12-11-13

Zweden:Agnetha Fältskog breekt lans voor ABBA-reünie

Zweden:Agnetha Fältskog breekt lans voor ABBA-reünie

.

De Zweedse zangeres Agnetha Fältskog heeft in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie van ABBA. In 2014 is het veertig jaar geleden dat ABBA doorbrak op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Waterloo".

.

agnetha.jpg

.

De Zweedse band ABBA is een van de meest succesvolle popgroepen van de twintigste eeuw. Zangeres Agnetha Fältskog heeft in Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie.

.

"Het idee om iets te doen om die verjaardag te vieren is er, maar ik kan niet zeggen of er iets van zal komen. Ik droom de laatste tijd vaak van de andere drie ABBA-leden. Het zijn goede dromen. Misschien zijn ze een deel van het proces om het ijs te doen smelten tussen ons. ABBA blijft nog steeds een groot deel van ons", zegt Agnetha Fältskog.

.

De 63-jarige zangeres van ABBA bracht eerder dit jaar het soloalbum "A" uit. Fältskog richtte in 1972 samen met haar man Björn Ulvaeus en het echtpaar Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad ABBA op. Beide huwelijken strandden begin de jaren 80 en in 1982 werd de band definitief opgedoekt.

.

De groep scoorde verschillende hits met onder meer "Mamma mia", "Dancing queen" en "Knowing me, knowing you"e.v.a.. De voorbije decennia verkocht ABBA meer dan 350 miljoen albums. Sinds de split duiken er geregeld geruchten op over een mogelijke reünie.

.

De Redactie (foto:abba-brazil.blogspot.com)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-13

Radio PROS:Vandaag met de Nederlandstalige Top 200 !

Radio PROS:Vandaag met de Nederlandstalige Top 200 !

.

Wie houdt van Nederlandstalige muziek (uit Vlaanderen én Nederland) moet zeker vandaag afstemmen op 105.8 FM (als je in het FM uitzendgebied woont).Anders kan je trouwens altijd wereldwijd afstemmen op de website van Radio PROS waar je de uitzendingen kan beluisteren via het internet (livestream).

.

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

.

De afgelopen weken konden de luisteraars hun eigen Nederlandstalige Top doorsturen naar de toch wel vrij populaire lokale radio (uit de Denderstreek) en vandaag is het dan zo ver, en het resultaat komt er aan van de (toch wel enorm) vele inzendingen, zowel via de post, telefonisch én via e-mail.Vanaf 6 uur ('s morgens) en 20 uur hoort u niks anders dan Nederlands platenwerk.En wat meer is....als je (live) luistert maak je meteen ook heel véél kans om een of andere prachtige prijs in de wacht te slepen.Daarvoor moet je evenwel naar de studio bellen tijdens de Top 200 tussen 6 en 20 uur op : Tel: 070/ 222. 250. De DJ's én telefonisten zitten klaar.

.

 

Pros madam.jpgPros madam 2.jpg

.

Radio PROS

.

tijdsbalkje rood

00:08 Gepost door Pieter Van Banden in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-13

Nederland: Radio 2 test vanuit nieuwe studio

Nederland: Radio 2 test vanuit nieuwe studio
.
 
Een aantal programma’s van het Nederlandse publieke Radio 2 maken sinds enige tijd gebruik van een nieuwe studio. Die bevindt zich weer in het AKN-gebouw in Hilversum.
.

Studio radio 2 Nederland.jpg

.

Noëlle Beyne van Radio 2 liet Radiofreak.nl in dit verband het volgende weten: "De oude studio was al geruime tijd en toe aan vervanging. De technologie is nu natuurlijk aangepast aan de huidige wensen en eisen."

.

Omdat er momenteel nog getest wordt komen nog niet alle programma's uit de nieuwe studio. Op het filmpje zie je Sander de Heer aan het werk.Luister HIER naar Radio 2 (Livestream).

.

Abonnees van TV Vlaanderen kunnen meeluisteren via satelliet (radio 2 is gecodeerd en dus niet FTA)terwijl abonnees van Telenet kunnen afstemmen op de ANALOGE kabel.

.

 

Studio radio 2 Nederland-2-.jpg

 

.

RadioFreak (foto's Sander de Heer) 

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-04-11

Geluidsnorm pas volgend jaar

Geluidsnorm pas volgend jaar

.

De festivalzomer van 2011 wordt er een zonder geluidsnorm. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft haar plannen voor een nieuwe wet uitgesteld tot 2012. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg.

.

 

geluid.jpg

.

Schauvliege liet in het parlement weten dat ze de wet dit jaar niet meer klaar krijgt. De nieuwe geluidsnorm komt er dus ten vroegste in 2012, waarna eventueel nog een overgangsperiode wordt ingebouwd.

.

De muzieksector legde zich vorig jaar zelf een charter op met een maximumgrens van 103 dB en omkaderende maatregelen om gehoorschade van de muziekliefhebbers tegen te gaan. Schauvliege kondigde begin dit jaar aan dat ze naar een maximumgrens van 100 dB wil gaan. De jeugd- en muzieksector noemde het voorstel van Schauvliege onhaalbaar. In overleg met de muzieksector wordt het voorstel nu bijgestuurd.

.

De festivalorganisatoren halen alvast opgelucht adem dat de wetgeving wordt uitgesteld. "Het voorstel dat op tafel lag, was onwerkbaar", zegt Serge Platel van de federatie van muziekfestivals op Studio Brussel. "We zijn alvast gespaard voor deze zomer. We houden ons aan het charter en zijn blij dat we normaal kunnen werken van de zomer. "

.

pinkend sterretje Platel: "Uitstel van executie"(VRT radio)

.

 

oordopjes.jpg

 

.

pinkend sterretje Lees ook:De muzieksector wil overleg over geluidsnormen (11/2/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Bovengrens van 100 decibel op festivals? (21/11/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Mag het een beetje minder zijn (20/4/2010)

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |