06-01-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van januari 1960 (58 jaar geleden), van de 1e week van januari 1970 (48 jaar terug), van de 1e week van januari 1980 (38 jaar geleden), en van de 1e week van januari 1990 (28 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 58 jaar geleden waren: Mack The Knife door Bobby Darin, Café Zonder Bier van Bobbejaan Schoepen, en Mona Lisa door Conway Twitty. Verder hoor je Nelson Mandela kort voor hij voor lang de gevangenis invloog, minister De Schrijver over het bezoek van koning Boudewijn aan Kongo, koning Boudewijn na dat bezoek aan Kongo, de nakomeling van Madame Tussaud over het maken van het wassen beeld van president John F. Kennedy, en filmregisseur Billy Wilder over werken met actrice Marilyn Monroe tijdens de opnames van Some Like It Hot.

Call Me Number One van The Tremeloes, Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, en She Sold Me Magic van Lou Christie waren enkele van de straffe platen in de 1e week van januari 1970. Verder hoor je minister De Saeger over de bouw van een megasluis in Zeebrugge, geen Vlaamse crèches in Brussel, een Nieuwjaarsbrief van een klein meisje van 48 jaar geleden, en een reeks gasontploffingen in ons land als gevolg van het overschakelen van stadsgas op aardgas.

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van januari 1980 met jonge mannen die bewust burgerdienst deden in plaats van legerdienst, waarom Marva stopte met live optreden, en de toestand in de Brusselse ziekenhuizen als gevolg van de huisartsenstaking. Enkele hits van 38 jaar geleden waren: Can We Still Be Friends van Robert Palmer, Fly Too High van Janis Ian, en Een Huisje In Montmartre van Will Tura.

Daarna terug naar de 1e week van januari 1990 met brandstichtingen in drie kerststallen in Zwevegem, de koopjesperiode volgens Marianne Thyssen van het Christelijk Middenstandsverbond en volgens minister Willy Claes, en de begrafenis van journalist Danny Huwé die door een sluipschutter werd vermoord in Roemenië. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Steamy Windows door Tina Turner (zie foto), De Marie Louise van Bart Kaëll, en Dear Jessie van Madonna.

 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Rag mop - THE JAYE BROTHERS

Oh Carol - NEIL SEDAKA

Mack the knife - BOBBY DARIN

Till I kissed you - THE EVERLY BROTHERS

Café zonder bier - BOBBEJAAN SCHOEPEN

Mona Lisa - CONWAY TWITTY

Marina - ROCCO GRANATA

El Paso - MARTY ROBBINS

Thanks - J. VINCENT EDWARDS

Beautiful people - MELANIE

Call me number one - THE TREMELOES

She sold me magic - LOU CHRISTIE

We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar ? - LEEN JONGEWAARD & ADELE BLOEMENDAAL

Fortunate son - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

Raindrops keep falling on my head - B.J. THOMAS

Bourée - JETHRO TULL

Gonna get along without you now - VIOLA WILLS

Fly too high - JANIS IAN

Can we still be friends - ROBERT PALMER

Een huisje in Montmartre - WILL TURA

Another brick in the wall (part two) - PINK FLOYD

Rapper's delight - THE SUGARHILL GANG

Steamy windows - TINA TURNER (zie foto)

This old heart of mine - ROD STEWART & RONALD ISLEY

Don't know much - AARON NEVILLE & LINDA RONSTADT

De Marie-Louise - BART KAELL

When you come back to me -JASON DONOVAN

Dear Jessie - MADONNA

Volere - GIPSY KINGS

Lily was here - DAVE STEWART & CANDY DULFER

 

TINA%20TURNER.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

 

Broadcast Partners uit Terneuzen en Divicon Media hebben opnieuw een grote opdracht in Duitsland binnengesleept. Met ingang van 2018 gaan zij alle commerciële FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren. Eerder sloot het bedrijf ook al een contract met de publieke omroep MDR af.

 

Sedert1 januari 2018 verzorgen Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig de FM-uitzendingen van de commerciële zenders 89.0 RTL en Radio Brocken (verenigd in Funkhaus Halle). Vanaf april komen hier Radio SAW en Rockland bij (onderdeel van VMG Verlags- und Medien GmbH & Co). In totaal gaat het om 35 FM-zenders. Tevens wordt gekeken of zenders aangepast en verbeterd kunnen worden.

 

De afgelopen jaren verzorgde Media Broadcast de FM-uitzendingen van de vier commerciële radiozenders Echter besloot deze zenderexploitant haar analoge FM-zenders af te stoten, waarna de stations op zoek moesten naar een nieuwe zenderexploitant.

 

file_42114.jpg

 

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken samen aan de realisatie van dit FM-zenderpark. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in Divicon Media en begeleidt het bedrijf met kennis, ervaring en beproefde concepten. Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening.

 

Eerder sloot ook de publieke omroep MDR een contract met Divicon Media voor de verzorging van haar zenderpark. Hierdoor gaan Broadcast Partners en Divicon Media alle regionale FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren.

 

Vorige maand maakte ook Radio/Tele FFH, eigenaar van Hit Radio FFH, Planet Radio en Harmony FM in Hessen, bekend haar 56 FM-zenders te laten verzorgen door Broadcast Partners en Divicon Media.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouw wint na 34 jaar alsnog prijs van radiostation

Vrouw wint na 34 jaar alsnog prijs van radiostation

 

Een vrouw in Australië heeft 34 jaar na het aanmelden voor een winactie alsnog een prijs gekregen van een radiostation. In 1983 kocht de toen 22-jarige Robyn Auld een pak chocolademelk om zo kans te kunnen maken op de 96 beste albums allertijden. Ze stuurde de actiecoupon netjes op naar 96FM.

 

Wat ze echter niet wist is dat de coupon nooit bij het radiostation was aangekomen. Tot vorige week althans. Toen werd bij 96FM in Perth alsnog de aanmelding van de vrouw bezorgt per post.

 

 

Bij de radiozender waren ze zo verbaasd dat ochtenddeejays Carmen Braidwood en Brad Fitzgerald spontaan een zoektocht startten naar Robyn. Via social media ging #FindRobyn dan ook als een lopend vuurtje.

 

De zoektocht had succes, want afgelopen donderdag werd ze gevonden. Robyn Liebeck, zoals de vrouw nu heet, woont nu in een klein dorpje genaamd Muntadgin, 300 km van Perth vandaan. Via een familielid hoorde ze dat het radiostation naar haar op zoek was.

 

Robyn werd vrijdag naar de studio gehaald waar ze na 34 jaar alsnog een prijs kreeg. Geen 96 albums, maar 2000 Dollar, de waarde die de 96 albums toen zouden hebben.

 

 

Overigens was “Thriller” van Michael Jackson destijds de meest gedraaide plaat op 96FM Stereo, zoals de zender destijds heette.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-01-18

Radio PROS maakt verwachtingen waar.

Radio PROS maakt verwachtingen waar.

 

Overstap van FM band naar uitsluitend internet is groot succes!

 

 

Radio PROS leeft en zit diep verankerd in de harten van zijn luisteraars, de band is sterk en hecht, dit blijkt nu opnieuw duidelijk uit het grote succes van de overstap van de FM band 105.80 naar uitsluitend internet.

 

Pros sticker WIT website.jpg

 

Radio PROS kreeg van minister Sven Gatz geen nieuwe erkenning om te mogen blijven uitzenden op de FM band en op 1 januari maakte radio PROS als dusdanig de overstap naar uitsluitend internet. Hiermee verdween radio PROS definitief uit de ether, hiermee verdween radio PROS na decennia noodgedwongen van de FM band, hiermee verdween radio PROS voor de zovele trouwe luisteraars van hun geliefde frequentie 105.80 FM.

 

Reeds vele luisteraars maakten gebruik van het internet om hun favoriete radio te beluisteren en gezien de voorbereidingen van het bestuur en de medewerkers van radio PROS, is het succes van de overstap niet onverwacht en absoluut meer dan verdiend. Alles werd in het werk gesteld om de overstap mogelijk te maken, onder meer werd hulp geboden bij de installatie van internetradio’s bij de luisteraars.

 

Radio PROS toonde in het verleden dikwijls zijn warme hart door de talrijke acties die op poten werden gezet, recentelijk mochten nog meer dan 100 kinderen een gratis geschenk van 25 euro ontvangen op het Sinterklaasfeest. Nu blijkt overduidelijk de appreciatie van de luisteraars, radio PROS heeft een plaats veroverd in hun hart, de luisteraars tonen nu van hun beurt dat zij radio PROS een warm hart toedragen en blijven massaal luisteren via internet naar hun favoriete radio.

 

Het bestuur van radio PROS werkt momenteel aan een plan om de luisteraars te voorzien van een internetradio aan een zeer gunstige prijs en zelfs gratis wanneer zij aan bepaalde criteria voldoen, meer informatie hierover zal volgen via jullie favoriete radio.

Heeft u momenteel een internetradio en heeft u problemen met de installatie ervan, neem gerust contact op met radio PROS.

 

De programmering van radio PROS wijzigt niet, alle programma’s blijven behouden en de luisteraars kunnen nog steeds bellen naar 070 22 22 50. Onthoud dit nummer, want vanaf februari worden er een aantal gratis internetradio’s weggegeven!

 

Radio PROS toont opnieuw zijn sterkte, radio PROS gaat door, radio PROS is er voor zijn luisteraars.

Radio PROS leeft meer dan ooit!

 

Radio PROS Leistraat 5 9450 Heldergem is telefonisch te bereiken via 070 22 22 50 en te beluisteren via internet.

 

Anja Sonck

 

Luisteren kan alleen nog sedert 1 januari via internet en wel via livestream én videostream !
Luisteren naar radio PROS kan via iphone, ipad, laptop, pc, internetradio, proximus TV, smart tv, en zelfs in de wagen kan je reeds overal PROS luisteren.
Hou deze pagina in de gaten want binnenkort vertellen we hier meer hoe je alles kan installeren om te luisteren in digitale kwaliteit.

 

Tijdsbalkje rood.gif

11:20 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Koraal: project met een aparte dimensie

Radio Koraal: project met een aparte dimensie

Radio voor en door mensen met een beperking

 

Lekker werken of je huiswerk maken en intussen luisteren naar Radio Koraal. Binnenkort is dat voor alle cliënten, leerlingen en medewerkers van Koraal mogelijk. Het radioproject is een onderdeel van Koraal Media. Een dagbesteding die begon bij hun locatie Op de Bies (Koraal regio Parkstad), en inmiddels is doorontwikkeld. Het is een veilige omgeving waar cliënten werken met fotografie, film en binnenkort dus ook dagelijks eigen radio-uitzendingen verzorgen in een professionele radiostudio.

Studio-Koraal-Media-2-800x445.jpg

Binnen de Koraal-organisatie staan mensen met een beperking of belemmering op verstandelijk, lichamelijk en/of psychosociaal gebied centraal. Zij zijn actief op de terreinen jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs en arbeidsparticipatie. Koraal Media biedt dagbesteding aan mensen met autisme of andere beperkingen.

Een bijzondere activiteit van Koraal Media was het eigen Glazen Huis dat van 14 tot en met 17 december op de locatie Op de Bies in Landgraaf (Koraal regio Parkstad) stond. Cliënten die veel ervaring hadden als DJ werden in het Glazen Huis opgesloten en draaiden non-stop muziek voor het goede doel. Dit jaar was dit de aanleg van een beweegtuin om cliënten te stimuleren gezond bezig te zijn. In 2017 heeft het Glazen Huis van Koraal  € 3.523,60 opgehaald. 

Studio-Koraal-Media-1.jpg

Binnenkort gaat Radio Koraal de lucht in en kan iedereen via een speciaal ontwikkelde Koraal-app genieten van interviews en Koraal-journaals gemaakt door het team van Koraal Media. Maar natuurlijk draaien ze ook gewoon lekkere muziek en kan de luisteraar verzoekplaatjes aanvragen.

Het Koraal Mediateam maakt naast filmpjes, ook professionele opnames voor externe opdrachtgevers. Zo is Roda JC Kerkrade een vaste klant. Er wordt een uniek, integraal aanbod van zorg, onderwijs én arbeid voor mensen met een complexe problematiek aangeboden, waarbij de ondersteuning van cliënten en leerlingen in elk van hun levensdomeinen (wonen, leren, werken) op elkaar wordt afgestemd.

Koraal heeft een dertigtal locaties die zijn ingedeeld in zes regio’s in Limburg en Noord- Brabant. Daarnaast is er een landelijk werkend expertisecentrum waarin alle specialistische kennis gebundeld wordt. Er wordt aan ruim vijfduizend dagelijkse cliënten ondersteuning en advies geboden. Er zijn 3.500 medewerkers werkzaam.

Bron: Koraalgroep

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oostende: eerste ‘uitzending’ van Radio Onderstroom

Oostende: eerste ‘uitzending’ van Radio Onderstroom

Was voor het eerst op 23 december voor het eerst vanuit de lokale bib

 

Radio Onderstroom, de naam is enigszins misleidend, is een podcast-project van, door en voor Oostendenaars. Het initiatief komt van de vzw Klein Verhaal en de Bibliotheek Oostende. De bedoeling is om een radioplatform te ontwikkelen voor inwoners van de Koningin der Badsteden tussen achttien en dertig jaar jong. Krant van West-Vlaanderen/Zeewacht sprak met één van protagonisten.

naamloos.png

Michiel De Baets. “Momenteel hebben we al een groep van een 25-tal jongvolwassenen. Daar zitten muzikanten en poëten tussen maar ook mensen die het maken van radio willen leren. Er komen sowieso drie afleveringen van een podcast. Daarbij gaan we ons tijdens de eerste aflevering focussen op jongerencultuur. In de tweede aflevering gaan we op zoek naar nieuwkomers in Oostende en stellen ons de vraag: vanaf wanneer ben je geen nieuwkomer meer? De derde aflevering wijden we volledig aan Oostende zelf. We gaan op zoek naar wat er verdwijnt en wat er eventueel in de plaats komt. De eerste aflevering wordt gelanceerd op 23 december in de bibliotheek. Aan de tweede wordt nog volop gewerkt. Die wordt in het voorjaar 2018 gelanceerd, samen met de derde aflevering.”

groep.jpg

“Eens de drie afleveringen afgerond zijn gaan we kijken of we effectief kunnen doorgroeien naar een beetje programmering en of we eventueel live radio kunnen brengen in de toekomst. Radio Onderstroom duurt in principe drie jaar, althans daar hebben we toch de middelen voor. De bibliotheek speelt een grote rol. We willen vooral weten hoe die er in de toekomst zal uitzien. Het leek een goed idee om daar een radio aan te koppelen. Met radio kan je eigenlijk gelijk waar naartoe. We kunnen radio maken bij studenten in Gent, we kunnen ook opnames doen bij mensen thuis. We proberen een zo groot mogelijke mix in onze doelgroep te steken.

“Voorlopig doen we alles digitaal. De podcast zal kunnen gedownload worden via onze website. In de bibliotheek komt er ook een installatie waarbij de mensen een koptelefoon kunnen nemen met een ingebouwde mp3-speler. Terwijl ze op zoek zijn naar het ideale boek kunnen ze luisteren. Als we positieve reacties krijgen na de drie afleveringen dan gaan we moeten kijken of we met de groep eventueel live radio kunnen maken. Als dat lukt kunnen we misschien wel eens proberen om een frequentie te verkrijgen, wat niet zo evident meer is. Maar ook digitale media biedt veel mogelijkheden. We kunnen ook live uitzenden via Facebook. Maar eerst concentreren we ons op de eerste drie afleveringen, daarna zien we wel wat de mogelijkheden zijn. We willen nog niet te ver vooruit lopen”.

Zaterdag 23 december werd de eerste aflevering van de OnderStroom-podcast gelanceerd. Vanaf 14:45 uur was iedereen welkom in de bibliotheek van Oostende. DJ Gueush draaide deze namiddag door en zette een blokparty in gang. Zijn DJ-set was live te volgen via de website.

° Radio Onderstroom
° Luisteren naar Radio Onderstroom

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Jonge kijker verlaat lineaire tv sneller dan gedacht

NL:Jonge kijker verlaat lineaire tv sneller dan gedacht

 

De jongere generaties keren lineaire tv veel sneller en massaler de rug toe dan aanvankelijk werd gedacht. Ondertussen doen programma's voor senioren het juist steeds beter.

tv-kijken-kinderen-schadelijk-huisarts.jpg

Directeur Taco Rijssemus van tv-producent IDTV stelt dat de verschuiving van lineair naar online momenteel in een tempo plaatsvindt dat niemand had verwacht. Dit stelt hij tegenover frank.nl. De traditionele zenders maken zich om die ontwikkeling zorgen. "Het gaat nu heel hard. Onder de broadcasters die ik spreek, zijn hele grote zorgen omdat ze mensen tussen 20 en 34 jaar nauwelijks nog kunnen bereiken. Het gaat echt veel sneller dan we dachten vijf jaar geleden." De TV-zenders, producenten en adverteerders moeten kortom de ontwikkelingen nauwkeurig volgen en daar op inhaken. Dat dit niet altijd gebeurt, bleek recent nadat de NPO een noodkreet slaakte over het mislopen van tientallen miljoenen aan advertentie-inkomsten. Dit wijt de NPO aan de opkomst van het online tv kijken.

old-tv-set.jpg

Toch scoren de lineaire tv-zenders nog heel hoog en soms zelfs hoger dan ooit met tv-programma's die zich richten op een oudere doelgroep van boven de veertig jaar. Zenders als NPO 1 en NPO 2 trekken vooral oudere kijkers, maar ook SBS en RTL richten zich met commercials nadrukkelijk nu ook op een doelgroep van boven de vijftig jaar. De nostalgische zender ONS is ook een voorbeeld van het succes bij de oudere kijker. ONS haalde deze week een nieuw kijkcijferrecord met ruim een half miljoen kijkers. De stijgende kijkcijfers bij de tv-zender tonen volgens ONS eens te meer aan hoezeer de seniorenmarkt in de lift zit.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-18

Radio PROS maakt verwachtingen waar

Radio PROS maakt verwachtingen waar.

 

Overstap van FM band naar uitsluitend internet is groot succes!

 

 

Radio PROS leeft en zit diep verankerd in de harten van zijn luisteraars, de band is sterk en hecht, dit blijkt nu opnieuw duidelijk uit het grote succes van de overstap van de FM band 105.80 naar uitsluitend internet.

 

Pros sticker WIT website.jpg

 

Radio PROS kreeg van minister Sven Gatz geen nieuwe erkenning om te mogen blijven uitzenden op de FM band en op 1 januari maakte radio PROS als dusdanig de overstap naar uitsluitend internet. Hiermee verdween radio PROS definitief uit de ether, hiermee verdween radio PROS na decennia noodgedwongen van de FM band, hiermee verdween radio PROS voor de zovele trouwe luisteraars van hun geliefde frequentie 105.80 FM.

 

Reeds vele luisteraars maakten gebruik van het internet om hun favoriete radio te beluisteren en gezien de voorbereidingen van het bestuur en de medewerkers van radio PROS, is het succes van de overstap niet onverwacht en absoluut meer dan verdiend. Alles werd in het werk gesteld om de overstap mogelijk te maken, onder meer werd hulp geboden bij de installatie van internetradio’s bij de luisteraars.

 

Radio PROS toonde in het verleden dikwijls zijn warme hart door de talrijke acties die op poten werden gezet, recentelijk mochten nog meer dan 100 kinderen een gratis geschenk van 25 euro ontvangen op het Sinterklaasfeest. Nu blijkt overduidelijk de appreciatie van de luisteraars, radio PROS heeft een plaats veroverd in hun hart, de luisteraars tonen nu van hun beurt dat zij radio PROS een warm hart toedragen en blijven massaal luisteren via internet naar hun favoriete radio.

 

Het bestuur van radio PROS werkt momenteel aan een plan om de luisteraars te voorzien van een internetradio aan een zeer gunstige prijs en zelfs gratis wanneer zij aan bepaalde criteria voldoen, meer informatie hierover zal volgen via jullie favoriete radio.

Heeft u momenteel een internetradio en heeft u problemen met de installatie ervan, neem gerust contact op met radio PROS.

 

De programmering van radio PROS wijzigt niet, alle programma’s blijven behouden en de luisteraars kunnen nog steeds bellen naar 070 22 22 50. Onthoud dit nummer, want vanaf februari worden er een aantal gratis internetradio’s weggegeven!

 

Radio PROS toont opnieuw zijn sterkte, radio PROS gaat door, radio PROS is er voor zijn luisteraars.

Radio PROS leeft meer dan ooit!

 

Radio PROS Leistraat 5 9450 Heldergem is telefonisch te bereiken via 070 22 22 50 en te beluisteren via internet.

 

Anja Sonck

 

Luisteren kan alleen nog sedert 1 januari via internet en wel via livestream én videostream !
Luisteren naar radio PROS kan via iphone, ipad, laptop, pc, internetradio, proximus TV, smart tv, en zelfs in de wagen kan je reeds overal PROS luisteren.
Hou deze pagina in de gaten want binnenkort vertellen we hier meer hoe je alles kan installeren om te luisteren in digitale kwaliteit.

 

Tijdsbalkje rood.gif

13:56 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT kreeg meer geld van de kerstman

VRT kreeg meer geld van de kerstman

‘Financiële zekerheid voor de werking’

 

Op 22 december was de laatste Vlaamse ministerraad van dit jaar. Zo vlak voor Kerstmis kriebelt het blijkbaar ook onder de politieke kerstboom. Er waren nog wat knopen door te hakken voor de openbare omroep, met de natuurlijke spirit van de man uit Lapland hakte Sven Gatz ze door. Er lagen meteen een paar vette geschenken onder de openbare kerstboom. 

Media-invest

Participatie Maatschappij Vlaanderen en VRT mogen samen een joint venture investeringsfonds oprichten voor de ondersteuning, versterking en duurzame groei van het media-ecosysteem. Het is de bedoeling om starters in de mediasector mee te financieren en te ondersteunen. Zowel PMV als VRT brengen elk vijf miljoen euro in. Volgens minister Gatz kunnen zowel de VRT als PMV hun verschillende expertise inbrengen in het fonds.

 

MONTAGE-Vrt.jpg

 

Financiële zekerheid 

De openbare omroep vraagt al een tijd financiële stabiliteit op middellange termijn. De Vlaamse regering voorziet hierin door extra compensatie voor de niet-indexering van de werkingsmiddelen. Er was veertien miljoen euro toegezegd, daarvan blijft nog 5,6 miljoen euro over en daarover mag de VRT nu beschikken. De Vlaamse regering maakt bovendien nog eens extra 5,1 miljoen euro vrij voor de openbare omroep. 

 

De VRT had ook een nieuw lineair televisiekanaal Ketnet JR gevraagd, maar dat werd afgekeurd. Er wordt gewezen op de toename internationaal van veranderd kijkgedrag, van lineair naar niet-lineair. Geen enkel ander Europees land zou trouwens sedert 2009 een nieuw lineair kanaal voor de leeftijd tot zes jaar hebben gelanceerd. Minister Gatz vraagt de openbare omroep om volop in te zetten op digitale programmatie, zoals voorzien in de beheersovereenkomst. Dat geldt dus ook voor de allerkleinsten. 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe studio een aangepast format voor RLVW

Nieuwe studio een aangepast format voor RLVW

Enigszins onverwacht toch een nieuwe erkenning

 

De erkenning als lokale radio voor Sint-Niklaas en Lokeren zorgt bij Radio Land van Waas voor een dubbele verhuis. De nieuwe frequentie wordt 107.9 FM en de radio verlaat zijn vertrouwde locatie.

RLVW-1.png

Het zijn en worden drukke tijden voor Radio Land van Waas (RLVW). Er is de nieuwe erkenning, die eigenlijk een verrassing was, maar die komt met enkele consequenties. Zo moet er verhuisd worden naar de 107.9 FM, terwijl ook de vertrouwde stek aan het recreatiedomein De Ster wordt verlaten. RLVW is een regionale radio-omroep in het Waasland.Tot eind 2017 te beluisteren in Sint-Niklaas op 106.4 FM en in Lokeren op 105.9 FM.

Michiel Thiron – stationmanager (in Het Nieuwsblad): “Er waren vier kandidaten voor slechts twee frequentiepakketten, maar we haalden de beste punten. Het betekent wel dat de zender in Sint-Niklaas van frequentie wisselt begin januari. We verhuizen van 106.4 naar 107.9 FM. Dat is de huidige frequentie van Goldies dat in Sint-Niklaas niet meer te beluisteren zal zijn. In Lokeren blijven we op 105.9 FM. Om te vieren dat we weer negen jaar verder kunnen, zenden we tussen Kerstmis en Nieuwjaar de ‘Prachtig Tachtig Week’ uit, met alleen hits uit de jaren 1980. We sluiten het jaar af op 31 januari met de Top 100 van de jaren 1980. Om daarna over te schakelen naar 107.9 FM in de stad Sint-Niklaas.”

“We investeerden al noodgedwongen in een nieuwe zendmast. De oude kwam vorig jaar naar beneden tijdens een storm. Sedertdien staat onze mast op het dak van AZ Nikolaas. En nu investeren we ook in een nieuwe studio. Ons huidig onderkomen in de Lange Rekstraat, op de parking van recreatieoord De Ster, is stilaan verouderd. We verhuizen in het voorjaar naar de Entrepotstraat. Daar krijgen we in een drukkerij een grote ruimte ter beschikking voor onze studio’s, een bureau en een ontvangstruimte.”

“Dit jaar gaan we ook licht anders klinken. Om de luisteraars van Goldies niet in de kou te laten staan, wordt het format licht gewijzigd. We blijven trouw aan onze slogan ‘Hits & Classics’. Naast de muziek plannen we een heleboel activiteiten in 2018. We starten ook weer met een heuse eigen Wase Sportshow. En verder blijven we het Waasland informeren over streeknieuws.”

° Radio Land van Waas

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |