28-06-17

Radio2:Vanaf volgende week terug 'Plage Préferée

Radio2:Vanaf volgende week terug 'Plage Préferée
 
 
Plage Préférée is ook dit jaar jouw vaste afspraak met Radio 2 aan zee.
 
 
De hele zomer lang trekt Kim met haar rijdende studio langs de kust. Zin om langs te gaan? Je bent van harte welkom!
 

Kim Debrie Plage Préferée_LI.jpg

 

De hele zomer lang trekt Kim met haar rijdende studio dagelijks tussen 9 en 12 langs onze Belgische kust. Wie wil kan uiteraard altijd langsgaan.
 
 
Via deze blog zullen we naar jaarlijkse traditie regelmatig een fotoverslag plaatsen van het wel en wee aan zee.Onze trouwe reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge heeft alvast zijn elektrische fiets van een extra batterij voorzien en de tandwieltjes goed gesmeerd! En uiteraard zullen we ons zelf ook wel eens gaan vergewissen van de radiotoestanden van Kim & Co.We vermoeden ook dat technieker Eric Savat ter plaatse alles in goede banen zal helpen leiden.Ook de regionale Radio 2 West-Vlaanderen met Middagpost zal zijn programma's van daaruit verzorgen.
Nu nog goed weer...
 

fotoalbum1_kl.jpg

 
 
Ga gerust eens langs voor een leuke babbel...
 
Kim Debrie doet de dijk van Knokke tot de Panne met in haar kielzog leuke, boeiende, spraakmakende gasten. Van een artiest met faam tot een luisteraar met een boeiend verhaal.
 
 
Ook De Inspecteur gaat naar de 'Plage Préferée'
 
 
Als je deze zomer een uitstapje maakt naar de kust, kan je misschien wel deel uitmaken van het grote Inspecteur smaakpanel! Want vlàk naast de strandstudio van Plage Préférée gaan ze bijna elke week enkele proevertjes voorzien.
 

IMG_2704.jpg

 .
 
 Waar en wanneer?       
  • do 6 juli : Nieuwpoort
  • woe 12 juli : Koksijde
  • di 18 juli : Zeebrugge
  • do 27 juli : Blankenberge
  • do 3 aug : De Haan
  • woe 9 aug : Middelkerke
 

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

Even terug in de tijd?
Wel dit kan o.a.met een reportage op deze blog: Radio 2 aan zee met Plage Préférée in Blankenberge! (6/7/2016)
 

plagewaar.png

 

 Tijdsbalkje rood.gif
 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eurosport & de Tour De France 2017

Eurosport & de Tour De France 2017

 

Het is voor de eerste keer dat Eurosport in heel Europa elke minuut van de Tour de France live kan uitzenden. Dit is mogelijk door het openbreken van de bestaande overeenkomst die voor het tonen van het beeldverslag met de European Broadcast Union (EBU) en Amaury Sport Organisation (ASO) is gesloten. Door het opwaarderen van de overeenkomst kan Eurosport dit jaar 25 uur extra live beelden van de Tour de France via diverse Europese lokale edities uitzenden. Dat is ook in Nederland het geval.

 

stream.jpg

                                                                                            Foto:tourdefrance

 

Eurosport noemt zichzelf Home of Cycling. Dit komt omdat de sportzender de belangrijkste eendaagse en meerdaagse wielerkoersen van Europa live uitzendt. In het geval van Italiaanse wielerwedstrijden, zoals onlangs de Giro d’Italia, bezit de sportzender zelfs voor Nederland en Vlaanderen over de exclusieve uitzendrechten. Deze zijn dan ook niet via de NOS bij de NPO en VRT Sporza live te bekijken. De Tour de France is bij deze publieke omroepen door een uitzendrechtenovereenkomst van EBU met ASO, net als bij Eurosport, wel volledig live beschikbaar.

images.png

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-17

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

 

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over. Dat berichtte de kabelmaatschappij op 19 juni j.l.in een persbericht. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het kabelbedrijf waar John Malone een belangrijk belang in heeft. Liberty Global heeft in Nederland overigens een belang van 50 % in de joint-venture VodafoneZiggo.

 

telenet logo.jpg

 

Sedert maandag 19 juni j.l. is de overname van Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. door Telenet formeel afgerond. Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. handelen in de praktijk onder de naam SFR. Op 13 juni 2017 maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname.

 

De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden die ertoe strekken te verzekeren dat Orange toegang heeft tot het SFR kabelnetwerk. Telenet heeft in het bijzonder toegezegd dat Orange binnen vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR kabelnetwerk, en dit aan vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

 

Op basis van deze goedkeuring werd door Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor €400 miljoen. Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn dekking in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden.

 

De verwachting is dat SFR in Luxemburg en België zullen worden omgedoopt tot Telenet en in België gekoppeld zal worden aan het Telenet-netwerk. Het is niet de eerste keer dat SFR van naam wijzigt in België en Luxemburg. Deze kabelaar heette oorspronkelijk Coditel en werd rond 2007 tot Numericable omgedoopt waarna begin 2016 de merknaam SFR werd geïntroduceerd. Overigens zal SFR elders het komende jaar de merknaam Altice verkrijgen.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Zomercollectie komt er aan...

Radio2:De Zomercollectie komt er aan...

 

Vanaf maandag 3 juli a.s. gaat de 'Topcollectie' van Radio2 even met vakantie en wordt vervangen door de 'Zomercollectie'.

 

De Zomercollectie.png

 

Voor alle duidelijkheid...vanaf maandag 4 september krijgt u terug de 'Topcollectie' te horen.

 

En luisteren naar Radio2 kan je natuurlijk ook op vakantie.Ben je ergens in het binnenland (in Vlaanderen) kan dat via FM,DAB én DVB-T.

 

Wereldwijd zelfs via satelliet (Astra 1 op 19,2° Oost de ontvangst is Free To Air) en via het internet natuurlijk.

 

Via het internet kan je natuurlijk ook de programma's beluisteren (luister live) zoals op het thuisfront én zelfs herbeluisteren.

Er is Radioplus bovendien!

 

9200000043357012.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-17

Radio2:Schrijf je zeker in voor het introspel van de jaren '90

Radio2:Schrijf je zeker in voor het introspel van de jaren '90
 

Was je in de jaren '90 gek van alle muziek die je op de radio kon horen? Hebben de plaatjes van Bart Kaëll, Clouseau, Zucchero of Dire Straits geen geheimen voor jou? Of zing je de hits van Roxette, Get Ready!, George Michael of The Spice Girls na al die tijd nog volledig uit het hoofd mee?

 

peter verhulst jaren 90.jpg

Peter Verhulst

 

Schrijf je dan nu in voor het introspel van de jaren '90 en maak kans op 90€ en eeuwige roem. Tijdens deze week van de 'Klassiekers van de jaren '90' (deze week dus van 26 tot en met 30 juni) spelen ze opnieuw eens het introspel elke dag tussen 13u en 16u.in De Topcollectie!

 

Belangrijk om weten is ook dat 'De Topcollectie' effen met vakantie gaat want vanaf 3 juli a.s. doet opnieuw 'De Zomercollectie' zijn intrede tot/met 1 september!!!

 

Radio 2 banner.jpg

 

Je kan je nu meteen nog inschrijven via het formulier op de website van Radio 2 (of meteen via deze link) en met een beetje geluk ben jij deze week nog aan zet. Bezorg hen dus je naam, e-mailadres en telefoonnummer (waar ze je kunnen bereiken tussen 13u en 16u) en zij doen de rest. Succes!

 

omslagfoto%20af%2090.png

 

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Imec in Leuven ontwikkelde een zelflerende (muziek) chip

Imec in Leuven ontwikkelde een zelflerende (muziek) chip

 

Wetenschappers van Imec in Leuven hebben een zelflerende chip ontwikkeld. "Zoals een kind dingen aanleert, leert ook deze chip dingen aan", legt Imec-onderzoeker Diederik Verkest uit. Het onderzoeksinstituut spreekt van een doorbraak in de wereldwijde chiptechnologie.

 

3468472743.jpg

 

Computers die leren bestaan al. Maar zij kosten handenvol rekentijd en enorm veel energie. Imec, de Belgische onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, is er nu voor het eerst in geslaagd bestaande geheugentechnologie aan te passen voor deze toepassing en in een chip in te bouwen.

 

Klassieke chips herhalen wat een programmeur heeft geïnstalleerd. Bij de door Imec ontwikkelde zelflerende chip is dat niet meer nodig. "De chip kan uit een massa gegevens patronen herkennen en kan daar op voortbouwen, net zoals een kind leert dingen doen", legt Verkest uit.

 

Concreet hebben de Imec-onderzoekers de chip zelf leren muziek maken. Een reeks menuetten werd in de chip ingevoerd. "De chip leert patronen en ritmes herkennen uit de bestaande menuetten, en kan op basis daarvan zelf muziek maken. Uiteraard lijkt die muziek sterk op de menuetten die wij hebben ingevoerd. Er zal geen hiphop uit komen", verduidelijkt Verkest. Muziek die de chip componeert, is hier te beluisteren.

 

Volgens Imec gaat het om een doorbraak in de chiptechnologie, waar men op zoek is naar steeds krachtiger en performantere chips die zo weinig mogelijk energie gebruiken. "Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar zo'n zelflerende op het menselijk brein geïnspireerde chips. Wij zijn de eersten die met een demoversie komen."

 

Klembord01.jpg

 

Toepassingen ziet Verkest vooral in het beheren van grote datastromen - zoals het analyseren van verkeersstromen - en gezondheidstoepassingen. Zo zou de chip kunnen worden ingebouwd in een sensor die de hartslag in de gaten houdt, en bij abnormale ritmestoornissen alarmslaan.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-17

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van vandaag 25 juni 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van vandaag 25 juni 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

I'm gonna knock on your door - EDDIE HODGES
Please mister postman - THE MARVELETTES
The twist - CHUBBY CHECKER
Twist à Saint-Tropez - LES CHATS SAUVAGES & DICK RIVERS
Rock-A-Hula Baby - ELVIS PRESLEY
Hear my song, Violetta - RAY ADAMS
Walking back to happiness - HELEN SHAPIRO
Ik behoor jou voor het leven - BOBBEJAAN SCHOEPEN
Dang dang - THE COUSINS
Dirty ol' man - THE THREE DEGREES
Dyna-mite - MUD
Laat me nu toch niet alleen - JOHAN VERMINNEN
Jambalaya (On the bayou) - THE CARPENTERS
You won't find another fool like me - THE NEW SEEKERS
Shady Lady - SHEPSTONE & DIBBENS
The air that I breathe - THE HOLLIES
Love's theme - LOVE UNLIMITED ORCHESTRA
All American girls - SISTER SLEDGE
Females - PP MICHIELS
Don't stop the music - YARBROUGH & PEOPLES
Ik heb zo waanzinnig gedroomd - KINDEREN VOOR KINDEREN
Vienna - ULTRAVOX
While you see a chance - STEVE WINWOOD
I promised myself - NICK KAMEN
What's a woman - VAYA CON DIOS
Louise - CLOUSEAU
How am I supposed to live without you - MICHAEL BOLTON
Hijo de la luna - MECANO
Advice for the young at heart - TEARS FOR FEARS

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:30 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Senioren TV doet intrede in Vlaanderen dankzij Eclips TV

Senioren TV doet intrede in Vlaanderen dankzij Eclips TV

 

Op 15 juli start volgens een artikel in dagblad De Morgen de zender Eclips TV.Deze nieuwe zender zou meteen in het basisaanbod van ProximusTV en Telenet opgenomen worden. De zender richt zich vooral op senioren en onderhandelt momenteel o.a.met de VRT over het uitzenden van oude bekende (succesrijke) TV reeksen.Ik denk meteen o.a. aan De Collega's, Paradijsvogels,Slisse en César om er maar een paar van te noemen.

 

tv kijken huiskamer jaren 60.jpg

 

Naar ik een tijdje geleden kon vernemen via verschillende media zijn heel wat oude TV reeksen intussen allemaal gedigitaliseerd bij de VRT.Tenminste reeksen die de tant des tijds konden overleven en in het archief bewaard zijn gebleven.

 

Maar via deze website van Wikipedia kan u zich meteen een idee vormen van oude NIR/BRT/BRTN/VRT..TV feulletons /reeksen over de periode 1953-2016.

 

Misschien nemen de initiatiefnemers ook eens contact op met VTM want ook die TV zender zal nog wel wat op de plank liggen hebben!Vanaf 15 juli dus zal de nieuwe zender in het gratis basisaanbod van Telenet en Proximus zitten. De eerste maanden nog met een voorlopig programma-aanbod en vanaf 15 oktober met een volledig schema. Op ProximusTV zal de zender dan 24 uur op 24 uitzenden en op Telenet van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds op het kanaal waar nu ook Stories zit. Zodra Telenet opnieuw ruimte heeft, zou de zender een eigen kanaal krijgen." (De Morgen, 23/06/2017)

Waarom het allemaal zo heel lang heeft geduurd om een eigen 'ouderenzender' op te starten is mij een raadsel.Misschien niet aantrekkelijk genoeg voor adverteerders?

 

Nu bij onze Noorderburen zijn ze daar in ieder geval al jaren mee bezig met uitzendingen voor de senioren via de nationale omroep.Denk maar o.a. aan de zuil MAX.Trouwens daar hebben ze ook hun eigen radiozender...Radio 5 Nostalgia...en die blijkt heel succesrijk te zijn ook nog!

 

EclipsTV zou een initiatief zijn van Zorggroep Eclips

 

tv-antennes.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:DVB-S2X van start bij CanalDigitaal eigenaar M7 Group

Satelliet:DVB-S2X van start bij CanalDigitaal eigenaar M7 Group

 

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group (waarvan dus ook TV Vlaanderen deel van uitmaakt) heeft onlangs een overeenkomst met Newtec gesloten voor het leveren van nieuwe apparatuur. Deze is geschikt voor gebruik van de nieuwe uitzendnorm DVB-S2X.

 

dvb-s2x.png

 

De nieuwe apparatuur, in de vorm van onder meer encoders, wordt gebruikt voor de uplink van zenders naar de door M7 Group gebruikte satellieten. Als eerste lijken de nieuwe encoders bij de uplink in Duitse Usingen ten behoeve van het Duitse kabeltoevoerpakket M7 Deutschland, het voormalige Kabelkiosk van satellietbedrijf Eutelsat, ingezet te worden. M7 Deutschland maakt voor satellietdistributie gebruik van de Eutelsat 9B-satelliet op 9°Oost. Dezelfde satellietpositie wordt later deze maand door de nieuwe aanbieder Joyne gebruikt om een op Nederland gericht zenderaanbod aan te bieden.

 

DVB-S2X is een verbeterde versie van de nu veel gebruikte uitzendnorm DVB-S2. Door gebruik van nieuwere technieken kan men meer zenders op een transponder uitzenden. Voor SVB-S2X is wel een ondersteunende satellietontvanger nodig. Deze is voor de consumentenmarkt nog niet beschikbaar. Wel zijn er voor de professionele markt, waar M7 Deutschland zich op richt, geschikte ontvangers te koop. Het is hierdoor niet verwonderkijk dat de nieuwe apparatuur als eerste voor de uplink naar Eutelsat 9B gebruikt gaat worden.

 

In Usingen worden echter nog meer kanalen van M7 Group aanbieders die op de Astra3-satelliet op 23,5 ° Oost  uitzenden naar deze satelliet opgestraald. Het gaat hierbij onder meer om zenders die door CanalDigitaal, TV Vlaanderen en Skylink in het zenderaanbod zijn opgenomen. Ook voor deze groep zenders voor de consumentenmarkt kunnen de nieuwe encoders zonder gebruik van DVB-S2X worden ingezet. De nieuwe encoders benutten namelijk ook bij de huidige uitzendnorm DVB-S2 de bandbreedte efficiënter. Hierdoor kan M7 Group eveneens meer zenders via dezelfde bandbreedte van de transponder via de satelliet in de huidige kwaliteit verspreiden. In dit geval hoeft de abonnee geen nieuwe satellietontvanger te kopen.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-17

Satelliet:Muziekfestival Glastonbury live op BBC

Satelliet:Muziekfestival Glastonbury live op BBC

 

Muziekfestival Glastonbury live op BBC: satellietkijker heeft VIP-plaatsen

 

Live kijken naar Glastonbury mag geen probleem zijn. BBC zendt het muziekfestival namelijk uit op de zenders BBC Two en BBC Four .

 

p019q1x0.jpg

 

Wie bv. niet kan kijken via zijn provider kan via de satelliet op de Britse publieke omroep afstemmen, zelfs zonder enige vorm van abonnement omdat de zenders ongecodeerd (Free To Air) te ontvangen zijn.En in feite zijn dat echt VIP-plaatsen voor Glastonbury.

 

De BBC heeft namelijk gezorgd voor wel zes extra kanalen, de zogenaamde Red Button-kanalen, voor verschillende zomerse evenementen. Naast Glastonbury valt bijvoorbeeld ook het tennistoernooi Wimbledon onder het aanbod op deze kanalen.

 

Belangrijkste optreden van Glastonbury dit jaar is wellicht die van Ed Sheeran. Maar ook oudgediende Barry Gibb van de Bee Gees is live te zien op één van de vele podiums op het terrein van Glastonbury en dus ook bij de BBC.

 

De BBC Red Button-kanalen zijn via de Astra2-satelliet op 28,2° Oost te ontvangen en wel via de frequentie 12.422 GHz.(H) met SYM:27500 en FEC: 2/3. Eén kanaal zendt zelfs uit in HD-kwaliteit de overige zes kanalen in SD-kwaliteit.

satellietschoteltje.gif

Wie niet in het bezit is van een satellietontvanger maar een provider heeft die BBC2 doorgeeft kan uiteraard ook kijken.Maar via satelliet is er uiteraard meer keuze !

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

19:51 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |