21-04-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 22 april 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 22 april 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van april 1964 (54 jaar geleden), van de 4e week van april 1974 (44 jaar terug), van de 4e week van april 1984 (34 jaar geleden), en van de 4e week van april 1994 (24 jaar terug in de tijd). 

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van  54 jaar geleden waren: Can’t Buy Me Love van The Beatles, Draai Dan 79 72 04 van Will Tura, en Anyone Who Had A Heart door Dionne Warwick (zie foto). Verder hoor je premier Lefèvre over de artsenstaking in ons land, reacties van Nederlanders over de trouwplannen van prinses Irene met de Spaanse Carlos Hugo Van Bourbon-Parma, de opening van New York World Fair door Henry Fonda, commentaar op die wereldtentoonstelling door reporter Rik Onckelinckx, en John Larry aan de telefoon met een producer van de Vlaamse tv.

 

- Mud met Tiger Feet, When Will I See You Again door The Three Degrees, en Julien Clerc met Si On Chantait waren enkele van de straffe platen in de 4e week van april 1974. Verder hoor je Tindemans over zijn nieuwe regering, de ‘intrede’ van minister van Rika De Backer op het ministerie van cultuur, Johan Cruijff over de gigantische sommen geld die hij in Spanje kreeg terwijl een groot deel van dat land in armoede leefde, en de vele vechtpartijen in de Langestraat in Oostende. 

 

- na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van april 1984 met stemmenimitators Braem en Van Gool die Dr. Lecompte imiteerden, Nicky Lauda in Zolder voor de Formule 1, geluidsoverlast in dancings, en jazzkenner Juul Anthonissen over het overlijden van Count Basie. Enkele hits van 34 jaar geleden waren: Wang Chung met Dance Hall Days, Against All Odds van Phil Collins, en Cyndi Lauper met Girls Just Want To Have Fun.

 

- daarna terug naar de 4e week van april 1994 met een pleidooi om voor het Flageygebouw een omroepfunctie te behouden, de dood van ex-president Richard Nixon, en Willy Claes als nieuwe Navo-baas. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Rock ‘n’ Roll Kids van Paul Harrington & Charlie McGettigan (voor het derde jaar op rij de Ierse) winnaars van het Eurovisie Songfestival, Fatsoen van Philippe Robrecht, en Jessie door Joshua Kadison.

 

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Can't buy me love - THE BEATLES

It's in his kiss (the shoop shoop song) - BETTY EVERETT

Vous permettez monsieur - ADAMO

Draai dan 79 72 04 - WILL TURA

Just one look - THE HOLLIES

Anyone who had a heart - DIONNE WARWICK (zie foto)

Tell me when - THE APPLEJACKS

Tchin, tchin - RICHARD ANTHONY

Tiger feet - MUD

I'm a train - ALBERT HAMMOND

Ik zie een ster - MOUTH & McNEAL

Si on chantait - JULIEN CLERC

When will I see you again - THE THREE DEGREES

Be my day - THE CATS

Satisfaction guaranteed - HAROLD MELVIN & THE BLUE NOTES

TSOP (the sound of Philadelphia) - MFSB & THE THREE DEGREES

Girls just want to have fun - CYNDI LAUPER

Love is a battlefield - PAT BENATAR

'n Beetje meer - ROB DE NIJS

Against all odds - PHIL COLLINS

Dance hall days - WANG CHUNG

Break my stride - MATTHEW WILDER

Hello - LIONEL RICHIE

Don't turn around - ACE OF BASE

Sweets for my sweet - CJ LEWIS

Rock 'n' roll kids - PAUL HARRINGTON & CHARLIE McGETTIGAN

Jessie - JOSHAU KADISON

Fatsoen - PHILIPPE ROBRECHT

Without you - MARIAH CAREY

You smile at me - THE DINKY TOYS

 

dionne%20warwick.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-18

Streaming muziekdienst voor klassieke muziek

Streaming muziekdienst voor klassieke muziek

Ook beleggers geloven erin!

 

Streaming diensten voor popsongs zijn er te kust en te keur. Van gratis met reclame, tot abonnementen waarbij je muziek ook kan downloaden. Aan al je wensen wordt voldaan. De liefhebbers van de klassieke muziek echter blijven op hun honger zitten.

idagio-klassieke-muziek-streaming.jpg

Het blijkt namelijk dat je voor klassieke muziek heel andere zoekcriteria gebruikt dan voor popmuziek, en dat die dus niet aanwezig zijn bij de gewone streaming diensten. Denk aan componist, titel van het werk, dirigent, orkest, solist… Wanneer een liefhebber van klassiek een zoekopdracht ingeeft, krijgt hij dan ook vaak foutieve resultaten.

Een Duits bedrijf had dit gat in de markt begrepen, en bracht in 2015 een streaming dienst uit voor klassieke muziek, Idagio. Daar staan momenteel 140.000 opnames op, en het bijzondere aan de dienst is dat de auteursrechthebbenden niet per ‘song’ betaald wordt, maar wel per ‘play per seconde’. Klassieke stukken duren immers vaak lang, vijftien tot twintig minuten is geen uitzondering. En dat kan je dus moeilijk ‘per song’ berekenen.

De dienst doet het niet slecht, en ook beleggers geloven erin. Idagio heeft deze week acht  miljoen euro kunnen ophalen bij verschillende beleggers, om de groei verder te kunnen zetten.

Hilde Vangool

° Idagio

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-18

Ook Nostalgie gaat naar zee

Ook Nostalgie gaat naar zee

Nostalgie-Beacxh-Festival.jpg

Nostalgie gaat op 11 augustus weer naar zee. Een jaarlijkse gewoonte, net zoals veel anderen de zomerse lokroep naar het zilte nat niet kunnen weerstaan.

Dit keer trekken de ‘Antwerpse’ radiomakers naar Middelkerke voor een nieuwe editie van hun intussen bekende en succesvolle ‘Beach Festval’. Op dinsdag 20 maart j.l.en net op hun tiende verjaardag, maakten ze de eerste namen bekend van de optredende artiesten.

Stefan Ackermans mocht even na 08:00 uur vertellen voor wie de eer en het absolute genoegen was weggelegd om de spits af te bijten.

Het werden de opnieuw van stal gehaalde Kreuners. Meteen is ook de ticketverkoop van start gegaan. Nog tot en met 31 maart kan dat aan het ‘early bird’-tarief van 54,00 euro als u hier klikt.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-18

Maar hoe luisteren doven of slechthorenden feitelijk naar muziek?

Maar hoe luisteren doven of slechthorenden feitelijk naar muziek?

 

Als je doof of slechthorend bent, kun je tóch van muziek genieten. Doventolk Amber Galloway Gallego brengt het gevoel van een liedje met gebarentaal over. Dit gebeurt door middel van vliegensvlugge handgebaren.

 

Ze gebaart vliegensvlug hele lappen tekst. Voor Amber Galloway Gallego is dat geen enkel probleem.

 

Maar ook als je wel de muziek erbij kan horen, is het een genot om te kijken hoe Amber helemaal op gaat in de muziek die ze vertaalt.

 

 

 

Doventolk Amber Galloway Gallego

 

RadioNL(Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 april 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 april 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van april 1962 (56 jaar geleden), van de 3e week van april 1972 (46 jaar terug), van de 3e week van april 1982 (36 jaar geleden), en van de 3e week van april 1992 (26 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren:

Good Luck Charm van Elvis Presley, Twistin’ The Night Away van Sam Cooke, en Bruxelles van Jacques Brel. Verder hoor je Jules Sap, de West-Vlaamse overlevende van de scheepsramp met de Titanic 50 jaar na die ramp, dienstmeisjes die toen nog in heel wat Belgische families werkten en inwoonden, een gewezen 'Fairhostess' van Expo 58 in Brussel, en Georges Pompidou, de nieuwe premier van Frankrijk.

 

- Old Man Moses van de Les Humphries Singer (zie foto), Beautiful Sunday van Daniel Boone, en Sandra en Andres met het Nederlandse Songfestivalliedje Als Het Om De Liefde Gaat waren enkele van de straffe platen in de 3e week van april 1972. Verder hoor je minister van landsverdediging Paul Vanden Boeynants over de reorganisatie van het Belgische leger, Edward Kennedy met kritiek op Amerikaanse bombardementen op Noord-Vietnam, een elektrische vensterpoetsmachine, en Pros Verbruggen over 100 keer Mannix op de Vlaamse televisie. 

 

- na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van april 1982 over de slechte voetpaden in Vlaanderen en Brussel, de anti-kernenergiebeweging in ons land, en de kleine vrije radio’s die boos waren op de overheid. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: Centerfold van The J. Geils Band, Golden Brown van The Stranglers, en Doris Day van de Nederlandse band Doe Maar.

 

- daarna terug naar de 3e week van april 1992 met nachtradioman Peter Hermans over de nachtelijke aardbeving in ons land, astronaut Frimout boos op de reclame die er in ons land met zijn ruimtevlucht werd gemaakt, en het overlijden van de Britse komiek Benny Hill. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Tears In Heaven van Eric Clapton, To Be With You van Mr. Big, en You van Ten Sharp.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Twistin' the night away - SAM COOKE

Jambalaya (on the bayou) - FAST DOMINO

Good luck charm - ELVIS PRESLEY

The young ones - CLIFF RICHARD

Bruxelles - JACQUES BREL

The lion sleeps tonight - THE TOKENS

Hey baby - BRUCE CHANNEL

Beg steal or borrow - THE NEW SEEKERS

Poppa Joe - THE SWEET

Als het om de liefde gaat - SANDRA & ANDRES

Old man Moses - LES HUMPHRIES SINGERS (zie foto)

Without you - HARRY NILLSON

Beautiful Sunday - DANIEL BOONE

Son of my father - CHICORY TIP

Mouldy old dough - LIEUTENANT PIGEON (instrumental)

Centerfold - J. GEILS BAND

Doris Day - DOE MAAR

Don't walk away - THE FOUR TOPS

More than this - ROXY MUSIC

Golden brown - THE STRANGLERS

Maid of Orleans - ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Vanavond ga ik uit - CLOUSEAU

The test of time - THE DINKY TOYS

Tears in heaven - ERIC CLAPTON

Human touch - BRUCE SPRINGSTEEN

You - TEN SHARP

To be with you - MR. BIG

Song of Ocarina - DIEGO MODENA & JEAN-PHILIPPE AUDIN (instrumental)

les-humphries-singers.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toen radio de muziek uitvond (1)

Toen radio de muziek uitvond

Een monsterhit dankzij... nylonkousen

 

Zeezenders, offshore radio, piraten. De begrippen zijn, ondanks het feit dat het fenomeen al enkele decennia niet meer bestaat, nog latent aanwezig. Niet enkel in deze mediakrant, ook nogal wat radiostations die oog en oor hebben voor radiogeschiedschrijving ontdekken of laten hun luisteraars (opnieuw) kennis maken met fenomenen als Radio’s Caroline, London, Veronica, Noordzee, Atlantis, Mi Amigo… Even vaak kijken jonge mensen hoofdschuddend en onbegrijpend op van dit soort  verheerlijking. Die ouwe mannen met hun radio’s op bootjes?

Maar is het wel een vorm van nostalgie? Gaat het om de bootjes? Om het avontuur dat een radiostation vanop zee uitstraalde? Voor een deel wel natuurlijk, maar net zo goed voor een flink deel niet. Eigenlijk draaide het allemaal om de… muziek, net zoals vandaag trouwens. Wat dat betreft is er niks veranderd. Zonder muziek is er geen radio. Het omgekeerde geldt ook, maar minder dan weleer. De grote verdienste van de zeezenders is het feit dat ze die ‘muziek hebben uitgevonden’. De bootjes waren een noodzakelijk kwaad, meer niet.

Veronica-Borkum.jpg

Het eerste wat opvalt bij zeezenders is hun enorme populariteit. Voor de Benelux-kust werden Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal, Radio Atlantis en Radio Mi Amigo ontegensprekelijk door vele miljoenen mensen beluisterd. Een fenomeen dat onbekend was tot de eerste helft van de jaren zestig. Tot het opduiken van de zeezenders waren enkel een klein radioprogramma’s populair geweest. De publieke radio bracht af en toe een uitzending met ‘ nieuwe grammofoonplaatjes’ waarin jazz, crooners, rock & roll, be bop, country en doo whap gemixt werden.

Een zeezender deed het continu en gaf popmuziek een kans. Dit alles in een aangepaste vormgeving. Deejays improviseerden, er werden jingles gebruikt, het optimisme straalde van de antennes. Offshore radio was happy radio! Luisteren deed je plots niet meer per programma, je zette de radio aan, op een willekeurig tijdstip, en iedere keer waren er die muziek en die sfeer. Razendsnel voorzagen de offshore stations in een behoefte. Een unserved audience was gevonden… Zowat iedereen dus. De invloed van de zeezenders op de ontwikkeling en de definitieve doorbraak van de popmuziek is dan ook fenomenaal groot geweest.

Het is uiteraard alweer enkele decennia geleden dat op de Vlaamse FM-band alleen BRT 3, het klassieke programma van de publieke omroep, te horen was. Op de middengolf pruttelden BRT 1 (nieuws & informatie) en BRT 2, de gewestelijke zender(s). Daarnaast was er enkel het grote nationale niets. Niet onlogisch dat Vlamingen toen massaal naar het ‘buitenland’ luisterden. Eerst naar Luxemburg, later naar Nederland en Engeland…

Barry-Aldiss.jpg

 

Eind vijftiger jaren waren er op onze nationale omroepen bedroevend weinig programma’s met populaire muziek te horen. Gelukkig was er RadioLuxemburg dat overdag Nederlandstalige programma’s uitzond (en waar later mensen als wijlen Stan Haag en Nand Baert presenteerden). Uiteraard waren er ook de Engelstalige uitzendingen ’s avonds. Al waren die niet echt van ‘ons’, toch werd de internationale ‘Top Twenty’ van Barry Alldis in de gehele Benelux heel druk beluisterd. Met de komst van Radio Veronica, gestart in 1960, moest Radio Luxemburg een flink deel van zijn populariteit aan de zeezenders afstaan. De ontvangst was wat beter en er werd de hele dag in het Nederlands gepresenteerd.

Toch leek het station nog erg op de toenmalige publieke omroep, maar dan eentje met reclames. Veel korte programma’s, een vleugje populaire pianomuziek, geen jinglepakketten. Keurig pratende presentatoren die hun teksten op voorhand uitschreven. Maar Veronica maakte wel al hits! In 1961 was het station verantwoordelijk voor een monsterverkoop van ‘Rocking Billy’ en ‘Afscheid van een soldaat’ van Ria Valk. Ook Willy Schobben scoorde in die tijd een enorme hit met Happy José (Ching Ching). Niet in het minst te danken aan een reclamespot voor nylonkousen (Nur-Die), waarvan het nummer als achtergrondmuziek gebruikt werd!

Artiesten als Cliff Richard, Elvis Presley en Connie Francis werden ongekend populair en bleven het omdat Radio Veronica hun platen bleef draaien. Wekelijks werden er tientallen ‘shows’, ieder zo’n vijftien minuten lang, uitgezonden waarin nummers van één bepaalde artiest te horen waren. In 1964 was er iedere week op maandagavond de Cliff Richard Show, gepresenteerd door Cees van Zijtveld.

Artiesten die in Engeland hun nummers nergens kwijt konden, op het eiland waren er (nog) geen commerciële stations, werden door Veronica tot achtmaal per dag gedraaid. Dit was onder andere het geval voor ‘Not resposible’ van Helen Shapiro en ‘If my pillow could talk’ van Connie Francis.

Wordt vervolgd

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-18

Radio2:Luister vandaag naar de Top 80 van de jaren 80 (Update)

 

Radio2:Luister vandaag naar de Top 80 van de jaren 80

 

Gans deze week en tot en met vandaag vrijdag de 13e zit Radio 2 nog volop in de jaren 80. Naar goede gewoonte sluiten ze zo'n nostalgische week af met een lijst van de beste nummers uit dat decennium. In dit geval: de Top 80 van de jaren 80.

 

80_top80_header.png

Die top heb jij misschien samen met alle luisteraars van Radio 2 samengesteld. 

Vorig jaar stond Abba op 1, Bryan Adams nam beslag op plaats 2 en op 3 vonden ze Tina Turner terug. 

Vandaag vanaf 12 uur kom je het te weten. Caren Meynen en Peter Verhulst voeren jullie van 12 tot 18 uur recht naar de top!

Luisteren is dus de boodschap !

top80 caren en peter.png

 

Update

Bryan Adams heeft Abba van de troon gestoten als nummer 1 van de Top 80 van de jaren 80. Abba moet dit jaar tevreden zijn met de tweede plaats. Michael Jackson legt beslag op de derde plaats.

Met duizenden hadden de luisteraars gestemd voor hun favoriete nummers uit de jaren 80. Uiteindelijk bleek "Summer of 69" de meest populaire song van het decennium, gevolgd door "The Winner Takes It All" en "Thriller". 

De Top 10

  1.   1.BRYAN ADAMS - Summer of '69
  2.   2.ABBA - The winner takes it all
  3.   3.MICHAEL JACKSON - Thriller
  4.   4.U2    - With or without you
  5.   5.BRUCE SPRINGSTEEN - The river
  6.   6.PRINCE - Purple Rain
  7.   7.QUEEN - I want to break free
  8.   8.MICHAEL JACKSON    - Billie Jean
  9.   9.WILL TURA - Ik mis je zo
  10. 10.TOTO - Africa  

80_Top3.png

Klik hier om de volledig lijst te downloaden. 

Beluister hier de volledige top 80 op Spotify. 

Tijdsbalkje rood.gif

11:21 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-18

Kust- en hinterlandradio’s ontwaken

Kust- en hinterlandradio’s ontwaken

Kompas Oostende en Brugse Ommeland begonnen aan het grote avontuur

Wradio.png

Wie het voorbije weekend naar de kust trok, is één van de vele honderduizenden die hetzelfde idee had. Als notoir radioluisteraar kon u het misschien toch niet laten om de diverse omroepbanden te scannen. DAB+ is nieuw en daarmee aanlokkelijk voor een ontdekkingstocht, maar ook op de ‘oude, vertrouwde’ FM-band valt er best wat te beleven. Zeker vorig weekend waren er verrassende geluiden te horen.

Nu het toeristisch seizoen versneld ontwaakt, lijkt dat ook het geval voor enkele nieuw erkende radiostations. Klaar voor de zomer als de grote trektocht uit een binnenland (en het buitenland) weer op gang komt. Zo werd de lokale ether in Oostende, eind vorige week, verrijkt met het signaal van Radio Kompas. De oudgediende uit Koekelare (105.8 FM) die vorig jaar door de Administratie Media niet enkel bedacht werd met een nieuwe licentie maar er een tweede frequentie (106.3 FM) bovenop kreeg in de Koningin der Badsteden. Oostwaarts, enkele flinke boogscheuten verder dus, vind je het Brugse hinterland terug. En daar is vorige week Radio Brugs Ommeland opgedoken in de FM-ether op 102.7 MHz.

Naar Koksijde dan. Nieuwkomer Westradio is al een poosje bezig en nodigt iedere week een spraakmakende, centrale gast uit in de studio. Samen wordt zijn of haar persoonlijke top 10 overlopen. Afgelopen zondag, 8 april, was Jeroen Gorus te gast. Hij werkte in het verleden voor Radio Contact, Donna en TOPradio. Sinds kort is hij één van de drijvende krachten achter ROXX, de nieuwe digitale rockzender in Vlaanderen die in de plaats kwam van ClubFM op DAB+. Jeroen sprak er uitgebreid over het nieuwe project. Wie de uitzending miste, kan ze beluisteren via Mixcloud. Daarnaast wordt het programma ook nog eens opnieuw uitgezonden, aanstaande zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Westradio in te beluisteren op 104.8 FM in de wijde regio rond Koksijde en uiteraard via internet.

Met dank aan Marc De Preetere en Koen Daenen

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Extra digitale streams voor MNM en StuBru

Extra digitale streams voor MNM en StuBru

VRT lanceert (in stilte) non-stopproducten UrbaNice en Tijdloze

tijdloze-urbanice-streams-vrt.png

Zowel MNM als Studio Brussel hebben de voorbije twee weken een nieuwe digitale stream toegevoegd aan hun aanbod. Bij MNM gaat het om UrbaNice, een stream met non-stop urban muziek, bij StuBru lanceerden ze De Tijdloze, waar je non-stop kunt luisteren naar de muziek uit de longlist van de Tijdloze 100.

Beide streams werden blijkbaar (voorlopig?) enkel “binnenskamers” aangekondigd. Je vindt korte berichten terug op de site van MNM (21 maart) en StuBru (27 maart). Daarbij wordt voor de streams verwezen naar de eigen apps van de twee VRT-stations of naar de algemene VRT-app RadioPlus.

Het was trouwens een lezer die er ons attent op maakte dat hij die twee nieuwe streams toevallig ontdekte op de VRT-player. De nieuwe MNM-stream blijkt intussen trouwens ook al te beluisteren via de app TuneIn, waar die “al” 6 volgers heeft. De Tijdloze stream zit momenteel nog niet in TuneIn.

UrbaNice draait als programma-slash-partyformule al enkele jaren mee binnen MNM en gaat nu dus ook een eigen leven leiden via een digitale stream. Bij StuBru verkopen ze de Tijdloze-stream intern dan weer als een cadeau ter ere van de 35ste verjaardag van de zender.

Politiek gedekt?

De VRT brengt haar aantal non-stopproducten daarmee “in stilte” terug op vijf (het kanaal Nieuws+ laten we hier buiten beschouwing). Klara Continuo en MNM Hits bestaan intussen al het langst; beide zijn ook al een hele tijd via DAB(+) te beluisteren. Daarnaast was Ketnet Hits het enige VRT-kanaal dat je enkel via stream kon beluisteren.

Politiek evenwel is dit soort non-stopproducten binnen de VRT niet onomstreden. Misschien ligt daar wel de echte reden om deze twee nieuwe streams niet met persberichten aan de grote klok te hangen? Of zou de VRT in stilte werken aan nog meer van dit soort puur muzikale themakanalen, aansluitend bvb. op Radio 1 of Radio 2?

Enkele jaren geleden moest de VRT, in het kader van de beleidsovereenkomst, al enkele digitale themakanalen schrappen uit haar aanbod. Het is ons momenteel dan ook onduidelijk in hoeverre deze nieuwe streams politiek gedekt zijn. De beheersovereenkomst van de VRT blijft op dat vlak bijzonder vaag. De enige zin die je in dat verband terugvindt in het contract is: “De VRT-merken gebruiken de opportuniteiten die digitale media bieden om beter te connecteren met de mediagebruikers en om hun publieke opdracht en hun specifieke missie optimaler te vervullen, met het oog op de persoonlijke interesses van de mediagebruiker en de context waarin hij zich bevindt.” Waarvan akte.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Westradio komt op kruissnelheid

Westradio komt op kruissnelheid

 

Westradio-banner.jpg

 

Het totale aanbod lokale radio’s in het noorden van de kustprovincie is niet meer wat het ooit is geweest. De luisteraar moet het met een pak minder stations doen. Enkele vaste waarden, Beach (Nieuwpoort) en Melinda (Middelkerke) bleven, nieuwkomers doken op. Onder hen Stadsradio Oostende, C-fun en Elisa FM (Knokke Heist) en Westradio in Koksijde.

 

Westradio1-768x576.jpg

 

Ruim twee maand nadat Westradio er officieel van start mocht gaan, begint de programmering langzaam vorm te krijgen. Tijdens het weekend zijn de eerste gepresenteerde uitzendingen opgedoken. Een centrale gast, comedy en thematische muziekprogramma’s vormen daarbij de hoofdmoot.

Westradio, het zit in de naam, zendt uit voor de westkust. Naast het aparte muziekformaat, het ‘betere’ Nederlandstalige repertoire en dat van Belgische artiesten ‘tout court’, wordt er heel wat werk gemaakt van algemeen nieuws en regionale acuta. Dagelijks is er een up to date nieuwsaanbod, het weerbericht voor de kust en heel wat info over de muziek en de artiesten die er te horen zijn.

Westradio zend uit op 104.8 FM, de oude frequentie van Extra Gold en FamilyRadio.

° Live stream

Westradio02.jpg

Westradio03.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende