05-05-17

Giro d'Italia vandaag van start en exclusief via Eurosport

Giro d'Italia vandaag van start en exclusief via Eurosport
 
 
De Giro d'Italia gaat vandaag van start in Sardinië.De honderdste editie van de Ronde van Italië. De openingsrit vindt vandaag dus plaats ( vrijdag 5 mei ) en de laatste etappe wordt verreden op vrijdag 28 mei.
 

giro.jpg

 

De Giro d'Italia 2017 wordt in Nederland en Vlaanderen exclusief door Eurosport live op tv uitgezonden.
 
 
Daarnaast is de Giro 2017 ook live op het internet te volgen via de livestream van de Eurosport Player.
Het commentaar bij de beelden wordt gegeven door Jeroen Vanbelleghem, die afwisselend wordt bijgestaan door ex-wielrenners Michael Boogerd en Bobbie Traksel.
 
De uitzendingen van de  live etappes beginnen om 13.30 uur en duren tot 17.30 uur. Eurosport-analist Juan Antonio Flecha staat bij de start en de finish voor de voor- en de nabeschouwing in ‘Giro Extra’. Dit dagelijkse programma is voor en na iedere etappe live te zien van 13.15 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 17.45 uur.
 
 
Sporza (VRT) en het Nederlandse NOS Studio Sport (NPO) hebben in 2017 niet de rechten om etappes van deze ronde live op tv uit te zenden.
 
 
Wie dus wil kijken moet zich wenden tot Eurosport.In Vlaanderen via kabelaar Telenet en ProximusTV.Uitzending via TV Vlaanderen (satelliet) is mij nog niet bekend.
 
 
Wie geen provider heeft (maar wél een satellietontvanger) kan hoogst waarschijnlijk ook afstemmen en wel via Eurosport (Duitsland) op de Astra 1 (19,2° Oost). De uitzendingen zijn Free To Air ! Uiteraard is het commentaar in de Duitse taal natuurlijk.
 
Méér over de Ronde van Italië leest u HIER !
 

Eurosport_1_Logo.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

 

De samenvattingen van de Belgische competitie Jupiler Pro League zijn vanaf volgend seizoen te zien op de commerciële tv-zender VIER. Tot op heden waren de samenvattingen te zien bij de VTM. Kabelaar Telenet heeft de rechten van de samenvattingen gekocht en een deal gesloten met VIER voor het uitzenden hiervan. Het gaat om de rechten vanaf het volgend seizoen tot en met 2020.

 

3269498046.jpg

                                                                                           Foto:sporza.be

Voor het uitzenden van de live-beelden van de wedstrijden in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal kan de liefhebber ook de komende jaren terecht bij Telenet/Play Sports. Telenet/Play Sports is de grote winnaar geworden van de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De live matchen blijven de komende drie jaar op Play Sports en ook de samenvattingen komen in handen van Telenet

Het gaat wel over niet-exclusieve rechten, wat betekent dat aanbieders als Proximus en Orange eventueel  ook nog de beelden kunnen verwerven. In Wallonië blijft kabelaar VOO de live-beelden van de Jupiler Pro League uitzenden. De samenvattingen blijven te zien bij de publieke tv-zenders van de RTBF.

 

De Pro League had de ambitie om vanaf volgend seizoen 100 miljoen euro per seizoen op te halen, maar dat doel is volgens diverse media in België niet bereikt. Het nieuwe contract zou wel 16 procent meer inkomsten geven voor de clubs uit de Pro League. Het vorige contract werd afgesloten voor ongeveer 80 miljoen euro.

 

Mediamagazine.nl

 

Voor de voetballiefhebber verandert er niet al te veel vanaf volgend seizoen. U kunt nog altijd op sporza.be terecht voor de goals, opvallendjes en andere clips van de matchen uit de Jupiler Pro League.

Ook Extra Time blijft uw vaste afspraak op maandag voor een nabeschouwing van de afgelopen speeldag.

Waar kun je vanaf volgend seizoen de Jupiler Pro League volgen?

  • Live voetbal: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas
 
Tijdsbalkje rood.gif
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-17

DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet

DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet

 

De Technisat DIGIPAL DAB+ combineert het Duitse Freenet, wat een variant is op het Nederlandse Digitenne (in Vlaanderen DVB-T via Norkring) met de nieuwe digitale radionorm DAB+.

 

DIGIPAL-DAB.jpg

 

Met de decoder is het Duitse DVB-T2 aanbod in de HEVC norm te bekijken. Dit biedt ook voor kijkers in de grensstreek België/Duitsland en Nederland/Duitsland en toekomstig voor de DVB-T2 verspreiding bij de NPO en KPN een mooi alternatief (wie weet ook voor België!).

 

Immers kan dan via dezelfde ontvanger ook het Vlaamse/eventueel Waalse & het Nederlandse (zeker in de grensstreek met Nederland) DAB+ aanbod worden beluisterd. Het apparaat is momenteel enkel in Duitsland verkrijgbaar. De DIGIPAL DAB+ is bovendien voorzien van ISIO internet techniek zodat HbbTV, apps, en online mediaplatforms toegankelijk zijn. De DIGIPAL DAB+ krijgt software updates aangekondigd en bezit alle mogelijkheden om ook radio- en tv via een externe uitgang op te nemen. De prijs van deze decoder is met tweehonderd euro bovendien allesbehalve heel hoog.  

 

Technisat brengt ook een DAB+ radio uit met een OLED display. Daarop is programma-informatie bij DAB+ uitzendingen makkelijk af te lezen, maar zijn ook zenderlogo's te zien. De meningen over de noodzaak van logo's lopen uiteen, maar ook steeds meer Nederlandse zenders zetten dit in. De vindbaarheid van zenders wordt daarmee vergroot. Vooral DAB+ autoradio's hebben vaak een grafisch display dat geschikt is voor logo's. Technisat heeft met de Digitradio 1 nu een variant met een OLED display dat zelfs bij fel zonlicht nog leesbaar is en dat bovendien minder stroom verbruikt. De Digitradio 1 is in Duitsland voor 65 euro verkrijgbaar.

 

RadioNL (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet NL:Joyne heeft meer tijd nodig

Satelliet NL:Joyne heeft meer tijd nodig

 

Joyne presenteerde zich enkele maanden geleden op een recreatiebeurs. Het maakte bekend dat men in Nederland satelliettelevisie zou gaan aanbieden. Daarbij ligt de focus op de recreatiemarkt.

 

1715082187.png

 

Veel Nederlanders kijken in caravan of camper niet alleen binnen maar ook buiten Nederland op vakantie via de satelliet naar televisie. Voor het Nederlandse zenderaanbod dient men hiervoor een abonnement bij CanalDigitaal af te sluiten. De aanbieder heeft hiervoor zelfs een recreatieabonnement gecreëerd. Met dit abonnement kan men zes maanden naar een speciaal zenderaanbod bestemd voor recreanten kijken. Joyne wil zich onder meer op de recreatiemarkt als concurrent van CanalDigitaal gaan profileren.

 

988969 (2).jpg

 

De eerdere verwachting van Joyne om voor april meer duidelijkheid over de toekomstige dienstverlening te geven, is niet door het bedrijf gehaald. Dit betekent niet dat Joyne een soort van 1 april grap is. De aanbieder geeft op een later tijdstip meer duidelijkheid over de plannen. Dat liet Joyne aan Totaal TV weten.

 

Het is nog niet bekend of Joyne direct met uitgebreide informatie over abonnementsvormen en prijsstelling van abonnementen gaat komen. Er zijn nog veel onduidelijkheden over Joyne. Zo is ook nog niet bekend op welke satellietpositie men gaat uitzenden. CanalDigitaal gebruikt voor het eigen zenderaanbod hoofdzakelijk de Astra 3-satelliet op 23,5° Oost.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Lees ook: NL:Concurerende satellietaanbieder op komst? 11/2/2017

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-17

Duitsland:DVB-T kijkers stappen toch over na omschakeling DVB-T2

Duitsland:DVB-T kijkers stappen toch over na omschakeling DVB-T2

 

De overstap van naar een nieuw Digitenne (DVB-T) systeem heeft in de Duitse gebieden bijna de helft van de kijkers naar een andere aanbieder verjaagd. Nederland moet over een tijdje ook over.In België hoort men (nog) niks.

Logo DVB-T2.jpg

 

De omschakeling naar DVB-T2 in het HEVC systeem in Duitsland is volgens Freenet, het bedrijf achter de Duitse pakketten, een groot succes waarin bijna alle kijkers meegaan.

 

Toch blijkt dit niet helemaal zo te zijn als wordt afgegaan op een grote enquête van Kantar TNS. Deze werd gehouden in opdracht van online aanbieder Zattoo. Maar het is juist Zattoo dat relatief gezien maar weinig profijt heeft gehad met die overstap. Niet vreemd omdat de meeste kijkers via de ether in gebieden wonen waar zo goed als geen kabel ligt en dus meteen ook geen of traag internet. Anderen stapten dan over naar de kabel waar die toch al beschikbaar is, maar satelliet is blijkbaar toch de grote winnaar. Elf procent van de DVB-T kijkers is na de DVB-T2 switch op/naar de Astra1-satelliet overgestapt.

 

Volgens de uitkomst van de enquête stapte iets meer dan de helft van de DVB-T kijkers tot op heden over op DVB-T2 en is de rest niet bereid in nieuwe ontvangstapparatuur voor DVB-T te investeren. In Nederland moet Digitenne (DVB-T dus) vroeg of laat ook over naar DVB-T2, al dan niet in combinatie met HEVC codecs. In dat geval moet KPN de meeste abonnees van nieuwe apparatuur gaan voorzien. In Duitsland was dvb-t tot nu toe free to air maar de commerciële zenders zitten nu in een betaalpakket onder de noemer Freenet. Slechts een derde van de DVB-T kijkers wil daarvoor ook betalen.

 

freenet tv.jpg

TotaalTV(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Sky Radio & het Eurovisie Songfestival

NL:Sky Radio & het Eurovisie Songfestival

 

Sky Radio heeft sedert 14 april j.l. een speciale radiozender gestart waarop de beste en bekendste Songfestival-hits zijn te horen. Het gaat om een zogenaamd pop-up radiostation.

 

sky radio.jpg

 

Sky Radio’s pop-up radiozender richt zich voor een bepaalde periode op één artiest of thema, gekoppeld aan de actualiteiten. Eerder stond het online station al in het teken van onder anderen Ed Sheeran, Adele, Justin Bieber en George Michael. De zender is haar uitzendingen in juli 2016 gestart. De komende weken staat het Songfestival centraal op de radiozender.

 

Op de zender komen non-stop de meest uiteenlopende nummers voorbij, zoals ‘Euphoria’ van Loreen, ‘Slown Down’ van Douwe Bob, ‘Waterloo’ van ABBA, ‘Heroes’ van Måns Zelmerlöw en uiteraard ‘Lights and Shadows’ van OG3NE. Het Songfestival pop-up station is te beluisteren via Internet en de gratis Sky Radio app.

 

Zaterdag 13 mei zendt Sky Radio op 101 FM van 19.00 uur tot 21.00 uur de Songfestival Pre Party uit, waarmee luisteraars optimaal in de stemming komen voor de grote finale van het liedjesfestijn. Het Songfestival pop-up station is tot en met de finale op zaterdag 13 mei te horen.

 

Naast Sky Radio 101 FM biedt het non-stop muziekstation in totaal meer dan 10 online stations zoals onder andere Running Hits Starter, Running Hits Gevorderd, Running Hits Expert, Running Hits Stretch & Relax, Hits, Bootcamp Tracks, Lounge, LoveSongs, 80’s, 90’s, 00’s, SummerHits en Christmas. Alle livestreams naar de radiozenders van Sky Radio vind je hier.

 

Hier beluister je meteen de songfestivalhits !

 

Mediamagazine.nl

EVS.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-17

Nieuw frequentieplan zorgt voor problemen

Nieuw frequentieplan zorgt voor problemen

 

Er zijn problemen opgedoken met/over het nieuwe frequentieplan tussen Vlaanderen en Wallonië. Qmusic Vlaanderen, Joe en Nostalgie raken mogelijk enkele sterke frequenties kwijt door protest van de Walen. Het nieuwe Vlaamse frequentieplan dat onlangs werd goedgekeurd bevat opeens negen FM-frequenties minder.

 

2622592606.2.jpg

 

Onlangs werd het nieuwe Vlaamse frequentieplan van Minister Gatz van media goedgekeurd. De Raad van State had geen fundamentele bezwaren. Maar de bezwaren die de Raad had zorgt toch voor ingrijpende aanpassingen op het frequentieplan. Uit analyse blijkt namelijk dat negen FM-frequenties geschrapt zijn.


Het gaat hierbij om negen FM-frequenties die in 2012 geschorst werden door de Raad van State. De RTBF en de Waalse gemeenschap hadden hierom gevraagd omdat de Vlaamse frequenties zouden storen op frequenties in het Franstalige gedeelte van België.Het gaat om de volgende frequenties:


Antwerpen: Qmusic - 99.2 (10 kW) i.v.m. storing VivaCité Brussel 99.3
Bree: Nostalgie - 103.0 (1 kW) i.v.m. storing VivaCité Verviers 103.0
Brussegem: Joe - 95.6 (0,63 kW) i.v.m. storing Classic21 Luik 95.6
Brussel: Club FM - 102.8 (1 kW) i.v.m. storing La Première Profondeville 102.7
Brussel: Joe - 103.4 (10 kW) geen overeenstemming over ingebruikname
Heuvelland (Wijtschate): Qmusic 93.2 (0,32 kW) i.v.m. storing Classic21 Wavre 93.2
Poperinge: Top Radio -  104.5 (1 kW) i.v.m. storing Classic21 104.6
Schoten: Nostalgie - 102.9 (50 kW) i.v.m. storing VivaCité Verviers 103.0
Tongeren: Nostalgie - 94.8 (0,2 kW) i.v.m. storing La Première Waremme 94.6

 

Alle genoemde frequenties zijn nog steeds in gebruik. Het was de bedoeling dat de Vlaamse en de Franse gemeenschap opnieuw aan tafel zouden gaan zitten over de inzet van de frequenties. Een oplossing is er echter nog steeds niet.

In haar advies van eerder deze maand schrijft de Raad van State: “Een aantal bepalingen van het besluit zijn geschorst in zoverre ze betrekking hebben op FM-frequenties die zouden interfereren met radiofrequenties die zijn toegekend door de Franse Gemeenschap, en die door de Vlaamse Gemeenschap zonder verder overleg zijn vastgesteld.”


Opvallend detail is dat een aantal van deze frequenties in het nieuwe Vlaamse frequentieplan stonden met fors meer vermogen. Zo zou de frequentie van Joe in Brussel naar 31 kW gaan en de frequentie van Nostalgie in Schoten zelfs naar 100 kW.

 

Mochten de frequenties daadwerkelijk niet meer terugkomen in de frequentieplannen, dan betekent dit dat er voor de drie landelijke commerciële stations serieuze gaten in de dekking komen. Qmusic Vlaanderen zou hierdoor flink minder goed in Antwerpen te ontvangen zijn. Hetzelfde geldt voor Nostalgie, terwijl Joe haar dekking in de hoofdstad Brussel zou verliezen. Ook twee van de nieuwe commerciële netwerkradio’s moeten het met een frequentie minder doen. De radiostations zullen hier niet blij mee zijn.

 


Voor Minister Gatz rust nu de taak om met een oplossing te komen, zodat de frequenties vanaf 2018 alsnog ingezet kunnen worden. Een mogelijkheid is om met minder vermogen uit te zenden. Een andere oplossing is om met meer gerichte antennediagrammen uit te gaan zenden. In Nederland wordt deze techniek al veelvuldig gebruikt, maar hier in België zijn de meeste antennediagrammen nog steeds rondstralend.

Bekijk hier het nieuwe Vlaamse frequentieplan.

  • - Zie ook: Nieuw Vlaams frequentieplan goedgekeurd door Raad van State
 
 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tsjechië: Regionaal Kiss netwerk muteert tot landelijk station

Tsjechië: Regionaal Kiss netwerk muteert tot landelijk station

 

Er staat een flinke consolidatie in de Tsjechische radiowereld op stapel. De zeven regionale Kiss stations gaan per 1 mei verder als één landelijk station. Vrijwel alle programma’s komen vanaf dan vanuit Praag.

 

file_23406.jpg

 

Momenteel bedienen Kiss 98FM, Kiss Hady. Kus Zuid-Bohemen, Kiss Moravië, Kiss Publikum, Kiss Delta en Kiss Proton nog elk hun eigen regio. De stations hebben elk hun eigen programmering en ook het format verschilt deels. In sommige regio’s is Kiss al meer dan 20 jaar regionaal actief.

 

Maar sinds gisteren (1 mei) kwam er meer eenheid. De zeven Kiss stations muteren tot één zender. De regionale programma’s vervallen en vrijwel alle programma’s komen vanuit Praag waar Kiss 98FM gevestigd is. Alleen voor reclame en service-elementen als het weer wordt het programma nog regionaal ontkoppeld.

 

Door het schrappen van alle regionale programma’s worden aanzienlijk kosten bespaard. Ook kan Kiss nu als één landelijk merk gepresenteerd worden, waardoor het zich beter kan wapenen tegen andere landelijke zenders als Country Radio, Radio Impuls, Radio Beat, Rock radio en Hitradio.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-17

Radio PROS op locatie en wél op de 'Kermis' in Ede (Haaltert)

Radio PROS op locatie en wél op de 'Kermis' in Ede (Haaltert)

 

Net zoals vorige jaren is lokale radio PROS terug présent op de jaarlijke kermis in Ede (Haaltert) en wel op zondag 7 mei.Kom gerust eens langs want vanaf 12 uur worden de live uitzendingen van daaruit verzorgd.Het PROS- promo team zal er natuurlijk ook bij zijn en wel in hun beste outfit ! Anja Sonck, Anja De Saeger, Kirsten Cobbaut zorgen o.a.voor de opvang aldaar.Wie er niet kan bij zijn zal ook geen problemen hebben om te luisteren én te kijken.Via de Pros website website kan u het gebeuren dus ook bekijken via de videostream.Zo neemt u een beetje kermis mee in de huiskamer!

 

Kermis-Ede-Persregio-Dender1.jpg

                                                                                                     Foto:Persregio Dender

 

De programmatie voor die dag ziet er enigzins wat aangepast uit:

 

-Ontbijtradio: Tom Hofman & Pieter Van Banden vanuit Studio 1 in de Leistraat.

 Vanaf 12 uur wordt er overgeschakeld vanuit de studio naar de kermis in Ede.

-12u-14u: Tim Schippers & Dj Stef

-14u-16u: Jan Backer & Jo Van Gils

-16u-18u: Peter en Kirsten (met o.a.een interview met schepen van 'Openbare werken' van de stad Aalst nl.Ann Van De Steen)

-18u-20u: Peter Mousty & Tony Van Beveren

Vanaf 20u00: wordt er terug overgeschakeld van de kermis naar de studio en dat voor 'Pros Romantica' met Tom & Cindy. 

Radio PROS blog.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

12:13 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet: Clubbing TV HD 'FTA' via Hotbird satelliet

Satelliet: Clubbing TV HD 'FTA' via Hotbird satelliet

 

Op de Eutelsat Hotbird (13° Oost) satelliet is een nieuwe muziekzender Free To Air verschenen. En niet de minste want Clubbing TV is in zeer hoge kwaliteit te zien en te horen.

 

ClubbingTV-logo.jpg

 

Clubbing TV is een zender die elektronische muziek brengt ofwel vooral dancemuziek.

 

Evenementen als Amsterdam Dance Event en Tomorrowland komen bijvoorbeeld langs. Clubbing TV bestaat al sinds 2009 en was tot op heden in Europa vooral actief op de Franse markt. In Nederland biedt Knippr de zender sinds enkele maanden online als apart te abonneren kanaal aan. Of de uitzending via Hotbird permanent ongecodeerd blijft, is niet bekend.De zender is wél begonnen op een transponder waarop uitsluitend fta-kanalen uitzenden.In hoge kwaliteit want behalve in HD ook met een audiobitrate van maar liefst 384 KbpS.

 

De zender is te ontvangen via de Hotbird 13° Oost op de frequentie 11.642 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:3/4 (DVB-S2/ SID:1312 PID:1851[MPEG-4] /1852)

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |