04-11-17

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

De trouwe luisteraar van lokale radio PROS (vanuit Heldergem) zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat er aan de nieuwe website al heel wat gesleuteld is.

 

PROS website opgepoetst.jpg

 

Het einde is nog steeds niet in zicht en de nieuwste snufjes doen met rasse schreven stilaan hun intrede.Zo kon u al een tijdje merken dat de naam van het lopende programma vermeld staat op de site.

 

FM zendantenne Radio PROS 16-10-2016 Site Kerksken (radar).jpg

 

Luister je via internet én via de website (om precies te zijn) naar de lokale radio kan u sedert vandaag -1 november- ook tijdens de muziekjes het platenhoesje zien alsook naam en uitvoerder van het hoorbare muziekwerk.Tenminste voor de platen die reeds op dit moment in het nieuwe afspeel apparaat zo zijn ingevoerd.Ondertussen wordt er volop verder aan gewerkt door de techniekers van PROS.Een hele opdracht om de (inmense) muziek databank één voor één op te frissen én aan te passen.

 

En luisteren kan meteen nu ook zonder veel toeters en bellen...

Het kan alleen maar de luisteraar ten goede komen.

Hoe meer genieten?

Op de hoofdpagina van de website van P.R.O.S klik je gewoon op de groene drukknop (zie hieronder)

 

PROS website opgepoetst (2).jpg

radio pros website.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

GRENSOVERSCHRIJDENDE RADIO METROPOLYS

GRENSOVERSCHRIJDENDE RADIO METROPOLYS

 

Zeezendertruc toegepast aan land

 

Uit de diepste archieven van huidig jingleproducent Diederik Decraene (Brandy) komt een opvallend stukje nostalgie. Wat mij betreft behoorde Radio Metropolys tot het beste wat in de de tweede helft van de jaren 80 te horen was in Vlaanderen. Een station te groot om onder de noemer ‘lokaal’ te varen, maar net te klein voor een nationaal etiket.
 
 

3027205-db0f189f4bde2f9ab575be166c19f064.png

 
 
 
West-Vlaanderen is altijd een innovatieve radioprovincie geweest met dank aan de vele grenzen. Uiteraard waren de zeezenders er prima te ontvangen, dichter kon je er niet bij komen. Radio Gemini stapte de provinciegrens over naar Henegouwen om uit de handen te blijven van het Vlaamse gerecht. West Point ging nog een stapje verder. Bedoeld voor De Panne, trok men de landsgrenzen over en werd een caravan geparkeerd in… Frankrijk.
 
 
Een spel met grenzen dat ook Radio Metropolys toepaste in de tweede helft van de jaren 80. Initiatiefnemers waren Norbert Slambrouck (ex Mi Amigo, VBRO) en Diederick Decraene (ex Gemini, Radio Kortrijk). Officieel werden de uitzendingen verzorgd door Media One NV met als adres Rue Lille 151 in de Franse grensgemeente Halluin. De studio bevond zich achterin een juwelierswinkel. Een straalverbinding stuurde het signaal naar de antenne, vier kilometer verder. Spitant detail: men gebruikte onder andere twee platendraaiers die waren gerecupereerd van… Radio Mi Amigo. 
 

3027205-49a9a89b12d14b8a95889f404d93d9a6.png

 
 
Er werd niet op enkele honderden Watt gekeken waardoor het station, waarvan de antenne in Lille stond, op 90.00 MHz te beluisteren was in de provincies West-, Oost-Vlaanderen en Zeeland. Overdag, avant 07:00 uur werd in het Nederlands gepresenteerd door onder andere Mike Verdrengh, Luc De Groot, Zaki, Peter Baert, Nico Deboodt, Fredo Vanpoort, Peter Vandam en Diederik Decraene. Vanaf 19:30 uur werden de uitzendingen van het Franstalige Metropolys overgenomen. De Vlaamse Uitgevers Maatschappij (VUM), van o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard, participeerde.
 
 

3027205-c1890f950e6de132003610c503223adf.gif

 

Aan Flanders Golden Hitradio kwam in 1988 een einde toen het Franse Conseil supérieur de l'Audiovisuel (CSA) de spelregels aanpaste. Er mocht niet meer in het Nederlands worden uitgezonden. De VUM trok zich terug. Radio Metropolys werd een zoveelste hoofdstukje in de bizarre Vlaamse radiogeschiedenis. 
 
 
Met dank aan Diederik Decraene en Dirk Desmet
Foto’s: euromediArts  Norbert 
 
 
 
 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-17

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

Mr Blue Sky van ELO nummer 1 in Top 70 van de jaren 70

 

De strijd is alweer gestreden, de stemmen geteld en het resultaat bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de ‘Top 70 van de jaren ‘70’ staat Electric Light Orchestra helemaal bovenaan met ‘Mr. Blue Sky’.

70_top3.png

De Top 10

  1. 1-ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - Mr. Blue Sky
  2. 2-STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL - Sebastian
  3. 3-DEEP PURPLE - Child in time
  4. 4-BARRY WHITE - You're the first, the last, my everything
  5. 5-QUEEN - Bohemian Rhapsody
  6. 6-ABBA - Dancing queen
  7. 7-THE EAGLES - Hotel California
  8. 8-IKE & TINA TURNER - Nutbush city limits
  9. 9-DIRE STRAITS - Sultans of swing
  10. 10-FLEETWOOD MAC - Go your own way

Lees er HIER meer over via de website van Radio2 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

19:51 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Simone Weimans vaste presentator 'Met het Oog op Morgen'

NL:Simone Weimans vaste presentator 'Met het Oog op Morgen'

 

Zelf ben ik sedert de jaren '70 een verwoed luisteraar van de Nederlandse programma op NPO Radio1.Ik steek dat niet onder stoelen of banken...Zelden mis ik een aflevering.Bovendien kan je het ook terug ((of her) beluisteren natuurlijk (wat vroeger het geval wel niet was).

 

Simone Weimans wordt de nieuwe presentator van het Radio 1 programma “Met het Oog op Morgen.” Weimans was de afgelopen periode al regelmatig als invaller te horen. Daarnaast presenteert ze het NOS Journaal op televisie.“Ik vind het heel erg bijzonder dat ik dit mag doen en het is ook een enorme eer,” zo vertelt Weimans.

 

file_49983.jpg

 

Een enorme eer om bij zo’n bijzonder radioprogramma te mogen werken. Op 3 november om klokslag 11 uur is mijn eerste officiële uitzending op de vrijdag. Ik heb er heel erg veel zin in.

 

Ondanks dat Weimans de afgelopen jaren vooral op tv te zien was, is radio niet nieuw voor haar. In het verleden presenteerde ze voor de VARA op radio 1 al diverse programma’s.

 

Marion van de Wouw, chef Eindredactie Radio bij de NOS: "Simone is altijd een radiodier geweest. Ze heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Ik ben heel trots dat ze deel gaat uitmaken van het team van vaste Oog-presentatoren."

 

file_16765.jpg

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Innovatieprojecten op rond nieuws op maat en hybride radio

VRT:Innovatieprojecten op rond nieuws op maat en hybride radio

 

De VRT heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie voor 5 innovatieprojecten: MediaRoad, CPN, MARCONI, HRadio en Content4All. De meeste projecten zullen in samenwerking met andere Vlaamse en internationale partners tot stand komen. De VRT gaat aan de slag met 2,4 miljoen euro, 1,7 miljoen euro gaat naar meerdere Vlaamse partners.

 

PIXIS_HERO-e1400669170956-700x456.jpg

 

MediaRoad is een internationaal vervolg op het succesvolle Sandbox, een samenwerking waarbij groeibedrijven een innovatieproject kunnen realiseren samen met de VRT. Ook de BBC en Rai zullen er deel van uitmaken. 

 

Iedere persoon heeft zijn/haar bioritme en interesses. Het idee achter het project CPN is om met deze informatie op elk moment van de dag nieuws op maat te brengen. Als je 's morgens bijvoorbeeld graag nieuws over het buitenland hoort op de radio, kan je bij het thuiskomen aanvullend het nieuws bekijken dat je nog niet gezien hebt. 

 

MARCONI heeft als doel de ervaring van radio te versterken en meer engagement te creëren door radio interactief en gepersonaliseerd te brengen. Door middel van een specifiek geautomatiseerd platform zal de radiomaker bij interacties met de luisteraars beter ondersteund worden en beter kunnen reageren op het publiek. De luisteraars zullen altijd feedback krijgen, wat leidt tot een grotere verbondenheid. 

 

Het project HRadio onderzoekt hoe live radio gecombineerd kan worden met diensten die volledig gepersonaliseerd zijn, zoals Spotify. In dit concept van hybride radio past ook bijvoorbeeld de personalisatie van verkeersberichten. 

 

Content4All wil content meer toegankelijk maken voor de gebarentaalgemeenschap door een geautomatiseerde vorm van gebarenondertiteling te voorzien op lange termijn. Een eerste doelstelling bestaat erin een lowcost oplossing te vinden met een menselijke tolk, zoals een studio op te zetten in zijn/haar huiskamer en daar de opnames te laten plaatsvinden. Een tweede doelstelling is om naar een soort 3D-model te werken van een menselijke tolk. 

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-17

Vlaamse kranten: aandacht voor DAB+ en Radio Maria

Vlaamse kranten: aandacht voor DAB+ en Radio Maria

 

Enkele Vlaamse kranten pakken vandaag opnieuw uit met grotere radioartikels. Het Laatste Nieuws en De Morgen focussen op problemen bij de overgang van de VRT-radionetten van DAB naar DAB+. “Nogal wat luisteraars ondervinden daar hinder van”, heet het.

 

3464474766.jpg

 

Zowel HLN als De Morgen ontvingen naar eigen zeggen boze lezersbrieven. “Mijn toestel kan nog FM-signalen ontvangen, maar ik heb het net gekocht omdat de FM-ontvangst in mijn huis zeer moeilijk is”, klinkt het bij zo’n misnoegde luisteraar. “Mijn DAB-radio is nu waardeloos.”

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) wijst er echter op dat de Vlaamse overheid DAB nooit heeft ondersteund. “Die early adopters investeerden op eigen risico in zo’n toestel. De uitrol naar DAB+ steunen we wel. Dat is geen fantasie van mij, maar kadert in een plan van de Europese Unie om dat overal gestaag te doen. Ook de commerciële zenders doen mee.”

Els Van de Sijpe, manager VRT Radio, zegt dat de ether te beperkt is om beide technologieën naast elkaar te laten bestaan. De VRT ontving zelf slechts een tiental klachten over het uitschakelen van DAB. “Via DAB+ krijg je nog meer zenders in eenzelfde ensemble, omdat de datacompressie anders is. Vergeleken met de oude DAB gaat het om een verdubbeling.”

Volgens De Morgen wordt al in 2019 gemeten hoeveel mensen op DAB+ zijn overgeschakeld, Het Laatste Nieuws houdt het op 2022. “Is dat de helft, dan kan een afkoppeling [van FM] al twee jaar later voor Gatz. Intussen wil de minister met de sector bekijken of eigenaars van een oud toestel naar Nederlands voorbeeld een compensatie kunnen krijgen bij aankoop van een nieuwe radio”, aldus de kranten.

Radio Maria

Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zetten Radio Maria in de kijker. Nu die katholieke radioketen vanaf 1 januari haar FM-frequenties verliest, hopen ze hun 100.000 dagelijkse luisteraars te overtuigen om te blijven luisteren via DAB+.

“De beslissing was voor ons geen verrassing. Maar we zijn wel ontgoocheld”, zegt Karlo Tyberghien, priester en directeur van Radio Maria. “Wij nemen de tijd om naar onze luisteraars te luisteren. Dat is onze sterkte, dat is waarom mensen voor Radio Maria kiezen. En voor het woord van God, natuurlijk.”

De zeven vaste en meer dan honderd geëngageerde vrijwilligers van Radio Maria krijgen sinds het nieuws over het verlies van de licentie dagelijks een vijftigtal reacties van luisteraars. “Sommigen zijn er echt het hart van in, omdat Radio Maria een vaste plaats heeft gekregen in hun leven. Allemaal beloven ze te blijven luisteren”, zegt een van de presentatoren.

Het katholieke station helpt de luisteraars waar mogelijk om een digitale radio aan te schaffen. Al is het nog maar de vraag of de veelal oudere luisteraars bereid zullen zijn om de FM-radio die nu nog in de huis- of rusthuis­kamer staat en nog uitstekend werkt, weg te doen voor een nieuw digitaal exemplaar. “Wij denken en hopen van wel”, zegt Tyberghien.

Bronnen: Het Laatste Nieuws, De Morgen, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen

RadioVisie

Tijdsbalkje rood.gif

14:39 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Analyse: twee weken DAB+ in Vlaanderen

Analyse: twee weken DAB+ in Vlaanderen

 

Mocht u DAB+ nog niet zelf uitgeprobeerd hebben dan zijn daar diverse mogelijkheden voor. Of u wist niet dat o.a. de publieke omroep sedert 17 oktober uitzendt in deze digitale modus, u hebt geen DAB+-toestel, of u hebt nog geen tijd gehad om het uit te zoeken. Wat ook de reden moge zijn, wij schieten ter hulp. We zetten enkele medewerkers aan het werken en bundelden hun ervaringen na twee weken DAB+ in Vlaanderen.

Digital-Radio-Logo-met-wit-vlak-800x445.png

“Ondanks de volledige overgang naar de DAB+-standaard zijn er bij de Vlaamse omroep VRT relatief weinig klachten ontvangen. Volgens woordvoerder Hans Van Goethem van de VRT, in MediaMagazine.nl, zijn er een tiental geweest over het feit dat hun digitale radio niet meer bruikbaar is. “Verder zijn er vooral reacties van luisteraars die vragen hebben over hoe ze hun toestel opnieuw moeten instellen, die proberen we zo goed mogelijk te helpen.”

Het ligt voor de hand dat er maar een beperkt aantal klachten zijn want VRT had in het verleden sowieso weinig luisteraars via DAB. Er is daar immers nooit mee uitgepakt. Het bestond en daar bleef het bij. Hetzelfde verhaal kennen we in verband met de uitzendingen via satelliet. ‘Ach, bestaand die dan?’. Eén periode van uitzondering was er, toen Radio Vlaanderen Internationaal nog bestond. Medewerker Bob Geens en toenmalig netmanager, wijlen  Jacques Vandersichel maakten er in het wekelijkse gedrukte mini-magazine én in het gesproken woord ‘Onder Ons’ wél reclame voor. In 2007 was dat trouwens de reden dat onze redactie een Sangean DAB aanschafte. In diezelfde periode verkocht RadioVisie zelf dat soort ontvangers voor een heel betaalbare prijs.

HOEVEEL LUISTERAARS ZIJN ER?

VRT schat het aantal luisteraars naar het voeger DAB op drie à vier procent. Wat waarschijnlijk een te hoog cijfer is. Maar zelfs al is dit correct, dan nog gaat het om een bijna verwaarloosbaar aantal in het grotere geheel. En zelfs al heb je een DAB-ontvanger, dan ben je ver van klaar. Een DX-er uit de kuststreek, in het bezit van een Engelse DAB+ ontvanger, vijf jaar jong, kan de VRT-zenders momenteel niet ontvangen. Ongetwijfeld een software probleem. Bij de VRT hebben ze geen oplossing voor deze luisteraar, zij verwijzen naar zenderexploitant Norkring. Hij wacht al twee weken op een antwoordje.

De Vlaamse publieke omroep beschikt niet meer over een eigen zenderpark. Eens het radiosignaal de VRT-sites verlaat, via glasvezel, dan hebben zij geen enkele verantwoordelijkheid meer. Is er een transportprobleem met het signaal, dan wordt de satelliet ingezet. Dat de ontvangst momenteel niet overal goed is, heeft vooral te maken met de gebruikte vermogens en het ontoereikende aantal steunzenders. Ideaal is het opvoeren van de zendvemogens en het uitbreiden van de steunzenders. Wat uiteraard meer energie zal kosten.

RADIO MET FOTO’S

Laat het duidelijk zijn, we zijn voorstander van DAB+. Omdat er meer bandbreedte is met meer zenders. Wel opletten voor de kwaliteit als het aanbod stations te groot zou worden. Een ander pluspunt is uiteraard het feit dat landelijk bereik op één en dezelfde frequentie mogelijk is. Al kon dat via de gewone DAB ook al. Maar met de plus-dab kunnen nu ook beeldjes meegestuurd worden. Radio met foto’s dus. Wie de groeten overmaakt en een plaat aanvraagt, kan tijdens het liedje zijn foto meesturen…of die van zijn geliefde. Tip om opnieuw verzoekprogramma’s te lanceren. Want die zijn er niet meer.

Naar kwaliteit toe is er binnenshuis geen verschil tussen DAB en zijn plus-variant te horen. Zelfs bij het gebruik van een koptelefoon is de hoorbare kwaliteitswinst verwaarloosbaar. Tijdens het autorijden al helemaal. Het achtergrondgeluid, zelfs tijdens elektrisch rijden, is een serieuze handicap. Tunnels moeten nog worden omgeschakeld naar DAB+ ontvangst. In heel het land is dit nog niet gebeurd. En niet elke tunnel leent zich daartoe…

Conclusie: DAB+ heeft net als FM, tal van gebreken, maar uiteraard kan men vooruitgang (verandering?) niet meer tegenhouden… Zelf hebben we hier een fantastische ontvangst van de DAB+ signalen. Op maar 16 kilometer van Sint-Pieters Leeuw en 25 kilometer van Brussel voor de RTBF-signalen. Een collega die in Blankenberge woont moet dan weer op zolder gaan zitten om DAB+-te kunnen luisteren. Terwijl er acht kilometer verder, in Oostende, een zender van Norkring operationeel is. Er wacht de Noren dus nog heel wat werk.

COÖRDINATIE IN EUROPA?

Hoe is dit verhaal Europees geregeld? Ieder van de 27 landen doet het op zijn manier. Het laat terugdenken aan het lijnenspel, later het kleurenspel bij televisie. Diverse normen, andere systemen. Maar was dit niet voor de Europe eenmaking? Waarom wordt het dit keer niet globaal geregeld? In principe zou ieder land op hetzelfde moment de FM-band moeten afschakelen.

Als Jan en Sabien naar Noorwegen rijden en zij hebben geen DAB+radio aan boord, dan kunnen ze de verkeersinfo vergeten. Is internetradio via 3G, 4G of 5G een optie? Waarschijnlijk niet. Dat systeem zal altijd capaciteitsproblemen hebben. Het vraagt om veel antennes én nog meer energie! Of er zal teveel straling zijn. En zo, kunnen we nog een tijdje doorgaan ook! Stof voor discussie!

RadioVisie

Meteen na publicatie kreeg ik deze reactie 

Info over dekking DAB+ staat hier op http://www.digitalradio.vlaanderen/dekking/

De kaart bevestigt dat Blankenberge en Leuven momenteel niet in de groene dekking liggen voor ontvangst binnen.

Vanaf april 2018 zou het in Leuven goed moeten zijn maar rond Blankenberge staat er vanaf september 2018 slechts een beetje meer groen...

 

Tijdsbalkje rood.gif

09:36 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brusselse DAB+ lokale radio's tot diep in Vlaanderen !

Brusselse DAB+ lokale radio's tot diep in Vlaanderen

 

In Brussel, plus een heel eind rond de hoofdstad, zijn sinds deze week negen lokale Brusselse radiostations te ontvangen via Block 11B (218.640 MHz) in dab+. Het gaat om de regionale multiplex van de Waalse overheid, maar ook in het westelijke deel van Vlaams-Brabant is de ontvangst alvast zeer behoorlijk tot zelfs uitstekend.

DAB+ Jou volgende radio.jpg

De operator is RNI+. Die startte eind augustus ook in de regio rond Luik met dab+-uitzendingen via 11B, waar er al 11 lokale private stations op actief zijn.

dab-gold-FM-300x235.jpg

Voor de Brusselse multiplex gaat het momenteel om volgende negen stations:

DAB+ logo.png

RadioVisie (RDS)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-17

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

Nieuw op de lokale radio P.R.O.S website

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

De trouwe luisteraar van lokale radio PROS (vanuit Heldergem) zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat er aan de nieuwe website al heel wat gesleuteld is.

 

PROS website opgepoetst.jpg

 

Het einde is nog steeds niet in zicht en de nieuwste snufjes doen met rasse schreven stilaan hun intrede.Zo kon u al een tijdje merken dat de naam van het lopende programma vermeld staat op de site.

 

FM zendantenne Radio PROS 16-10-2016 Site Kerksken (radar).jpg

 

Luister je via internet én via de website (om precies te zijn) naar de lokale radio kan u sedert vandaag -1 november- ook tijdens de muziekjes het platenhoesje zien alsook naam en uitvoerder van het hoorbare muziekwerk.Tenminste voor de platen die reeds op dit moment in het nieuwe afspeel apparaat zo zijn ingevoerd.Ondertussen wordt er volop verder aan gewerkt door de techniekers van PROS.Een hele opdracht om de (inmense) muziek databank één voor één op te frissen én aan te passen.

 

En luisteren kan meteen nu ook zonder veel toeters en bellen...

Het kan alleen maar de luisteraar ten goede komen.

Hoe meer genieten?

Op de hoofdpagina van de website van P.R.O.S klik je gewoon op de groene drukknop (zie hieronder)

 

PROS website opgepoetst (2).jpg

radio pros website.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

10:22 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

Bij de VRT radio's na overgang van DAB naar DAB+ weinig klachten

 

Bij onze Vlaamse openbare omroep zijn weinig klachten binnengekomen nadat men is overgeschakeld naar de DAB+-standaard voor de digitale etheruitzendingen.

technisat-digitradio-360-cd-ir-650x445.jpg

 

De VRT schakelde op 17 oktober over van de oude DAB-standaard naar de nieuwere DAB+-standaard. In Vlaanderen werd tot op heden alleen door commerciële radiozenders uitgezonden in de  nieuwere DAB+-norm. Deze norm biedt een efficiënter gebruik van de digitale capaciteit en een betere audiokwaliteit.

Nadeel is wel dat oudere digitale radio’s die alleen maar DAB kunnen ontvangen en dus niet de nieuwere standaard, sinds 17 oktober j.l.onbruikbaar zijn geworden. Onze VRT zond al sinds 1997 uit in de digitale ether middels de (oudere) DAB-norm. Twintig jaar na de eerste uitzendingen is men nu ook overgeschakeld op DAB+ en bovendien heeft men er voor gekozen geen radiozenders meer in de oude DAB-norm aan te bieden.

329fb07.jpgOndanks de volledige overgang naar de DAB+-standaard zijn er bij onze VRT relatief weinig klachten binnen gekomen. Volgens woordvoerder Hans Van Goethem  (foto Linkedln) van de VRT zijn er een tiental klachten ontvangen en uiteraard gingen die over het feit dat hun digitale radio niet meer bruikbaar is. “Verder zijn er vooral vragen ontvangen van luisteraars die vragen hebben over hoe ze hun toestel opnieuw moeten instellen, die proberen we zo goed mogelijk te helpen” aldus Van Goethem tegenover de website Mediamagazine.nl.

Door de overgang van naar DAB+ is ook het aanbod van de VRT in de digitale ether aangepast. Naast de radiozenders Radio 1, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Studio Brussel en VRT NWS zijn ook de diverse regionale edities van Radio 2 via een eigen kanaal via het digitale netwerk van de omroep te ontvangen.Het gaat om de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen. Radio 2 zendt een aantal uur per dag een afwijkend programma uit in de diverse regio’s.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |