike Cafmeyer, mevrouw Bart Depauw. Het siert een spandoek van de productie 'Theater aan zee'. Vlak voor ons ligt het soort jacht dat we ons herinneren uit Miami Vice, van onze vakantie in Nice, uit onze dromen als Lotto-miljonair. Minder prominent dan Maaike haar banner zijn enkele vlaggen van Q-music zichtbaar op het bovendek van de schuit, maar maakt de slogan 'Q is good for you', in letters van een halve meter hoog tegen de bakboordzijde, veel goed.

 

Q-music 2004 (3).jpg

 Jean-Luc Bostyn & Nathalie Delporte


En Q-music wint het nog op een andere manier van 'het theater'. Op het bovendek van de Antares, zo heet de varende vakantiestek van het commerciële station, staan een koppel Bose-boxen richting station te toeteren. Ook ‘Bose is good for you’, want zelfs met tegenwind horen we Alexandra Potvin tot tussen de treinen, tweehonderd meter verder, vertellen dat ze net met de grote baas gebeld heeft. "Ik heb Erwin Deckers gevraagd of we hier niet altijd kunnen blijven, ik wil hier nooit meer weg, dit is veel te mooi."...


Sukkelde Q-music vorig jaar van de ene kust Q-BBQ naar de andere, waarbij het voor de toeristen niet altijd duidelijk was wié, wàt kwam doen op dat stukje strand, dit jaar kijk je er niet naast, luister je er niet naast. Sinds 19 juli en nog tot en met 13 augustus zenden de guys & boys uit Vilvoorde live uit vanaf de Antares. Een luxe jacht dat jij en ik, maar vooral anderen kunnen huren om er leuke dingen op te doen. Zoals een poos radioprogramma's maken vanaf het voordek, liefst tussen 10.00 en 16.00 uur, zodat de horden toeristen die voorbij wandelen een scheut promotie meepikken. Q in beeld. 'Aanwezigheidspolitiek', zou Noël Slangen het noemen.

 

Q-Music 2004 (4).jpg

Tom Callebaut

Q-Music 2004 (5).jpg


Deckers heeft het goed geregeld met zijn presentatoren. Nathalie Delporte en Carl Schmitz bemanden tot vorige week vrijdag de Antares en maakten programma's vanuit het Antwerpse Willemdok. Alexandra Potvin en Bart-Jan Depraetere spreken de bevolking toe vanuit de Mercatorhaven in Oostende sinds maandag jongstleden, terwijl Nathalie Delporte en Herbert Bruynseels de zaak mogen afronden vanuit de oude jachthaven in Blankenberge, vanaf 9 augustus.


Uiteraard moet er worden gewerkt aan boord, tenminste... er moet radio gemaakt worden vanaf het yacht. Als je dat kan doen in de directe omgeving van een bar met indirecte verlichting (daar worden de programma's voorbereid en continu opgevolgd via computer en internet), vanuit één van de drie zithoeken met kussens waarin je wegzakt tot halfweg je schouders, of van op het bovendek met panoramisch zicht.... De luxe cabins, benedendeks en met volledig uitgeruste badkamer, slaan we gemakkelijkheidshalve over. Waarmee we bedoelen dat er ergere plaatsen en omstandigheden zijn om te werken.


Q on board, is meer dan een duo-presentatie, de programma's zijn minstens te danken aan de techneut met dienst. Tijdens onze Oostendse raid bepaalt Tom '538' Callebaut, hoe één en ander klinkt. De man blijft zelfs slapen aan boord. De uitzendstudio wordt immers iedere dag opnieuw afgebroken en naar binnen gebracht, om 's anderendaags in alle vroegte opnieuw te worden opgebouwd. Er verdwijnen al eens toeristen in Oostende, een complete radiostudio op het dek van een jacht zou dat voorbeeld wel eens kunnen volgen. Al gaat het dan om de oude Topradio-studio uit Vilvoorde, het ding doet het uitstekend. Tom beschermt 'zijn' materiaal met lijf en ledematen. Zelfs 's nachts, al slapend tussen de ijsmachine, het supergrote platte tv-scherm met satellietontvanger, de expressomachine....

 

Q-Music 2004 (6).jpg

Bart-Jan Depraetere,Alexandra Potvin en Nathalie Delporte

 

Q-Music 2004 (7).jpg

Q-Music 2004 (8).jpg


Van al dat fraais kunnen dagelijks zes koppels meegenieten. Luisteren, bellen wanneer het moet en zorgen dat je bij de eerste zes bent. Da's de hele filosofie achter de verwennerij op de Antares. We botsen er tegen koppels uit Temse, Kortrijk, Wingene, Roeselare en Oostende. Veel West-Vlamingen dus en een duo uit Temse dat met vakantie aan de kust is…


Wij horen niet bij Q, dus hoeven ze tegen ons niet te liegen. Het zijn verstokte fans. De mevrouw uit Kortrijk heeft het voor elkaar gekregen dat ze op het werk Donna hebben vervangen door Q. Een meneer uit Roeselare knikt instemmend en zegt dat hij gaat slapen met Q. Hij staat er ook mee op. Waarna het duidelijk wordt waarom zijn vrouw een Maltezer op de arm heeft zitten. Voor zoveel trouw krijgt iedereen een plastic tas vol gadgets mee naar huis.


Het Q-yacht bezoeken houdt uiteraard meer in dan een enkele blik werpen op het vele koper en het blinkende houtwerk aan boord. De doorzichtige frigo staat niet voor niks centraal in de bar. Gastvrouw Nathalie rukt het ding met plezier open. Q-music en de gasten worden ‘gepowered by’ Eristoff Vodka. Nooit eerder van gehoord, maar de drankjes strelen zich een weg langs het gehemelte. Jelle, Q-scheepsmaatje, brengt de vodka met een stralende glimlach langs en helpt de bezoekers naar boven of beneden en omgekeerd.


Het hele yacht wordt gekeurd door de winnende koppels. Wij blijven hangen aan de techniek. Techneut Tom praat om de haverklap met iemand die er niet is. Net als we willen gaan tellen hoeveel keer Eristoff bij hem heeft toegeslagen, komen we er achter dat we de reden elders moeten zoeken. Tom praat voortdurend met... Vilvoorde. Het audiosignaal vanaf de Antares wordt via een ISDN-lijn van Belgacom naar het VMMa-gebouw gestuurd. Daar zit de eindregie en die is vooral nodig voor de commerciële breaks, daar houdt men zich in Oostende niet mee bezig. Er zijn wel vaker last minute wijzigingen en op het vaste hoofdkwartier kan men sneller anticiperen.


Alle programma-onderdelen lopen moeiteloos in elkaar over. Bart-Jan springt in als Alexandra aan de GSM hangt. Alexandra vervangt BJ als deze laatste, heel vakkundig overigens, met twee lastige toeristen en een baby op de foto gaat. Tom roept iets van '18 seconden nog' naar Vilvoorde... Het geluid van krijsende meeuwtjes wordt ergens als achtergrond gemixt, het 'zeeslagspel wordt gespeeld met een luisteraar... waarbij niet eens duidelijk is of de man in kwestie naar Vilvoorde, dan wel naar Oostende belt. Trouwens, maakt het wat uit? Zolang het maar werkt...


En dat is wel degelijk het geval. Op de redactie hadden we een bandje laten meelopen. Karaktervol als we zijn, wilden we achteraf ook wel eens, net als de modale luisteraar, horen hoe een programma klinkt dat wij vooral tot stand hadden zién komen. Q-music vanaf de Antares is spontane radio, vlot, met veel sfeer, dynamisch, ons zesde zintuig werd prima geraakt. (En Jelle mag op onze redactie komen werken). Het zou niet alleen voor Alexandra fijn zijn als ze al haar programma's vanaf de Antares kon blijven maken, ook voor de luisteraar zou dit meer dan mooi zijn...

 

Jean-Luc Bostyn

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-17

Joe:Top 2000: de playlist van je leven vanaf vandaag

Joe:Top 2000: de playlist van je leven vanaf vandaag

 

Je openingsdans, een liedje tijdens een lange autorit op vakantie, je eerste slow, de soundtrack van je jongere jaren...

Muziek speelt een belangrijke rol.

 

naamloos.png

 

Met de Top 2000 (editie 2017) wilden ze bij Joe die playlist van je leven samenstellen, dank zij de medewerking van de luisteraars zelf die voor hun favoriete nummers (max.10) konden stemmen. Misschien wij jij daar ook wel bij.

 

Het resultaat hoor je vanaf vandaag -maandag 2 oktober - op Joe in de Top 2000, de playlist van je leven.

 

logo joe fm 2016.jpg

Joe

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 1 oktober 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 1 oktober 2017 

 

Morgen-zondag 1 oktober 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van oktober 1969 (48 jaar geleden), van de 1e week van oktober 1979 (38 jaar terug), van de 1e week van oktober 1989 (28 jaar geleden), en van de 1e week van oktober 1999 (18 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 48 jaar geleden waren: Venus van Shocking Blue, Met Of Zonder Jou door Ann Soetaert, en Deep Water van Grapefruit. Verder hoor je ontevreden jobstudenten aan onze kust, bezoek van de Amerikaanse maanreizigers aan Brussel, verkiezing vd beste huisvrouw in Ruddervoorde, opening vh academisch jaar aan de VUB, en bondsvoorzitter Louis Wouters die wilde dat zijn bond unitair bleef. 

 

The Worker van Fisher Z, Uit Elkaar door Herman van Veen en Monique van de Ven, en Bang Bang door B.A. Robertson waren enkele van de straffe platen in de 1e week van oktober 1979. Verder hoor je moeder Teresa die de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, paus Johannes Paulus in New York, staking bij het bedrijf Brown Bovery, en 25 jaar internationaal zeemanshuis in Antwerpen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van oktober 1989 met Oostduitse vluchtelingen in de Westduitse ambassade in Praag, uitdrijving van een landbouwer en zijn gezin én dieren uit zijn hoeve, en de dood van Graham Chapman van Monty Python. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: You Keep It All In van The Beautiful South, Dansen van Clouseau, en Oye Mi Canto door Gloria Estefan.

 

Daarna terug naar de 1e week van oktober 1999 over 50 jaar Chinese Volksrepubliek, de Oostenrijkse verkiezingen, welke ‘loze’ zondagen wilden de mensen, en de Wilrijkse Simonne en Staf die hun vakantie doorbrachten aan het strand van Sint-Anneke. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Man! I Feel Like A Woman van Shania Twain, De Schat Van De Farao van De Nieuwe Snaar, en 2 Times van Ann Lee.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Venus. - SHOCKING BLUE
Ma belle amie - TEE SET
In the ghetto - ELVIS PRESLEY
Good morning starshine - OLIVER
Met of zonder jou - ANN SOETAERT
Curly - THE MOVE
Deep water - GRAPEFRUIT
Je t'aime (moi non plus) - SERGE GAINSBOURG & JANE BIRKIN
A brand new day - THE WIZ STARS
We don't talk anymore - CLIFF RICHARD
The worker - FISCHER Z
Give up your guns - THE BUOYS
Uit elkaar - HERMAN VAN VEEN & MONIQUE VAN DE VEN
Bang bang. - B.A. ROBERTSON
Arumbai - MASSADA
Lambada - KAOMA
Dansen - CLOUSEAU
You keep it all in - THE BEAUTIFUL SOUTH
Cherish.. - MADONNA
If only I could - SYDNEY YOUNGBLOOD
Oye mi canto - GLORIA ESTEFAN
Mambo number 5 - LOU BEGA
Man! I feel like a woman! - SHANIA TWAIN
When you say nothing at all - RONAN KEATING
Yeke yeke - K3
Blue (Da ba dee) - EIFFEL 65
Genie in a bottle - CHRISTINA AGUILERA
2 Times - ANN LEE

 

gloriaestefan.jpg

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-17

Met Laura Groeseneken naar het Eurovisie Songfestival

Met Laura Groeseneken naar het Eurovisie Songfestival

 

Laura Groeseneken (foto VRT) gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar in Lissabon plaatsvindt. Dat is in "Van Gils & Gasten" bekendgemaakt. Een lied heeft de singer-songwriter nog niet.

 

e52ac784-a459-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Ze is 27, komt uit Leuven en zit al meerdere jaren in het vak als singer-songwriter: Laura Groeseneken, de zangeres die de VRT in 2018 naar het Songfestival in Lissabon stuurt. België is daarmee het eerste land dat zijn kandidaat voor volgend jaar bekendmaakt. Dat gebeurde vanavond in "Van Gils & Gasten" op Eén. Meteen zette Groeseneken haar zangtalent in de verf met een Engelstalige cover van "Amor pelos dois", het lied waarmee Salvador Sobral het Songfestival dit jaar voor Portugal won.

 

Het grote publiek kan Groeseneken kennen van haar samenwerking met Ozark Henry (Piet Goddaer). Sinds 2014 staan de twee geregeld samen op het podium en schrijven ze ook samen nummers. Met Alex Callier van Hooverphonic schreef ze dan weer het nummer "Gravity" dat het modemerk Cacharel in een reclamecampagne voor parfum gebruikte. Onder de naam Sennek maakt ze ook solowerk.

 

Lees HIER verder via VRT NWS.

VRT NWS

eurovision-song-contest-2018-lisbon.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

08:53 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-17

ARMENIA/GERMANY/USA Broadcast Universe Radio special HF broadcast.

ARMENIA/GERMANY/USA   Broadcast Universe Radio special HF broadcast.On the 30th of September Universe Radio will make a special HF broadcast o celebrate it's 5 years anniversary. We would like to ask if you could publish the transmit date so your members/readers can try and receive our broadcast?

 

Strand_1.jpgA QSL card will be available.

Universe Radio is a 24hrs/7d internet music station.
We play a mix of old and new hits and mix that with independent music.

The program on the 30th will be a mix of music and "look back" on the last 5 years.

The transmit schedule:

09-13 UT  15230 kHz (CJSC Gavar Armenia site,          100 kW)
10-15 UT   9330 kHz (WBCQ Monticello-ME-USA site,       50 kW)
14-18 UT   6070 kHz (Ingolstadt Rohrbach Germany site, 100 kW)Met vriendelijke groet,
Michiel Bouwmeester
Wilhelminalaan 51
4872 BW Etten-Leur, The Netherlands
www.universeradio.nl
(Michiel Bouwmeester-HOL, via wwdxc BC-DX TopNews Sept 14)

Universe_Radio.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-17

Het is nog wachten op Radio Caroline via AM 648

Het is nog wachten op Radio Caroline via AM 648

 

Een tijdje geleden kon je op deze blog (en ook wel andere media) lezen dat de (oude) Britse zeezender RADIO CAROLINE met 1 kW gaat uitzenden op 648 kHz wat overeenkomt met een golflengte van 463 meter.Voor Caroline zal het dan als een “Four-Five-Nine” gaan klinken.

 

6radiocaroline.jpg

 

De uitzendingen via AM waren voorzien voor half augustus maar ondertussen is het nog steeds wachten op de eerste signalen.Maar er is enig licht in de duisternis.Volgens de laatste meldingen op
http://members7.boardhost.com/PirateRadio/ is er enig uitstel en zou het dus voor ergens in november zijn. De 648 kHz is de oude frequentie van de BBC World Service.

 

Peter Moore, de CEO van Radio Caroline, had natuurlijk het liefst vanaf de Ross Revenge gaan uitzenden, maar naar het schijnt is dit technisch zeer moeilijk te verwezenlijken. De locatie van de zender en antenne wordt Stonham Aspal in Suffolk.


De antenne wordt 33 meter hoog en de locatie is 58 meter boven zeeniveau, met lager gebied richting de Noordzee, dus gunstig voor ontvangst in België en Nederland.
Leuk om eens in te kijken is het formulier die Radio Caroline invulde om hun middengolf zendvergunning te verkrijgen. Je kan het hier lezen:

https://www.ofcom.org.uk/__data/assets/pdf_file/0021/95241/Radio-Caroline_Application-form.pdf.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 24 september 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 24 september 2017 

 

Morgen-zondag 24 september 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van september 1965 (52 jaar geleden), van de 4e week van september 1975 (42 jaar terug), van de 4e week van september 1985 (32 jaar geleden), en van de 4e week van september 1995 (22 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren: Help! van The Beatles, ‘k Em Geblet van De Strangers, en Mr. Tambourine Man door The Byrds. Verder hoor je boeren in de Westhoek die kampten met overstromingen, Viktor Leemans die de nieuwe Vlaamse voorzitter van het Europese Parlement werd, bontmode op de Antwerpse kaaien, jongeren over James Dean 10 jaar na zijn dood, en Frans presidentskandidaat François Mitterrand. 

 

No Woman, No Cry van Bob Marley & The Wailers, l’Eté Indien door Joe Dassin, en Drie Zomers Lang door Conny Vandenbos waren enkele van de straffe platen in de 4e week van september 1975. Verder hoor je de tweede aanslag op de Amerikaanse president Gerald Ford, de hoofdredacteur van het nieuwe Vlaamse dagblad De Krant, en ‘weekend cowboys’ in Vlaanderen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van september 1985 met 2 bloedige overvallen op grootwarenhuizen op 1 dag door de bende van Nijvel waarbij 8 doden vielen, een ooggetuige van 1 van de overvallen, en de dood van de Duitse persmagnaat Axel Springer. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: Money’s Too Tight To Mention door Simply Red, Say I’m Your Number One door Princess, en Don’t Stop The Dance door Bryan Ferry. 

 

Daarna terug naar de 4e week van september 1995 over een plaag van brandstichtingen in West-Vlaanderen, protest tegen de sluiting van kleine treinstations in ons land, wel of geen kruisbeelden in klaslokalen, en 50 jaar Duitstalige Belgische openbare omroep BRF. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Fantasy van Mariah Carey, Swentibold van Clouseau, en Shy Guy van diana King.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

 

Help - THE BEATLES
Wooly Bully - SAM THE SHAM & THE PHARAOHS
Mr. Tambourine Man - THE BYRDS
Eve of destruction - BARRY MCGUIRE
'k Em geblet - DE STRANGERS
(I can't get no) Satisfaction - THE ROLLING STONES
Crying in the chapel - ELVIS PRESLEY
Early bird - ANDRE BRASSEUR
Moviestar - HARPO
What a difference a day makes - ESTHER PHILLIPS
No woman, no cry - BOB MARLEY & THE WAILERS
Ramaya - AFRIC SIMONE
Drie zomers lang - CONNY VANDENBOS
L'Eté Indien - JOE DASSIN
The horse - CLIFF NOBLES
Part-time lover - STEVIE WONDER
Money's too tight to mention - SIMPLY RED
Don't stop the dance - BRYAN FERRY
I got you babe - UB40 & CHRISSIE HYNDE
Een eenzaam hart hoor je niet breken - WILL TURA
Say I'm your number one - PRINCESS
I'll be there for you - THE REMBRANDTS
Swentibold - CLOUSEAU
Fantasy - MARIAH CAREY
Dub-I-dub - ME & MY
Shy guy - DIANA KING
Don't break my heart - VAYA CON DIOS
Missing - EVERYTHING BUT THE GIRL
Conquest of paradise - VANGELIS

 

BryanFerry.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende