11-05-17

Zweden:MTG verkoopt radio- en tv-stations in Baltische Staten

Zweden:MTG verkoopt radio- en tv-stations in Baltische Staten

 

De Zweedse Modern Times Group verkoopt al haar radio- en tv-stations in Estland, Letland en Litouwen. Het gaat in totaal om vier radiostations een 11 tv-stations. De nieuwe eigenaar wordt het Amerikaanse Providence Equity Partners, dat 155 miljoen euro neertelt.

 

file_10085.jpg

Providence Equity Partners is al eigenaar van telecomprovider Bite in Letland en Litouwen.

 

MTG was in Estland eigenaar van de landelijke popzender Star FM en de hitzender Power Hit radio met dekking in grote steden als Tallin, Tartu, Pärnu en Rakvere, almede de tv-zenders TV3, TV3+ en TV6.

 

In Letland wisselt de landelijke popzender Star FM van eigenaar. Ook de tv-zenders TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 en LNT gaan over. In Litouwen behoorde de dancezender Power Hit radio, met dekking in grote steden als Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Telšiai en Utena tot de portfolio, alsmede TV3, TV6 en TV8.

 

Door de verkoop is MTG na 20 jaar niet meer actief in de Baltische Staten. Op radiogebied is MTG alleen nog actief in Noorwegen, Zweden en Bulgarije. Op tv-gebied is MTG naast deze drie landen ook actief in Denemarken, Finland en Tsjechië.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-17

Radio Roeland is terug in Gent !

Radio Roeland is terug in Gent !

 

Na een afwezigheid van 10 jaar, is het geluid van Radio Roeland opnieuw in Gent te horen.

 

Verschillende oud-medewerkers hebben samen met de hulp van een externe investeerder de handen in elkaar geslagen om  het Gentse monument te doen herrijzen op de huidige frequentie van stadsradio Gent (106.4fm). De "eerste-plaat-oplegging" gebeurde door burgemeester Daniel Termont van Gent, Schepen Mathias De Clercq en Christoph Peeters, Gus Roan en dat op maandag 24 april j.l..

 

IMG_3837.jpg

De initatiefnemers die hun radio mochten voorstellen in de studio van Radio2  Oost-Vlaanderen in Gent

 

We gaan inderdaad de muziekkeuze een beetje aanpassen aan de huidige stijl, ook de programmatie een stukje. De delen die we vroeger kenden die specifiek een uur lang liepen voor een bepaald onderwerp, gaan we ook beperken. Het moet een familieradio worden, een stukje gezelligheid, typisch voor de Gentenaars.

 

Wat het radiostation allemaal in petto heeft kwamen Edwin Plasschaert en Kenneth de Buck uitleggen bij Dirk Ghijs in Start je Dag (zie foto Radio2). Je kan het gesprek herbeluisteren op de website van Radio2 Oost-Vlaanderen.

 

Radio2

radio-roeland.jpg

 

Over de geschiedenis van Radio Roeland lees je meer via vrijeradio.be

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bekendheid digitale radio DAB+ zit op koers

Bekendheid digitale radio DAB+ zit op koers

 

De bekendheid van digitale radio, DAB+ is bijna zestig procent. Dit maakte Digital Radio NL dinsdag bekend. DAB+ moet de opvolger van analoge FM distributie worden.

 

119416647.jpg

 

Sinds de aftrap van de campagne Let’s get digital in de zomer van 2014 is de bekendheid van Digitale Radio DAB+ volgens Jacqueline Bierhorst, Project Director Digital Radio NL, toegenomen tot 59 procent. Het aantal verkochte DAB+ radio’s is in 2016 gegroeid met 33 procent ten opzichte van 2015. Hiermee ligt Nederland op koers met haar plan om de snelste uitrol van DAB+ binnen Europa te realiseren. In Nederland stond de teller van verkochte DAB+ radio’s, inclusief autoradio’s, in juni 2016 op 450.000. Het meest verkocht zijn de draagbare radio’s. Maar de consument heeft ook interesse in de audio home systemen en radio boomboxen die digitale radio kunnen ontvangen. DAB+ zit intussen in 23 procent van de nieuwe auto's.

 

Het aanbod van DAB+ is regelmatig aan uitbreiding onderhevig. Ook de kwaliteit van zenders verbetert regelmatig.

 

DAB+ logo.png

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-17

Over luistercijfertjes in Frankrijk!

Over luistercijfertjes in Frankrijk!

 

Het radionetwerk RTL blijft aan kop in Frankrijk. Dit blijkt uit de luistercijfers over het eerste kwartaal van 2017. NRJ blijft het best beluisterde muzieknetwerk, terwijl France Inter het best beluisterde publieke radiostation blijft.

 

dyn009_original_250_188_pjpeg_2616433_19ec5b088ecbd5bfd53c9769e67237a5.2.jpg

 

Frankrijk kent een behoorlijk uitgebreid en afwisselend radiolandschap. Naast landelijke publieke en commerciële radiostations zijn er ook tal van regionale en lokale radiostations actief.

 

Médiamétrie is in Frankrijk verantwoordelijk voor het meten van luistercijfers. Hiervoor ondervraagt het bedrijf elke meetperiode 126.000 inwoners van Frankrijk naar welke zender ze luisteren. Dit gebeurt dagelijks tussen 17.30 en 21.30 uur middels telefonische interviews.


Opvallend is dat de Fransen massaal kiezen voor radiostations zonder een echt duidelijk format en met veel gesproken woord, zo blijkt uit cijfers van Médiamétrie over de periode januari – maart 2017. De populairste zender is namelijk RTL met een marktaandeel van 12,6%.

 

Eigenlijk moet er gesproken worden van netwerk, want de landelijke radiostations in Frankrijk draaien op een groot aantal regionale en lokale licenties. Daarom willen de programma’s en reclameblokken van dezelfde zender op verschillende frequenties nog wel eens verschillen.

 

RTL brengt een mix van informatie, talk, cabaret en zo af en toe ook een muziekprogramma. De publieke tegenhanger France Inter volgt met 11,7% marktaandeel, terwijl RMC 6,8% scoort. Europe 1 weet 6,2% marktaandeel te trekken. Ten opzichte van een jaar geleden weten vooral RTL, France Inter en RMC flink terrein te winnen, terwijl Europe 1 juist daalt. Ten opzichte van twee jaar geleden scoort Europe 1 zelfs ruim 2%-punt lager.

 
Het populairste muzieknetwerk in Frankrijk is NRJ. De hitzender noteert 6,1% marktaandeel, ruim een procentpunt lager dan een jaar daarvoor. Ook het lokale netwerk France Bleu, met overwegend Franstalige muziek, scoort 6,1% marktaandeel. Op ruime afstand volgt Nostalgie met 3,9%. Zoals de naam al doet vermoeden draait Nostalgie voornamelijk gouwe-ouwe muziek.

 

De nieuwszender France Info en de dancezender Fun Radio bezetten de achtste plaats. Fun Radio kwam vorig jaar nog uitgebreid in het nieuws nadat het gefraudeerd had met de luistercijfers. Het gevolg was dat de zender enkele maanden uit de meting geschrapt werd.

 

De hiphopzender Skyrock completeert de top 10. Daarachter volgen respectievelijk RFM (soft)pophits van de jaren ’60 tot nu), Virgin Radio (pop-rock), Cherie FM (softpop) en RTL2 (pop-rock).


Marktaandeel 1e kwartaal 2017 (marktaandeel nov-dec 2016) <marktaandeel 1e kwartaal 2016>
RTL – 12,6%  (12,6%)  <12,1%>
France Inter - 11,7%  (11,0)  <10,5%>
RMC – 6,7%  (6,8%)  <5,9%>
Europe 1 – 6,2%  (6,6%)  <6,9%>
NRJ – 6,1%  (6,1%)  <7,4%>
France Bleu – 6,1%  (6,0%)  <6,8%>
Nostalgie – 3,9%  (4,2%)  <4,1%>
France Info – 3,7%  (3,8%)  <3,5%>
Fun Radio – 3,7%  (4,2%)  <niet gepubliceerd>
Skyrock – 3,4%  (2,9%)  <3,3%>


Terwijl RTL landelijk aan kop gaat, moet het station in de regio Parijs genoegen nemen met de tweede plaats. In de Franse hoofdstad is France Inter het populairste station met 14% marktaandeel.

 

Skyrock is de populairste muziekzender met 3,5%, gevolgd door NRJ en Nostalgie met elk 3,3%. Latina is met 2,2% de best beluisterde lokale muziekzender met 2,2% marktaandeel. Latina zendt een mix van Latijns-Amerikaanse muziekstromen als Salsa, Bachata en Merengue uit.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Via satelliet (Astra 1 op 19,2° Oost) zijn héél wat Franse radio's te ontvangen in Vlaanderen en Nederland

 

Luisteren naar radio met plezier.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een flinterdunne LG TV dit voorjaar in (Nederlandse) rekken !

Een flinterdunne LG TV dit voorjaar in (Nederlandse) rekken !

 

Komend voorjaar is de dunste tv die ooit verkrijgbaar was ook in Nederland (en wie weet ook in België) binnen handbereik voor wie een goed gevulde beurs heeft. Dit paradepaardje komt van fabrikant LG.

 

 

De W(allpaper)7 gaat achtduizend euro kosten en kan met magneten aan de muur worden bevestigd. Op de elektronicabeurs in CES werd het toestel begin dit jaar geïntroduceerd. Het is 2,5 millimeter dun. Het 65 inch scherm gebruikt de OLED-techniek. Dit is momenteel de meest geavanceerde techniek die het mooiste contrast en helderheid oplevert in combinatie met HDR en indien beschikbaar videocontent in 4K.

 

Alleen LG heeft de productie van OLED-schermen tot op heden goed onder de knie. Andere merken, waaronder Samsung en Sony, laten daarom zelfs LG de OLED panels leveren voor toestellen met de OLED-beeldtechniek. Voor wie achtduizend euro iets teveel van het goede vindt, komen ook nog een aantal goedkopere modellen op de markt vanaf een formaat van 55 inch.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-17

Radio PROS was op locatie en wél op de rommelmarkt in Ede (Haaltert)

Radio PROS was op locatie en wél op de rommelmarkt in Ede (Haaltert)

 

Net zoals vorige jaren was lokale radio PROS terug présent op de jaarlijke kermis & rommelmarkt in Ede (Haaltert) op zondag 7 mei .

 

Radio PROS embleem mei 2017.jpg

 

De weersvoorspellingen waren niet direct positief maar de dag bleef droog.De rommelmarkt met heel wat standhouders (vlak bij het NMBS station Ede-Haaltert) was dus ook de standplaats van de mobiele studio van lokale radio PROS. En er kwam ontzettend veel volk opdagen.Vanaf 12 uur op de middag werden de live uitzendingen (via satelliet !) van daaruit verzorgd en dat met de  (inmiddels) ultra moderne digitale mobiele studio.

 

Ook Andy Peelman (VTM-De Buurtpolitie) was van de partij in en rond de mobiele studio.

 

DSCN7840.jpg

Andy was dus echt in de buurt...

 

Het PROS- promo team was uiteraard ook ter plaatse en dat in hun beste outfit ! Anja Sonck, Anja De Saeger & Kirsten Cobbaut zorgden voor de opvang.Etienne (de verantwoordelijke van het Praathuis) was er ook bij met al zijn promo materiaal.

 

Wie er niet kon bij zijn had geen problemen om te luisteren én mee te kijken.Via de Pros website  kon u het gebeuren dus ook bekijken (maar ook beluisteren) via de videostream.Zo werd ook een beetje kermis & rommelmarkt in de huiskamer gebracht en kon men van de sfeer wat (mee) proeven!

 

DSCN7875.jpg

                                                                                                 

De programmatie zag er enigzins wat aangepast uit op deze rommeldag:

 

-05u - 09-u: Ochtendshow Weekend met Ron Van Dijck vanuit Studio 1 in de Leistraat

-Ontbijtradio: Tom Hofman & Pieter Van Banden vanuit Studio 1 in de Leistraat.Zanger Freddy Davis kwam er trouwens zijn nieuwe single in voorstellen n.l. 'Ergens Halverwege'

 

ontbijtradio.jpg

 

-12u-14u: Tim Schippers & Dj Stef

-14u-16u: Jan Backer & Jo Van Gils

-16u-18u: Peter en Kirsten

-18u-20u: Tom Callebaut en Tony Van Beveren

Vanaf 20u00: werd er terug overgeschakeld van de kermis naar de studio en dat voor 'Pros Romantica' met Tom & Cindy. 

 

DSCN7883.jpg

Anja Sonck hier samen met een paar bezoekers

 

Vanaf 12 uur werd er overgeschakeld vanuit de studio naar de kermis/rommelmarkt in Ede.Daar maakte u live kennis met de DJ's en medewerkers van PROS...én de verzoekjes gingen uiteraard live de ether in! Bellen kon ook natuurlijk ook en wel tussen 12 en 20 uur.

Hier en daar waagde zelfs een 'kandidaat DJ' zich aan een paar woorden in de microfoon.

 

DSCN7863.jpg

Alles staat klaar,alles getest... 

DSCN7903.jpg

De voorzitter van het inrichtend comité was méér dan in zijn nopjes met de opkomst van het publiek, de standhouders én de aanwezigheid van Radio PROS.

 

Een paar korte filmpjes

Tom Callebaut de hoofdtechnieker van PROS liet zich even lekker (GRATIS) gaan op het molentje...en dat 'live' in de ether, ook niet alledaags!

De voorzitter van het organiserend comité was méér dan in zijn nopjes !

Klap maar in de handjes...aan de mobiele PROS studio !

 

Foto's van het evenement

In groot formaat kijken (én eventueel downloaden) kan door te klikken op de foto !

 

DSCN7834.jpg

DSCN7835.jpg

DSCN7836.jpg

DSCN7837.jpg

DSCN7841.jpg

DSCN7842.jpg

DSCN7843.jpg

DSCN7844.jpg

DSCN7845.jpg

DSCN7846.jpg

DSCN7847.jpg

DSCN7848.jpg

DSCN7849.jpg

DSCN7860.jpg

DSCN7861.jpg

DSCN7862.jpg

DSCN7864.jpg

DSCN7865.jpg

DSCN7866.jpg

DSCN7867.jpg

DSCN7868.jpg

DSCN7869.jpg

DSCN7870.jpg

DSCN7871.jpg

DSCN7872.jpg

DSCN7873.jpg

DSCN7874.jpg

DSCN7876.jpg

DSCN7877.jpg

DSCN7878.jpg

DSCN7879.jpg

DSCN7880.jpg

DSCN7881.jpg

DSCN7882.jpg

DSCN7884.jpg

DSCN7885.jpg

DSCN7886.jpg

DSCN7887.jpg

DSCN7888.jpg

DSCN7889.jpg

DSCN7890.jpg

DSCN7891.jpg

DSCN7892.jpg

DSCN7893.jpg

DSCN7894.jpg

DSCN7895.jpg

DSCN7896.jpg

DSCN7897.jpg

DSCN7898.jpg

DSCN7899.jpg

DSCN7901.jpg

DSCN7902.jpg

DSCN7905.jpg

DSCN7907.jpg

DSCN7908.jpg

DSCN7909.jpg

DSCN7910.jpg

DSCN7911.jpg

DSCN7912.jpg

DSCN7913.jpg

Klembord01.jpg

Radio PROS blog.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

21:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DL:Deutschlandradio gaf radiozenders nieuwe namen

DL:Deutschlandradio gaf radiozenders nieuwe namen

 

De landelijke publieke radiozender uit Duitsland, Deutschlandradio, gaf haar radiozenders sedert maandag 1 mei nieuwe namen. Deutschlandradio stelt de naam Deutschlandfunk centraal in de nieuwe naamgeving.

 

dfunk.jpg

 

Het hoofdkanaal van Deutschlandradio, Deutschlandfunk, bleef ongewijzigd qua naamgeving. De kanalen DR Wissen en DR Kultur kregen wel een nieuwe naam en vormgeving.

 

DR Kultur gaat dus verder als Deutschlandfunk Kultur. De radiozender blijft zich richten op cultuur waarbij zowel muziek als informatie centraal staat. Daarnaast wordt op dit kanaal op de politiek belicht.

 

DR Wissen gaat verder als Deutschlandfunk Nova. Deze radiozender richt zich op jongeren met informatie en muziek.

 

Deze naamsverandering maakt onderdeel uit van een aanpassing van de strategie bij Deutschlandradio waar on-demand, apps en sociale media een grotere rol moeten gaan spelen. De radiozender is ook actief met een eigen nieuwswebsite onder de nam DLF24.

 

Deutschlandfunk is in een groot deel van Duitsland te ontvangen via FM. De drie radiozenders zijn in vrijwel heel Duitsland te ontvangen via DAB+. Daarnaast zenden de radiozenders uit via Internet en satelliet. De livestreams van Deutschlandradio en alle andere publieke radiozenders uit Duitsland vind je hier. Meer informatie over de veranderingen is hier te lezen.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de 'RadioDay'2017

Over de 'RadioDay'2017

 

Zaterdag 20 mei wordt voor de liefhebbers van off-shore radio een wel heel bijzondere dag. RadioDay in het prachtig gerestaureerde Entrepotgebouw aan de Harlinger Willemshaven. In dit gebouw interviews met oudgedienden uit binnen- en buitenland, marktkraampjes, hapjes en drankjes, uitreiking van Radio-Awards en natuurlijk... met zijn allen weer even bijpraten! Vanaf de kade bij het Entredepotgebouw is per tender de Jenni Baynton te bezoeken. Op het enig nog operationele zendschip ter wereld is op dat moment een rechtstreekse uitzending via 747 AM. DJ's van weleer vertonen er hun kunsten en je kunt ze horen en zien!

 

RadioDay%20header%202017.jpgDe deelnamekosten zijn: Bezoek RadioDay € 15.00 p.p. bij betaling vooraf. Op dag zelf € 17.50. Beide bedragen zijn exclusief bezoek aan radioschip.

 

Extra: Bezoek aan radioschip inclusief rondleiding en vervoer per tender € 10,00 p.p. Gezien de beperkte capaciteit van de tender kan dit bezoek alleen bij inschrijving vooraf en... vol=vol. Bezoek aan schip kan alleen in combinatie met toegangskaart RadioDay.Inschrijven: Je kunt nu inschrijven. We vragen je dit te doen via een e-mail, te sturen naar radiodagharlingen@gmail.com Graag in je mail ook even wat extra informatie over je adres en telefoonnummer. Je krijgt daarna een mail van ons hen van ontvangstbericht en ze laten je uiteraard ook weten hoe je de deelnamekosten kunt voldoen. Na binnenkomst van je betaling krijg je van hen opnieuw bericht met een definitieve bevestiging van je reservering.

 

radioday-header.jpgMeer info: Blijf hen volgen via website www.radioday.nl en facebook. Steeds meer info en wetenswaardigheden!

Zou je dit bericht willen delen met je radiovrienden?

 

Radioday.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-17

Radio PROS morgen op locatie en wél op de kermis & rommelmarkt in Ede (Haaltert)

Radio PROS morgen op locatie en wél op de kermis & rommelmarkt in Ede (Haaltert)

 

Net zoals vorige jaren is lokale radio PROS terug présent op de jaarlijke kermis & rommelmarkt in Ede (Haaltert) en wel morgen op zondag 7 mei dus.

 

Radio PROS embleem mei 2017.jpg

 

Kom gerust eens langs (tegen het NMBS station van Ede er is meer dan voldoende parkeergelegenheid) want vanaf 12 uur op de middag worden de live uitzendingen van lokale radio PROS (via satelliet) van daaruit verzorgd en dat met de ultra moderne digitale mobiele studio.

 

Radio PROS locatie Ede (rommelmarkt).jpg

 

Het PROS- promo team zal er ook zijn en wel in hun beste outfit ! Anja Sonck, Anja De Saeger &  Kirsten Cobbaut zorgen voor de opvang aldaar.

 

Etienne (de verantwoordelijke van het Praathuis) zal er ook bij zijn met zijn met al zijn promo materiaal.

 

Wie er niet kan bij zijn zal ook geen problemen hebben om te luisteren én te kijken.Via de Pros website  kan u het gebeuren dus ook bekijken (maar ook beluisteren) via de videostream.Zo neemt u ook een beetje kermis & rommelmarkt mee in de huiskamer!

 

De weersverwachting ziet er goed uit, in ieder geval blijft het ook droog, ideaal Belgisch weertje dus.

 

Kermis-Ede-Persregio-Dender1.jpg

                                                                                                     Foto:Persregio Dender

 

De programmatie voor morgen ziet er enigzins wat aangepast uit:

 

-05u - 09-u: Ochtendshow Weekend met Ron Van Dijck vanuit Studio 1 in de Leistraat

-Ontbijtradio: Tom Hofman & Pieter Van Banden vanuit Studio 1 in de Leistraat.Zanger Freddy Davis komt er trouwens zijn nieuwe single in voorstellen n.l. 'Ergens Halverwege'

 

ontbijtradio.jpg

 

Het Praathuis is morgen wél gesloten in de Leistraat !

 

Vanaf 12 uur wordt er overgeschakeld vanuit de studio naar de kermis/rommelmarkt in Ede.Daar maakt u live kennis met de DJ's en medewerkers van PROS...én uw verzoekjes gaan uiteraard live de ether in! Bellen kan natuurlijk ook en wel tussen 12 en 20 uur via 070/22.22.50 (30cent/min).

 

-12u-14u: Tim Schippers & Dj Stef

-14u-16u: Jan Backer & Jo Van Gils

-16u-18u: Peter en Kirsten (met o.a.een interview met schepen van 'Openbare werken' van de stad Aalst nl.Ann Van De Steen)

-18u-20u: Peter Mousty en Tony Van Beveren

Vanaf 20u00: wordt er terug overgeschakeld van de kermis naar de studio en dat voor 'Pros Romantica' met Tom & Cindy. 

Radio PROS blog.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

15:34 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 mei 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 mei 2017 
 
 
Morgen-zondag 7 mei 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e  week van mei 1966 (51 jaar geleden), van de 1e  week van mei 1976 (41 jaar terug), van de 1e laatste week van mei 1986 (31 jaar geleden), en van de 1e week van mei 1996 (21 jaar geleden).

 

Guy De Pré-De Pré Historie.jpg

 
Enkele opvallende hits van 51 jaar geleden waren: Pretty Flamingo van Manfred Mann, Ik Ben Gelukkig Zonder Jou door Conny Vandenbos, en Le Cinéma van Sheila. Verder hoor je de Britse minister Brown over de eventuele toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG, stakende vrouwelijke werknemers bij FN in Herstal voor gelijk loon, reacties op de mini-rokjes, Anquetil gediskwalificeerd omdat hij geen dopingcontrole wilde ondergaan na de Luik-Bastenaken-Luik, en een kinderrijmpje speciaal voor Moederdag van 51 jaar geleden. 

 

I’ll Go Where The Music Takes Me van Jimmy James & The Vagabonds, Een Laatste Whisky-Soda van Louis Neefs, en Love Is The Drug van Roxy Music waren enkele van de straffe platen in de 1e  week van mei 1966. Verder hoor je klagen over de schadevergoedingen voor de slachtoffers van de overstromingsramp in Ruisbroek, herrieschoppers in Scherpenheuvel op 1 mei, een (lichte) aardbeving in ons land, en de nieuwe vleugelboot van Oostende naar Londen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e van mei 1986 met de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl voor ons land door minister Miet Smet, weerman Armand Pien, en een stralingsdeskundige. Plus Sandra Kim die als eerste het Eurovisie Songfestival won voor ons land. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: J’Aime La Vie, het winnende liedje door Sandra Kim, Move Away van Culture Club, en de Nederlandse Songfestival-inzending van Frizzle Sizzle, Alles Heeft Ritme.

 

Daarna terug naar de 1e week van mei 1996 met de eerste rit van de HST Brussel-Parijs, wetenschapper Jean-Jacques Cassiman over de mogelijkheid van het klonen van mensen, en de bewoners van de Antwerpse Offerandestraat over de vele vreemdelingen in hun straat. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: L’Ombelico Del Mondo van Jovanotti, Per Spoor van Guus Meeuwis & Vagant, en I Wish van Skee-Lo.

 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

Pretty flamingo - MANFRED MANN
Dedicated follower of fashion - THE KINKS
Sloop John B. - THE BEACH BOYS
Le cinéma - SHEILA
Homeward bound - SIMON & GARFUNKEL
Ik ben gelukkig zonder jou - CONNY VANDENBOS
Monday Monday - THE MAMAS & THE PAPAS
Daydream - THE LOVIN' SPOONFUL
I'll go where the music takes me - JIMMY JAMES & THE VAGABONDS
1,2,3 - CATHERINE FERRY
The party is over - SANDRA REEMER
'n Laatste whisky-soda - LOUIS NEEFS
Love is the drug - ROXY MUSIC
Love really hurts without you - BILLY OCEAN
In dulci jubilo - MIKE OLDFIELD
Move away - CULTURE CLUB
Borderline - MADONNA
Alles heeft ritme - FRIZZLE SIZZLE
On my own - PATTI LABELLE & MICHAEL McDONALD
What have you done for me lately - JANET JACKSON
J'aime la vie - SANDRA KIM
L'ombelico del mondo - JOVANOTTI
Per spoor - GUUS MEEUWIS & VAGANT
Fast love - GEORGE MICHAEL
I wish - SKEE-LO
Ooh aah... just a little bit - GINA G
Satelliet Suzy - NOORDKAAP
Children - ROBERT MILES

 

george-michael.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |