24-06-17

Qmusic:Zo ziet het Q-Beach House 2017 eruit!

Qmusic:Zo ziet het Q-Beach House 2017 eruit!

 

Logo Q-Music-2015-You Make us Q.jpg

 

De zomer staat voor de deur en dat wil zeggen dat ze opnieuw verhuizen naar het Q-Beach House in Oostende
Ook dit jaar hebben ze een zomer vol muziek, coole events, leuke radio en héérlijke cocktails voor jou in petto!

Ze geven je dan ook graag al een exclusieve sneak preview van hoe het Q-Beach House er gaat uitzien! 

 

Maquette_QBH.jpg

Miami, baby!

Dit jaar stoppen ze het Q-Beach House in een Miami-tintje. Denk palmbomen, roze flamingo's en frisse ananassen; het enige wat ontbreekt is jouw vrolijke snoetje in een fleurige zomeroutfit!
Eneuh, op vrijdag kan je heerlijk komen afterworken tijdens het Happy Hour mét dj-set.

 

Ook Q2 in Oostende

Uiteraard zal ook hun tv-zender Q2 terug te vinden zijn aan het Q-Beach House. Op de benedenverdieping van de radiostudio wordt een heuse Prison Break Escape Room voorzien - want jép, vanaf september kan je naar het nieuwe seizoen van Prison Break kijken. Bedenk dus al maar een vernuftig ontsnappingsplan! 

 

 

P.S. Ook Maarten & Dorothee waren ongeduldig en gingen alvast een handje toesteken bij de opbouw

 

Tot zeer binnenkort in Oostende!?

Je bent welkom vanaf zaterdag 1 juli tot en met donderdag 31 augustus in het Q-Beach House vanaf 10u. Ze maken radio vanop het strand van Oostende van 10u tot 22u.

Q-Beach House - Veelgestelde vragen klik HIER !

 

160703_qbeachouseterras-header.jpg

Qmusic

 

Zo was het op 11 juni 2017

Maar op zondag 11 juni j.l. (zeer zonnige dag overigens) gingen we toch al een kijkje nemen naar de 'opbouw werken' van het Q Beach House in Oostende op de dijk.Hieronder ziet u dat de aanvangswerken volop aan de gang zijnde...Veel kan (kon) je er toen nog niet van maken natuurlijk.De foto's kan u in groter formaat bekijken door er op te klikken!

DSCN8156.jpg

DSCN8159.jpg

DSCN8160.jpg

DSCN8161.jpg

DSCN8162.jpg

DSCN8164.jpg

DSCN8165.jpg

DSCN8166.jpg

DSCN8167.jpg

DSCN8168.jpg

Zo was het vorig jaar!

Lees ook op deze blog: Op bezoek in het Qmusic Beach House in Oostende (2016) (21/7/2016) met foto reportage!

 

Qmusic beach house 2016.jpg

En zo was het in 2015...

 

Lees ook op deze blog o.a.: Q-Music:Op bezoek in het Beach House Oostende (7/8/2015)  met foto reportage !

 

q music beach house 2015.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

10:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MNM:"Marathonradio" zit er op!

MNM:"Marathonradio" zit er op!

 

"Marathonradio" op MNM zal dit jaar precies 443 hebben geduurd. Dat meldt de VRT-radiozender. 19 dagen lang hebben Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis radio gemaakt om studerend Vlaanderen een hart onder de riem te steken.

mnm-marathonradio-2017.jpg

"Marathonradio" zit er weer op.Van de Veire, Van den Steen en Gillis trokken gisteren om 19 uur de stekker eruiten zo hebben ze maar liefst 443 uur radio hebben gemaakt in het Marathonradiohuis in Leuven.En dit met de steun van het "Marathonradio Rescue Team" Eva Daeleman en Tom De Cock.

 

Net als bij de voorgaande edities wou "Marathonradio" ook dit jaar een steun en toeverlaat zijn voor de vele tienduizenden studenten in Vlaanderen die zich door de blok en de examens sleurden. De drie MNM-dj's kregen deze keer zelfs bezoek van koning Filip.

 

Op 30 juni volgt nog "Marathonradio: het rapport" waarbij Van de Veire en co op de afgelopen blokperiode en examens terugblikken om te zien hoe "hun" studenten het hebben gedaan. In Leuven, Hasselt, Antwerpen, Roeselare en Sint-Niklaas delen ze dan ijsjes uit aan iedereen die een rapport, diploma of getuigschrift kan voorleggen.

 

"Marathonradio" 2017 in cijfers

 

15332-peter.jpg

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-17

VK:Geen DJ's meer bij Thames radio in Londen

VK:Geen DJ's meer bij Thames radio in Londen

 

Het met veel tromgeroffel aankondigde digitale Londense Thames Radio heeft kort voor de vakantietijd besloten om de programmering helemaal om te gooien. Alle deejays zijn van de zender gehaald en er is nu alleen non-stop muziek te horen.

 

file_14576.jpg

 

De wijziging is wellicht een rechtstreeks gevolg van de teleurstellende luistercijfers waarbij het station op wekelijkse basis slechts gemiddeld 4000 mensen kon bekoren.


 Bij de start, exact een jaar geleden, koesterde het station flinke ambities. Door het aantrekken van enkele voormalige Capital FM- en Radio 1-medewerkers zoals Neil Fox, Pat Sharp, Tony Blackburn en Alex Lester, die vanwege besparingen bij de nachtprogramma’s op BBC Radio 2 aan de kant werd geschoven, onderstreepte Thames Radio de wil om tot een volwaardige speler uit groeien.

 

Met de komst van Chris Brooks, Neil Long, Sean Gerard, Neil Francis, Martin Buchanan en Dean Martin oogde de programmering bijzonder sterk.

 

Opvallend was dat Thames radio geen studio’s had. Alle medewerkers namen hun programma’s programma’s elders of thuis op.  Via een upload belandde de eindresultaten dan op de servers, die zich in Wales bevonden.

 


Maar een echt succes wil Thames Radio, te ontvangen via DAB en internet, niet worden. De laatste luistercijfers tonen aan dat de zender maar 4000 luisteraars per week trekt. En daar kan het station geen genoegen mee nemen. Pat Sharp haakte voortijdig af en afgelopen zaterdag presenteerde Neil Fox de allerlaatste ochtendshow.

 

De andere medewerkers hadden vlak daarvoor te horen gekregen dat hun bijdrage niet meer gewenst was. Als reactie op deze afdankingen, repte Thames Radio zich met het commentaar dat de keuze voor de ‘summer of non-stop hits’ van tijdelijke duur was. De medewerkers hebben hier echter hun twijfels over.

 

Het probleem van Thames radio is dat het station niet echt onderscheidend is. De muziek is ook op andere stations te horen. Daarnaast was er geen enkel live programma, waardoor de recente terreuraanslagen in de stad en de verkiezingen nauwelijks aan bod kwamen. Daarnaast is het een vrijwel onmogelijke zaak om zonder enige promotie op te vallen tussen de meer dan 90 stations die in Londen via DAB te ontvangen zijn.

 

RadioNL (Martin Slijper & FvM)

 

Live luisteren naar Thames Radio London kan je meteen HIER

 

Klembord01.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Joe:Ann van Elsen stapt over van radiozender MNM

Joe:Ann van Elsen stapt over van radiozender MNM

 

Ann van Elsen stapt over van radiozender MNM naar Joe. De radiodeejay, tv-presentatrice en voormalig Miss België maakt volgende maand haar debuut bij de commerciële zender. Gedurende de zomer gaat ze de ochtendshow presenteren.

 

logo Joe.jpg

 

“Ik hou van de positieve toon waarmee Joe de actualiteit en muziek aanpakt”, vertelde Van Elsen op maandag 19/6 in de Joe ochtendshow met Sven Ornelis en Anke Anke Buckinx.

 

“Ik werd hier op de radiovloer meteen omarmd, het is heel fijn om zo’n warm welkom te voelen. Ik zit zelf ook midden in de doelgroep van Joe. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om radio te maken voor hen.”

 

Van Elsen was de afgelopen acht jaar bij MNM te horen. Daar presenteerde ze enige jaren de ochtend- en middagshow samen met Dave Peters. De laatste jaren presenteerde ze regelmatig de Ultratop 50 in het weekend.

Komend najaar krijgt Van Elsen een eigen show op zaterdag- en zondagochtend op Joe. Vanaf 3 juli mag ze alvast warm lopen op de zender als ze tijdelijk de dagelijkse ochtendshow van Sven en Anke overneemt. Dit doet Van Elsen overigens niet in haar eentje. Ze krijgt hierbij hulp van Born Crain, die na drie jaar de overstap maakt van zusterstation Qmusic.

 

file_75764.jpg

 

“Ik ben alvast heel blij dat ik kan zeggen dat ik deze zomer elke dag wakker mag worden naast Ann Van Elsen”, lachte Crain.

 

Robin Vissenaekens, hoofdproducer Joe, is heel erg blij met de komst van Ann en Born: “Ann is een toffe madam die heel goed begrijpt waar onze luisteraars mee bezig zijn. Samen met Born, een dj die muziek letterlijk in- en uitademt, hebben we twee nieuwe gepassioneerde entertainers  in huis die graag radio maken. Zo zetten we maand na maand stappen om onze luisteraars elke dag te prikkelen.”

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-17

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

 

Gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.

 

VRT logo 22-6-2017.png

 

Met deze nieuwe beeldtaal wil de VRT visueel versterken dat ze een snel evoluerende openbare omroep is. "De VRT is een sterk merk, het is onze ambitie dat de VRT dit ook blijft en zich verder als een sterk merk ontwikkelt. Het is onze opdracht dat we relevant blijven voor alle Vlamingen, onze plaats in het medialandschap bestendigen, en er vooral voor zorgen dat we een modern mediabedrijf worden, klaar voor 2020", zegt Lembrechts.

 

 

"Onze sterke merken - televisie, radio en online - krijgen via het nieuwe VRT-merk ondersteuning en stabiliteit. Media wordt gemaakt door mensen, met deze nieuwe huisstijl beschikt iedereen die bij of voor ons werkt nu over een herkenbaar, verbindend VRT-merk.”

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

16:20 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opgelet:Onweer kan tv-en radio ontvangst verstoren

Opgelet:Onweer kan tv-en radio ontvangst verstoren

 

Na een periode van droog en heet weer is een omslag op til. Deze houdt in dat vanaf vandaag en de hele komende week de kans op onweer fors toeneemt. Met bijkomende televisiestoringen.

 

onweer.jpg

 

Vooral het Oosten en Zuidoosten van België en Nederland zijn de komende periode gevoelig voor onweer en ook de laatste week van juni kan nog de nodige buien opleveren. Dat kan de tv-kijker soms parten spelen en is bovendien nooit zonder risico. Waar en wanneer het onweer toeslaat is nooit goed te voorspellen en daarom is het van belang de weerberichten goed in de gaten te houden en eventueel preventieve maatregelen te treffen.

 

ACDCF91.jpg

 

Satellietsignalen vallen soms kort uit wanneer een onweersbui aan de zuidelijke horizon of pal boven het hoofd hangt. De radio-en TV signalen van de satelliet worden dan door onweerswolken of neerslag verstoord. Hier is weinig aan te doen behalve rustig wachten tot het onweer over is. Wel is het handig om bij een waarschuwing voor onweer te checken of de schotelantenne goed vast zit. Vooral kampeerders doen er goed aan de antenne ook in te klappen of het volledige statief binnen te halen om schade door zware windstoten te voorkomen.

 

Het is ook verstandig om bij zwaar naderend onweer de stekkers van kostbare apparatuur uit het stopcontact te trekken. En in dat geval ook de antennestekkers te ontkoppelen (maar dus ook internetverbindingen via de datakabel). De bliksem kan namelijk ook in kabelnetten inslaan. In geen geval nog aan antennekabels komen wanneer het onweer al op enkele kilometers of nog dichter is genaderd.

 

Dit geldt des te meer voor wie TV kijkt of luistert via een zogenaamde metalen harkantenne op het dak.

 

tv-antennes.jpg

 

Meer informatie over het (on)weer is te vinden op Pietsweer en buienradar of voor uitgebreide waarschuwingen en details bij Estofex. Maar natuurlijk ook om de website van het KMI.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

11:22 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:Schrijf je in voor het introspel van de jaren '90

Radio2:Schrijf je in voor het introspel van de jaren '90
 

Was je in de jaren '90 gek van alle muziek die je op de radio kon horen? Hebben de plaatjes van Bart Kaëll, Clouseau, Zucchero of Dire Straits geen geheimen voor jou? Of zing je de hits van Roxette, Get Ready!, George Michael of The Spice Girls na al die tijd nog volledig uit het hoofd mee?

 

peter verhulst jaren 90.jpg

Peter Verhulst

 

Schrijf je dan nu in voor het introspel van de jaren '90 en maak kans op 90€ en eeuwige roem. Tijdens deze week van de 'Klassiekers van de jaren '90' (van 26 tot en met 30 juni) spelen ze opnieuw eens het introspel elke dag tussen 13u en 16u.in De Topcollectie!

 

Belangrijk om weten is ook dat 'De Topcollectie' effen met vakantie gaat want vanaf 3 juli a.s. doet opnieuw 'De Zomercollectie' zijn intrede tot/met 1 september!!!

 

Radio 2 banner.jpg

 

Je kan je nu al inschrijven via het formulier op de website van Radio 2 (of meteen via deze link) en met een beetje geluk ben jij volgende week aan zet. Bezorg hen dus je naam, e-mailadres en telefoonnummer (waar ze je kunnen bereiken tussen 13u en 16u) en zij doen de rest. Succes!

 

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:21 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-17

Luistercijfertjes Nederland april-mei '17

Luistercijfertjes Nederland april-mei '17

 

Radio 538 zit weer iets vaster in het zadel als de Nederlandse radio-marktleider. Dit blijkt uit de gisterenochtend gepresenteerde luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over april en mei. Verder zijn er amper verschuivingen.

 

NLO-logo.jpg

 

NPO 3FM lijkt de bodem hebben bereikt en krijgt er 0,2 procent marktaandeel bij, al is het absolute aantal luisteraars iets gedaald ten opzichte van vorige maand. Qmusic levert juist weer in en zakt 0,3 procent.

 

NPO Radio 4 doet het ook goed en krijgt er 0,3 procent bij. Classic FM verliest juist dat percentage.

 

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.031 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd in deze periode is 2 uur en 36 minuten per dag.

 

Luisteren naar RNW.jpg

.

Station apr - mei
2017
mrt - apr
2017
  apr - mei
2016
 
01. Radio 538 12.5 % 12.2 % 0.3 11.8 % 0.7
02. NPO Radio 2 10.7 % 10.8 % 0.1 8.6 % 2.1
03. Sky Radio 10.1 % 10.1 % = 9.4 % 0.7
04. Qmusic 9.1 % 9.4 % 0.3 9.6 % 0.5
05. NPO Radio 1 7.7 % 7.7 % = 7.0 % 0.7
06. E Pow er Radio 6.1 % %   %  
07. Radio 10 5.9 % 6.1 % 0.2 5.6 % 0.3
08. NPO 3FM 4.7 % 4.5 % 0.2 7.0 % 2.3
09. Radio Veronica 4.1 % 4.1 % = 4.7 % 0.6
10. 100% NL 3.2 % 3.3 % 0.1 4.3 % 1.1
11. NPO Radio 5 3.1 % 3.1 % = 3.3 % 0.2
12. NPO Radio 4 2.4 % 2.1 % 0.3 2.0 % 0.4
13. SLAM! 2.0 % 1.9 % 0.1 2.0 % =
14. Classic FM 1.6 % 1.9 % 0.3 1.7 % 0.1
15. BNR Nieuw sradio 0.9 % %   %  
16. Sublime FM 0.8 % 0.8 % = 0.9 % 0.1
             
--. ORN Radio 9.4 % 9.5 % 0.1 10.1 % 0.7
--. Overige zenders 5.8 % 5.7 % 0.1 5.5 % 0.3

 

Stijgers  NPO 3FM, NPO Radio 4, Overige zenders, Radio 538 en SLAM!
Dalers 100% NL, Classic FM, NPO Radio 2, ORN Radio, Qmusic en Radio 10
Gelijk NPO Radio 1, NPO Radio 5, Radio Veronica, Sky Radio en Sublime FM

 

Bekijk en vergelijk meer luistercijfers in het RadioFreak luistercijfer-dossier.

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

RadioFreak

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Eutelsat via 9° Oost heeft ook nieuwsfeeds!

Satelliet:Eutelsat via 9B heeft ook nieuwsfeeds!

 

De Nederlandse nieuwe satellietprovider Joyne gaat binnenkort op de Eutelsat 9B-satelliet uitzenden.Dat kon u al eerder lezen op deze blog.Maar aan deze satellietpositie is ook wel een belangrijk voordeel verbonden, althans voor de liefhebber. Maar hiervoor moet de toekomstig Joyne-abonnee (maar ook wel de Free To Air kijker) wel over geschikte apparatuur beschikken.

 

NASA.jpg

 

De Eutelsat 9B-satelliet is gepositioneerd op 9° Oost.Maar... op de naburige Eutelsat 10A-satelliet op 10° Oost worden veel incidentele satellietverbindingen uitgezonden. Deze zogenaamde feeds zijn echter niet altijd op dezelfde frequente en met dezelfde parameters te vinden. Ze zijn in sommige gevallen wel ongecodeerd en met een HD-satellietontvanger te bekijken.

 

Om deze feeds zelf te vinden, is een HD-satellietontvanger met blindscan ondersteuning nodig. Omdat feeds vaak op zwakkere smalbandige frequenties worden uitgezonden, is wel een schotelantenne van minimaal 60cm aan te raden. Dat is een grotere schotel dan wat satellietbedrijf Eutelsat als minimale schoteldiameter voor ontvangst van het gecodeerde aanbod van de nieuwe Nederlandse satelliettelevisieaanbieder Joyne adviseert.

 

De Eutelsat 9B- en Eutelsat 10A-satelliet zijn gelijktijdig te ontvangen als de schotelantenne één van deze satellieten is uitgericht.

 

De niewsfeeds zijn niet aan Joyne gekoppeld en dus voor iedere satellietkijker met ontvangst van de satelliet op 10° Oost beschikbaar. Wel is een waarschuwing voor de feeds op zijn plaats. Het gaat hierbij om hard actueel nieuws met beelden die, zeker voor jeugdigen, als confronterend bestempeld kunnen worden.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-17

Duitsland:Steeds meer interesse voor DAB+

Duitsland:Steeds meer interesse voor DAB+

 

Steeds meer Duitse radiostations willen gaan uitzenden via DAB+. En dat is niet vreemd, want terwijl er het eerste kwartaal van dit jaar alweer ruim 250.000 DAB+radio’s over de toonbank gingen en de teller inmiddels op ruim 8,5 miljoen staat, begint DAB+ steeds meer ingeburgerd te raken.

 

file_14415.jpg

 

Onlangs werd bekend dat het 2e landelijke DAB+net in Duitsland is toegewezen aan de alliantie Antenne Deutschland. Binnen 9 maanden wordt het landelijke aanbod via digitale etherradio uitgebreid met circa 15 nieuwe radiostations. Maar ook op regionaal niveau wordt er flink aan de weg getimmerd.

 


In de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg wordt het aanbod binnenkort uitgebreid met drie radiostations: Antenne1, Regenbogen2 en Rock Antenne. Met de toevoeging van de eerste twee zijn vrijwel alle grote Zuid-Duitse radiostations via DAB+ te ontvangen. Voor Rock Antenne betekent het haar eerste uitbreiding buiten Beieren.

 

De ruimte op het regionale DAB+net Baden-Württemberg (kanaal 11B) is vrijgekomen doordat de publieke omroep SWR de editie Stuttgart van SWR4 verhuisd heeft naar haar eigen DAB+netten (8D en 9D). Daarnaast verlaat Scharzwaldradio nog deze maand dit DAB+net. Scharzwaldradio is sinds vorig jaar via het landelijke net (5C) te ontvangen.


In de meest zuidoostelijke deelstaat van Duitsland worden de DAB+netten momenteel opnieuw ingedeeld. Dit gebeurd gefaseerd tussen nu en eind augustus. Ook starten binnenkort de meeste lokale commerciële radiostations in Beieren met uitzenden via DAB+.


In Hamburg wordt het regionale net voor commerciële radio (11C) uitgebreid met vijf radiostations, waaronder de lokale pop-rockzender Alster Radio en haar alternatieve zusje Xfm, alsmede met ffn, de grootste commerciële zender van Nedersaksen.

 

Hiermee begint ook de Noord-Duitse commerciële radio DAB+ als serieuze distributiemethode te zien. Eerder besloten RSH uit Sleeswijk-Holstein en de lokale zenders Radio Hamburg en Hamburg Zwei al te gaan uitzenden via DAB+.


In de steden Leipzig en Freiberg in de deelstaat Saksen gaat binnenkort een test van start met goedkope op software gebaseerde DAB+uitzendingen. De interesse voor de test was groot, want beide DAB+netten zijn inmiddels al volgepland met 15 radiostations. Onder meer Enbergy Sachsen, Mega 80s, Mega News, 1/Deutsch, 9090s, Absolute Hot en Ego FM willen in beide steden meedoen aan de test.

 

Ondertussen in is Saksen-Anhalt de licentie van de regionale commerciële zender RSA om uit te mogen zenden via het DAB+net van de regionale publieke omroep MDR verlengd tot februari 2018. Inmiddels zou 15% van de RSA luisteraars al DAB+ gebruiken voor ontvangst


De regionale mediaraad MABB is onlangs begonnen met de verdeelprocedure voor DAB+capaciteit in Berlijn en Brandenburg. De capaciteit wordt verdeeld voor een periode van zeven jaar.

 

In Bremen is de regionale mediaraad Brema eind mei gestart met de verdeelprocedure voor een DAB+net voor commerciële radio. De multiplex zal voor een periode van 10 jaar worden toegewezen aan één exploitant, die zelf mag bepalen hoe het net wordt ingevuld.

 

Daarnaast gaan er geruchten dat er binnenkort ook DAB+capaciteit voor commerciële radio verdeeld gaat worden in Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voorpommeren.

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |