15-04-18

City Music: Happy terug naar huis

City Music: Happy terug naar huis

Streekinfo in de Dirk De Vries Dendershow

City-Music-Aalst.jpg

In de Denderstreek doet City Music het nog steeds prima. Met flink wat aandacht voor de regionale entiteit tegenwoordig. Onder het motto; ‘Happy terug naar huis, en alles over je stad en/of je regio’, is er elke werkdag tussen 15:00 en 18:00 uur wat couleur locale in ‘De Dendershow’. Denderleeuwenaar Dirk De Vries, vroeger dj bij TOP fm (Brussel) en Radio Contact (Aalst), presenteert het programma met liefst drie side kicks

Als we langslopen om ons foto-archief (credits TDN) te actualiseren, is Elke Meert – meestal op dinsdag en donderdag te horen – aan de beurt. “Als regio correspondent van Het Nieuwsblad weet ik wat er aan de hand is in Ninove-Haaltert-Denderleeuw. Het is er de perfecte aanvulling bij en ik babbel en zever graag”, zegt Elke. Met jouw event als aanvulling op het nieuws kan je gerust mailen naar update@citymusic.be.

De multimediale studio van CityMusic bevindt zich al drie jaar in het Sulbb gebouw in Aalst, een historische industriële gistfabriek met uitzicht over De Dender en Aalst. In het gebouw zijn nu allerlei creatieve firma’s gehuisvest. Zo is Appiness, gekend van de tv-app SPOTT, een gebuur van de radiozender.

Inspirerende omgeving

“Het is een inspirerende plek die ons ruimte geeft voor verdere groei en ontwikkeling en waar het team elke dag de vinger op de pols houdt van de actualiteit in het hele Denderland”, zegt Philippe Vangerven. 

CityMusic ontwikkelt zich de laatste jaren ook tot multimediaal mediamerk met 24 uur op 24 videostreams en volwaardige internet-tv-feeds en filmpjes vanuit de studio’s en vanop locaties. Het deretigkoppige team zelf is een mix van oudgedienden – onder wie Dirk De Vries en Marc Huylebroeck – en jonge nieuwe talenten, die op CityMusic radio leren maken. “En het moet zijn dat de opleidingen hier nog zo slecht niet zijn, want verschillende van hen groeiden de afgelopen jaren door naar Qmusic, MNM en Studio Brussel”, aldus Vangerven.

In de aanloop naar Carnaval Aalst begin februari verzorgt de zender ook al dertien jaar telkens de erg gewaardeerde Oilsjterse carnavalsradio AjoinMusic. 

° City Music 

Foto's in groter formaat gewoon op klikken !

City-Music-2.png

Elke Meert & Dirk De Vries

City-Music-3-1024x768.jpg

City-Music-4.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Man die FM-radio kleur gaf is niet meer

Man die FM-radio kleur gaf is niet meer

Eric Small was de uitvinder van de historische Optimod FM-8000

 

optimod-FM-8000-1024x569.jpg

Eric Small, uitvinder van onder meer de legendarische Orban Optimod FM-audio processor, is vorige donderdag (15 maart) in de Amerikaanse staat Florida om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De 71-jarige Small was een van de twee dodelijke slachtoffers toen een 80-jarige vrouw de controle over het stuur van haar auto verloor en recht in een supermarkt reed, waar Small op dat moment aan het winkelen was.

Eric-Small-head-shot.jpgIn de Verenigde Staten gold Small als één van de grootste autoriteiten op vlak van modulatietechnieken voor radio en televisie.

Small had een technische opleiding genoten en raakte al in de vroege jaren ’60 gefascineerd door de technische kantjes van radio. De geboren New-Yorker had duidelijk een neus voor audioprocessing en kwam al snel onder de vleugels terecht van de legendarische muziekproducer Phil Ramone. Voor Columbia Records ontwikkelde hij de «microgroef», die de wereldwijde standaard zou worden voor de langspeelplaten (LP’s).

In 1974 was Eric Small samen met Bob Orban de uitvinder van de originele Optimod FM-8000, een baanbrekende audioprocessor die heel snel door zowat alle Amerikaanse FM-radiostations werd opgepikt. In die dagen draaide de transitie van AM naar FM op volle toeren en de radiostations waren nog heel hard op zoek naar de juiste soundkleur. Tot op vandaag zijn er nog steeds heel wat Amerikaanse radiostations die zweren bij die typische klankkleur van de onverslijtbare Optimod FM-8000.

In 1981 startte hij zijn eigen bedrijf Modulation Sciences, waarmee hij nog talloze uitvindingen zou doen in functie van de radio-, televisie- en kabelindustrie. Het bedrijf beleefde zijn grote doorbraak met de legendarische CP-803 composite processor en de Sidekick SCA generator, toestellen die binnen hun segment tot de allerbeste werden gerekend.

Bij de aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001 in New York zorgde hij er mee voor dat de radiostations die uitzonden vanop het gebouw heel snel weer in de lucht kwamen.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie heeft er een muntje voor de pick-up?

Wie heeft er een muntje voor de pick-up?

DJ’s bij een zeezender moesten het gewicht van de naald van hun platendraaiers bij ruwe zee verhogen, anders ging die op wandel. Dat gebeurde vaak met een muntstukje. Bij zware storm moest men noodgedwongen compact cassettes gebruiken, of werd een neutraal, vooraf opgenomen programma uitgezonden. Bij Veronica noemde men dit een ‘paniektape’. Op hun zendschip de Norderney was er in de boordstudio een balanssysteem gebouwd om de pick-ups zo stabiel mogelijk te houden. Op de Mebo 2 van Radio Noordzee had men een swing meter, een grote, lange stok met aan de onderkant een schaal met het nulpunt in het midden, waardoor die kon aangeven wanneer de zee te wild was om platen te draaien. Bij Laser 558 waren aan boord alleen NAB-cartridges waardoor men geen last van stormen ondervond.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toen radio de muziek uitvond (2)

Toen radio de muziek uitvond (2)

De opkomst van de 'platenplugger'

 

Het woord radio is een half synoniem voor muziek. Pluk honderd mensen van straat en vraag hen naar hun favoriete radiostation, koppel daaraan het wààrom en je krijgt geheid het antwoord; “Omdat de muziek er zo leuk is!” Meer moet dat niet zijn voor commerciële radiostations natuurlijk.

Muziekradio is goedkope radio. Het allerbelangrijkste ingrediënt, de muziek, ligt immers kant en klaar in de winkelrekken. Daar zijn geen kosten aan. Trouwens, commerciële en andere landelijke omroepen halen hun muziek niet om de hoek, die wordt aan huis gebracht door de uitgeverijen. De een kan immers niet leven zonder de andere.

Ook zeezenders zijn vooral (en uitsluitend) commerciële omroepen. Terwijl hun publieke collega’s vastzitten in een keurslijf van allerlei verplichte gesproken programma’s, gastuitzendingen en nieuwsbulletins, wordt bijna de volle 100% zendtijd van de offshore stations gebruikt om muziek te draaien. Muziekuitgeverijen en platenfirma’s staan in Nederland dan ook al snel in de rij bij Radio Veronica om hun artiesten in deze of gene uitzending te laten stoppen.

Pierre-van-Ostade.jpg

Klikken om te vergroten

 

Het fenomeen ‘plugger’ ontstaat

Platenfirma’s nemen mensen in dienst die moeten proberen om een nummer zoveel mogelijk in de belangstelling te brengen. Een verschijnsel dat enkel mogelijk is geworden door de komst van commerciële radio. Toch zou het nog tot 1963 duren vooraleer Radio Veronica de eerste pluggers over de vloer krijgt. Daarna gaat het snel.

Het favoriete systeem is eenvoudig; platenmaatschappijen kopen een kwartier of meer zendtijd, per dag of per week. Het gevolg is dat zowat iedere zichzelf respecterende muziekfirma een ‘eigen’ programma heeft. Zo presenteert bijvoorbeeld ene Pierre van Ostade de uitzending ‘Platenpallet’ , terwijl het in werkelijkheid enkel om gekochte zendtijd gaat van de platenmaatschappij CNR. Tijdens het programma worden bijgevolg enkel CNR- producties gedraaid.

(Van Ostade zou later een erg populaire tv-figuur worden dankzij de shows van Willem Ruis. De uitdrukking ‘Wat hebben ze gewonnen Pierre?’ zou een standaardterm worden.)

Zelfs de tune waar ‘Platenpallet’ mee begint, ‘Spotnicks Theme’ van The Spotnicks komt uit de CNR-stal. Andere nummers van deze instrumentale band worden dankzij het programma grote hits. ‘Amapola’ is er een van. Ook aankomende CNR-artiesten als Ciska Peeters, Max Woiski Jr en Milly Scott worden in ruime mate onder de aandacht van het luisterpubliek gebracht. Het gevolg laat zich raden….

En daar is Teen Beat 

De platenfirma Artone heeft het nog beter bedacht. Zij huren in één ruk door van maandag tot en met vrijdag, dagelijks een half uur zendtijd. Het programma wordt Teen Beat Club gedoopt, de presentatie neemt Wim Croupier voor zijn rekening. (Croupier is eigenlijk Jaap van der Laan, de latere echtgenoot van Anneke Grönloch).

Teen Beat Club is een schot in de roos. Een enorme reeks grote hits vind er zijn ontstaan. Chubby Checker is een van de lievelingsartiesten van het programma en de Amerikaanse zanger scoort dankzij de combinatie Teen Beat/Veronica, bjna een half dozijn hits op rij: La Bamba, The Bossa Nova, Hooka Tooka, Loddy Lo en Hey Bobba Needlen. Het gebeurt ook niet zelden dat artiesten soms tot vier weken lang in elke uitzending te horen zijn.

Trini Lopez is er een schoolvoorbeeld van. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze Latino-Amerikaan uiteindelijk heel de Benelux verovert met ‘If I had a hammer’, ‘This land is your land’, ‘La Bamba’ en ‘Good goody ‘.

Wordt vervolgd.

Teen-Beat-Club.jpg

Klikken om te vergroten

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de juiste smartphone!

Over de juiste smartphone!

 

De zoektocht naar een goeie smartphone kan verwarrend zijn. Maar: als je op de juiste dingen let, koop je altijd een degelijke telefoon!

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

De juiste prijs: tussen de 200 en de 400 euro

Een goeie smartphone die een redelijke tijd meegaat, heb je niet voor 100 euro. Een goedkoop model is enkel aan te raden als je jouw smartphone gebruikt om te bellen, te sms'en en mailtjes te versturen. Wil je graag mooie foto's maken en meerdere apps tegelijkertijd laten draaien? Kies dan voor een iets duurder model.

De goedkoopste modellen smartphones zijn beperkt in hun mogelijkheden. 

 

smartphones.jpg

 

Nog een nadeel: na een jaar of anderhalf jaar kan een goedkoop toestel verouderd zijn. Sommige fabrikanten bieden geen ondersteuning voor goedkope modellen. Dat is vervelend. Als je bijvoorbeeld bankiert via een app en je bank komt na een jaar met een nieuwe app, dan kan jouw telefoon die niet meer openen. 

Belangrijke onderdelen bepalen de kwaliteit

smartphon.png

Processor 

 • Dit is het 'brein' van je smartphone. 
 • Het is ook de motor die de snelheid van je telefoon bepaalt. 
 • Kloksnelheid: minimaal 1.3 gigahertz
 • Kernen: minimaal 2 of 4


Camera 

 • Een goeie camera, is een grote meerwaarde!
 • Het is één van de meest gebruikte functies 
 • Megapixels: minimaal 8 
 • Beeldstabilisatie: optisch of digitaal
 • Lens: glazen lens


Intern geheugen 

 • Bepaalt hoeveel bestanden (foto's, filmpjes, ...) je kan opslaan
 • Minimaal 16 gigabyte.


Batterijduur 

 • Hoe langer de batterijduur, hoe minder je moet opladen
 • Wordt uitgedrukt in milli-ampère per uur (MaH)
 • Minimaal 2.200 MaH


Scherm

 • Grootte: Minimaal 5 inch. 
 • Technologie: amoled of ips-lcd 
 • Resolutie: min 720x1280 pixels

Handige prijsvergelijker 

Wil je graag nog meer info? Op de website van Tweakers vind je een handige prijsvergelijker.

Tweakers is een onafhankelijke platform vol informatie over technologie en elektronica. 

Radio2 De Inspecteur

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maar hoe luisteren doven of slechthorenden feitelijk naar muziek?

Maar hoe luisteren doven of slechthorenden feitelijk naar muziek?

 

Als je doof of slechthorend bent, kun je tóch van muziek genieten. Doventolk Amber Galloway Gallego brengt het gevoel van een liedje met gebarentaal over. Dit gebeurt door middel van vliegensvlugge handgebaren.

 

Ze gebaart vliegensvlug hele lappen tekst. Voor Amber Galloway Gallego is dat geen enkel probleem.

 

Maar ook als je wel de muziek erbij kan horen, is het een genot om te kijken hoe Amber helemaal op gaat in de muziek die ze vertaalt.

 

 

 

Doventolk Amber Galloway Gallego

 

RadioNL(Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-18

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

Publicatie-ritme wordt anders en sneller

 

Gieteren was het vrijdag de dertiende en dat is altijd al speciaal geweest. Nogal wat mensen geloven dat alle foute gebeurtenissen speciaal wachten op die ene dag om dan in één keer toe te slaan. Voor dat soort bijgelovigen is er zelfs ooit een tweeëntwintigletterwoord verzonnen: paraskevidekatriafobie. Specifieke angst voor vrijdag de dertiende dus. En gisteren stond die dag en dat cijfer alweer gecombineerd op de kalender… En ja hoor, er gebeurde wat. Maar niks ergs. Integendeel!

FOTO-2-NIEUWS-k.jpg

Toeval, maar ook bij RadioVisie was er gisteren iets speciaals aan de hand. De voorbije weken hadden ze binnen de redactie enkele schema’s, pionnen en mogelijkheden geëvalueerd zodat ze het huidige concept waarbij alle berichten, naar analogie met een gedrukte krant, in één keer verschenen (’s nachts), achter hen kunnen laten. Vanaf nu zullen ze dus verschillende keren per dag het meest recente nieuws onmiddellijk publiceren. News as it happens. Of toch zo snel mogelijk.

Zonder vaste tijdstippen, behalve voor de retro-rubrieken. Omdat die meestal gebonden zijn aan een datum in het verleden, hangen ze vast aan dag en jaar. Het ‘Radiodagboek’, de rubriek ‘Dag op dag’ en de occasioneel tijdsgeboden audio-files, blijven en bloc, iets na middernacht opduikenDe korte berichtenrubriek ‘Het Avondblad’ verschoof een uurtje en staat vanaf gisteren klokvast om 17:00 uur online. Zestig minuten later dus.

De RadioVisie Facebook-pagina volgt het ritme van de website. Nagenoeg tegelijk met het verschijnen van een artikel op de RadioVisie-website, zal u ook bij Facebook een resumé zien verschijnen. Voor de nieuwsbrief verandert er niks. Die vertrekt ook in de toekomst in de vroege ochtend, vanaf 06:00 uur, en biedt een chronologisch overzicht van alle stukjes die de voorbije 24 uur gepubliceerd werden.

Misschien wordt het even wennen om niet één keer per dag de hele hap op uw bord te krijgen maar in diverse porties. Edoch, nieuws is uiteraard pas echt relevant als u er niet (te lang) op moet wachten. De rest is aan u. Geniet ervan en leer bij.

Alzo Jean-Luc Bostyn !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NRJ start dit najaar op Vlaamse FM

NRJ start dit najaar op Vlaamse FM

Ze voorspelden het op RadioVisie al maanden geleden en gisterenmorgen volgde de officiële bevestiging: S-Radio, die in september vorig jaar de erkenning kreeg voor de eerste netwerkradio, gaat dit najaar van start als NRJ Vlaanderen.

NRJ-logo.jpg

SBS Media Belgium, de samenwerking tussen Mediahuis en De Vijver Media, plant om dit najaar vanuit Antwerpen de uitzendingen te starten op FM van een nieuwe Vlaamse radio voor actieve stedelingen: NRJ. Via kernsteden in Oost-Vlaanderen (Gent / Lokeren / Aalst / Sint-Niklaas), in Antwerpen (Antwerpen / Mechelen), in Vlaams-Brabant (Brussel / Leuven / Vilvoorde), in Limburg (Hasselt / Genk) en in West-Vlaanderen (Oostende / Brugge / Roeselare / Kortrijk) heeft NRJ – naar eigen zeggen – een theoretisch FM-bereik van 65% van de Vlaamse bevolking.

“Het ijzersterke internationale merk NRJ krijgt vanaf het najaar een volledig eigen creatieve Vlaamse invulling”, zegt directeur Tom Klerkx, die zowel de Vlaamse radio Nostalgie aanstuurt als de nieuwe radio NRJ. “Op vrijdag 25 mei organiseren wij in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers: we geven nieuw talent meteen de kans om dit nieuwe radiostation samen creatief verder uit te bouwen. De oproep wordt binnenkort gelanceerd.”

NRJ richt zich op actieve luisteraars (doelgroep 14-44) en focust op hun leven en populaire muziek in de Vlaamse steden. De nieuwe radio is na de zomer via FM, online en via de kabel te beluisteren. In de toekomst zal dit ook via DAB+ mogelijk zijn.

Twee Vlaamse media-groepen vormen de integrale aandeelhoudersstructuur van NRJ Vlaanderen: vijftig procent Mediahuis (uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad) en vijftig procent De Vijver Media (o.a. SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES). Die laatste groep is sinds kort volledig in handen van Telenet. Via Mediahuis is er een rechtstreekse link en wordt er ook operationeel samengewerkt met de landelijke Mediahuis-radio Nostalgie.

“SBS Media Belgium koestert nog steeds de ambitie om naast NRJ ook een landelijke radio op te kunnen starten”, stelt de groep nadrukkelijk in het persbericht. “In Vlaanderen is NRJ te ontvangen via het kleinste FM-frequentiepakket, daarom kiest de nieuwe Vlaamse radio er bewust voor om de krachten te kunnen bundelen binnen het grootste internationale radio-netwerk: NRJ is actief in meer dan 15 landen zoals Zweden, Duitsland, Frankrijk en Rusland.”

Meer informatie over het NRJ-zendschema en de commerciële regie in Vlaanderen wordt beloofd voor de komende maanden.

 radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 april 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 april 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van april 1962 (56 jaar geleden), van de 3e week van april 1972 (46 jaar terug), van de 3e week van april 1982 (36 jaar geleden), en van de 3e week van april 1992 (26 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren:

Good Luck Charm van Elvis Presley, Twistin’ The Night Away van Sam Cooke, en Bruxelles van Jacques Brel. Verder hoor je Jules Sap, de West-Vlaamse overlevende van de scheepsramp met de Titanic 50 jaar na die ramp, dienstmeisjes die toen nog in heel wat Belgische families werkten en inwoonden, een gewezen 'Fairhostess' van Expo 58 in Brussel, en Georges Pompidou, de nieuwe premier van Frankrijk.

 

- Old Man Moses van de Les Humphries Singer (zie foto), Beautiful Sunday van Daniel Boone, en Sandra en Andres met het Nederlandse Songfestivalliedje Als Het Om De Liefde Gaat waren enkele van de straffe platen in de 3e week van april 1972. Verder hoor je minister van landsverdediging Paul Vanden Boeynants over de reorganisatie van het Belgische leger, Edward Kennedy met kritiek op Amerikaanse bombardementen op Noord-Vietnam, een elektrische vensterpoetsmachine, en Pros Verbruggen over 100 keer Mannix op de Vlaamse televisie. 

 

- na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van april 1982 over de slechte voetpaden in Vlaanderen en Brussel, de anti-kernenergiebeweging in ons land, en de kleine vrije radio’s die boos waren op de overheid. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: Centerfold van The J. Geils Band, Golden Brown van The Stranglers, en Doris Day van de Nederlandse band Doe Maar.

 

- daarna terug naar de 3e week van april 1992 met nachtradioman Peter Hermans over de nachtelijke aardbeving in ons land, astronaut Frimout boos op de reclame die er in ons land met zijn ruimtevlucht werd gemaakt, en het overlijden van de Britse komiek Benny Hill. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Tears In Heaven van Eric Clapton, To Be With You van Mr. Big, en You van Ten Sharp.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Twistin' the night away - SAM COOKE

Jambalaya (on the bayou) - FAST DOMINO

Good luck charm - ELVIS PRESLEY

The young ones - CLIFF RICHARD

Bruxelles - JACQUES BREL

The lion sleeps tonight - THE TOKENS

Hey baby - BRUCE CHANNEL

Beg steal or borrow - THE NEW SEEKERS

Poppa Joe - THE SWEET

Als het om de liefde gaat - SANDRA & ANDRES

Old man Moses - LES HUMPHRIES SINGERS (zie foto)

Without you - HARRY NILLSON

Beautiful Sunday - DANIEL BOONE

Son of my father - CHICORY TIP

Mouldy old dough - LIEUTENANT PIGEON (instrumental)

Centerfold - J. GEILS BAND

Doris Day - DOE MAAR

Don't walk away - THE FOUR TOPS

More than this - ROXY MUSIC

Golden brown - THE STRANGLERS

Maid of Orleans - ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Vanavond ga ik uit - CLOUSEAU

The test of time - THE DINKY TOYS

Tears in heaven - ERIC CLAPTON

Human touch - BRUCE SPRINGSTEEN

You - TEN SHARP

To be with you - MR. BIG

Song of Ocarina - DIEGO MODENA & JEAN-PHILIPPE AUDIN (instrumental)

les-humphries-singers.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zo zal het nieuwe VRT-gebouw eruitzien

Zo zal het nieuwe VRT-gebouw eruitzien

VRT heeft nieuwe foto’s gepubliceerd waarop hun nieuwe onderkomen, een ontwerp van de architectenbureaus Robbrecht en Daem en Dierendonckblancke, is te zien. Het nieuwe omroepgebouw zal eveneens een cultureel en ontmoetingscentrum worden om zoveel mogelijk publiek aan te trekken. In principe wordt er nog dit jaar begonnen met de bouw, drie jaar later moet alles en iedereen verhuisd zijn. Robbrecht en Daem realiseerde eerder al het Concertgebouw in Brugge en is ook bekend als ontwerper van de stadshal in Gent. Het nieuwe gebouw zal een stuk kleiner zijn. Zo’n 55.000 in plaats van 95.000 vierkante meter. Een kleiner gebouw betekent evenwel niet dat er veel minder medewerkers aan de slag zullen zijn, maar wel dat er flexibeler zal omgesprongen worden met ruimte. Er hangt een kostenplaatje aan vast van 105 miljoen euro, exclusief BTW en erelonen. Meer foto’s en details vind je hier.

VRT-gebouw-nieuw.jpg

© G2 Architectural Graphics for TBM Robbrecht en Daem – Dierendonckblancke – VK – Arup

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |