20-01-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van januari 1963 (55 jaar geleden), van de 3e week van januari 1973 (45 jaar terug), van de 3e week van januari 1983 (35 jaar geleden), en van de 3e week van januari 1993 (een kwarteeuw geleden).

3848709966.4.jpg

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Bachelor Boy van Cliff Richard, J’Suis D’Accord door Françoise Hardy (zie foto), en de Figaro Parodie van Dorus. Verder hoor je één van de Antwerpse studenten die Manneken Pis had gestolen in Brussel om de aandacht van de publieke opinie te vestigen op het probleem van gehandicapte kinderen en van arme mensen in de winter, de Amerikaanse zanger en acteur Bobby Darin over hoe het voor hem allemaal was begonnen, Tante Terry met haar kleuters in de sneeuw tijdens de extreem strenge én lange winter toen, en de Britse premier Edward Heath over het mislukken van de onderhandelingen in Brussel over de Engelse toetreding tot de EEG

- Clair van Gilbert O’Sullivan, Do It Again van Steely Dan, en De Massa van Zjef Vanuytsel waren enkele van de straffe platen in de 3e week van januari 1973. Verder hoor je de eerste toespraak van de toen pas hérkozen Amerikaanse president Richard Nixon, onze minister van defensie Paul Vanden Boeynants over zijn fel gecontesteerde hervormingsplannen voor het Belgische leger, vrije seksuele opvoeding voor kinderen, en PVV-voorzitter Willy De Clercq over de plannen van zijn liberale partij in de nieuwe regering Leburton.

- na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van januari 1983 met de Amerikaanse president Ronald Reagan die vasthield aan het plan om middellange afstand kernraketten te plaatsen in West-Europa, maar die tegelijk open stond voor elk redelijk voorstel van de Russen, de vredesplannen voor het Midden-Oosten die zowel door Israël als door de PLO werden verworpen, de 2 miljoen buitenlanders die binnen de 2 weken Nigeria moesten verlaten, en een Russische spionagesatelliet op kernenergie met 45 kilo verrijkt uranium aan boord die op aarde dreigde neer te storten. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: De Bom van Doe Maar, Sexual Healing door Marvin Gaye, en 1999 van Prince.

- daarna terug naar de 3e week van januari 1993 met de aanval van Amerikaanse kruisraketten op Bagdad, en Vlaams minister van onderwijs Luc Vandenbossche die zich boos maakte tijdens een confrontatie met studenten die zich verzetten tegen de plannen van schaalvergroting van het hoger onderwijs. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Broken van Soulsister, Be My Baby van Vanessa Paradis, en Would I Lie To You door Charles & Eddie. 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

De platenspeellijst

The night has a thousand eyes - BOBBY VEE

Eso beso - PAUL ANKA

J'suis d'accord - FRANCOISE HARDY (zie foto)

Ramblin' rose - NAT KING COLE

Tell him - THE EXCITERS

Figaro parodie - DORUS

Bachelor boy - CLIFF RICHARD

My man is a sweet man - MILLIE JACKSON

Clair - GILBERT O'SULLIVAN

You're a lady - PETER SKELLERN

Do it again - STEELY DAN

De massa - ZJEF VANUYTSEL

Ich hab die Liebe gesehen - VICKY LEANDROS

The mosquito - THE DOORS

You can't hurry love - PHIL COLLINS

The blues - RANDY NEWMAN & PAUL SIMON

Let's go dancing - KOOL & THE GANG

De bom - DOE MAAR

The story of the blues - THE MIGHTY WAH!

Sexual healing - MARVIN GAYE

1999 - PRINCE

Would I lie to you - CHARLES & EDDIE

Be my baby - VANESSA PARADIS

Could it be magic - TAKE THAT

Teken van leven - MAMA'S JASJE

Broken - SOULSISTER

Rock with you - INNER CIRCLE

 

FRANCOISE%20HARDY.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland: Sunshine Live geeft analoge kabel op

Duitsland: Sunshine Live geeft analoge kabel op

 

De Duitse dancezender Sunshine Live stoptte eind 2017 met haar analoge uitzendingen op de kabel. Volgens de radiozender heeft analoge kabelradio geen toekomst meer, zeker nu de grootste kabelaar van Duitsland vanaf dit jaar gefaseerd het analoge kabelsignaal wil afschakelen.

file_42743.jpg

Eerder dit jaar kondigde Vodafone Kabel Deutschland al aan dat volgend jaar het analoge kabelsignaal in de deelstaten Beieren en Saksen uit gaat. Sunshine Live heeft daarop besloten haar analoge kabeluitzendingen in heel Duitsland te stoppen.

Volgens de radiozender zijn er inmiddels voldoende alternatieve mogelijkheden om naar Sunshine Live te luisteren. Zo blijft de digitale kabel en internet. Daarnaast is het station via het landelijke DAB+net op kanaal 5C te ontvangen. Eind dit jaar ligt de outdoor dekking van dit net op ruim 93%, terwijl ruim 65 miljoen Duitsers ook binnenshuis ontvangst hebben.

Toch blijft voor Sunshine Live nog een klein stukje analoge distributie behouden. Via FM-ether blijft de zender te ontvangen in Stuttgart en Rostock.

 

RadioNL (Martin Slijper)

radio nl.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-18

Radio Lichtaart gaat door via webstream

Radio Lichtaart gaat door via webstream

'We hebben luisteraars in Japan'

 

Nogal wat lokale radio’s die geen erkenning meer kregen, grijpen het internet aan als reddingsboei. Dat doet ook Radio Lichtaart, één van de zeventien stations die sinds 1 januari hun FM-licentie kwijt zijn. Op de eerste dag van het nieuwe jaar ging men nog heel even door op FM, maar dat was enkel om de mensen tijdens de ‘overgang’ van oud naar nieuw te begeleiden. Of toch niet?

Radio-Lichaart-logo.jpg

Er was vooral een praktisch probleem. Radio Lichtaart zond uit vanuit het lokale gemeentehuis, maar dat was op 1 januari gesloten. Dus ging men nog een dagje verder. Men kon de zender niet uitzetten, ook al had men het gewild. Op dinsdag 2 januari werd de FM-frequentie wel definitief verlaten.

 

Gerard Vissers, alias Gust Flater (in Het Nieuwsblad): “Een halfjaar geleden hoorden we al dat er wat dingen gingen veranderen in het radiolandschap maar dan sta je daar niet zo bij stil. Wij draaien muziek voor luisteraars van de derde leeftijd en we vrezen dat we hen allemaal gaan verliezen en dat doet pijn in het hart. De meeste ouderen hebben geen internetradio. We blijven voortwerken zoals we dat nu doen, met 25 personen, allemaal vrijwillig, maar we doen dat graag. Zelfs mensen uit Japan en Amerika luisteren naar ons via het internet.”

Radio Lichtaart vroeg een erkenning aan voor frequenties in de regio Herentals, Lille, Kasterlee. Maar in het radiolandschap worden de regio’s Lille, Herentals, Tielen één geheel en Ravels, Turnhout, Kasterlee ook. Maar daar was men niet van op de hoogte. Het gevolg was dat ze naast een verlenging grepen.

Gerard Vissers: “De luisteraars reageren verontwaardigd. Wij krijgen ongelooflijk veel mails en telefoontjes met de vraag of we niets kunnen doen, maar dat gaat helaas niet. Sommige radio’s gaan naar de Raad van State maar zo’n proces start dan ook pas na vijf maanden, dus we laten het maar zo. Vanaf augustus kunnen we een nieuwe aanvraag inzenden voor DAB+, en dan kunnen we misschien zo terug op de radio komen.”

Radio-Lichtaart-huis.jpg

° Radio Lichtaart

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van januari 1966 (52 jaar geleden), van de 2e week van januari 1976 (42 jaar terug), van de 2e week van januari 1986 (32 jaar geleden), en van de 2e week van januari 1996 (22 jaar geleden).

3848709966.4.jpg

Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren: Day Tripper van The Beatles, Wat Een Leven door Louis Neefs (zie foto), en Rescue Me door Fontella Bass. Verder hoor je minister Gaston Eyskens over het financieel beleid van de regering toen, de plaag van de muskusratten, de Britse premier Harold Wilson over de situatie in Rhodesië, nieuwigheden op het autosalon van Brussel in 1966, en de Amerikaanse president Lyndon B Johnson tijdens zijn State Of The Union over Vietnam.

- Mamma Mia van Abba, Golden Years van David Bowie, en Titles van Barclay James Harvest waren enkele van de straffe platen in de 2e week van januari 1976. Verder hoor je de coördinator van het Rode Kruis en de commandant van de Civiele Bescherming tijdens de overstroming in Ruisbroek, en de gevolgen van een explosie in de riolen in Tienen.

- na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van januari 1986 met ex-premier Paul Vanden Boeynants bij het begin van zijn fraudeproces, Dirk Frimout eerste Vlaamse kandidaat-astronaut, en zeiler Staf Versluys in Auckland tijdens de Whitbread zeilrace rond de wereld. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: Ik Wil De Wereld Zien van Johan Verminnen, Walk Of Life van Dire Straits, en Nikita van Elton John.

- daarna terug naar de 2e week van januari 1996 met de dood van de Franse ex-president François Mitterrand, reacties van kinderen op dat overlijden, en het groeiend vliegverkeer in Zaventem. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Wonderwall van Oasis, Beautiful Life van Ace Of Base, en Zie Me Graag van Clouseau.

Logo radio2 Nieuw 2015.png

De platenspeellijst

1-2-3 - LEN BARRY

Day tripper - THE BEATLES

Les marionettes - CHRISTOPHE

Wat een leven - LOUIS NEEFS (ZIE FOTO)

A must to avoid - HERMAN'S HERMITS

Let's hang on - THE FOUR SEASONS

Le folklore Américain - SHEILA

Rescue me - FONTELLA BASS

Girls, girls, girls - SAILOR

Mamma mia - ABBA

Als de dag van toen - REINHARD MEY

Same old story - CHIP TAYLOR

Golden years - DAVID BOWIE

Titles - BARCLAY JAMES HARVEST

In dulco jubilo - MIKE OLDFIELD

You're a friend of mine - CLARENCE CLEMONS & JACKSON BROWNE

Nikita - ELTON JOHN

Ik wil de wereld zien - JOHAN VERMINNEN

A good heart - FEARGAL SHARKEY

Saving all my love for you - WHITNEY HOUSTON

Walk of life - DIRE STRAITS

Het is altijd lente - PETER DE KONING

We've got it going on - BACKSTREET BOYS

Wonderwall - OASIS

Beautiful life - ACE OF BASE

Hand in my pocket - ALANIS MORISETTE

It's oh so quiet - BJORK

 

Louis.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-18

Radio2: Blije maandag in de Topcollectie

Radio2: Blije maandag in de Topcollectie

Meest deprimerende dag van het jaar wordt leukste dag tijdens 'De Topcollectie'

sw_0_331.png

Zowat vijftien jaar geleden bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall het fenomeen 'Blue Monday', de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

 

Logo radio2 Nieuw 2015.pngVia een wetenschappelijk verantwoorde formule berekende de man dat 'de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen'. Dit zou dan te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakantiedagen ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Kortom: reden genoeg voor in de populaire 'Topcollectie' om van die sombere dag de meest vrolijke van het jaar te maken, althans op muzikaal vlak!

Daarom gaan ze op zoek naar die plaat die jou de nodige energie bezorgt om die dag verder door te komen. Laat het hen weten via onderstaand formuliertje en zij zorgen voor de rest!

Van welk liedje word jij echt een ander mens? Klik HIER en vraag ze aan !

pexels-photo-762041.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:07 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-18

MeLoveRadio: ‘de schil over uw radio’

MeLoveRadio: ‘de schil over uw radio’

 

Radio luisteren doe je tegenwoordig overal. Muziek-apps als Spotify, Deezer en Apple Music proberen daarom een radio-achtige ervaring te creëren. Maar dan zonder presentatoren. En zonder hen, geen echt radiogevoel… MeLoveRadio heeft er een oplossing voor bedacht. Dit doen ze door een virtuele schil te leggen over het live geluid van online radio.

Je kiest niet alleen je favoriete station, je ziet in real-time wat er te horen is, welke nummers er nog aankomen en welke je gemist hebt. Per station zijn ook de meest gespeelde liedjes terug te vinden in een soort ‘greatest hits’ playlist.

 

MeLoveRadio-800x445.jpg

 

Deze functies worden momenteel aangeboden voor laptop of computer, mobiel, tablet en uiteindelijk ook op car-system, smart-tv en geluidsinstallatie. In de webversie van de app krijg je zelfs een compleet overzicht van alle zenders en wat ze aan het draaien zijn zodat je meteen kunt reageren als je iets leuk vindt.

Iedere song kun je opnieuw afspelen, doorsturen naar vrienden en opslaan in persoonlijke afspeellijsten. Als je bvb Spotify koppelt aan MeLoveRadio kun je je lijsten direct laten synchroniseren met jouw Spotify playlists. Zo heb je elk nummer dat je ontdekt op de radio direct beschikbaar in je streaming service. Het werkt niet alleen met muziekservices: je kunt binnen de app de nummers ook als videoclip bekijken via YouTube.

MeLoveRadio is gratis te downloaden en er zijn geen reclames. Heb je geen abonnement op een muziekservice dan kun je gewoon live radio luisteren, playlists maken en liedjes beluisteren als videoclips. Bijkomend voordeel is de bijzonder intuïtieve interface. Zo is de koppeling tussen de app en je muziekdienst naar keuze met één druk op de knop gedaan. Naast Spotify ondersteunt de app ook Apple Music en Deezer.

Als deze app nog meer internationale radiostations gaat toevoegen dan hebben Spotify & Co er straks een concurrent bij.

° MeLoveRadio
° MeLoveRadio-Stations

 

persplaat-1024x357.jpg

 

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-18

NL:DAB+ zit in een vicieuze cirkel

NL:DAB+ zit in een vicieuze cirkel

Te weinig digitale zenders, te weinig luisteraars

 

Efteling Kids Radio, de zender die verbonden is met het populaire pretpark in Kaatsheuvel, stopte onlangs met uitzenden via DAB+ maar ‘moét terugkomen in de digitale ether’. Dat is althans de inzet van een petitie. ‘Zoveel mogelijk handtekeningen moet de eerder genomen beslissing kunnen terugdraaien’, dat is althans waar de initiatiefnemers van uitgaan.

De_studio_van_Efteling_Kids_Radio_Foto_Efteling.jpg

De beslissing om te stoppen op DAB+ kwam er nadat de kinderzender eveneens in het aanbod van KPN Interactieve TV was opgenomen. Hierdoor was Efteling Kids Radio bij alle grotere tv-aanbieders in Nederland beschikbaar. Maar net als Arrow Classic Rock en Classic FM vindt de kinderradio de kosten van de DAB+ uitzendingen te hoog, zeker met het eerder beperkte aantal luisteraars dat kan worden bereikt.

Door het verdwijnen van dit soort, min of meer, thematische stations komt digitale radio in een soort catch 22-situatie terecht. Omwille van de hoge kosten en de eerder beperkte return, houdt men er mee op. Maar net dit soort zenders verrijkt het aanbod en zou de luisteraar moeten aanzetten om digitaal te gaan luisteren. Zenders als Efteling Kids Radio, Arrow Classic Rock en Classic FM zorgen voor de meerwaarde van DAB+ omdat ze NET niet op FM zijn te beluisteren.

° De petitie
° Efteling Kids Radio

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van januari 1960 (58 jaar geleden), van de 1e week van januari 1970 (48 jaar terug), van de 1e week van januari 1980 (38 jaar geleden), en van de 1e week van januari 1990 (28 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 58 jaar geleden waren: Mack The Knife door Bobby Darin, Café Zonder Bier van Bobbejaan Schoepen, en Mona Lisa door Conway Twitty. Verder hoor je Nelson Mandela kort voor hij voor lang de gevangenis invloog, minister De Schrijver over het bezoek van koning Boudewijn aan Kongo, koning Boudewijn na dat bezoek aan Kongo, de nakomeling van Madame Tussaud over het maken van het wassen beeld van president John F. Kennedy, en filmregisseur Billy Wilder over werken met actrice Marilyn Monroe tijdens de opnames van Some Like It Hot.

Call Me Number One van The Tremeloes, Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, en She Sold Me Magic van Lou Christie waren enkele van de straffe platen in de 1e week van januari 1970. Verder hoor je minister De Saeger over de bouw van een megasluis in Zeebrugge, geen Vlaamse crèches in Brussel, een Nieuwjaarsbrief van een klein meisje van 48 jaar geleden, en een reeks gasontploffingen in ons land als gevolg van het overschakelen van stadsgas op aardgas.

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van januari 1980 met jonge mannen die bewust burgerdienst deden in plaats van legerdienst, waarom Marva stopte met live optreden, en de toestand in de Brusselse ziekenhuizen als gevolg van de huisartsenstaking. Enkele hits van 38 jaar geleden waren: Can We Still Be Friends van Robert Palmer, Fly Too High van Janis Ian, en Een Huisje In Montmartre van Will Tura.

Daarna terug naar de 1e week van januari 1990 met brandstichtingen in drie kerststallen in Zwevegem, de koopjesperiode volgens Marianne Thyssen van het Christelijk Middenstandsverbond en volgens minister Willy Claes, en de begrafenis van journalist Danny Huwé die door een sluipschutter werd vermoord in Roemenië. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Steamy Windows door Tina Turner (zie foto), De Marie Louise van Bart Kaëll, en Dear Jessie van Madonna.

 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Rag mop - THE JAYE BROTHERS

Oh Carol - NEIL SEDAKA

Mack the knife - BOBBY DARIN

Till I kissed you - THE EVERLY BROTHERS

Café zonder bier - BOBBEJAAN SCHOEPEN

Mona Lisa - CONWAY TWITTY

Marina - ROCCO GRANATA

El Paso - MARTY ROBBINS

Thanks - J. VINCENT EDWARDS

Beautiful people - MELANIE

Call me number one - THE TREMELOES

She sold me magic - LOU CHRISTIE

We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar ? - LEEN JONGEWAARD & ADELE BLOEMENDAAL

Fortunate son - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

Raindrops keep falling on my head - B.J. THOMAS

Bourée - JETHRO TULL

Gonna get along without you now - VIOLA WILLS

Fly too high - JANIS IAN

Can we still be friends - ROBERT PALMER

Een huisje in Montmartre - WILL TURA

Another brick in the wall (part two) - PINK FLOYD

Rapper's delight - THE SUGARHILL GANG

Steamy windows - TINA TURNER (zie foto)

This old heart of mine - ROD STEWART & RONALD ISLEY

Don't know much - AARON NEVILLE & LINDA RONSTADT

De Marie-Louise - BART KAELL

When you come back to me -JASON DONOVAN

Dear Jessie - MADONNA

Volere - GIPSY KINGS

Lily was here - DAVE STEWART & CANDY DULFER

 

TINA%20TURNER.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-12-17

Radio2: 'Bohemian Rhapsody' terug op nr.1 in de 1000 klassiekers!

Radio2: 'Bohemian Rhapsody' terug op nr.1 in de 1000 klassiekers!

 

Anja Daems en Cathérine Vandoorne maakten op oudejaarsavond de nummer 1 van de 1000 Klassiekers bekend. 'Bohemian Rhapsody' van Queen staat al voor de zevende keer op de eerste plaats.
 

1000K%20artikel%20header_1.jpg

 
De top drie wordt vervolledigd door Deep Purple en Barry White. 'Child in Time' van Deep Purple stond in 2016 op de derde plaats, 'You're the first, the last, my everything' stijgt van de vijfde naar de derde plaats.
 
De Top 10
 
  1.   1.QUEEN - Bohemian Rhapsody
  2.   2.DEEP PURPLE - Child in Time
  3.   3.BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  4.   4.BRYAN ADAMS - Summer of '69
  5.   5.ABBA - Dancing Queen
  6.   6.STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  7.   7.THE EAGLES - Hotel California
  8.   8.ABBA - The Winner Takes it all
  9.   9.LED ZEPPELIN - Stairway to heaven
  10. 10.PRINCE - Purple Rain

 

Van de 1000 nummers kwamen er 296 uit de jaren 80 en 277 uit de jaren 70, samen goed voor meer dan de helft van alle klassiekers. Er waren 165 Vlaamse producties waarvan 122 in het Nederlands. De hoogste nieuwkomer was ‘Ploegsteert’ van Het zesde metaal (203). Als nummer uit 2012 was het ook de meest recente klassieker. De populairste waren The Beatles (goed voor 13 noteringen), Elvis Presley (12), Queen (12), ABBA (10), Will Tura (10), Clouseau (8) en U2 (ook 8).

Meer op de website van Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

23:21 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

 

Gisteren, respectievelijk 30 december 2017, heeft Pieter Van Banden, voor de laatste keer zijn druk beluisterde programma ‘Muziekmuseum’ live uitgezonden vanuit de studio’s aan de Leistraat te Heldergem. De luisteraars zullen vanaf maandag 1 januari 2018 geneigd zijn naar hun favoriete zender te luisteren via het internet. De frequentie op de FM band van radio PROS 105.8 zal niet meer mogen gebruikt worden. Met een lach en een traan op het gezicht nam Pieter Van Banden vandaag afscheid van de luisteraars, die zijn programma wekelijks volgden via de FM band. Ondanks het opstarten van een Facebook-pagina ‘Radio PROS moet blijven’ waarop men de radio kon steunen, en een eventueel in beroep gaan tegen de beslissing van Sven Gatz naar de Raad van State, kan de vzw op dit ogenblik weinig of niks ondernemen. Men moet dansen naar de pijpen van het ministerieel besluit, die er voor gezorgd heeft dat de geliefkoosde zender niet meer mag en kan uitzenden via de FM band.

 

Pieter-Van-Banden-in-PROS-studio-Persregio-Dender.jpg

 

Voor Pieter Van Banden is radio maken, en alles wat er komt bij kijken, een hobby die hij met hart en ziel uitoefent. Intussen draait de presentator toch al vele jaren mee. Bij radio PROS draait Pieter al 15 jaar zijn grootste klassiekers, voordien was hij gedurende ettelijke jaren te beluisteren op radio AVO en voordien radio Saturnus. Er werd in die tijd veel gelachen en plezier gemaakt, alles gebeurde op een vrij gemoedelijke wijze, en men mocht zijn eigen ding doen. Dat is ook hetgeen Pieter Van Banden bij radio PROS doet. Buiten zijn zaterdagmiddag programma, heeft de platenruiter ook nog een programma op donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Als men hem vraagt om eens iemand te vervangen, is niets hem te veel, in de mate van het mogelijke wel te verstaan. 

Pieter-Van-Banden-tijdens-uitzending-Muziek-Museum-PROS-Persregio-Dender.jpg

 

Pieter Van Banden heeft intussen ook al een gezegende leeftijd behaald, de man telt 68 winters, maar op gebied van muziek kan je hem niks misvragen. Zo helpt hij bij geregelde tijdstippen presentators als Sonny Vanderheyden van Radio 2 , en Lars De Groote en Peter Verhulst zijn hem niet vreemd. Buiten al dit tijdrovende onderhoud Pieter ook nog een eigen blog genaamd ‘Muziekmuseum Vlaanderen’, hierop lees je alles wat er reilt en zeilt op radio en televisiegebied. En dan is er nog tijd over voor moeder de vrouw en zijn kleinkinderen. Een presentator op rust die tijd tekort schiet om te doen waar hij allemaal zin in heeft, maar vooral een fijne kerel om mee samen te werken.

Het volgende Muziekmuseum zal je dus in 2018 moeten beluisteren via de app. of het internet. Radio PROS krijgt ook financiële steun van de gemeente Haaltert. Met een som van 25.000 euro tracht men er zo snel mogelijk voor te zorgen dat alle luisteraars die tot op heden luisterden via de FM band, een radio aangeboden krijgen waarmee men kan luisteren via het internet. Per toestel betaald radio PROS zo’n goeie 90 euro het stuk, een welgekomen subsidie dus om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

PersRegioDender

n.v.d.r.

Pieter Van Banden was eind 1979 (december om precies te zijn) trouwens al actief in Denderhoutem via 'Radio El Pirato' met een programma dat precies dezelfde naam had nl...'Muziekmuseum'.Op 23/7/1980 werd de 'piratenzender' met al zijn hebben en houden (én ook de medewerkers) echter opgepakt door de bevoegde instanties.

Tijdsbalkje rood.gif

10:48 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende