19-11-17

Radio2:De Pré Historie van vandaag 19 november 2017

Radio2:De Pré Historie van vandaag 19 november 2017

 

Vandaag-zondag 19 november 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van november 1961 (56 jaar geleden), van de 1e week van november 1971 (46 jaar terug), van de 2e week van november 1981 (36 jaar geleden), en van de 2e week van november 1991 (26 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren: Hello Mary Lou door Ricky Nelson, Johnny Remember Me door Johnny Leyton (recent in het Nederlands opgenomen door Guido Belcanto), en Let The Four Winds Blow door de onlangs overleden Fats Domino. Verder hoor je minister van buitenlandse zaken Paul-Henri Spaak die in de VN in New York de verdediging van ons land in de affaire Congo op zich nam, de invoering van de voorrang van rechts, de vraag of meisjes 56 jaar geleden in het openbaar mochten roken, en of Brusselaars toen het liefst met de bus of met de tram reden, en ook nog regisseur Andrew Marton over de verfilming van D-Day als The Longest Day.

 

Mamy Blue van The Pop Tops, Spanish Harlem door Aretha Franklin, en Here’s To You door Joan Baez waren enkele van de straffe platen in de 3e week van november  1971. Verder hoor je Serge Snoeck over de oorsprong van Snoeck’s Almanak, kleinkinderen over hun grootouders, Chriet Titulaer in het controlecentrum in Pasadena tijdens de vlucht van de Mariner 9, en de weg vragen naar Manneken Pis in Brussel.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van november 1981 met reporter Kris Borms over belastingfraude door de bank Paribas, president Reagan over de verwijdering van kernwapens in Europa, een reactie daarop door de Sovjet-krant Pravda, en John McEnroe die uithaalde naar de umpire tijdens een tenniswedstrijd in Wimbledon. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: Let’s Groove van Earth, Wind & Fire, Tainted Love door Soft Cell, en Cha Cha Cha van Raymond.

 

Daarna terug naar de 3e week van november 1991 met Frank Deboosere over de natste novembermaand van de 20e eeuw, problemen met het niet opdagen van voorzitters en bijzitters in Antwerpse stembureaus, de Zaïrese president Mobutu pleitte in een interview schuldig voor de economische chaos in zijn land, en de universiteit van Gent waarschuwde voor tandpasta die schadelijk kon zijn voor mensen met aften. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Something Got Me Started van Simply Red, Ga Met Me Mee door Bart Van Den Bossche, en Crucified door Army Of Lovers.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Hit the road Jack - RAY CHARLES
Hello Mary Lou - RICKY NELSON
Let the four winds blow - FATS DOMINO
You don't know - HELEN SHAPIRO
Little sister - ELVIS PRESLEY
Batje Vier - HET COCKTAIL TRIO
Johnny remember me - JOHN LEYTON
La bamba - LOS MACHUCAMBOS
Freedom come, Freedom go - THE FORTUNES
Spanish Harlem - ARETHA FRANKLIN
Mamy Blue - POP TOPS
De peulschil - LAMP, LAZARUS EN KRIS
Soldiers who want to be heroes - ROD McKUEN
Only lies - GREENFIELD & COOK
Here's to you - JOAN BAEZ
House of the king - FOCUS
Should I do it - THE POINTER SISTERS
Let's groove - EARTH WIND & FIRE
Cha cha cha - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
Tainted love - SOFT CELL
Why tell me why - ANITA MEYER
Every little thing she does is magic - THE POLICE
Super Freak - RICK JAMES
De Ebbenhout blues - WIGBERT
Crucified - ARMY OF LOVERS
Burbujas de amor - JUAN LUIS GUERRA
Something got me started - SIMPLY RED
Don't you know - THE SCABS
Fall at your feet - CROWDED HOUSE
Ga met me mee - BART VAN DEN BOSSCHE
 

Vespa%20Guy%2002.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-17

Is Vlaanderen bang van NPO Radio 5?

Is Vlaanderen bang van NPO Radio 5?

 

Collega JL Bostyn had het onlangs over het Nederlandse NPO Radio 5, een publieke zender voor de ietwat oudere medemens. En daar horen hij, de grote helft van de redactie van RadioVisie en ikzelf bij. Geen wonder dat het Nederlandse station met onze bijzondere aandacht gaat lopen. Want we voelen ons, samen met heel veel generatiegenoten, in de steek gelaten in eigen land.

NPO-Radio-5-plopkap-e1466777462585-1.png

Ik ben vermoedelijk één van de allereerste Vlaamse luisteraars van Radio 5. Toen nog vrolijk uitzendend op de 747 AM. Op het moment dat ze daar verdwenen in 2014, schakelde ik gezwind over op satelliet en internet. Maar niet iedereen doet dit, of heeft de mogelijkheden om het te doen. De kabel zou een oplossing kunnen bieden. Dus trok ik op onderzoek. Maar daar was ik snel mee klaar. Radio 5 wordt nérgens in heel het land doorgegeven. Of je moet de moed hebben om de Radioline app van Proximus TV te gebruiken. Eigenlijk is dit niks meer dan een equivalent van het bekende Tunein radio. Maar dit terzijde.

Wat mij het meest opviel… alle kabelmaatschappijen geven standaard alle Nederlandse publieke zenders door maar niet… NPO Radio 5. Toch ook een openbaar net?  Vreemd. Het deed me terugdenken aan 1986 toen het commerciële Sky Radio en Radio 10 Gold her en der op de Vlaamse kabel verscheen. Een groot succes in handelszaken, bij dokters, ziekenhuizen, kappers. Maar even snel als ze waren verschenen, verdwenen ze ook weer van de kabel. Zou er een stil verbond zijn gesloten om Radio5 Nostalgia te weren? Want die zender is populair. Mogelijk té. Wordt Radio 2 van de VRT beschermd? Stille afspraken?

Maar waarom zet de Vlaamse publieke omroep dan zelf geen gelijkaardig format in de markt? DAB+, DVB-T en internet zijn braakliggend terrein. Wegens te duur? Onzin, ik ken zelf oud-radiomedewerkers, gepensioneerd, die voor de spreekwoordelijke appel en een ei nog steeds radio willen maken. En je hebt geen team van honderd mensen nodig. VRT stuurt iedereen die 65 is geworden onherroepelijk de laan uit. Laat mensen met kennis van zaken toch radio maken voor hun leeftijdsgenoten.

Pieter Van Banden

° Waar is Radio Mona Lisa gebleven?

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-17

NL:Classic FM niet meer via DAB+

NL:Classic FM niet meer via DAB+

 

 

Pech voor de Vlamingen die houden van klassieke muziek en die wonen in het grensgebied met Nederland (en met een buitenantenne wel een ietsje verder) én luisteren via DAB+.

 

naamloos.png

 

De eigenaar van Classic FM  heeft de zender op 1/11 j.l. uit het DAB+ aanbod gehaald wegens te lage luistercijfers ten opzichte van het bereik. Wat vooral opvalt is dat enkele andere zenders (die allen onder Talparadio vallen) op DAB+ een hogere bitrate hebben gekregen. De vrijgekomen ruimte - 64 kbps in dit geval- van Classic FM is herverdeeld en aan zenders als Veronica en Radio 10 toebedeeld. Toch zijn ook die laatste twee in een hogere kwaliteit via de satelliet en bij Canal Digitaal te beluisteren en dat geldt al helemaal voor Classic FM dat via de Astra 3 (23,5° Oost) satelliet wél beschikbaar blijft in heel Nederland én Europa  (en dus ook in Vlaanderen) met bovendien een stabieler ontvangstbereik. De uitzendingen zijn bovendien FTA en dus te ontvangen zonder abonnement door iedere bezitter van een schoteltje.Via de satelliet is sprake van een bitrate van wel 192 kbps (MPEG audio) voor alle commerciële radiozenders.

 

Ook Classic FM - UK via de satelliet te ontvangen

 

Naast de Nederlandse Classic FM is - voor wie een ontvangstinstallatie inclusief de Britse Astra-2 positie (28,2° Oost)heeft - bovendien de Britse variant van Classic FM te beluisteren. En ook het Duitse equivalent te weten Klassik Radio en het Franse Radio Classique zijn free to air te beluisteren via de Astra-1 satelliet (19,2° Oost).

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Voor de juiste frequenties via satelliet verwijzen we u graag door naar KingOfSat

Meer over Classic FM lees je HIER

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-17

Radio Caroline gestart met tests op 648 AM

Radio Caroline gestart met tests op 648 AM

 

De legendarische Radio Caroline is gisteren onverwacht gestart met testuitzendingen via 648 khz en dat is leuk nieuws voor de (overlevende) fans van AM en offshore. Zoals bekend kreeg  Caroline in mei een zendvergunning van de Britse mediaregulator Ofcom als een «community radio» voor de regio Suffolk en North-Essex. De voormalige zeezender was al zeven jaar in stilte bezig met een procedure om een AM-vergunning te krijgen.

IMG_4644-800x445.jpg

Sindsdien bleef het echter vrij stil vanuit de Caroline-organisatie. Achter de schermen viel te horen dat er problemen waren met de geplande zendersite.

Eerder maakte Ofcom bekend dat Caroline de 648 khz mag gebruiken, met een vermogen van 1 Kw. Dat is de voormalige AM-frequentie van de BBC World Service. In principe moet dat wel voldoende zijn om ook in het flink deel van Vlaanderen en zuid-Nederland het station te kunnen beluisteren. Hoe de kwaliteit ’s avonds en ’s nacht wordt, is nog af te wachten, want de 648 wordt ook gebruikt door Radio Murski Val in Slovenië, met een 10 Kw-zender.

Het nieuws over de onaangekondigde start van de testuitzendingen, de eerste uren met niets anders dan Ray Charles’ «Georgia On My Mind», ging vanmorgen meteen als een lopend vuurtje rond bij de Britse radiofielen.

Uit hun veelal lovende luisterrapporten blijkt dat geluid en ontvangst erg goed zijn tot in Londen en Kent. Ook op verschillende zogenaamde Websdr’s – websites met weergave van de lokale AM-ontvangst op allerlei plaatsen – komt het signaal duidelijk door. Zelfs een sdr in Ierland pikt het signaal op. Ook in Vlaanderen wordt het signaal opgepikt tot tegen Brussel.

Tussen de muziek wordt opgeroepen om luisterrapporten in te sturen via de website van Caroline. De reguliere uitzendingen worden aangekondigd voor “de komende dagen”.

23517844_1476887259074969_479276329738230815_n.jpg

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Het luisterrapportje van Jos Gurdebeke uit Blankenberge

From S.W. Listener                                                                                  To RADIO:

 

Jos Gurdebeke                                                                                            Radio Caroline                                 

                                                                                                                Test Transmission

Belgium/Europe

 

Dear Sirs,

I have much pleasure in informing you of hearing your station on medium-wave and I hope you will be interested in the following reception report.

 On attachment:  MP-3 file  with a piece from the monitored program

 

Data:             12 november 2017 (Sunday)

Time:             08:41 - 09:10 UTC

Language:     English

Frequency:    648  Khz

SINPO:          4 5 4 4 4                                Broadcasting direction: ?

 

Details of the programme heard:  (all times utc)

-08:41 - music: English pop song

-08:44 - music: English pop song

-08:48 - music: English pop song

-08:53 - music: English pop song   (non-stop music)

-08:58 - "This is the engineering test of Radio Caroline on 648 Khz, full test and normal programming.........and address for reception reports"

              and  music: English pop song

-09:02 - music: English pop song

-09:06 - music: English pop song

-09:08 - music: English pop song

 

Technical remarks:

 

Very good signal here on Belgium coast!  No interferance or qsb!


Congratulations and welcome  with the new transmitter 

 

The information you had on your programme was very useful to me, and I hope to tune in again.

 

Will you please compare this report to your station log, and, if it is correct, please confirm this by your QSL-card or letter,

programme schedule, pennant, sticker or technical information for my collection?

 

I’m very interested in history, photos from studio’s, antenna’s and transmitters of your station.

If you, at any moment, want more information about the reception over-here, I will be glad to supply it.

 

 

My receiving equipment: KENWOOD R5000 Comm. Receiver

Antenna: Longwire 15 m long, 9 meter high with Magnetic Longwire Balun

My reception area: Rural seaside

My age: 65 years

 

Best wishes and 73 to all of you 

 

Jos Gurdebeke:  (DXA311, BDXC0893, ADDX21678, ON8VRT)

 

HIER kan je luisteren naar een MP3 fragment van de testuitzendingen van RadioCaroline in Blankenberge!

 

Ontvangst in de streek van Aalst (Oost-Vlaanderen)

-Valt al met al nog vrij goed mee, laat ons zeggen nog beluisterbaar (getest tussen 9 en 10u) deze morgen.

-Of deze 's avonds nog zal meevallen? Afwachten is dus de boodschap.Gisterenavond rond 21u30 even getest en op die frequentie zat er storing van andere radiozenders.Waarschijnlijk stond de AM zender van Radio Caroline ook af want ik hoorde geen Engelse klanken...

-Radio 2/5  vanmorgen dus.

-Vanavond terug een tijdje geluisterd vf 18u30 (donkere uren).De ontvangst valt buiten mijn verwachtingen best mee.Voorlopig zeer weinig fading.Caroline is nog altijd goed 'luisterbaar'.

Doet wat nostalgisch terug denken aan de goeie ouwe radiotijden.Toen van DAB+ nog geen sprake was...

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 12 november 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 12 november 2017

 

Morgen-zondag 12 november 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van november 1962 (55 jaar geleden), van de 2e week van november 1972 (45 jaar terug), van de 1e week van november 1982 (35 jaar geleden), en van de 1e week van november 1992 (25 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Big Girls Don’t Cry van The Four Seasons, Return To Sender van Elvis Presley, en It ‘ll Be Me van Cliff Richard. Verder hoor je premier Lefèvre over de plannen van de Belgische regering, jonge werknemers tijdens hun eerste dag in de fabriek, wat en hoe bestel je eten in een Italiaans restaurant, en 40 jaar BBC.

 

Crocodile Rock van Elton John, 1948 door Gerard Cox, en Bottoms Up van Middle Of The Road waren enkele van de straffe platen in de 2e week van november  1972. Verder hoor je meningen over vrouwenemancipatie naar aanleiding van vrouwendag, een bijdrage over een werkgemeenschap voor bejaarden in Leuven, rallywagens die werden beschoten tijdens de Rally van België, en Toots over het ontstaan van zijn bijnaam.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van november 1982 met een auto-arme zondag in onze steden, de 11.11.11-actie tegen honger in de wereld, en de Nederlandse Xaviera Hollander over haar boek The Happy Hooker. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Maneater van Hall & Oates, Saddle Up door David Christie, en Hittentit van Urbanus

 

Daarna terug naar de 2e week van november 1992 met jongeren over drugs, regisseur Francis Ford Coppola over zijn film Dracula, en Herman Brusselmans over boeken schrijven met pen en papier of met de computer. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Highland door One More Time, Changes van Soulsister, en Will Tura met Moa Ven Toh !  

3797016920_35.png

De platenspeellijst

Return to sender - ELVIS PRESLEY
Big girls don't cry - THE FOUR SEASONS
Let's dance - CHRIS MONTEZ
Sealed with a kiss - BRIAN HYLAND
The James Bond Theme - JOHN BARRY
He's a rebel - THE CRYSTALS
It 'll be me - CLIFF RICHARD
Chariot - PETULA CLARK
Crocodile rock - ELTON JOHN
This world today is a mess - DONNA HIGHTOWER
Garden party - RICK NELSON
1948 - GERARD COX
Mexico - LES HUMPHRIES SINGERS
Bottoms up - MIDDLE OF THE ROAD
I think I love you - THE PARTRIDGE FAMILY
Mouldy old dough - LIEUTENANT PIGEON
Heartbreaker - DIONNE WARWICK
Annie I'm not your daddy - KID CREOLE & THE COCONUTS
Hittentit - URBANUS
Do you really want to hurt me - CULTURE CLUB
Saddle up - DAVID CHRISTIE
Maneater - DARYL HALL & JOHN OATES
Iron Lion Zion - BOB MARLEY
Highland - ONE MORE TIME
Changes - SOULSISTER
Sleeping satellite - TASMIN ARCHER
Sweat (a la la la long) - INNER CIRCLE
Moa ven toh! - WILL TURA
Cantaloop (Flip fantasia) - US 3

Elvis-Presley.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-17

Geen carnaval meer in Aalst vanaf 1 januari?

Geen carnaval meer in Aalst vanaf 1 januari?

 

Drie typische kenmerken voor de periode van het jaar; de wintertijd is ingegaan, de herfstbladeren vallen en de carnavalradio’s duiken weer op. Wat dit laatste betreft is dit eerder een lokaal fenomeen, waarvan Aalst uiteraard de grote exponent is. Ajoin Music is er al en op 13 november gaat ook Oilsjt Mjoezik wederom van start.

763-1-763x445.jpg

Of het duo dit keer ook na middernacht op 31 december 2018 nog te horen zal zijn, is onduidelijk. Vanaf dag 1 in het nieuwe jaar zal immers het nieuwe FM-frequentieplan in werking zijn. Met afvallers, nieuwkomers en zenders die een andere plek hebben gekregen. In Aalst zijn nog slechts twee FM-frequenties voorzien, terwijl er dubbel zoveel kandidaten zijn. “Het zou goed kunnen dat Aalst tegen carnaval geen carnavalszender meer heeft”, zegt Ewoud Van Der Poorten van Oilsjt Mjoezik in Het Laatste Nieuws.

Ajoin Music is alweer sedert dinsdag te horen op 106.7 MHz. Philippe Van Gerven van City Music, is de bedenker van de formule. “Drie maanden lang, elke dag weer live”. Alweer voor de twaalfde keer. Of misschien wordt het maar elf en een halve keer… Want zowel bij Ajoin Music als Oilsjt Mjoezik is er onzekerheid. “De minister zou de erkenningen voor alle resterende kandidaten tegen eind november bekendmaken”, zegt Van Gerven, waar we onlangs nog uitgebreid contact mee hadden.

Op dit moment zijn Studio Ajoin/City Music, Radio Katanga en Stadsradio Goeiedag kandidaat voor 105.1 MHz. De frequenties 107.8 MHz en 105.8 MHz worden gegeerd door City Music, Radio PROS en Stadsradio Goeiedag. “In de wandelgangen is te horen dat we het eind november gaan weten. Het kan goed zijn dat geen enkele carnavalsradio een frequentie binnenhaalt en dat zowel Ajoin Music als Oilsjt Mjoezik er niet meer zijn met carnaval. Dat weerhoudt ons niet om er volledig voor te gaan en vol enthousiasme van start te gaan met de carnavalszender. Met evenveel energie als andere jaren. Er is geen alternatief.”

Tip: Jonas Vierendeel

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-17

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM)

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM) 

 

Het Muziekmuseum is 'Muzikaal ook te beluisteren' (én ook te bekijken!) op lokale Radio P.R.O.S. op antenne (105.8FM in het uitzendgebied en wereldwijd via video-en livestream) en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

 

De jaren '60.jpg

 

Semi non-stop worden de plaatjes (dikwijls vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse 'Smakelijke goeiemiddag' vanuit Heldergem (9450) in het uitzendgebied op 105.8 FM maar ook via 'video-en livestream'.Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de soort dat u het beste past.

 

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme swingende antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren '50,'60,'70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren '80 tot begin'90 (uiterst zeldzaam).Er is bovendien de 'Nederlandstalige Primitieve' op het einde van het eerste gedeeltje én om niet te vergeten de (krakende) '78-toerenplaat van de week' als afsluiter in het tweede gedeelte (op het einde dus).Een Frans plaatje wordt in het Muziekmuseum aangekondigd als 'vieux-temps', vroeger ook wel eens 'Vieux-Machin' genoemd op de RTB radio in Formule J door presentator Claude Delacroix.'Salut les copins' uit die radiotijden op Europe 1  is trouwens ook nooit ver weg dan.Een plakker van een slijpende oldie slow wordt ook wel eens 'Luikse peresiroop' of 'bruine suiker genoemd. 

 

Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een 'Anderstalige' van achter het hoekje komt kijken (herinner u de Talenknobbel van Guy Depré in Goudzoekers) én bovendien bevat het muziekarchief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze uitzonderlijk moeilijk te vinden antieke spullen toch nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen in blikken koekendozen !

 

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en opgepoetst met regenwater...al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toertjes.Die kraakjes hebben echter hun charmes in deze toch wel moderne Hi-Fi CD en MP-3 wereld.

 

Overigens...én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur.

 

De jaren 70.jpg

 

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid... het is geen 'groetenprogramma'.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid tijdens andere programma's.

 

Pieter Van Banden -Leuven 26-3-2014 Radiohuis Expo R100 foto Wim Moortgat VRT.jpg

Pieter Van Banden (koptelefoon & microfoon uit 1934)

.

Voor plaataanvragen en suggesties in het Muziekmuseum kan je HIER terecht.

Op de website van Radio P.R.O.S. heeft het 'Muziekmuseum' ook een apart stekje, vindt u HIER.

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. iedere zaterdag tussen 12 en 14 uur.

 

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

Pieter Van Banden

 

tijdsbalkje rood

09:56 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 november 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 november 2017

 

Morgen-zondag 5 november 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van november 1968 (49 jaar geleden), van de 1e week van november 1978 (39 jaar terug), van de 1e week van november 1988 (29 jaar geleden), en van de 1e week van november 1998 (19 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 49 jaar geleden waren: Elenore van The Turtles, In Elk Hart Is Een Huis door Marva, en La Bambola door Patti Pravo. Verder hoor je de Amerikaanse president Lyndon B Johnson over de bomstop boven Noord-Vietnam, een reactie door de Belgische premier Harmel op die Amerikaanse bomstop, Unicef-ambassadeur Danny Kaye wilde naar Hanoï voor Unicef, en reporter Bob Van Bael over 15 jaar Vlaamse televisie. 

 

Tell Me Your Plans van The Shirts, Dreadlock Holiday van 10CC, en Hot Shot door Karen Shot waren enkele van de straffe platen in de 1e week van november  1978. Verder hoor je de Amerikaanse president Jimmy Carter over maatregelen tegen de vrije val van de dollar, een betoging VOOR de aanleg van de A19-snelweg in Kortrijk, en circus Ronaldo stapte over op voorstellingen voor kinderen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van november 1988 met de man die de Bistel-computer van premier Martens kraakte, cadmium-vervuiling in Tienen, en een varken dat in huis leefde en weg moest onder druk van de buren. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: 1 2 3 van Gloria Estefan, Verlangen door Clouseau & Ingeborg, en Kim Wilde met You Came.

 

Daarna terug naar de 1e week van november 1998 met Tura en enkele fans nalv 40 jaar Tura op de planken, overstromingsproblemen langs de Nete, en Banderas en Zeta-Jones over hun film Mask Of Zorro. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Alleen Gaan -de Vlaamse bewerking van My Way door Will Tura-, Outside van George Michael, en Believe door Cher.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Nog niet vrij gegeven.

 

Patty_0.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

09:49 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

De trouwe luisteraar van lokale radio PROS (vanuit Heldergem) zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat er aan de nieuwe website al heel wat gesleuteld is.

 

PROS website opgepoetst.jpg

 

Het einde is nog steeds niet in zicht en de nieuwste snufjes doen met rasse schreven stilaan hun intrede.Zo kon u al een tijdje merken dat de naam van het lopende programma vermeld staat op de site.

 

FM zendantenne Radio PROS 16-10-2016 Site Kerksken (radar).jpg

 

Luister je via internet én via de website (om precies te zijn) naar de lokale radio kan u sedert vandaag -1 november- ook tijdens de muziekjes het platenhoesje zien alsook naam en uitvoerder van het hoorbare muziekwerk.Tenminste voor de platen die reeds op dit moment in het nieuwe afspeel apparaat zo zijn ingevoerd.Ondertussen wordt er volop verder aan gewerkt door de techniekers van PROS.Een hele opdracht om de (inmense) muziek databank één voor één op te frissen én aan te passen.

 

En luisteren kan meteen nu ook zonder veel toeters en bellen...

Het kan alleen maar de luisteraar ten goede komen.

Hoe meer genieten?

Op de hoofdpagina van de website van P.R.O.S klik je gewoon op de groene drukknop (zie hieronder)

 

PROS website opgepoetst (2).jpg

radio pros website.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-17

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

 

De strijd is alweer gestreden, de stemmen geteld en het resultaat bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de ‘Top 70 van de jaren ‘70’ staat Electric Light Orchestra helemaal bovenaan met ‘Mr. Blue Sky’.

70_top3.png

De Top 10

  1. 1-ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - Mr. Blue Sky
  2. 2-STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  3. 3-DEEP PURPLE - Child in time
  4. 4-BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  5. 5-QUEEN - Bohemian Rhapsody
  6. 6-ABBA - Dancing queen
  7. 7-THE EAGLES - Hotel California
  8. 8-IKE & TINA TURNER - Nutbush city limits
  9. 9-DIRE STRAITS - Sultans of swing
  10. 10-FLEETWOOD MAC - Go your own way

Lees er HIER meer over via de website van Radio2 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

19:51 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende