20-06-17

Eurosport en splitscreen reclame

Eurosport en splitscreen reclame

 

Eurosport krijgt nogal eens kritiek over de regelmatige reclameonderbrekingen tijdens sportwedstrijden. De sportzender zegt op geen andere manier reclames uit te kunnen zenden.

 

Hd-Decoding-Split-Screen-Bar-Type-Double.jpg

 

Bij veel commerciële sportzenders in Europa wordt live verslag van sportevenementen gedeeltelijk onderbroken door zogenaamde splitscreen reclame. Hierbij wordt het beeld in twee delen gesplitst. Op het ene deel blijft het live beeldverslag van het sportevenement doorlopen. Op het andere deel wordt de reclame in beeld en geluid uitgezonden. Dat zou in theorie een oplossing voor het Eurosport-probleem kunnen zijn.

 

Op VTM,Q2 en VIER heeft u dat hoogst waarschijnlijk zelf al gemerkt.Daar wordt splitscreen reclame toegepast.

 

Maar Eurosport laat aan mediawebsite DeRots weten dat het voor hen niet is toegestaan om splitscreen reclame uit te zenden. Eurosport heeft zijn zetel in Frankrijk en dient zich derhalve dus ook aan de Franse wetgeving te houden. Deze staat splitscreen reclame niet toe. Ook Eurosport Benelux dient zich aan deze regelgeving te houden. Eurosport heeft de komende drie jaar voor alle Italiaanse wielerwedstrijden voor Vlaanderen en Nederland de exclusieve uitzendrechten. En dus blijven wielerliefhebbers (en anderen) de komende tijd vaker met wat nonchalante reclameonderbrekingen opgescheept zitten.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-17

Vlaamse radio draait meer muziek dan Waalse

Vlaamse radio draait meer muziek dan Waalse

 

Op onze Vlaamse radio wordt overdag bijna 18% meer muziek gedraaid dan op de Waalse radio. Dit blijkt uit Audio Oberser 2017, een onderzoek van reclameverkoopmaatschappij IP. Het Franstalige gedeelte van België blijkt meer voor gesproken woord te kiezen op de radio.

 

Radio luisteren 1921.jpg

 

IP deed in samenwerking met GfK onderzoek naar de consumptie van audio. Hiervoor werden 2400 Belgen gevraagd naar waar ze naar luisteren. Daarnaast werd de programmering van 21 grote radiostations (12 Waalse en 9 Vlaamse) ontleed.

 

Live radio blijkt met 81% nog altijd de belangrijkste audioconsumptie te zijn. Daarbij blijken de Vlamingen een half uur per dag meer audio te luisteren dan de Walen. Bij jongeren blijkt vooral muziek belangrijk te zijn, terwijl bij ouderen de behoefte naar nieuws en informatie toeneemt.

 


Vlamingen blijken ook meer behoefte te hebben aan muziek op de radio dan de walen. Dit is goed te zien aan de programma's van de verschillende radiostations. Tussen 6 en 19 uur vullen de Vlaamse stations 66% van hun zendtijd met muziek, terwijl dit bij de Waalse stations 56% is.

Dat is ook de reden waarom in Wallonië drie zogenaamde generalistische zenders zijn (Bel RTL, RTBF VivaCité en RTBF La Première) en in Vlaanderen slechts één (VRT Radio 1).

 

Maar ook op de Vlaamse Radio 1 is het percentage muziek behoorlijk hoog: 55%. Slechts 29% van de zendtijd wordt gevuld met nieuws en vaste rubrieken. Een schril contrast met de Waalse tegenhanger La Première die overdag 57% van de zendtijd vult met nieuws en vaste rubrieken.

 

Voor zowel de Vlaamse als de Waalse muziekstations geldt dat minstens 70% van de zendtijd gevuld wordt met muziek, De enige echte uitzondering is NRJ, dat overdag slechts 53% van de zendtijd vult met muziek en steeds meer gesproken woord uitzendt.

 


Opvallend is ook het verschil in de hoeveelheid reclame die op de radio wordt uitgezonden. Op de Waalse radiostations wordt gemiddeld 12% van de zendtijd gevuld met reclame, in Vlaanderen slechts 8%.

 

Een uitgebreid overzicht van de onderzoeksresultaten is te vinden op Audioobserver.be

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Xsarius Revo 4K: compact, compleet en betaalbaar

Xsarius Revo 4K: compact, compleet en betaalbaar

 

Xsarius heeft zijn eerste 4K Ultra HD-decoder op de markt gebracht en belooft heel veel mogelijkheden voor een betaalbare prijs.

 

20170502124014_707_Revo4K.jpg

 

Met een afmeting van 20 bij 14 bij 4 cm is de Xsarius Revo 4K zeer compact als je bedenkt dat er twee of drie tuners aan boord zitten en er in het apparaat plaats is voor een 2,5 inch harde schijf.

 

Naast het kijken en opnemen van programma's via satelliet en/of kabel (afhankelijk van de uitvoering) beschikt de Revo 4K over uitgebreide interactieve mogelijkheden. Ook is hij compact genoeg voor gebruik in caravan en camper. Lees de test in Totaal TV nummer 10 of op hun website.

 

TotaalTV(Jorrit van Broekhoven)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-17

Duitsland:Satelliet via Astra 1 (19,2° Oost) bijzonder populair

Duitsland:Satelliet via Astra 1 (19,2° Oost) bijzonder populair

 

In Duitsland is satellietontvangst, vooral via de Astra-1 satelliet op 19,2° Oost nog altijd de meest gebruikte ontvangstmethode.

 

schotel antenne.jpg

 

En daar profiteren kijkers in de Benelux van mee, want van RTL tot Sat.1, van Bibel TV tot Sky Sport News en van ARD tot Bayerisches Fernsehen is heel veel Free To Air via deze satelliet te ontvangen (en dan zwijgen we nog van het grote aantal Free To Air HD zenders!).

 

De Astra TV-Monitor over 2016 laat zien dat 46% oftewel 17,6 miljoen Duitse huishoudens de satelliet gebruiken. Kabel heeft een aandeel van 43% en 16,6 miljoen huishoudens.En deze wordt op zijn beurt gevolgd door IPTV met 6%.Het Duitse Digitenne (DVB-T aardse digitale televisie dus) heeft slechts 5% van de tv-markt in handen. Dat kan zelfs nog minder worden want sinds de wissel eind maart ging men in veel regio's  over naar de nieuwe uitzendnorm DVB-T2 met HEVC en zo zijn dus veel schermen en tuners onmeedogenloos op zwart gegaan.

 

Het is maar de vraag nu of kijkers moeite zullen doen om daarvoor nieuwe apparatuur aan te schaffen. Álle Duitse Free To Air zenders zijn ook te ontvangen zonder meerkosten via een doodgewone (goedkope) FTA satelliet ontvanger via de Astra 1 op 19,2° Oost.En dat is ook in de Benelux het geval...om de zenders te ontvangen hoeft men dus niet in een grensstreek wonen met Duitsland.

 

Astra-TV-Monitor-2016.jpg

 

Satellite Magazine(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De LG Stylus 3 kan geen DAB+ signalen meer ontvangen

De LG Stylus 3 kan geen DAB+ signalen meer ontvangen

 

De LG Stylus 2 is de eerste mobiele telefoon die ook het DAB+-signaal kan ontvangen. Bij de opvolger van dit toestel ontbreekt deze ondersteuning echter weer. De LG Stylus 3 volgt dit jaar de LG Stylus 2, die vorig jaar uitkwam, weer op. LG, de fabrikant van het toestel heeft inmiddels tegenover deze website bevestigd dat deze opvolger geen DAB+-signalen meer kan ontvangen.

 

Sty.jpg

 

De LG Stylus 2, die vorig jaar maart werd geïntroduceerd, is het eerste toestel en voorlopige nog enige toestel, dat digitale radiosignalen via de ether (DAB+) kan ontvangen. Hiervoor introduceerde de telefoonfabrikant een speciale DAB+-versie van de LG Stylus. Er is vorig jaar zelfs een speciale app geïntroduceerd voor dit toestel in Nederland die automatisch overschakelt tussen het signaal via de digitale ether van de radiozenders of het Internet/wifi-signaal.

 

De verwachting was dat meer fabrikanten zouden starten met het bieden van DAB+-ontvangstfunctionaliteit op hun toestellen maar voorlopig is de LG Stylus 2 DAB+ het enige toestel dat hiervoor ondersteuning biedt. Het ziet er naar uit dat het bij dit toestel blijft want LG heeft aangekondigd dat de opvolger van de LG Stylus 2, de LG Stylus 3 geen DAB+-ondersteuning meer krijgt. Er komt volgens de fabrikant ook geen aparte versie van dit toestel met ondersteuning voor digitale ether signalen.

 

Grote fabrikanten als Samsung en Apple hebben voorlopig geen plannen om de ontvangst van DAB+-signalen via hun toestellen mogelijk te maken. Samsung levert op haar toestellen vaak alleen een app om (analoge) FM-signalen te ontvangen en Apple biedt überhaupt geen radiofunctie via haar toestellen.

 

Apple geeft aan dat de radiozenders kunnen worden beluisterd via het 3G/4G of Wifi-Signaal. Het nadeel is dat het luisteren van radio via 3G of 4G ten koste gaat van de databundel. Bij de ontvangst van radiozenders via FM of DAB+ is dit niet het geval.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-17

Radio PROS organiseert hun 2de eetfestijn morgen !

Radio PROS organiseert hun 2de eetfestijn morgen !

 

Radio PROS organiseert hun 2de eetfestijn morgen-op zondag 18 juni- tussen 11.30 en 15.00 uur in zaal 'Den Deysel' Dwarsstraat te 9450 Denderhoutem.

 

Pros%20105_8%20FM.jpg

 

 Op het menu staat varkenshaasje of zalm met aangepaste sauzen voor 15 euro per persoon en kindermenu balletjes in tomatensaus voor 7,50 euro per kind.

 

834090066.jpg

 

Er wordt ook een tombola georganiseerd waarbij o.a. als hoofdprijs een Samsung flat-screen full-HD led TV 101 cm te winnen is geschonken door 'Carrefour Ninove' Albertlaan 80 te 9400 Ninove.

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

Kaarten zijn nog te verkrijgen aan de kassa.Maak dat je er bij bent !

Het voltallige PROS team hoopt u te mogen verwelkomen!

 

Eetfestijn%20Pros%20affiche-18-7-2017%20website.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Nieuws over...Groot Nieuws Radio

NL:Nieuws over...Groot Nieuws Radio

 

Er is een petitie gestart om de middengolfuitzendingen van de radiozender Groot Nieuws Radio te behouden.

 

Het uitzenden via de middengolffrequentie 1008 kHz wordt voor de radiozender vanaf september lastig omdat hun uitzendlocatie in Zeewolde per die datum onbruikbaar wordt. De Autoriteit Consument en Martkt (ACM) wees een paar weken geleden een verzoek af om vanaf september gebruik te blijven maken van de zendmast waarmee Groot Nieuws Radio uitzendt via de middengolf.

 

groot-nieuws.png

 

Luisteraars vragen nu via een petitie aan de zendereigenaar om Groot Nieuws Radio langer door te geven. “We moeten als luisteraars een geluid laten horen”, zegt betrokken luisteraar Rianne Dekker.

 

Rianne Dekker is een van de beheerders van de Facebookgroep Vrienden van Groot Nieuws Radio, waar al een tijdje gebeden wordt voor de uitzendmogelijkheden van Groot Nieuws Radio. Daarnaast werd het idee geopperd om ook iets concreets te doen. “Als christenen zijn we soms wat te stilzwijgend, we mogen best een geluid laten horen als we het ergens niet mee eens zijn”, vertelt Rianne Dekker dinsdagavond in Wens op Groot Nieuws Radio.

 

Volgens haar is de uitzending via 1008 AM belangrijk voor een groep luisteraars die minder te besteden hebben en nog niet alle moderne technieken in huis hebben. Ook chauffeurs en automobilisten luisteren onderweg nog vaak via de middengolf naar Groot Nieuws Radio.

 

In de petitie wordt onder andere gevraagd aan zendereigenaar NOVEC of de zendmast overeind gehouden kan worden, zodat de AM wat langer kan blijven bestaan, zo legt Rianne Dekker uit.

 

De radiozender is naast haar uitzendingen via de middengolf in een deel van Nederland ook te ontvangen via de digitale ether (DAB+), Interactieve televisie en Internet. De radiozender heeft eerder aangegeven scenario’s klaar te hebben liggen om landelijk via DAB+ te gaan uitzenden. Toch wil de radiozender voorlopig ook blijven uitzenden op de middengolf omdat nog weinig luisteraars beschikken over een DAB+-radio.

 

Het tekenen van de petitie kan hier.

 

MediaMagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-17

NL:Boek over Radio Tour de France

NL:Boek over Radio Tour de France

 

Voor vele Nederlanders is het één van de hoogtepunten van de zomer: de Tour de France. Massaal wordt er dan op NPO Radio 1 afgestemd voor Radio Tour de France, al 47 jaar een begrip op de radio.Onlangs verscheen het boek “Tourflits” waarin een kijkje achter de schermen wordt gegeven.

 

file_58388.jpg

 

Het boek Tourflits werd, in opdracht van Radio 1 en Radio Tour de France stem Hans Hogendoorn geschreven door Jairo van Lunteren. Tourflits geeft de romantiek van een radioprogramma weer, gevangen in wielerverhalen van makers en luisteraars. Een boek, waarin het draait om het belangrijkste wieler evenement ter wereld, bekeken vanuit de radio studio.

 

In dit sportboek komen de legendarische verslaggevers Theo Koomen en Jacques Chapel opnieuw tot leven, beschrijven Mart Smeets en Jeroen Wielaert de eeuwige spanning tussen radio en televisie en zet Gio Lippens uiteen waarom het zo speciaal is om deel uit te maken van de karavaan die elk jaar in juli door Frankrijk trekt. Peter Winnen herbeleeft zijn heldendaad op Alpe d'Huez.

 

 

Technici, verslaggevers en presentatoren van vroeger en nu, iedereen die er toe doet in de geschiedenis van het programma en de verslaggeving van de Tour, komt aan bod in meer dan dertig interviews en verhalen.

 

Onder meer Dione de Graaff, Gio Lippens, Mart Smeets, Peter Winnen, Felix Meurders, Evert ten Napel, Sjors Fröhlich, Leo Driessen, Tom van 't Hek Jan Douwe Kroeske, Ferry de Groot,, Jeroen Wielaert, Koos Postema, Sebastiaan Timmerman, Vincent Bijlo, Robbert Meeder, Herman van der Velde, Klaas Samplonius, Rocky Tuhuteru, Hans Prakke en Hans Hogendoorn komen aan bod en aan het woord.

 

nosradiotour.jpg

 

De 104e editie van de Tour de France begint op zaterdag 1 juli 2017. Uiteraard is Radio Tour de France er dit jaar weer bij.

 

Radio NL(Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:Nieuwe positionering en reclamecampagne DAB+

Duitsland:Nieuwe positionering en reclamecampagne DAB+

 

In Duitsland starten de publieke omroepen deze maand met een nieuwe promotiecampagne voor DAB+. Deze campagne zal zowel op tv, radio, online en in tijdschriften en kranten gevoerd worden. Opvallend is dat er ook een nieuw logo voor DAB+ geïntroduceerd wordt.

 

file_27318.jpg

 

In Duitsland wordt DAB+ sinds de start in 2011 gepromoot als “Digitalradio.” Daarbij werd het bekende zwartblauwe logo gebruikt, dat de afgelopen jaren door Oostenrijk, Italië en Vlaanderen is geadopteerd.


Nu hebben de Duitsers besloten de strategie helemaal om te gooien. Vanaf mei wordt DAB+ niet langer meer gepromoot als “Digitalradio,” maar gewoon als “DAB+.” Met de herpositionering wordt ook gelijk een nieuw logo geïntroduceerd: een radio met de tekst DAB+ erin. Als slogan wordt voortaan “Mehr radio” gebruikt.

 

Sedert 2 mei gingen de landelijke en regionale publieke omroepen van start met een uitgebreide campagne voor DAB+. Dit betreft spotjes op radio en televisie, banners op internet en advertenties in kranten en tijdschriften. Ook wordt de huidige website Digitalradio.de vervangen door de nieuwe site DABplus.de


In Duitsland stond de teller in september 2016 op 8,24 miljoen verkochte DAB+radio’s. In 2016 gingen er 1,2 miljoen DAB+ontvangers over de toonbank, een stijging van 21%. Dit terwijl de markt voor consumentenelektronica het afgelopen jaar iets daalde. Van alle nieuwe auto’s werd het afgelopen jaar ruim 21% voorzien van een DAB+radio. Daarmee ligt Duitsland iets achter op Nederland, waar inmiddels al 26% van de nieuwe auto’s standaard geleverd wordt met DAB+radio.

 

Doordat het aantal verkochte DAB+radio’s gestaag stijgt, wordt er ook door radiostations steeds meer geïnvesteerd in DAB+. De afgelopen twee jaar werd het zenderpark van het landelijke DAB+net uitgebreid met 49 zenders naar 110. Daarnaast loopt er momenteel een verdeelprocedure voor een tweede landelijk DAB+net. Tevens tonen ook steeds meer regionale radiostations interesse in DAB+.

 

RadioNL (Martin Slijper)

9200000025006964.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-17

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa
 
 
Vanaf vandaag-donderdag 15 juni 2017-verdwijnen de roamingtarieven in Europa. Dat zijn de kosten die je betaalt om in het buitenland te bellen, te sms'en of te surfen.
 

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

Als jij wilt bellen terwijl je in het buitenland bent, dan gaan jouw mobiele telefonieoperator en een buitenlandse operator er samen voor zorgen dat dat lukt. Daar worden dan extra kosten voor aangerekend, en dat zijn die roamingkosten. Die waren in het verleden vrij hoog, maar ze zijn ondertussen al wel eens aangepast waardoor de operatoren zich moesten houden aan bepaalde maximumtarieven. Maar, vanaf donderdag zijn ze dus verleden tijd!

 

Europa is een ingewikkeld kluwen, en net daarom is het niet meteen duidelijk welke landen wel of niet meedoen. Het gaat over de 28 EU-landen + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die ook tot de Europese Economische ruimte behoren). De 28 EU-landen zijn Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (Frans Guyana, Martinique, Guadeloupe, Mayotte en La Réunion zijn inbegrepen), Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (de Azoren en Madeira zijn inbegrepen), Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje (de Canarische eilanden zijn inbegrepen), Tsjechië en Zweden.

 

Zoals je ziet zit ook Groot-Brittannië er nog bij. Zolang ze nog niet uit de EU zijn, blijven ze gewoon lid en moeten ze zich aan de afspraken en regelgeving blijven houden.

 

Andere addertjes onder het gras zijn Zwitserland, Turkije, Noord-Cyprus (Turks) en stadstaten zoals Vaticaanstad, Monaco, Andorra,... Bij hen geldt de afschaffing van de roamingtarieven niet, maar jouw provider kan wel afspraken gemaakt hebben met de plaatselijke providers waardoor ook daar de roamingkosten wegvallen. Check dus zeker voor je op vakantie vertrekt bij je provider (Proximus, Orange , Base) of je roaming zal moeten betalen of niet.

 

nieuws_27288_33218_item_original-e1477821655393.jpg

 

Als je een gesprek doet vanuit je eigen land naar een buitenlands nummer, dan ga je nog wel die internationale kost moeten betalen. Dus bel je vanuit België naar een vriend in Nederland, dan bel je aan een internationaal tarief.

 

Je kan door de afschaffing van de roamingkosten kosteloos surfen in de andere Europese landen. Jouw limiet voor dataverbruik blijft natuurlijk wel dezelfde. Hou daar rekening mee.

 

Shoppen op de providermarkt kan niet. Je mag bijvoorbeeld geen klant worden bij een Letse provider als je 360 dagen per jaar in België woont. De providers kunnen controleren of je je abonnement meer in eigen land gebruikt of in het buitenland. Gebruik je je abonnement meer in het buitenland (meer dan 50 %), dan kunnen ze je op de vingers tikken en zelfs extra kosten aanrekenen. Erasmusstudenten of mensen die voor het werk vaak in het buitenland zijn, kunnen dit wel, zij hebben een geldige reden. Hier wil men vooral geen dodelijke concurrentiestrijd aangaan.

 

Radio2 (De Inspecteur)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |