30-08-17

Frankrijk:TF1 start in september met Belgisch reclamevenster

Frankrijk:TF1 start in september met Belgisch reclamevenster

 

De Franse commerciële zender TF1 heeft aangekondigd per september aankomende te starten met Belgisch Franstalige reclamevensters. Hiertoe werd aangekondigd dat TF1 en de Belgische reclameverkoopmaatschappij Transfer een overeenkomst te hebben gesloten voor de verkoop van reclame. Transfer is een joint venture van Fox Networks Group (21 Century Fox) en Birgitta de Smet en Koenraad Deridder die het bedrijf hebben opgericht.

 

TF1.png

 

In Franstalige media wordt Transfer als Vlaamse reclameverkoopmaatschappij aangeduid; TF1 duidt het bedrijf als landelijk Belgische reclameverkoopbedrijf. Het bedrijf verkoopt thans reclame op Fox (Vlaanderen), National Geographic Channel, Viceland (Vlaanderen), Stingray Brava (Vlaanderen), Cartoon Network, MTV (Vlaanderen & Franstalig Belgie), Spike (Vlaanderen), Nickelodeon (Vlaanderen), MTV (Vlaanderen & Franstalig Belgie), Eleven Sports (Vlaanderen & Franstalig Belgie), Evenaar (Vlaanderen), Ment (Vlaanderen), History (Vlaanderen), Studio 100 TV (Vlaanderen) en Xite (Vlaanderen). Ook verkoopt het bedrijf de reclame voor de regionale Franstalige zenders.

 

TF1 is met 15,4 % marktaandeel (24 uur per dag, 7+, 2016) na RTBF La Une en RTL-TVI qua grootte de derde zender van Franstalig Belgie. De twee grote zendergroepen van RTL ((RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL) en de publieke RTBF (La Une, La Deux en La Trois) zien de komst van Franstalige Belgische reclame op de Franse zender met lede ogen aan, aangezien de zender zonder programma-investeringen omzet kan behalen uit België, terwijl RTL en de RTBF hun inkomsten naar verwachting zullen zien dalen. TF1 doet dit overigens ook in een soortgelijke opzet in Zwitserland, terwijl RTL eenzelfde concept hanteert in Oostenrijk met de Duitse RTL-zenders.

 

Insiders verwachten dat circa 20 a 30 miljoen euro door TF1 zal kunnen worden binnengehaald uit België. Jean Claude Marcourt, minister van media in Franstalig België (Wallonië/Brussel) heeft aangegeven juridisch niets te kunnen doen aan het initiatief vanuit Frankrijk. Enkele weken geleden liet Marcourt weten hoogstens met onderhandelingen te proberen te bewerkstelligen dat TF1 ook Belgische producties zou gaan maken.

 

In totaal gaat er circa 200 miljoen euro om in de Belgisch Franstalige televisiereclamemarkt. TF1 verwacht dat haar komst ook voor de bestaande spelers als RTL tot voordelen kan leiden. Aangezien sommige spelers in België landelijk adverteren zou dit ook in bepaalde mate tot invloed kunnen zijn voor de Vlaamse televisiereclamemarkt, in de zin dat er mogelijk iets meer gelden beschikbaar komen.

 

TF1 wordt thans met het originele Franse signaal uitgezonden (ook in HD) via de kabel (VOO/Telenet/SFR) alsmede via IPTV (Proximus-Scarlet/Orange) en satelliet (TeleSat)

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-17

Slagzin 'Dat was het nieuws' verdwijnt !

Slagzin 'Dat was het nieuws' verdwijnt !

 

Na decennia trouwe dienst verdwijnen de woorden “Dat was het nieuws” op het einde van het radionieuws bij de VRT. Tijd voor iets anders. Hoe lang de legendarische slagzin dienst heeft gedaan, weet eigenlijk niemand.

 

Nu wordt het vervangen door “meer op vrtnws.be”.  “We zetten op de nieuwsdienst echt in op het digitale”, vertelt coördinator radionieuws Rob Renckens VRT NWS, “dus logisch dat we er bij radio ook naar doorverwijzen”.

 

3849807204.jpg

 

“Dat was het nieuws” had tot voor kort een louter praktische functie. “Het radionieuws wordt op verschillende zenders op hetzelfde moment uitgezonden. "Dat was het nieuws" was het signaal voor de presentatoren om na het nieuws weer in te pikken, en te starten met het programma”, legt coördinator radionieuws Rob Renckens uit. Maar door nieuwe, digitale systemen, zijn die signaalwoorden niet meer nodig voor een vlotte overgang tussen radionieuws en de programma’s van de radionetten. Exit “dat was het nieuws”, dus.

 

Pieter Van Banden-Radiohuis Leuven 100j radio 20maart 2014.jpg

 

Hoe lang nieuwslezers de zin al gebruiken, is een mysterie. “Zeker van voor de jaren  80”, zegt een VRT journalist met aardig wat dienstjaren. Verder terug in de tijd, dan. Zelfs in de jaren 50 spraken nieuwslezers de 4 woorden al uit. “Ik werkte op interimbasis als nieuwslezer tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958”, vertelt ex-VRT-baas Cas Goossens. “Ook toen rondde ik de nieuwsuitzendingen altijd keurig af met "Dat was het nieuws". Geen benul waar het vandaan kwam. Ik denk dat het er altijd al is geweest.” Zo oud als de straat, dus...

Lees verder via VRTNWS

 

Luister HIER naar een compilatie van 'Dat was het nieuws'

 

441907909.jpg

VRTNWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TecTime TV van Dr.Dish keert terug

TecTime TV van Dr.Dish keert terug

 

Het technische multimedia kanaal TecTime TV keert terug. Dat heeft eigenaar Christian Mass, beter bekend als Dr.Dish, bekendgemaakt. De zender stopte begin 2017 met uitzenden.

 

HbbTVtelevisies.jpg

 

TecTime TV keert niet als lineair kanaal terug. De zender komt in het nieuwe leven alleen online beschikbaar. In eerste instantie alleen via de website, mediaspeler Amazon Fire en apps voor tablets en smartphones werkend op de besturingssystemen iOS en Android.

 

Op een later tijdstip komt TecTime TV ook semi-lineair via de hybride tv-dienst HbbTV terug. HbbTV combineert lineaire met online tv. Voor deze online dienst is een geschikte televisie of tv-decoder nodig die via het thuisnetwerk aan het internet gekoppeld is.

 

TecTime TV komt in de vorm van HbbTV onder meer via de Astra1-satelliet op 19,2° 0ost beschikbaar.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

 
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-17

Noorwegen:Kritiek over afschakelen FM laait weer op

Noorwegen:Kritiek over afschakelen FM laait weer op

 

Met de afschakeling van FM in de regio Oslo in zicht laait de discussie in Noorwegen over het afschakelen van FM weer op. Volgens critici zou 60% van de Noren niet tevreden zijn met de overgang van FM naar DAB+, terwijl uit ander onderzoek blijkt dat het aantal luisteraars van digitale radiostations met 30% is gestegen.

 

file_12162.jpg

 Al sinds de aankondiging van de afschakeling van FM in 2015 rollen de voor- en tegenstanders over elkaar heen. Als eerste land ter wereld is Noorwegen begin 2017 begonnen met het afschakelen de FM-band. Eind dit jaar zijn er geen landelijke radiostations meer op FM te ontvangen. Ook de lokale commerciële zenders in de grote steden zijn dan niet meer analoog via de ether te ontvangen.

 

De afgelopen jaren is het aandeel digitale radio fors omhoog geschoten. DAB+ is nu het belangrijkste platform in Noorwegen om naar radio te luisteren. Het grote voordeel van digitale radio is in Noorwegen met name het grotere aanbod. Op FM waren slechts vijf landelijke radiostations te ontvangen, terwijl via DAB(+) 30 radiostations landelijk zijn te ontvangen. 78% Van de Noorse huishoudens heeft nu een DAB+radio.

 

 

Maar critici vinden de afschakeling van FM te vroeg. Opnieuw liet het dagblad “Dagbladet”, al jaren uiterst kritisch over DAB+ en grote concurrent van radio op de advertentiemarkt, door Ipsos onderzoek uitvoeren naar de omschakeling van FM naar DAB+. Volgens dit onderzoek zou 60% van de Noren ontevreden zijn over de omschakeling van FM naar DAB+. Slechts 24% zou tevreden zijn.

 

Het onderzoek dat is uitgevoerd was overigens niet echt uitgebreid en bestond uit slechts één vraag: Of de ondervraagde tevreden is over de overgang van FM naar DAB+. De vraag is dan ook in hoeverre dit onderzoek echt representatief is. Er is namelijk niet gevraagd waarom de ondervraagde niet tevreden is.


De uitkomsten van dit onderzoek verbaast Jørgen Torvmark, directeur van Digitalradio Norway, dan ook niet. Het uitzetten van een bekende technologie levert in het begin altijd veel kritiek op. “Mensen lijken vooral FM en DAB+ te willen hebben. Dit geldt vooral voor luisteren in de auto.” Momenteel heeft 38% van de Noorse auto’s DAB+ aan boord. Inmiddels wordt 98% van de nieuwe auto’s standaard met DAB+ geleverd. Het is dus een kwestie van tijd voordat de overgrote meerderheid van de Noorse auto’s digitale radio aan boord heeft.

 

Volgens Hilde Arnesen Austlid, directeur van ICT-branchevereniging IKT Norge, is de afschakeling van FM vooral een politiek spelletje geweest en is er te weinig aandacht geweest voor de gebruiker.

 

file_27736.jpg

 

Ondertussen lijken de Noren zich gewoon aan te passen aan het nieuwe luisteren. DAB+radio’s gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Daarnaast is het radio luisteren ten opzichte van voor het afschakelen van FM met slechts 2,8% gedaald.

 

Daarnaast vindt er momenteel door de digitalisering van de radio een verschuiving van luisteraars plaats. De digitale radiostations zagen hun bereik met 30% stijgen. Hiertoe zijn NRK P1, NRK P2 NRK P3, P4 en Radio Noorwegen, die nog deels via FM en landelijk via DAB+ te ontvangen zijn, niet meegerekend. Zij zagen veelal een daling.


De afschakeling van FM in Noorwegen gaat ondertussen onverminderd door. Over 43 dagen is de regio Oslo, de drukst bevolkte regio van Noorwegen, aan de beurt. Op 20 september zet hier de publieke omroep NRK haar FM-zenders uit. De landelijke en grote lokale commerciële zenders zetten hier pas in december de FM uit. Half december gaat Lapland als laatste regio over.

 

Overigens zijn de radiostations die van FM verdwijnen niet doof voor de kritiek. De publieke omroep NRK zet de komende maanden nog een groot aantal nieuwe DAB+zenders aan om de ontvangst te verbeteren. Deze is inmiddels al 99,7% en is daarmee al groter dan de oorspronkelijke FM-dekking van NRK P1 (99,5%).

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Luisteren naar RNW.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Helft internetgebruikers maakt gebruik niet beveiligd wifi-netwerk

NL:Helft internetgebruikers maakt gebruik niet beveiligd wifi-netwerk

 

De helft van de internetgebruikers geeft aan wel eens gebruik te maken van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk. 

 

Free.jpg

 

Jongeren doen dat het vaakst en houden het minst rekening met de risico’s, zoals privacyschending. Dat meldt het CBS vrij onlangs.

 

Gebruikers van wifi-netwerken die niet zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord riskeren dat anderen hun gegevens bekijken. Zeven op de tien internettende 18- tot 25-jarigen maken gebruik van zulke netwerken, en een op de tien internettende 75-plussers.

 

Van de mensen die wel eens verbinding maken met onbeveiligde, openbare wifi-netwerken, zegt 34 procent dat te beperken wegens zorgen om de veiligheid. Dat doen ze door af te zien van wifi-gebruik of door in te loggen op een beveiligd netwerk, als dat mogelijk is.

 

Een kwart van de jongeren en iets meer dan de helft van de 65-plussers beperkt het gebruik vanwege de risico's.

 

Vier op de tien gebruikers van openbare, onbeveiligde wifi-netwerken zeggen zich altijd bewust te zijn van wat ze wel en en niet doen op zo’n netwerk.

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-17

Radio2:De Zomer van De Pré Historie vandaag 27 augustus 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie vandaag 27 augustus 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

 

 All you need is love - THE BEATLES
San Franciscan Nights - ERIC BURDON & THE ANIMALS
Windy - THE ASSOCIATION
Let's go to San Francisco - THE FLOWERPOT MEN
Nu niet meer - MARIANNE DELGORGE
If I were a rich man - ROGER WHITTAKER
Chimes of freedom (Live in Monterey) - THE BYRDS
San Francisco - SCOTT McKENZIE
Beestjes - RONNIE & DE RONNIES
Ta-ta-ta-ta - MICHEL POLNAREFF
White rabbit - JEFFERSON AIRPLANE
Le téléfon - NINO FERRER
Happy together - THE TURTLES
Soul finger - THE BAR KAYS
Light my fire - THE DOORS
See Emily play - PINK FLOYD
Let's live for today - THE GRASS ROOTS
Okay! - DAVE DEE, DOZY, BEAKY, MICK & TICH
Homburg - PROCOL HARUM
Paper sun - TRAFFIC
I-feel-like-I'm-fixing-to-die-rag - COUNTRY JOE McDONALD
Op een mooie Pinksterdag - ANDRE VAN DEN HEUVEL & LEEN JONGEWAARD
Creeque Alley - THE MAMAS & THE PAPAS
Flowers in the rain - THE MOVE
Groovin' - THE YOUNG RASCALS
Hey Joe - JIMI HENDRIX
Heroes and villains - THE BEACH BOYS
Mexican whistler - ROGER WHITTAKER


 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-17

BBC Radio 2 herdenkt de Britse zeezenders

BBC Radio 2 herdenkt de Britse zeezenders

 

Een halve eeuw nadat de vloot Engelse illegale radiostations voor de kust van Essex noodgedwongen de luisteraars de rug toekeerden, zorgde BBC Radio 2 op 14 augustus jongsleden voor een passend eerherstel.

 

Geen wonder dat de voormalige autoverkoper uit Birmingham en boegbeeld Johnnie Walker, die op 14 augustus om middernacht de deur bij Radio Caroline naar een nieuw illegaal tijdperk opende, als gids werd uitgespeeld.

 


file_23837.jpgKeith Skues en Tony Blackburn behoorden tot de eerste generatie medewerkers bij Radio Caroline South, dat na de versmelting met concurrent Atlanta was ontstaan. Beiden beschreven de ‘mv Mi Amigo’ als een klein onderkomen. Hun verbazing groeide met de komst van de voormalige mijnenveger ‘mv Galaxy’ van waarop het Amerikaans gerichte Radio London met een uitstekend geoliede organisatie onder leiding van directeur Philip Birch iedereen met stomheid verbaasde. Geen wonder dat het duo snel van kamp zou wisselen.


 De Canadees Pete Brady, de eerste ochtendpresentator bij ‘Big L’, voegde er aan toe dat hij aanvankelijk intenties koesterde om bij de BBC te werken. De functie DJ was echter totaal onbekend aangezien de omroep enkel ‘announcers’ of ‘aankondigers’ gebruikte bij de toen bestaande stations. Die kregen bovendien nog de opdracht om zelf hun teksten uit te schrijven. Iets wat hij, ondanks zijn baan als assistent producer voor commercials niet echt op prijs stelde.

 

 

Emperor Rosko, die geruime tijd bij Radio Caroline vertoefde, raakte tijdens het korte bestaan van Swinging Radio England enorm onder de indruk van het jinglepakket dat het bedrijf in Dallas PAMS had klaargestoomd. Hij aarzelde niet om via een bandrecorder deze juweeltjes op te nemen om ze vervolgens te verknippen tot nieuwe spotjes voor zijn werkgever. Eigenaar Ronan O’Rahilly kon dit gebaar aanvankelijk maar matig waarderen, want hij kreeg maar liefst 14 advocaten van de benadeelde partij op bezoek.


 Tot besluit was er ook het merkwaardige verhaal van Robbie ‘The Admiral’ Dale. Hij verving tijdens de ‘laatste’ boottocht naar de ‘mv Mi Amigo’ van Radio Caroline South de pas aangeworven Roger Day, die zijn identiteitspapieren niet op orde kreeg. Hij betreurde de gedwongen sluiting van Radio London en verwelkomde spontaan de luisteraars van het station na een minuut stilte uit solidariteit.

 

Geen slot zonder de legendarische overgang naar 15 augustus 1967 toen de pionier onder de zeezenders alle voorschriften negeerde en ‘All You Need Is Love’ van The Beatles als begin van een zoveelste woelige periode gebruikte. Samengevat: een uitstekende maar veel te korte flashback naar een korte periode in de Britse radiogeschiedenis, die als wake up call voor de BBC diende.

 

RadioNL (Martin Slijper& FvM )

 

BBC Radio2 kan je ontvangen via satelliet (uitzendingen zijn Free To Air) op Astra 2 (28,2° Oost).Uiteraard ook online.In de kuststreek ook wel via DAB+.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RADIO MI AMIGO NEWSLETTER SEPTEMBER  2017

RADIO MI AMIGO NEWSLETTER SEPTEMBER  2017

 

unnamed1.png

 

Hello to all Radio Mi Amigo International friends,

More great news coming up for you ! 

 

1. Another HIGH POWER broadcast at the end of this month !

 

On Sunday, August, 27th we remember those sad days when the MOA (Anti-Pirate-Law) came over a lot of free offshore radiostations.

In the UK it happened on August, 14 1967, in the Netherland the law came at August, 31 1974 and at both times most of the offshore stations closed down, and free radio became nearly away of live ! That's the time when 'the music nearly died' !

Of course Radio Caroline/Radio Mi Amigo International continued and we do still today, even its no more at the 'high sea'

We remember these sad days with a lot of music and original recordings.

August, 27 from 19 - 21 hr CET  (17-19 hr UTC) with 100 KW of power on SW 25 m band on 11845 kHz and online via our webstreams: http://radiomiamigointernational.com 

 

unnamed2.jpg

 

2. Two more great names from the 'offshore days' are joining our Team !

 

unnamed3.jpg

 

As you may have seen on our schedule at: http://radiomiamigointernational.com/english/sw-schedule.html we have a 'special' Hello Europe show each Thursday at 14hr and 19hr CET where we invite former offshore jocks. The first who will do regually monthly shows in this timeslot are:

Robbie Owen (pic left) ! Robbie worked on Abie Nathans Voice of Peace off the Israelian coast and is still in radio-business

Stuart Vincent (pic right)! Stuart worked between 1980-1985 on the Voice of Peace, Radio Caroline and Laser 558

Please give both a friendly welcome: robbie@radiomiamigointernational.com (Robbie Owen) and stuart@radiomiamigointernational.com (Stuart Vincent)

Robbie will be doing the slot mostly each first Thursday of a month, Stuart each second Thursday of each month.

All new infos about when the shows are aired you will find on: https://www.facebook.com/radiomiamigointernational/

 

3. Brandnew QSL-Cards are waiting for you !

 

unnamed4.jpg

 

Our brandnew QSL cards arrived, showing the MV Mi Amigo on  high sea.Have fun with the new cards !

 

.....coming soon..........

At the end of September there will be another 'high power' broadcast and we need your help for that program. More to come soon ........

 

To all of you, have a great September and keep listening to the 'one and only' original Radio Mi Amigo International !

 

kind regards
Cpt. Kord and the whole team
http://radiomiamigointernational.com

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-08-17

Radio2 blijft stevig aan de kop!

Radio2 blijft stevig aan de kop!

 

VRT-radiozender Radio 2 staat met een marktaandeel van 31,84 procent afgetekend op nummer één van de lijst van de populairste radiozenders. Dat blijkt uit de jongste CIM-cijfers die gisteren werden bekendgemaakt.  

 

microfoons radio 2 eregalerij 2015 oostende.jpg

 

Op de tweede plaats staat de jongerenmuziekzender van de Reyerslaan, Studio Brussel, met een marktaandeel van 12,47 procent, op drie Qmusic van Medialaan met 11,08 procent marktaandeel, op vier MNM met 10,2 procent en op de vijfde plaats Radio 1 met 7,7 procent.

 

Daarna volgen nog Joe met 7,26 pct, Nostalgie met 5,43 pct en de klassieke VRT-zender Klara met 2, 07 pct.   "Radio 2 bereikt dagelijks ruim 1,3 miljoen Vlamingen, MNM blijft de grootste zender bij jongeren (12 tot 24 jaar)", zegt Els Van de Sijpe, manager radio bij VRT. "Studio Brussel blijft zeer stabiel, Klara kent een lichte daling, net als Radio 1. Dat is niet onlogisch, Radio 1 is de referentie voor nieuws en informatie. De actualiteit was dit jaar minder hectisch tijdens de periode waarin werd gemeten, van april tot juni: in 2016 was dat vlak na de aanslagen, en tijdens de Brexit en het Europees kampioenschap voetbal." "Fijn te zien dat Qmusic deze keer groeit en traditioneel sterk staat in de lente door onder andere de Foute Maand", zegt Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio bij Medialaan. "Ondertussen hebben we er al een zomer vol live-muziek aan de kust opzitten en is er vrijdag nog een Sunset Concert met Oscar & The Wolf. De week erna sluiten we de deuren van ons succesvolle Q-Beach House en knallen Sam & Heidi en Maarten & Dorothee terug vanuit Vilvoorde het najaar in. Bij Joe zijn Sven & Anke al enkele weken terug opgestart en ook Raf & Rani, Evi Hanssen en Kris Wauters zijn klaar voor het najaar." 

 

VRTNWS

file_158020.jpg

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-17

NL:Illegaal radiostation op korte golf opgepakt !

NL:Illegaal radiostation op korte golf opgepakt !

 

Niet zo alledaags...

Het Agentschap Telecom in Nederland heeft onlangs een illegaal radiostation uit de lucht gehaald nadat het diverse meldingen kreeg over storingen op tv en internet in de provincie Limburg. Inspecteurs van Agentschap Telecom ontdekten de oorzaak: een illegaal radiostation op korte golf.

 

file_40719.jpg

 

De waakhond van de ether, het Agentschap Telecom, was al enige tijd bezig met een onderzoek naar diverse meldingen van storing op het KPN-netwerk in Zuid-Limburg. Een groep KPN-klanten kon bijna dagelijks (vaak enkele uren) geen gebruik maken van televisie, telefonie en internet. Dit bleek het gevolg van illegale uitzendingen in de 6 MHz band.

 


 In het afgelopen halfjaar is het aantal storingsmeldingen in de 6MHz-band flink toegenomen. Het agentschap heeft over dit specifieke illegale gebruik ook meldingen ontvangen van een buitenlandse overheid. De 6 MHz-band wordt wereldwijd gebruikt door onder andere overheden en bedrijven. Ook de scheepvaart maakt veelvuldig gebruik van de frequenties in deze band.

Afhankelijk van de radiocondities reikt het signaal overdag tot wel 800 kilometer en 's nachts kunnen deze radiosignalen tot wereldwijde verbindingen leiden.

 

Na goede afspraken met de lokale politie stelden inspecteurs van het AT een groot onderzoek in. Ze brachten een bezoek aan de woning waarvanuit een illegale uitzending werd uitgezonden. De inspecteurs troffen een illegaal radiostation aan dat niet beschikte over de nodige vergunningen dat de storing op het KPN-netwerk veroorzaakte. De apparatuur werd in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |