08-07-17

Radio2:Een (zomer) middaguurtje in Nieuwpoort

Radio2:Een (zomer) middaguurtje in Nieuwpoort

 

Voor alle duidelijkheid het is dus zeker geen middagdutje Nieuwpoort!

 

Eergisteren (donderdag 6 juli 2017) was het de bedoeling van nog een uurtje 'Plage Préferée mee te pikken, live vanop de dijk in Nieuwpoort.Maar een vertraging bij het spoor en een felle kusttramrit zorgden er voor dat ik me daar aan het Hendrikaplein maar kon aanbieden net op het moment dat het middagnieuws de ether ingestuurd werd vanuit Schaarbeek.Dikke pech dus, niks aan te verhelpen.

Trouwens onderstaande foto's zijn in groter formaat te bekijken door er op te klikken!

 

DSCN8363.jpg

DSCN8358.jpg

DSCN8364.jpg

DSCN8377.jpg

DSCN8378.jpg

In eerste instantie dacht ik dat ik daar (bijna) alleen zou aankomen.Niks is minder waar.Alle kraampjes waren nog goed bevolkt én er was nog veel ambiance ter plaatse.Ik veronderstel dat ze dat 'napraten' noemen.

 

Dagelijks (van maandag tot vrijdag tussen 10 en 12) is er tijdens de zomermaanden 'Plage Préferée' met Kim Debrie.Op deze blog werd overigens al uitvoerig verslag uitgebracht van dat radio evenement.Ook op zaterdag gaan er Radio2 programma's door van aan de kust.Ik denk hier meteen aan de Top 30 én de Zomercollectie.

 

Maar tijdens de duur van Plage Préferée doet er zich ook nog een ander feit voor deze zomer.Ook De Inspecteur gaat naar de 'Plage Préferée'

 

Als je deze zomer dus een uitstapje maakt naar de kust, kan je misschien wel deel uitmaken van het grote Inspecteur smaakpanel! Want vlàk naast de strandstudio van Plage Préférée voorzien ze bijna elke week enkele proevertjes.
Inderdaad dus ook in Nieuwpoort, en iedereen dus maar proeven hé...zelfs al was Plage Préferée al beëindigd.Mijn foto's zijn daarvan het bewijs.Of het middaguur hier ook een rol in speelde?
 

DSCN8362.jpg

Het smaakmenu van De Inspecteur in Nieuwpoort

DSCN8360.jpg

DSCN8361.jpg

Netjes in de rij staan om te proeven...

 
 Waar en wanneer?       
  • do 6 juli : Nieuwpoort
  • woe 12 juli : Koksijde
  • di 18 juli : Zeebrugge
  • do 27 juli : Blankenberge
  • do 3 aug : De Haan
  • woe 9 aug : Middelkerke

 

De Radio 2 'remork', zeg maar de mobiele studio, was nog in volle actie.Technicus Eric Savat was alles klaar aan het zetten voor de uitzendingen van Radio 2 West-Vlaanderen tussen 12 en 13 uur.Ook de twee trouwe presentatoren maakten meteen ook nog enkele laatste afspraken met techneut Eric.

 

DSCN8357.jpg

DSCN8359.jpg

DSCN8365.jpg

DSCN8369.jpg

DSCN8370.jpg

DSCN8371.jpg

 

Het middagprogramma van Radio2 West-Vlaanderen tussen 12 en 13 uur ontvang je via FM op 101.FM.in West-Vlaanderen.Maar vrij goeie frequentie die je makkelijk ook zeker in de provincie Oost-Vlaanderen (en deels ook wel andere provincies) kan ontvangen.Uiteraard is er ook nog de livestream (via de website).Omwille van technische redenen kan je op DAB en ook wel DVB-T en satelliet (Astra 1 op 19,2° Oost) geen regionale uitzending van Radio 2 kiezen. Daarom wisselt de uitzending elke dag van radio in de volgorde Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. 
 
 
En er waren zelfs aandachtige kijkers/luisteraars na 12 uur én bovendien was het allereerste (vooropgenomen) interview blijkbaar plezant ook nog...dat bewijzen de foto's hieronder.
 

DSCN8372.jpg

DSCN8373.jpg

DSCN8374.jpg

Tenslotte...
 
 
Ben ik nu eindelijk zelf eens op de foto gegaan met Kim Debrie in Nieuwpoort.
 

Kin Debrie & Pieter Van Banden (Nieuwpoort 6-7-2017).jpg

Kim Debrie & Pieter Van Banden (2) in Nieuwpoort 6-7-2017.jpg

Tijdsbalkje rood.gif
 

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 9 juli 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 9 juli 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

 

I could easily fall (in love with you) - CLIFF RICHARD
Come see about me - THE SUPREMES
Tell me - THE ROLLING STONES
I feel fine - THE BEATLES
Noordzeestrand - ROCCO GRANATA
Go now - THE MOODY BLUES
Tired of waiting for you - THE KINKS
Sacré Charlemagne - FRANCE GALL
Who'll stop the rain - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
Na na hey hey kiss him goodbye - STEAM
Let it be - THE BEATLES
Lay Down - MELANIE & EDWIN HAWKINS' SINGERS
Love grows - EDISON LIGHTHOUSE
Liefdeverdriet - WILL TURA
You're such a good looking woman - JOE DOLAN
El condor pasa - LOS INCAS
La isla bonita - MADONNA
Weak in the presence of beauty - ALISON MOYET
Surrender.. - SWING OUT SISTER
Stapelgek op jou - WILL TURA
Running in the family - LEVEL 42
Live it up - MENTAL AS ANYTHING
Don't turn around - ACE OF BASE
Move it right now - THE RADIOS
Strani amori - LAURA PAUSINI
Fatsoen - PHILIPPE ROBRECHT
True love - BARBARA DEX
Sweets for my sweet - CJ LEWIS

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-17

Al 3 miljoen DAB+ontvangers verkocht in Zwitserland

Al 3 miljoen DAB+ontvangers verkocht in Zwitserland

 

In Zwitserland gaat de opmars van DAB+ gestaag door. Deze maand werd een nieuwe mijlpaal behaald en ging de 3 miljoenste DAB+ontvanger over de toonbank. Pas twee jaar geleden verliet de 2 miljoenste ontvanger de winkel.

 

file_16292.jpg

 

Zwitserland is naast Noorwegen momenteel één van de succesvolste landen als het om DAB+ gaat. Vrijwel alle radiostations via die via FM uitzenden zijn ook DAB+ te beluisteren. In sommige gebieden zijn zelfs meer dan 60 radiostations te ontvangen.

 

Sinds 1999 zijn de publieke radiostations digitaal via de ether te ontvangen. In eerste instantie in de verouderde DAB-standaard, maar sinds 2012 in DAB+. De commerciële radiostations begonnen in 2009 met uitzenden via DAB+.


De afgelopen jaren is de verkoop van DAB+radio’s gestaag gegroeid. Inmiddels gaan de ontvangers als warme broodjes over de toonbank. Want waren er in 2006 nog amper 15.000 toestellen verkocht, in 2012 ging de miljoenste ontvanger al over de toonbank. In mei 2015 stond de teller al op twee miljoen en nu dus al op 3 miljoen. Zwitserland telt 8,1 miljoen inwoners.

 

file_87901.jpg

Inmiddels is 50% van het radioluisteren in Zwitserland al digitaal. Thuis en op het werk is digitale radio inmiddels al populairder dan FM. Ook in de auto wordt steeds meer via DAB+ naar de radio geluisterd. 66% Van alle nieuwe auto’s wordt standaard uitgerust met een DAB+radio.

 

 


Tussen 2020 en 2024 wordt in Zwitserland de FM-band afgeschakeld. Begin dit jaar is de Zwitserse overheid daarom een uitgebreide reclamecampagne gestart. Onder het mom van “Radio zieht um auf DAB+” worden radioluisteraars op de hoogte gesteld van de digitalisering van de radio en de afschakeling van FM. De campagne wordt ondersteund door krantenadvertenties, billboards en commercials op radio en televisie.

 

Voordat de FM uitgaat is er nog een hoop werk te verrichten. Zo hebben de publieke omroepen aangekondigd dat er 88 nieuwe zenders bijkomen, terwijl 80% van de bestaande zenders wordt geoptimaliseerd. Momenteel hebben de publieke omroepen ruim 180 DAB+zenders aanstaan.

 

Het doel is een dekking van 96,6% te creëren, waarmee deze gelijk is aan de dekking op FM.

 

Ook Zenderexploitant Swissmediacast, die diverse landelijke en regionale DAB+netten exploiteert, plant 50 nieuwe zenders.


RadioNL (Martin Slijper) Foto’s: DABplus.ch

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De RTBF maakt fictiereeks voor Snapchat

De RTBF maakt fictiereeks voor Snapchat

 

De RTBF plant een fictiereeks die alleen via de mobiele applicatie Snapchat te bekijken zal zijn. Dat meldt de Franstalige openbare omroep. De reeks krijgt de naam "Géneration PLS" en is gekozen uit de inzendingen na een projectoproep.

µ

logo RTBF.jpg

 

"Géneration PLS" (Post, Like, Share) gaat over Nathan, die pas van de middelbare schoolbanken komt en vastberaden is om "maximaal te profiteren" van zijn tijd aan de universiteit. De reeks zal bestaan uit veertig afleveringen gemaakt door twee pas afgestudeerden van de ULB. In het najaar komt de serie uit.

 

De RTBF produceerde eerder al de webseries "Euh" (2014), "Burkland" (2015) en "La théorie du Y" (2016), maar het is de eerste keer dat de omroep een reeks voor Snapchat maakt. De RTBF wil zich daarmee naar eigen zeggen aanpassen aan de nieuwe manieren waarop audiovisuele media worden geconsumeerd en zo ook een jong publiek bereiken.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-17

Satelliet:Radiozenders van de Ierse publieke omroep RTÉ verhuisd

Satelliet:Radiozenders van de Ierse publieke omroep RTÉ verhuisd

 

De radiozenders van de Ierse publieke omroep RTÉ (Raidió Teilifís Éireann) zijn verhuisd op de Astra-2 satelliet (28,2° Oost). De vier nationale publieke radiozenders, waaronder RTÉ Radio 1 en Lyric Fm zijn altijd al Free To Air te beluisteren geweest, maar Sky Digital verandert wel regelmatig de frequenties en transponders.

 

20170628143434_861_RTE.jpg

 

Dat heeft dus ook gevolgen voor de ontvangst buiten de Britse Eilanden. De zenders zijn sinds kort alléén nog maar te horen op de frequentie 11.836 GHz.(H) met SYM: 27500 en FEC: 5/6.

 

De Ierse publieke zender is ook nog altijd via de Lange Golf (AM - Long Wave) te horen en wel op de frequentie 252 Kilohertz. Aanvankelijk wilde de omroep daar al eerder mee stoppen maar het digitale bereik is-ook voor de vele Ieren in Engeland- te beperkt. Daarom werd de langegolf antenne opgeknapt om langer in dienst te kunnen blijven.Normaal zou de zender terug actief moeten zijn op 7 juli. De RTÉ wil op termijn ook via DAB+ gaan uitzenden in steden op de Britse Eilanden en het bereik vergroten in eigen land. Zolang dat bereik niet gerealiseerd is wordt de langegolf nog gebruikt en satelliet biedt uiteraard de beste ontvangst.

 

schotel stralend.gif

 

Helaas voor kijkers buiten (Noord-) Ierland zijn de zenders via de satelliet gecodeerd en alleen met Sky Digital abonnement te zien. Een satellietpakket op de Eutelsat op 9° Oost via de Ka-Band bestaat uit kleine op Ierland gerichte spotbeams, waardoor dit Free To Air pakket zelfs in Engeland niet is te ontvangen.

 

En ook Irish TV is er mee gestopt. Dit kanaal dat zich op de diaspora richtte in heel Europa is failliet. De zender bracht veel lokaal nieuws en muziek, maar kwam in grote financiële problemen door te hoge kosten zonder voldoende inkomsten.

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Veel radiozendamateurs houden zich niet aan de regels !

NL:Veel radiozendamateurs houden zich niet aan de regels !

 

Veel radiozendamateurs maken met plezier gebruik van de bovenregionale repeater PI2NOS. Helaas zijn er ook minder leuke zaken: onder anderen indringers en niet geregistreerden zorgen voor overlast. Ook houden sommige amateurs zich niet (geheel) aan de gedragsregels. Om dit tegen te gaan, gaan inspecteurs van Agentschap Telecom toezien op het gebruik van de repeater.

 

1493631976.jpg

 

Agentschap Telecom heeft sinds het in gebruik nemen van de repeater regelmatig meldingen gekregen over ’misdragingen’. Voorbeelden hiervan zijn indringers (intruders), het bewust veroorzaken van storingen en amateurs die hun roepletter niet of nauwelijks gebruiken. Al deze zaken leiden tot irritatie bij zendamateurs die zich wel aan de amateur-etiquette houden en zorgt ervoor dat het relaisstation op die momenten minder goed te gebruiken is.

 

Als een amateur de registratievoorwaarden overtreedt, krijgt hij of zij een gele kaart. Bij herhaling krijgt hij of zij een rode kaart. Dit kan leiden tot een boete of een (tijdelijk) zendverbod. Als een inspecteur met opsporingsbevoegdheid een intruder opspoort, doet hij samen met de politie een onderzoek en neemt de inspecteur de gebruikte en andere illegaal aangesloten apparatuur in beslag. Hiervan wordt een proces-verbaal opgemaakt en volgt er een sanctie (boete) van de officier van justitie.

 

Niet alleen de inspecteurs van het agentschap kunnen wat doen aan dit ongewenste gedrag. Ook zendamateurs zelf kunnen iets doen. Als zendamateurs de tijd nemen om informatie te verzamelen door op de ingang van de repeater te luisteren wanneer er zaken misgaan, en die informatie met elkaar en met ons delen, is er een goede kans om een gebruiker die voor overlast zorgt op te sporen.

 

Wij hopen dat zendamateurs samen het succes van PI2NOS dragen en het goede voorbeeld geven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen met plezier en op de juiste manier zijn of haar hobby kan blijven uitoefenen.

 

ad4eca_03916b445b3e4482becaeced55d17f9d.jpg_srz_560_274_85_22_0.50_1.20_0.jpg

 

Agentschap Telecom

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-17

Qmusic: #youmakethesummer 2017, wij gingen een kijkje nemen!

Qmusic: #youmakethesummer 2017, wij gingen een kijkje nemen!

 

Aaaah, de examens zijn achter de rug (enfin toch voor de meesten), de verlofdagen zijn ingepland, de dagen zijn op hun langst en op hun aangenaamst en dat voor luisteraars en kijkers voor/van alle leeftijden... Dat wil zeggen dat het Q-Beach House er weer is !!!

 

DSCN8321.jpg

 

Wij gingen ons gisteren zelf vergewissen van de situatie ter plaatse in Oostende, een jaarlijks wederkerend fenomeen trouwens.Gaan we ieder jaar wel meermaals doen.Gisteren dus (nog) geen tijd voor de technische details maar dat is dan wél voor een volgende gelegenheid.Rudi Wynants ,de hoofdtechnieker aldaar, had nog zijn handen nog meer dan vol om hier en daar technisch nog wat bij te regelen, konden we zelf vaststellen.Over het niet zichtbare technische kloppend hart dat je niet ziet...zorgen we wel binnenkort op deze blog.Wij hielden het dus gewoon bij het alledaagse, kijken en proeven...dus ook genieten!

 

In de voormiddag rond 10 uur was het weer nog wat (licht) grijs getint maar koud was het zeker niet.Rond de middag kreeg de zon echter 'carte blanche' en dat aan een puur blauwe heldere hemel! Echt strandweer dus op grootmoeders wijze...de evulutie van het weerbeeld merk je trouwens ook aan de foto's.

 

Trouwens alle onderstaande foto's kan je bekijken in groot formaat door er effen op te klikken!

 

DSCN8301.jpg

DSCN8298.jpg

 

Ook dit jaar vind je Qmusic de hele zomer lang op het strand van Oostende om er samen met jou een heerlijke zomer van te maken! 

 

Ga alvast eens langs als je daar in Oostende in de geburen bent en geniet van een lekkere cocktail, sla een babbeltje met de Q-dj's of proef gewoon even van hun lekkere tapas....een gewoon fris pintje kan ook natuurlijk of een frisdrank.Zelfs koffie en thee kan...

 

538204243.2.jpg

 

Je vindt het Q-Beach House op het strand van Oostende, tussen de Thermen en het Casino.

 

DSCN8293.jpg

DSCN8295.jpg

 

Hun vaste stekje bereik je via de dijk ter hoogte van de Kemmelbergstraat . Als je met de trein naar Oostende rijdt, wandel je tien minuutjes op de dijk en dan kom je hen vanzelf tegen.Je kan er niet naast kijken!

 

DSCN8296.jpg

DSCN8297.jpg

DSCN8302.jpg

DSCN8303.jpg

 

De Q-dj's maken programma vanuit de grote aangespoelde Q-boot. Je kan de hele zomer lang hun radiostudio bezoeken. Zit Rik Boey in zijn neus te peuteren? Of is Marie Monballiu de hele tijd aan het dansen? Jij zal het gezien hebben, want zo dicht bij de dj's kwam je nog nooit!

 

DSCN8300.jpg

 

Net als vorig jaar mag je veel livemuziek verwachten aan de Q-Beach House.

 

DSCN8301.jpg

DSCN8304.jpg

DSCN8305.jpg

DSCN8306.jpg

DSCN8307.jpg

DSCN8308.jpg

DSCN8309.jpg

DSCN8310.jpg

 

Ook dit jaar kan je regelmatig genieten van een gratis Sunset Concert op het strand van Oostende. Welke artiesten we dit jaar voor jou in petto hebben en wanneer je ze live aan het werk kan zien, hoor je zeer snel. Naast de Sunset Concerts nodigen onze dj's nog regelmatig muzikale gasten uit. Ook die gastenlijst maken we binnenkort bekend!

 

DSCN8311.jpg

DSCN8313.jpg

DSCN8314.jpg

DSCN8315.jpg

DSCN8316.jpg

DSCN8317.jpg

DSCN8318.jpg

DSCN8319.jpg

DSCN8320.jpg

 

Dit jaar is er ook een vette Escape Room, want in het najaar kan je op Q2 het nieuwe seizoen van Prison Break volgen!
Voor de Escape room moet je minstens 12 jaar zijn.
Je kan je hier inschrijven of via de website van Q2!
Ook ter plaatse kan je je nog registreren voor een sessie, maar hou er rekening mee dat het druk kan zijn!
Een sessie duurt maximum 30 minuten en deelnemen kan enkel in groepjes van 4!

 

Uiteraard is er nog veel meer! Ook dit jaar houden ze bijvoorbeeld Silent Movie Nights - waar je samen met je +1 naar een film kan gaan kijken!
Houd zeker hun facebookpagina, Twitter, Instagram en de website in de gaten en maak samen met hen de zomer!

 

DSCN8322.jpg

DSCN8323.jpg

DSCN8324.jpg

DSCN8325.jpg

DSCN8326.jpg

DSCN8327.jpg

DSCN8328.jpg

 

Techniek (en)

 

In Oostende wordt ik (ondertussen) traditie getrouw jaarlijks opgevangen door Project Manager radio Techniek Qmusic/Joe Rudi Wynants.Hij is de man aldaar die Qmusic Oostende van alle nodige draden voorziet bij de opstelling van het Beach House om de rechtstreekse beelden op kanaal 39 van Telenet (ook via videostream & via livestream te bekijken voor niet abonnees van Telenet) en natuurlijk de uitzendingen te laten doorgaan vanop locatie.

 

rudi wynants q music 2016.jpg

Rudi Wynants...de man achter de schermen, hij is er wel maar je ziet hem (bijna) niet !

 

Daar komt verdorie heel wat bij te kijken en er wordt gebruik gemaakt van kilometers draden.Elk jaar een paar kilometers meer overigens.Een echt vlechtwerk van draden...ieder draadje moet dan nog op het juiste contact komen te zitten.Over de gebruikte nodige computersoftware heb ik het zelfs niet,daar moet ge een echte (technische) knobbel voor hebben én noet onbelangrijk veel ervaring.Uren denkwerk zijn daar aan vooraf gegaan, misschien zelfs ook liters koffie voor Rudi die er naar alle waarschijnlijkheid soms het slapen voor liet om toch tijdig alles feilloos te laten werken.En een pluim op zijn hoed mag effen...hij slaagt daar alle jaren in met grote onderscheiding !!!

Binnenkort dus op deze blog een meer technische reportage...

 

DSCN8329.jpg

DSCN8330.jpg

DSCN8331.jpg

DSCN8332.jpg

DSCN8333.jpg

DSCN8334.jpg

DSCN8335.jpg

DSCN8336.jpg

DSCN8337.jpg

DSCN8338.jpg

 

 

Zijn er nog vragen?

Dan kan je hier hun veelgestelde vragen lezen!

 

En na een hele zomer lang in Oostende verhuizen ze op vrijdag 1 september terug naar de Q-studio's, opnieuw naar de vaste plek dus.Maar dat is nog een hele poos dus...ga nu maar genieten in Oostende !

 

Lees ook op deze blog: Qmusic:Zo ziet het Q-Beach House 2017 eruit! (24/6/2017)

Even terug naar vorig jaar én in 2015?

Lees op deze blog: Op bezoek in het Qmusic Beach House in Oostende (2016) (21/7/2016)

Lees ook op deze blog: Q-Music:Op bezoek in het Beach House Oostende (7/8/2015)

 

DSCN8339.jpg

DSCN8340.jpg

DSCN8341.jpg

DSCN8342.jpg

DSCN8343.jpg

DSCN8344.jpg

DSCN8345.jpg

Tenslotte...wie eens een kijkje gaat nemen in de studio kan ook eens proeven van een heerlijke lekstok...genot voor klein maar ook voor groot! Herinner u vroeger de Q-snoepjes...

Smakelijk!

DSCN8346.jpg

DSCN8347.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:16 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RTBF met nieuw hiphop platform: Tarmac

RTBF met nieuw hiphop platform: Tarmac

 

Onze Belgische publieke omroep de RTBF is eind juni gestart met het nieuwe hip-hop platform Tarnac. Het is een platform dat via internet, DAB+, audiostreams en video wordt aangeboden.

 

n4clFUDu.jpg

 

Het idee is te voorzien in de vraag naar ‘urban’ voor jongeren van 15 tot 25 jaar. De ondertitel en slogan van het platform is ‘the new playground’ en ‘le nouveau media digital hip-hop’.

 

De hoofdradiozender Tarmac is inmiddels via DAB+ te beluisteren in Wallonië. De radiozender is hierdoor ook in grote delen van Vlaanderen en zelfs in Zuidoost Nederland te ontvangen via kanaal 12B. Voorheen was op dit kanaal een testzender van de RTBF te beluisteren. Tarmac zendt uit met een kwaliteit van 80 kbps in DAB+.

 

Naast de hoofdzender Tarmac, heeft de RTBF ook 7 themazenders on air gebracht: Tarmac Hits, Tarmac US (Amerikaanse hiphop), Tarmac FR (Franstalige hiphop), Tarmac Island (ragga/dancehall), Tarmac Chillin’ en Tarmac Worldwide (hiphop uit de hele wereld). De radiozenders zijn te beluisteren via Internet.

 

Volgens de RTBF is het platform het enige hiphop platform in Franstalig België. Er worden op de hoofdzender twee programma’s uitgezonden: in de ochtend Bad & Breakfast (circa 15/20 minuten als een Youtube overzicht met hiphopactualiteiten) en vanaf 20 uur Je Vou Salue ma rue (een live talkshow).

 

Tot nu toe richtte de RTBF op de radio, televisie en internet alleen met het merk Pure zich op jongeren met nieuwe muziek waarbij het met PureVision een videoversie van de radiozender uitzendt.

 

logo RTBF.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-17

Met Plage Préférée opnieuw 2 maanden vakantie plezier in 2017 aan de kust.

Met Plage Préférée op Radio2 opnieuw 2 maanden vakantie plezier in 2017 aan de kust.

 

In Plage Préférée ontvangt Kim Debrie bekend en minder bekend Vlaanderen. Je hoort sterke verhalen, leuke reportages en met wat geluk kan je zelfs een extra zakcent winnen met het zomerspel.Ze geven bakken vol met verzorgingsgproducten weg en op vrijdag win je misschien een 'diner voor twee' in een chique restaurant.

 

DSCN4435.jpgDSCN4433.jpg

 

Natuurlijk was ook onze plaatselijke reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge op het appèl en dan nog in zijn thuisstad.Het was ook evident dat dus ook zijn fototoestel in actie schoot op de éérste 'buitenmuziekspeeldag' van Plage Préferée.Alle foto's op het blogstukje kan je trouwens ook bekijken in groter formaat door er gewoon effen op te klikken!

 

DSCN4497.JPG


Gisteren -maandag 3 juli 2017 lande... de jawel...jarige Kim en haar gevolg in Blankenberge en dat na een jaartje werken in het binnenland.Dus terug aan de kust om de vakantiestemming er in te brengen, terug van even weg wat weggeweest.Een jaar dat vliegt verdorie voorbij als niks.

 

DSCN4429.jpg

Presentatrice Kim in actie!


Kim haar mobiele studio was alweer perfect in orde gebracht door (haar vaste) techneut Eric Savat en ze kon er meteen invliegen en met volle goesting zo te zien én te horen.

 

Eric Savat Radio2.jpg

Eric Savat ...alles eerst nog eens goed (uit) testen !


De mobiele studio had er trouwens nog een 'zusje' bij gekregen blijkbaar.Daar werden de verzorgingsproducten in getest.

Kim had voor haar eerste uitzending direct heel wat in petto:


-Ze nodigde Babbet uit met haar ijskraam voor een babbel, die 2 maanden meereist met Kim en waar een prijsje aan te verdienen is.

-Ook de oudste (ex)strandredder van Blankenberge haalde ze achter haar microfoon met- hoe kan het ook anders-verhalen van vroeger.


-Bovendien liep ze met Bart De Wever over het strand van Sint Anneke in Antwerpen. Voor alle duidelijkheid niet in Blankenberge want dit item werd eerder opgenomen.(foto Radio2)

 

bart01.jpg


-Een bijzondere gast gisteren was ook Bart Van Loo -die- hoe kan het ook anders, in de geschiedenis van Frankrijk dook met een verhaal.In dit geval ging het over hoe Frankrijk vroeger een Koningrijk was geworden. Belangrijk om eens te weten was ook hoe de zondag uitgeroepen werd tot een rustdag.Dat wist Bart met overtuiging te vertellen.


-Toch een beetje een emotioneel moment werd het toen ze Pieter Aspe  tot bij de microfoon haalde en hij Kim (en dus ook de luisteraars) vertelde hoe hij de draad in zijn leven weer positief opnam en ook zijn laatste boek beschreef.

 

DSCN4459.jpg

Pieter Aspe 


-Maar de gast en publiekstrekker van gisteren was ongetwijfeld Günther Neefs.Daarmee zat Plage Préferée meteen ook in het showgedeelte.


Een heel sympathieke kerel die niet alleen mooie liedjes ten gehore brengt (en bracht),maar zelfs ook een vlotte babbelaar.
Van een babbeltje én een onmisbaar fotootje met zijn fans geniet hij blijkbaar met volle teugen.
Iets voor 12 uur bracht hij zijn laatste live liedje ten gehore.Als verrassing voor iedereen en zelfs ook voor Kim,
vroeg hij aan het publiek om 'Happy Birthday' mee te zingen.Kim was inderdaad ook jarig!
Het net opgerichte tijdelijke publieke zangkoor zong uit volle borst (en andere ledematen) mee en onze presentatrice was danig onder de indruk zo te zien.En om het spektakel geheel af te maken nam Gunter nog een ander initiatief.Iedereen mocht Kim een kus geven en ...dat gebeurde ook.

 

DSCN4483.JPG

Günther NeefsIntussen was het middag en ging de mobiele studio van Plage Préferée over in R2 West-Vlaanderen met presentator Jens Lemant.Ook al een trouwe vakantie presentator van dienst.
Terwijl Jens meteen na het nieuws de verkeersinfo meegaf, was Kim al een flesje aan het 'kraken' om te toosten op haar 'jonge' verjaardag.Gelijk had ze, de dienst zat er trouwens op én je verjaardag vier je maar (gelukkig) één keertje in het jaar.Alhoewel...

 

DSCN4536.JPG

Jens LemantJens Lemant brengt overigens West-Vlaanderen op de radio met nieuws uit de provincie en het zeer geprezen West-Vlaamse weerbericht door Geert Naessens.
De rode draad (ook wel de fille rouge genoemd) in Jens zijn programma gisteren was 'het overgewicht'.
Hij had een diëtiste uitgenodigd die hem ter plaatse en trouwens ook de luisteraars,wat tips meegaf tegen overgewicht. 
Jens heeft een afspraak gemaakt met haar om op het einde van de vakantie toch enkele kilootjes minder te gaan wegen en dat met de raad die ze nu en dan in het programma zal komen toelichten.
Hij werd meteen in de studio op de weegschaal gezet.De aanwezigen waren daar getuigen van.Alles werd netjes genoteerd, en nu maar duimen voor Jens dat hij zijn belofte kan waarmaken!Vanmorgen is de mobiele studio van R2 terug actief in Blankenberge vanaf 09 uur met als gast Dinna Tersago...

 

De fotoreportage !

 

DSCN4419.jpg

DSCN4423.jpg

DSCN4424.jpg

DSCN4425.jpg

DSCN4427.jpg

DSCN4429.jpg

DSCN4430.jpg

DSCN4432.jpg

DSCN4433.jpg

DSCN4435.jpg

DSCN4437.jpg

DSCN4441.jpg

DSCN4442.jpg

DSCN4443.jpg

DSCN4447.jpg

DSCN4448.jpg

DSCN4449.jpg

DSCN4450.jpg

DSCN4452.jpg

DSCN4456.jpg

DSCN4459.jpg

DSCN4460.jpg

DSCN4461.jpg

DSCN4462.jpg

DSCN4465.jpg

DSCN4468.jpg

DSCN4469.jpg

DSCN4472.jpg

DSCN4473.jpg

DSCN4474.jpg

DSCN4477.jpg

DSCN4478.jpg

DSCN4479.jpg

DSCN4480.jpg

DSCN4481.jpg

DSCN4483.jpg

DSCN4486.jpg

DSCN4487.jpg

DSCN4492.jpg

DSCN4494.jpg

DSCN4496.jpg

DSCN4497.jpg

DSCN4498.jpg

DSCN4500.jpg

DSCN4501.jpg

DSCN4502.jpg

DSCN4503.jpg

DSCN4507.jpg

DSCN4509.jpg

DSCN4511.jpg

DSCN4516.jpg

DSCN4517.jpg

DSCN4518.jpg

DSCN4519.jpg

DSCN4522.jpg

DSCN4524.jpg

DSCN4525.jpg

DSCN4526.jpg

DSCN4527.jpg

DSCN4528.jpg

DSCN4530.jpg

DSCN4531.jpg

DSCN4532.jpg

DSCN4534.jpg

DSCN4535.jpg

DSCN4536.jpg

DSCN4537.jpg

DSCN4538.jpg

DSCN4540.jpg

DSCN4541.jpg

DSCN4542.jpg

DSCN4543.jpg

DSCN4544.jpg

DSCN4545.jpg

DSCN4546.jpg

DSCN4547.jpg

DSCN4548.jpg

DSCN4549.jpg

DSCN4550.jpg

DSCN4552.jpg

DSCN4553.jpg

DSCN4555.jpg

 

Jos Gurdebeke

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:Stem voor de Vlaamse 100

Radio2:Stem voor de Vlaamse 100
 
 
Op 11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Reden genoeg voor Radio 2 om de Vlaamse muziekproducties centraal te stellen.
 

Website%20header_2.jpg

 

Samen met jou stellen ze een lijst samen met de 100 populairste nummers uit de Vlaamse muziekgeschiedenis. Welke 3 nummers moeten absoluut in de lijst voorkomen? Laat het hen weten! 

 

Op 11 juli zelf presenteren Christel Van Dyck en Showbizz Bart dan de Vlaamse 100. Van 13.00 tot 20.00 u kan je luisteren naar de 100 populairste nummers gemaakt door Vlaamse artiesten, live vanop de Grote Markt in Brussel.

 

Zeker luisteren en indien je kan,ga zeker eens langs op de Grote Markt! 

 

Maar eerst stemmen en dat kan van hieruit !

 

microfoons radio 2 eregalerij 2015 oostende.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |