01-01-18

Sommige lokale radio's zijn verdwenen vandaag van FM-band na hervormd frequentieplan

Sommige lokale radio's zijn verdwenen vandaag van FM-band na hervormd frequentieplan

 

17 lokale radiozenders zijn verdwenen vandaag van de FM-band. Op 1 december heeft minister van Media Sven Gatz (Open VLD) 68 lokale radiozenders een erkenning gegeven. Samen met de 35 lokale stations die in juli al erkend waren, zijn de beschikbare FM-licenties nu zo goed als verdeeld. 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg

Volgens minister Gatz is een hervorming van het frequentieplan nodig om lokale zenders te versterken. Door frequenties te bundelen in nieuwe pakketten zullen radiostations volgens Gatz een groter luisterpubliek kunnen bereiken en dus leefbaarder worden.

Niet iedereen is even enthousiast over de nieuwe verdeling van de frequenties. Uiteraard zijn de lokale radio's die geen licentie meer krijgen erg teleurgesteld. Maar ook lokale radiostations die wel een FM-licentiepakket hebben gekregen, zijn niet allemaal onverdeeld gelukkig.

Marc Holemans werkt voor radio RGR, te beluisteren in Leuven en Aarschot. Hij is wel tevreden dat zijn zender twee frequentiepakketten heeft gekregen, maar noemt het niet echt een stap vooruit. "We blijven met het gevoel zitten dat we het met de restfrequenties van de nationale en netwerkradio's moeten doen" zegt hij. "We zouden liever met krachtigere zenders willen werken. Dan zouden we met minder kosten een betere ontvangst kunnen realiseren."

Pros embleem nieuw 3-5-2017.jpg

Bij PROS-radio in Heldergem is de teleurstelling groot. De radiozender bestaat al 35 jaar en staat heel dicht bij de lokale luisteraars.  Zij moeten op 1 januari stoppen met hun uitzendingen via FM.

"We gaan sowieso door met uitzenden via het internet", zegt Peter Schepens, voorzitter van PROS-radio. "We gaan zelfs internetradio's uitdelen aan minder begoede luisteraars zodat ze naar ons kunnen blijven luisteren. We hopen dat de adverteerders zullen volgen." De gemeente Haaltert legt maar liefst 25.000 euro op tafel om de zender verder te helpen. 

Bij radio Apollo in Wiekevorst zijn ze nog strijdvaardig. "We hebben een klacht lopen bij de Raad van State", zegt Benny Van Craen. "We hopen nog altijd dat we gelijk krijgen en toch verder kunnen uitzenden via FM." De zender gaat geen speciale uitzending doen op de laatste dag. De jaarlijkse top 100 aller tijden en "De drie pladijzen", een programma naar analogie met "De drie wijzen", worden ook nu met een livepubliek uitgezonden.

Bij radio Katanga in Aalst zijn ze ook erg teleurgesteld. Het radiostation was al sinds 1982 in de ether. "Gelukkig hebben wij al jaren een goede samenwerking met Stadsradio Goedendag" zegt Ralph Iliano. "De meeste programma's gaan verder uitgezonden worden via die zender. Ik vind dat de lokale verankering steeds meer verdwijnt, het radiolandschap aan diversiteit verliest en de schaalvergroting toeneemt."

Bij radio Katanga hebben nogal wat bekende Vlamingen achter de microfoon gezeten. Marcel Vanthilt produceerde ooit jingles voor de zender en Aster Nzeyimana maakte ooit deel uit van het team voor hij overstapte naar de VRT. Nu werken er nog 20 vrijwilligers bij Katanga.

Het radiolandschap zal er dus op 1 januari wat anders uitzien. De toekomst zal uitwijzen of de lokale radio's die een licentie hebben gekregen erop vooruit zullen gaan.

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eclips TV brengt eigen versie van Vlaanderen Vakantieland…

Eclips TV brengt eigen versie van Vlaanderen Vakantieland…

 

David Larmuseau..jpgOmdat een alternatief voor het populaire vakantieprogramma Vlaanderen Vakantieland uitblijft, wil Eclips TV vanaf 2018 een toerismemagazine programmeren. ‘De belangstelling van 50+ is alvast zeer groot’, zegt coördinator David Larmuseau. Vlaanderen Vakantieland was jarenlang een vaste waarde in het programmatie aanbod van de VRT. Het programma telde 750.000 tot één miljoen kijkers in Vlaanderen en nog eens 500.00 in Nederland. Maar dat werd in 2015 wegens besparingen afgevoerd. ‘Omdat van een goedkoper alternatief nog niets in huis is gekomen, gaat Eclips TV vanaf 2018 een eigen toerisme magazine lanceren’, zegt coördinator David Larmuseau.

Eclips TV wil vraag en aanbod met elkaar matchen. Enerzijds bestaat er een grote vraag naar recreatief toerisme in Vlaanderen. Veel 50+ en mantelzorgers zien het niet meer zitten om verre reizen te ondernemen, maar zijn wel vragende partij voor daguitstappen in eigen streek en land. En anderzijds heeft Vlaanderen zeer veel te bieden. Er zijn het ‘groene Vlaanderen’ in Limburg en de Antwerpse Kempen; de Vlaamse Ardennen; het kustgebied dat blijvend een grote aantrekkingskracht uitoefent en ten slotte onze unieke kunststeden die massa’s buitenlandse toeristen lokken. Het wordt onze opdracht om onze kijkers te informeren op wat er gebeurt op het vlak van de gastronomie, de natuur, de cultuur en de kunst.

eclips tv.jpg

‘We weten dat één op de drie Vlamingen nooit vakantie neemt en bij de 50-plussers ligt dat cijfer waarschijnlijk hoger’, zegt Larmuseau. ‘Wij willen met ons programma het toerisme in Vlaanderen stimuleren. Onze aanpak zal sterk sociaal gericht zijn, want het is voor onze doelgroep nodig een aantal specifieke accenten te leggen. Grote aandacht zal gaan naar de vaak ‘vergeten’ groep van de minder-validen en de minder mobiele personen. Iedereen moet even wennen wanneer in een restaurant een iemand met een rolstoel naast je plaats neemt, maar ook zij hebben recht op vakantie.

De kern van ons programma is dat Vlaanderen een uitstekend vakantiebestemming is voor korte vakanties. Wij willen de 50-plussers laten dromen van vakanties die binnen handbereik liggen van iedereen. Mogelijk worden ook buitenlandse reportages ingelast om de aantrekkelijkheid van het programma te vergroten, maar die moeten betaalbaar zijn voor de gewone mensen.

PersRegioDender

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-12-17

Radio2: 'Bohemian Rhapsody' terug op nr.1 in de 1000 klassiekers!

Radio2: 'Bohemian Rhapsody' terug op nr.1 in de 1000 klassiekers!

 

Anja Daems en Cathérine Vandoorne maakten op oudejaarsavond de nummer 1 van de 1000 Klassiekers bekend. 'Bohemian Rhapsody' van Queen staat al voor de zevende keer op de eerste plaats.
 

1000K%20artikel%20header_1.jpg

 
De top drie wordt vervolledigd door Deep Purple en Barry White. 'Child in Time' van Deep Purple stond in 2016 op de derde plaats, 'You're the first, the last, my everything' stijgt van de vijfde naar de derde plaats.
 
De Top 10
 
  1.   1.QUEEN - Bohemian Rhapsody
  2.   2.DEEP PURPLE - Child in Time
  3.   3.BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  4.   4.BRYAN ADAMS - Summer of '69
  5.   5.ABBA - Dancing Queen
  6.   6.STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  7.   7.THE EAGLES - Hotel California
  8.   8.ABBA - The Winner Takes it all
  9.   9.LED ZEPPELIN - Stairway to heaven
  10. 10.PRINCE - Purple Rain

 

Van de 1000 nummers kwamen er 296 uit de jaren 80 en 277 uit de jaren 70, samen goed voor meer dan de helft van alle klassiekers. Er waren 165 Vlaamse producties waarvan 122 in het Nederlands. De hoogste nieuwkomer was ‘Ploegsteert’ van Het zesde metaal (203). Als nummer uit 2012 was het ook de meest recente klassieker. De populairste waren The Beatles (goed voor 13 noteringen), Elvis Presley (12), Queen (12), ABBA (10), Will Tura (10), Clouseau (8) en U2 (ook 8).

Meer op de website van Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

23:21 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

Laatste ‘Muziekmuseum’ via FM band op radio PROS…

 

Gisteren, respectievelijk 30 december 2017, heeft Pieter Van Banden, voor de laatste keer zijn druk beluisterde programma ‘Muziekmuseum’ live uitgezonden vanuit de studio’s aan de Leistraat te Heldergem. De luisteraars zullen vanaf maandag 1 januari 2018 geneigd zijn naar hun favoriete zender te luisteren via het internet. De frequentie op de FM band van radio PROS 105.8 zal niet meer mogen gebruikt worden. Met een lach en een traan op het gezicht nam Pieter Van Banden vandaag afscheid van de luisteraars, die zijn programma wekelijks volgden via de FM band. Ondanks het opstarten van een Facebook-pagina ‘Radio PROS moet blijven’ waarop men de radio kon steunen, en een eventueel in beroep gaan tegen de beslissing van Sven Gatz naar de Raad van State, kan de vzw op dit ogenblik weinig of niks ondernemen. Men moet dansen naar de pijpen van het ministerieel besluit, die er voor gezorgd heeft dat de geliefkoosde zender niet meer mag en kan uitzenden via de FM band.

 

Pieter-Van-Banden-in-PROS-studio-Persregio-Dender.jpg

 

Voor Pieter Van Banden is radio maken, en alles wat er komt bij kijken, een hobby die hij met hart en ziel uitoefent. Intussen draait de presentator toch al vele jaren mee. Bij radio PROS draait Pieter al 15 jaar zijn grootste klassiekers, voordien was hij gedurende ettelijke jaren te beluisteren op radio AVO en voordien radio Saturnus. Er werd in die tijd veel gelachen en plezier gemaakt, alles gebeurde op een vrij gemoedelijke wijze, en men mocht zijn eigen ding doen. Dat is ook hetgeen Pieter Van Banden bij radio PROS doet. Buiten zijn zaterdagmiddag programma, heeft de platenruiter ook nog een programma op donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Als men hem vraagt om eens iemand te vervangen, is niets hem te veel, in de mate van het mogelijke wel te verstaan. 

Pieter-Van-Banden-tijdens-uitzending-Muziek-Museum-PROS-Persregio-Dender.jpg

 

Pieter Van Banden heeft intussen ook al een gezegende leeftijd behaald, de man telt 68 winters, maar op gebied van muziek kan je hem niks misvragen. Zo helpt hij bij geregelde tijdstippen presentators als Sonny Vanderheyden van Radio 2 , en Lars De Groote en Peter Verhulst zijn hem niet vreemd. Buiten al dit tijdrovende onderhoud Pieter ook nog een eigen blog genaamd ‘Muziekmuseum Vlaanderen’, hierop lees je alles wat er reilt en zeilt op radio en televisiegebied. En dan is er nog tijd over voor moeder de vrouw en zijn kleinkinderen. Een presentator op rust die tijd tekort schiet om te doen waar hij allemaal zin in heeft, maar vooral een fijne kerel om mee samen te werken.

Het volgende Muziekmuseum zal je dus in 2018 moeten beluisteren via de app. of het internet. Radio PROS krijgt ook financiële steun van de gemeente Haaltert. Met een som van 25.000 euro tracht men er zo snel mogelijk voor te zorgen dat alle luisteraars die tot op heden luisterden via de FM band, een radio aangeboden krijgen waarmee men kan luisteren via het internet. Per toestel betaald radio PROS zo’n goeie 90 euro het stuk, een welgekomen subsidie dus om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

PersRegioDender

n.v.d.r.

Pieter Van Banden was eind 1979 (december om precies te zijn) trouwens al actief in Denderhoutem via 'Radio El Pirato' met een programma dat precies dezelfde naam had nl...'Muziekmuseum'.Op 23/7/1980 werd de 'piratenzender' met al zijn hebben en houden (én ook de medewerkers) echter opgepakt door de bevoegde instanties.

Tijdsbalkje rood.gif

10:48 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS:Minister verdedigt lokaal radioplan bij Radio 1

Minister verdedigt lokaal radioplan bij Radio 1

Lokale radio PROS laatste dag op FM...

Tussenin nog even meegeven dat minister van media Sven Gatz te gast was in ‘De Ochtend’ van Radio 1 (06:00-09:00 uur). op 28 dcember Hij kwam er vooral zijn lokale radioplan verdedigen. Veel hebben we niet bijgeleerd. Het hele item was te moeilijk voor de modale luisteraar wegens teveel algemeenheden en dooddoener ‘er zijn te weinig frequenties’. Voor alle ‘betrokkenen’ was er geen nieuws te rapen. De minister deed zijn ding, zoals je dat van een raspoliticus mag verwachten. Het klonk allemaal aannemelijk. Lezen en luisteren doe je hier (vanaf 01.44). VRT ging trouwens nog even op z’n elan door. Zowel in de Journaals van 13:00 als van 19:00 uur, kreeg PROS een ruime portie aandacht. Mooi verslag, sober en met veel emotie.

De Ontbijtradio op zondag 31 december (2017) werd enorm veel beluisterd....ook via livestream & videostream.Het maximum 'kijkers' (99 om precies te zijn) naar de radio werd vlotjes gehaald.De rest moest het doen via radiostream.

Emotioneel programma tussen 9 en 12 u en het ging zelfs een uurtje overtijd !

Studio & Praathuis zaten bomvol.Heel wat prominenten waren er bij...ieder kon zijn zegje doen.Maar alles blijft gewoon hetzelfde.De frequenties zijn verdeeld...Pros viel buiten de prijzen.Sven Gatz werd nog eens aangeschreven...nutteloos! Maar 35 jaar (gezellig) radiomaken (voor iedereen) veeg je zo maar niet gewoon van tafel !

Klembord01.jpg

Klembord02.jpg

Klembord03.jpg

Klembord04.jpg

Klembord06.jpg

Klembord07.jpg

Klembord05.jpg

269 op livestream alleen al...wie dan allemaal in de streek op FM?Wie doet het beter als lokale radio?

100 keken zelfs mee naar de radio ...naar wat zich afspeelde in de studio.

 

 De beelden in het VRT Journaal

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Duitse omroep ZDF niet meer op de Hotbird (13° Oost)

Satelliet:Duitse omroep ZDF niet meer op de Hotbird (13° Oost)

 

De Duitse publieke omroep ARD Das Erste stopte vorig jaar via de Eutelsat. Nu stopt de tweede Duitse publieke zender ZDF ook via deze satellietpositie. Dit heeft diverse redenen.

 

naamloos.png

 

Wie de Duitse zender ZDF via de Eutelsat satelliet op 13° Oost ontvangt moet vanaf januari 2018 omschakelen naar de Astra-1 op 19,2° Oost.

 

Net als de ARD stopt het ZDF met de verspreiding via de Eutelsat Hotbird. Dit heeft puur financiële redenen, maar hangt ook samen met problemen waar de omroep tegenaan loopt bij het verwerven van uitzendrechten. ZDF is ongecodeerd en de Eutelsat heeft een veel grotere footprint. Voor kijkers buiten Europa is dit slecht nieuws. Zij moeten het voortaan zonder doen of het proberen met een veel grotere schotelantenne.

 

Na het stoppen op Eutelsat 13° Oost blijft ZDF uiteraard ongecodeerd en in HD-kwaliteit via de Astra-1 satelliet te zien. Via deze satelliet zijn tientallen Duitse HD-kanalen te zien, waaronder ook ARD HD, 3Sat HD, MDR HD, HR HD, Zee One HD, ZDF Info, RBB HD, KinderKanal HD, Servus TV HD, Phoenix HD, One HD, NDR HD, SWR HD en WDR HD.

 

Al deze uitzendingen zijn Free To Air te ontvangen.Eeen abonnement is dus niet nodig !

 

ttv logo.jpg

Jan-Hein Visser

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

En toen werd het heel stil….

En toen werd het heel stil….

Onkunde of subtiele strategie?

 

Morgen... en dan wordt het letterlijk stiller op de FM-band in Vlaanderen. Het is ongelooflijk dat dit zomaar kan. Tientallen FM-frequenties gaan op 31 december voorlopig uit. Over de erkenningsronde zelf en het decreet kun je van mening verschillen. Maar dat het zo slecht georganiseerd is dat zoveel zenders tijdelijk zullen zwijgen, dat is op zijn minst amateurisme. Een periode van zes maanden tussen erkenning en omschakeling was logisch geweest. Maar is het wel onkunde? Of is het onwil? Maar er is niemand tegen in opstand gekomen.

bannerx.jpg

Ook alle RDS-codes werden veranderd. Dat betekent dat alle lokale radiozenders niet meer in de voorkeuze van het radiotoestel van de luisteraar zitten. Lokale omroepen die geen budget hebben voor grootschalige mediacampagnes. Dat weten de beleidsmakers ook. Enig idee hoe lang het duurt voordat een luisteraar zijn toestel opnieuw programmeert? Als hij of zij dat al kan of wil doen. Ik krijg sterk de indruk dat het allemaal bewust zo georganiseerd is.

Dit kan geen toeval meer zijn. Zeven procent marktaandeel hadden de lokale omroepen nog samen. Dat is evenveel als Joe. Potentieel veel reclamegeld voor de nationale omroepen. Het zal wel netjes verdeeld worden in de komende periode. Opgeruimd staat netjes? Champagne bij de CIM-cijfers in het najaar? Dit heeft niets meer met een echte vrije markt te maken. Dit hele radiobeleid van de overheid lijkt verdacht veel op de visserij quota voor de Noordzee.

Is getekend: Victor Olsen

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAB+, in het oosten des lands

DAB+, in het oosten des lands

Zo heel af en toe, of eigenlijk… bijna altijd, ‘vergeten’ we dat er in federaal België ook nog een vierde ‘gewest’ is, het Duitstalige. Ze zijn zelden in beeld, noch in geluid. Maar wat dit laatste betreft timmert men in de zogenaamde oostkantons best flink aan de digitale weg.

Radio-700.gif

Met name RADIO700, de regionale olies en schlagerzender, is nu ook digitaal te ontvangen. Ze maken deel uit van het proefproject “DAB in Oost-België”. Géén DAB+! De programma’s worden sinds 5 december in het noordelijke DG rond Eupen verdeeld. Je vindt hen in het pakket Oost-België op kanaal 8a. RADIO700 is trouwens nog op zoek naar medewerkers. Meer bepaald naar media-consultants voor Eifel, Euregio en StädteRegion. Bellen kan naar: 080/480.105 of stuur een e-mail naar presse@radio700.eu. (Roy Prikken)

RADIO700, de regiozender uit de oostkantons die net van start was gegaan via DAB (let op, zonder + dus). Intussen rolde meer info binnen, want het blijkt om een groter project te gaan waarin nog meer stations betrokken zijn. In deze DAB pilot zijn ook BRF 1, BRF 2, Radio Contact en Hitradio 100’5 opgenomen. Het betreft kanaal 8A / 195,936 MHz. Netwerk ID-code: 6360. Netwerknaam: DAB DG Belgien. Bitrate: 96 Kbps. Audio: MP2 / DAB. Het bereik is circa 25 kilometer rondom de stad Eupen. De opstelplaats van de antenne is, vermoedelijk, één van de lichtmasten van de voetbalclub in Eupen. Daar staan ook al antennes van ondermeer BRF en RADIO 700. Hoe lang deze pilot zal duren, is niet bekend.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MENT boordevol plannen voor 2018

MENT boordevol plannen voor 2018

 

Ondanks het mislopen van een 'nationale' licentie

 

MENT kreeg dan wel geen ‘nationale’ radiolicentie, toch is en blijft dit project behoorlijk gerelateerd met het medium. Door het format zetten heel wat fans van Nederlandstalige muziek dit kanaal, meestal overdag, op als een soort alternatieve radio. Fijne muziek en je kan er ook naar kijken. Ideaal als achtergrond. ‘Hybride’, zoals Marc Hallez, drijvende kracht achter dit project het met één enkel woord perfect omschrijft. 

 

ment-tv.jpg

DAB+ voorlopig te duur

Marc Hallez: “Indien MENT een radiolicentie haalde, voorzagen we een reeks aan – tussen radio en televisie – ontkoppelde programma’s. Die zouden uiteraard gepresenteerd moeten worden. Extra werkgelegenheid. Dit zal bij andere omroepen, die wél een erkenning haalden, misschien minder het geval zijn… Maar dat is afwachten. De keuze van de beoordelaars / de minister om niet voor een hedendaags media-convergentiemodel met radio-televisie-online-social media te kiezen blijven wij een gemiste kans vinden. Voor onszelf, het radiolandschap dat net ‘rijker’ moest worden, en voor de muzieksector”. 

“Maar goed, keuzes zijn gemaakt, we blijven onze visie verdedigen en staan open voor iedere opportuniteit, maar focussen vooral op ons televisieproduct. We zijn de grootste themazender van Vlaanderen en bouwen daar boordevol energie aan verder. We zijn voor de Vlaamse muzieksector het grootste promo-apparaat. Mocht het op dit moment zinvol zijn om ons plan via DAB+ en online uit te voeren zouden we dat doen”.

Marc-Hallez-.jpg

Marc Hallez

“We onderzochten deze piste, maar zonder tussenkomst of innovatiestimulans van de Vlaamse overheid is de penetratie van vooral DAB+ nog te klein. De meerkost aan distributie en auteursrechten is totaal niet uit de markt te halen. We blijven vragende partij, samen met anderen in andere doelgroepen, om dit vanuit de Vlaamse overheid te bekijken.”

De media van de toekomst

Net zoals stimulansen mogelijk waren voor innovatieve journalistieke projecten zou dat ook voor media-convergentiemodellen moeten kunnen. Dit soort integratiemodellen bepalen media in de toekomst. De pioniersrol die wij destijds, bij de start van digitale televisie, op ons namen zouden we op dit ogenblik met plezier over doen.. maar dan binnen mediaconvergentie.” 

“Het is zeker niet zo dat de werkgelegenheid minder wordt. Integendeel, Amaryllis Temmerman, Eveline Cannoot, Dimitri Vantomme, Rudy Meyns, Frederik Geeroms, Dimitri Vantomme, Herbert Verhaeghe, Dennie Christian, Maarten Cox, Filip D’haeze, Micha Marah … werken reeds voor televisie en blijven dat vooral doen. Ze zijn de key-spelers die de betrokkenheid van de zender met de muzieksector in de verf zetten. Het zijn de talenten ook waar we trots op zijn. Ze presenteren vandaag, woensdag 6 december, trouwens ook samen, zij aan zij, De Loftrompetten voor de Vlaamse Amusementsmuziek.”

“Het is zo dat MENT als ‘radio op tv’ haar rol blijft spelen en naar eind 2018 toe zelfs het aantal rubrieken en gepresenteerde programma’s wil uitbreiden. We gaan daarvoor ook en vooral een jonge generatie presentatoren inzetten, naast de vaste waarden, binnen een jong en hedendaags profiel. Ook de look en vooral de audio-feel van de zender, wordt eindejaar/start 2018 nieuw en top trendy. Op die manier willen we verder werken aan het positieve imago voor de Vlaamse muzieksector.”

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ValuesRadio vanaf 1 januari op DAB+ Vlaanderen

ValuesRadio vanaf 1 januari op DAB+ Vlaanderen

 

Het digitale radio-aanbod op DAB+ zal in Vlaanderen worden uitgebreid met een nieuwe speler. Dat is althans de bedoeling van ValuesTV. De ambities zijn niet mis en worden gevoed door het feit dat ‘de bestaande media amper context aanbieden waarmee non-profitorganisaties een geïnteresseerd publiek kunnen bereiken en vice versa’, aldus de initiatiefnemers.

Het nieuwe, onafhankelijke, pluralistische mediaplatform wil verhalen brengen rond maatschappelijke pijlers zoals cultuur, erfgoed, geschiedenis, toerisme, zingeving, spiritualiteit, ecologie, welzijn, zorg, ontwikkelingssamenwerking en jeugdwerking. Het medianetwerk zal bestaan uit een tv-station, een radiostation, een online redactieportaal, een video- en streaming portaal, een magazine, een verhalenapplicatie en zelfs een crowdfunding portaal.

 

Valuesradio.png

 

Het webportaal van ValuesTV gaat op 1 januari 2018 online. Tegelijk wordt ook het streaming- en videoportaal actief en gaat ValuesRadio ‘op antenne’. De content zal niet verstopt worden achter een registratie- of betaalmuur. ValuesTV is gratis. Als redactionele lijn kiest men resoluut voor ‘slow journalism’. ValuesRadio zal via het portaal en DAB+te beluisteren zijn en wil vooral focussen op de verhalen in en rond muziek.

Wat zegt ValuesTV zelf?

Leo Neels, voorzitter van de raad van bestuur: “Wat het open tv-net betreft zijn de gesprekken met Telenet en Proximus volop aan de gang. Of we daarin gaan slagen weten we niet, maar de constructieve toon van de gesprekken geeft ons voldoende hoop om door te zetten met het project”.

“Het aanbod zal zodanig op waarden en verbinding gericht zijn, op authenticiteit en het bereiken van zijn maatschappelijk effect, dat ValuesTV niet competitief zal zijn voor het bestaande tv-aanbod, maar eerder aanvullend. Een intelligent businessmodel met goed bestuur en rentmeesterschap moet ons toelaten ValuesTV te positioneren zonder competitie met degenen die hun inkomsten in de advertentiemarkt zoeken.”

Johan Vencken, CEO:  “Op ValuesTV zullen geen commerciële bannering of campagne-spots te zien zijn. Die worden enkel gebruikt voor boodschappen van non-profitorganisaties en om hun verhalen aan te kondigen. Het businessmodel is gebaseerd op investeringen, sponsorship, filantropie en vooral op sterke partnerschappen. Daarin staan niet geld en marge centraal, maar de versterking van elkaars projecten en de realisatie van elkaars doelstellingen.”

“Het verhaal bepaalt het format en het krijgt de tijd en de ruimte die nodig is om verteld te worden. ValuesTV is op mensen gericht en vertrekt van mensen. De mens staat centraal met zijn of haar passies en engagement, emoties en dromen, kwetsbaarheid en weerbaarheid… en dat ongeacht het thema van het verhaal.”

logo.png

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |