04-09-17

Het mag ook eens over 'Klara' gaan !

Het mag ook eens over 'Klara' gaan !

 

Klara heeft de belangrijkste vernieuwingen van het najaar voorgesteld. Naast nieuwe programma's brengt de klassiekeradiozender van de VRT een nieuw seizoen van "Pompidou".

 

Logo Klara.jpg

 

Vandaag- maandag 4 september - om 17 uur gaat het nieuwe seizoen van "Pompidou" van start, de dagelijkse ontmoeting van Klara met de wereld van de kunst. De presentatie is voortaan in handen van Chantal Pattyn en Nicky Aerts.

 

a9782928-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Aerts presenteerde eerder al "Neon" en "Vandaag" ("De wereld vandaag") op Radio 1. Na een lang verblijf in het buitenland ging ze vorige zomer bij Klara aan de slag. Sindsdien was ze te horen in onder meer "Belmondo", "Happy hour" en "Django".

 

In de eerste week van september krijgen Pattyn en Aerts onder anderen kunstenaar Michaël Borremans, directeur Franky Devos van Vooruit en organist Bernard Foccroulle over de vloer. Ook de vaste recensenten Christophe Vekeman, Catherine Vuylsteke en Sam Steverlynck zijn van de partij.

 

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zendt Klara opnieuw de "Klara top 100" uit. In de aanloop is elke zondag om 15 uur "Uit de 1000" te horen, een programma met klassieke hits die luisteraars vorig jaar de "Klara top 100" instemden, muziek die het toen net niet haalde en verborgen parels.

 

Greet Samyn zal "Uit de 1000" presenteren. Zij krijgt Marc Erkens aan haar zijde, de man die Vlaanderen tot de klassieke muziek bekeert in "Culture club" op Canvas. In de eerste aflevering op zondag 10 september brengt hij het "Andante spianato" en de "Grande polonaise brillante" van Chopin mee.

 

a7d06c96-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Nog op zondag 10 september lanceert Klara om 18 uur "Een gehucht in een moeras", een driedelige radioserie waarin Marc Didden in Brussel rondwandelt, de stad waar hij al meer dan 60 jaar woont. Zijn tocht leidt hem van de Dansaertstraat, over de Grote Markt, de Pont Albert, het Josaphatpark, de volkswijk "Le chat" in Ukkel tot de kroegen van Elsene.

 

a880d0d7-8d94-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Didden wisselt anekdotes af met rake observaties, interessante feiten en kritische beschouwingen. Hoewel zijn woorden soms scherp klinken, kan hij zijn liefde voor Brussel niet verstoppen.

 

VRT NWS

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Groot Nieuws Radio nu ook landelijk via DAB+

NL:Groot Nieuws Radio nu ook landelijk via DAB+

 

Groot Nieuws Radio is vanaf vandaag 1 september in heel Nederland te ontvangen via  DAB+. Het christelijke radiostation huurt de landelijke digitale dekking bij BNR Nieuwsradio. Directeur Wilfred Hardeman is erg blij met de uitbreiding van het DAB+-signaal: “In heel Nederland zijn onze uitzendingen nu in de beste audiokwaliteit te beluisteren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst!”

 

Logo-Groot-Nieuws-Radio.png

 

Wie in Vlaanderen in een grensgebied woont met Nederland kan uiteraard ook de signalen oppikken.Met een dakantenne lukt het zelfs tot in een stukje binnenland.

 

Tot nu toe was Groot Nieuws Radio alleen in een beperkt deel van Nederland via DAB+ te beluisteren. Door de overeenkomst met BNR Nieuwsradio wordt de dekking uitgebreid. De stations hebben een afspraak gemaakt voor de komende drie jaar, met een optie om te verlengen tot vijf jaar.

 

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, is blij met de samenwerking: “Bij BNR geloven we dat digitale radio de toekomst is en we zijn blij dat we in Groot Nieuws Radio een partij hebben gevonden met dezelfde overtuiging. Fijn om samen verder te bouwen aan de digitale toekomst van het mooiste medium!”

 

Naast DAB+ zendt Groot Nieuws Radio ook uit via 1008 AM. Begin deze maand maakte de zender bekend dat de uitzending via de middengolf in ieder geval tot 1 maart 2018 door gaat. Hardeman: “De komende tijd zullen we via de radio luisteraars oproepen om over te stappen van de middengolf naar DAB+ of andere luistermogelijkheden.”

 

RadioFreak

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-17

Radio2:'Naast De Kwestie' met Sonny!

Radio2:'Naast De Kwestie' met Sonny!

 

De Radio2 middag kan echt deugd doen als je eens luistert naar Sonny Vanderheyden.Hij staat er terug wekelijks stevig bij.

 

sonny vanderheyden radio2.jpg

 

Vanaf vandaag-zondag 3 september- geeft Sonny weer een fameuze draai aan het nieuws van de week. Radio met een twist en een flinke korrel zout. Verrassend en altijd een tikkeltje ondeugend.

De actualiteit zoals je ze nog niet had bekeken.

 

3797016920_12.png

 

Dus is er elke zondagmiddag 'Naast de Kwestie' op 'den antenne' van 12 tot 13.Een smakelijke goedemiddag met het Nieuws van de week, maar dan met een hoek (je) af!

 

En voor hen of zij die er niet kan genoeg van krijgen wordt het programma zelfs heruitgezonden op maandagmorgen tussen 05u00 en 06u00.Voor de (zeer) vroege vogels dus in dit geval !

  

Maar je kan een ganse week lang gaan luisteren op het beste moment dat het u ...best past.Herbeluister het programma van de afgelopen zondag  HIER...

 

Klembord01.jpg

'Naast de Kwestie', iedere zondagmiddag via Radio2 tussen 12 en 13 uur met Sonny.

                      

Radio2

 

 tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio MIG trekt er op uit met 3D-geprinte-studio…

Radio MIG trekt er op uit met 3D-geprinte-studio…

 

MIG heeft een nieuwe mobiele studio. De lokale radiozender voor Geraardsbergen en omgeving heeft er afgelopen zomer hard aan gewerkt. “Hiermee kunnen we opnieuw dichter bij onze luisteraars radio maken vanop eender welke locatie”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw.

 

logo_4.png

 

De mobiele studio van MIG is een sterk staaltje technologie. Naast het 3D-geprinte meubel, zit de nieuwste technologie verwerkt in de studio. Een volledig digitale mengtafel, afgestemd op de noden van een hedendaagse radiozender. Ook voor de transmissie van het geluid tussen de mobiele en vaste studio van MIG, zijn verschillende mogelijkheden uitgewerkt. Zo kan er zowel gestreamd worden via vast als mobiel internet (3 en 4G) als via satelliet. “Op die manier kunnen we op zowat elke locatie in de regio radio maken. De vuurdoop gebeurde onlangs in De Gavers”, zegt MIG deejay Bryan.

 

Voor de realisatie sloeg MIG de handen in elkaar met twee Geraardsbergse bedrijven. OMD3D, het bedrijf van Peter De Corte, is gespecialiseerd in 3D-printing. Voor Peter was het dan ook een hele uitdaging om de volledige studio te printen. “Het opzet was een compacte en toch erg stevige studio te bouwen. Ik denk dat we hier meer dan in geslaagd zijn. Het hele meubel is volledig opvouwbaar en in enkele minuten volledig opgebouwd.” Lucasound van Luc Cansse stond in voor een deel van de technische apparatuur. “Een goeie geluidskwaliteit is zeer belangrijk. Zowel de luisteraars thuis als op locatie zullen kunnen genieten van nog een betere geluidskwaliteit.”

 

Onlangs op zondag 27 augustus zond MIG een hele dag live uit vanop Kermis Geraardsbergen. Nadien volgen ook nog uitzendingen op Gaverrock en in Ninove. MIG is te beluisteren via FM 104.9 en radiomig.be.

 

Radio-MIG-op-toernee-Persregio-Dender.jpg

 

Op de foto: Een glunderende MIG-deejay Bryan tijdens de eerste live-uitzending met de nieuwe mobiele studio.

 

Pers Regio Dender

 

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

 

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-17

Radio2:De Inspecteur trekt ten strijde tegen ongewenste mails

Radio2:De Inspecteur trekt ten strijde tegen ongewenste mails

 

De Inspecteur - Sven Pichal - neemt collega Peter Verhulst in de maling en bombardeert hem met ongewenste mails.
 

nieuwsbrieven Peter Verhulst -Marc Pinte- Sven Pichal.png

 

Hij doet dat niet zomaar. Vanaf aanstaande maandag 4 september vertelt De Inspecteur hoe je van dergelijke 'spam' afgeraakt!

logo Radio 2.jpg

Peter Verhulst (eerste schooldag 1-9-2017).jpg

Klik hierboven op Peter Verhulst en bekijk het filmpje !

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 3 september 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 3 september 2017 

 

Morgen-zondag 3 september 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van september 1961 (56 jaar geleden), van de 1e  week van september 1971 (46 jaar terug), van de 1e week van september 1981 (36 jaar geleden), en van de 1e week van september 1991 (26 jaar geleden).

Lees ook: De Pré Historie van 28 mei 

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren: Runaway van Del Shannon, Ok Ik Ga Met Je Mee van Ria Valk, en Temptation van The Everly Brothers. Verder hoor je Belgische militairen die gedwongen terugkeerden uit Katanga, een professor over het belang van de plantengroei in de Antwerpse Zoo, het tv-programma Tienerklanken dat worstelde met stemmen via gele briefkaarten, acteur Sydney Poitier over zijn rollen in ‘raciale’ films, en de Franse president De Gaulle die een persconferentie gaf over de dreiging van de Sovjet-kernwapens. 

 

De Allereerste Keer van Rita Deneve, High Time We Went van Joe Cocker, en The Fool van Gilbert Montagné waren enkele van de straffe platen in de 1e week van september 1971. Verder hoor je Eddy Merckx die het WK wielrennen won in het Zwitserse Mendrisio, de West-Berlijnse burgemeester Willy Brandt over het akkoord door de Grote Vier van Berlijn, en de Franse ambassadeur over hetzelfde onderwerp, en tenslotte de schoonzoon van een luchtvaartmaniak die het leven liet nadat ze samen met haar kleinzoon 160 keer achtereen van JFK in New York naar Schiphol én terug had gevlogen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van september 1981 met premier Mark Eyskens over zijn regeringscrisis nadat de ministers van de Waalse socialistische partij in staking gingen, de baas van de scheepswerf Boel in Temse over de afdankingen bij het bedrijf, het strijdvaardige stakingscomité van Boel, en een ooggetuige van een gewapende overval op een postkantoor in Mechelen. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: You Drive Me Crazy van Shakin’ Stevens, Telkens Weer van Erik Van Neygen, en One Day In Your Life door Michael Jackson.

 

Daarna terug naar de 1e week van september 1991 met de tumultueuze live-uitzending van het tv-programma Panorama over de opvang van vluchtelingen in Lint, de problemen van gastarbeiders van de tweede generatie, REM dat 4 MTV-Awards won, en een proefprogramma van het Huis Van Wantrouwen met als gast Emiel Goelen. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Blank Of Zwart dat Isabelle A live zong tijdens de beruchte uitzending van Panorama in Lint, Shiny Happy People van de winnende REM, en My Day Will Come van The Dinky Toys.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

 

Runaway - DEL SHANNON
Cupid - SAM COOKE
Pretty little angel eyes - CURTIS LEE
Who put the bomp - BARRY MANN
OK, Ik ga met je mee - RIA VALK
Temptation - THE EVERLY BROTHERS
Take good care of my baby - BOBBY VEE
Le moribond - JACQUES BREL
De allereerste keer - RITA DENEVE
Borriquito - PERET
Co-Co - THE SWEET
The fool - GILBERT MONTAGNE
High time we went - JOE COCKER
Bestseller - THE LILAC STREET BAND
Black and white - GREYHOUND
Nine by nine - JOHN DUMMER'S FAMOUS MUSIC BAND
You drive me crazy - SHAKIN' STEVENS
Happy birthday - STEVIE WONDER
Hold on tight - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
Telkens weer - ERIK VAN NEYGEN
Your love - LIME
One day in your life - MICHAEL JACKSON
My day will come - THE DINKY TOYS
La cumbia - SAILOR
Blank of zwart - ISABELLE A
(Everything I do) I do it for you - BRYAN ADAMS
Shiny happy people - R.E.M.
Calling Elvis - DIRE STRAITS 

 

qwgosx6uf062m7ur_0139117a_f.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-17

Satelliet:ARD wil stoppen met haar SD-zenders

Satelliet:ARD wil stoppen met haar SD-zenders

 

ARD.pngTijdens de komende IFA-vakbeurs in Duitsland wordt verwacht dat de ARD een tijdstraject voor het stopzetten van de SD-satellietverspreiding zal aankondigen. De ARD mag de SD-zenders uitzetten omdat de HD-kanalen van deze zenders eveneens ongecodeerd via de Astra1-satelliet (19,2° Oost) te ontvangen zijn. De Duitse commerciële mediabedrijven ProSiebenSat.1 en RTL hebben eveneens plannen om het SD-signaal via de Astra1-satelliet stop te zetten. Maar deze SD-signalen moeten wél doorgaan tot 2022.De reden hiervoor is dat de vervangende HD-zenders niet ongecodeerd uitzenden Deze zijn onderdeel van de abonnementsdienst HD+. In de uitzendvergunning dat tot 2022 loopt staat dat de commerciële zenders ongecodeerd via de satelliet moeten blijven uitzenden.

 

In een publiciteitscampagne die ARD gaat inzetten rond de uitschakeling van de SD-signalen wil de publieke omroep de kijkers informeren over het waarom de HD-signalen de distributiemethode van de toekomst is.  De werkelijke reden waarom ARD met SD wil stoppen is bezuinigingen die de komende jaren ook bij de Duitse publieke omroepen worden doorgevoerd. In Duitsland bezit rond de 65% van de satellietkijkers op dit moment een HD-satellietontvanger. Volgens Duitse media heeft ARD echter nog geen besluit genomen over een concrete datum voor het stopzetten van de SD-signalen.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:37 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-08-17

Radio 2 trekt jouw najaar op gang met De Nationale Start morgen

Radio 2 trekt jouw najaar op gang met De Nationale Start morgen

 

De zomer is bijna voorbij, de batterijen zijn opgeladen, tijd voor een verse start! 

 

denationalestart_header_3.png

 

Gaat jouw (klein)dochter naar het eerste middelbaar? Schakelt je beste vriend een versnelling hoger in de zoektocht naar zijn droomjob? Of begint je partner aan een doorgedreven training om binnenkort zijn eerste marathon te lopen? 

 

Wat de 'nieuwe start' ook moge inhouden, steek ze een hart onder de riem. Vraag een energiek plaatje aan voor hen en vertel ons kort waarom je hem of haar veel succes wenst! 

 

logo Radio 2.jpg

 

Vergeet dus morgen-vrijdag 1 september- niet om te luisteren naar 'De Nationale Start', van 8 tot 18 uur.

 

Benjamien Schollaert, Anja Daems, Peter Verhulst en Caren Meynen draaien dan jouw energieke plaat die zin geeft om er weer helemaal in te vliegen.

 

denationalestart_vraagaanrond.png

Klik op de afbeelding hierboven en vraag meteen je plaat aan !

 

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

15:18 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Themazenders van Talpa Radio via DAB+ blijven in de ether

NL:Themazenders van Talpa Radio via DAB+ blijven in de ether

 

Uitstekend nieuws voor Vlamingen in grensgebieden met Nederland en die radio luisteren via DAB+.

 

Commerciële radiozenders zijn tot 1 september verplicht om de beschikbare bandbreedte op het digitale radionetwerk DAB+ te verdelen over twee radiokanalen. Die verplichting vervalt vanaf 1 september. Zo kondigde Radiocorp aan te stoppen met de digitale etherverspreiding van oldiezender Retro Hits. De bandbreedte die hierdoor vrijkomt, wordt gebruikt voor verbetering van de geluidskwaliteit van de zenders 100%NL en SLAM! Talpa Radio heeft bekendgemaakt dat men ervoor kiest om het huidige zenderaanbod op DAB+ in stand te houden. Naast de hoofdzenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica blijven hierdoor de themakanalen 538 Top 40, Radio 10 60s en 70s Hits, Sky Radio Hits en Classic FM in de ether beschikbaar.

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

 

Het besluit van Talpa Radio is goed nieuws voor liefhebbers van oudere muziek. Zij kunnen via Radio 10 60s en 70s Hits naar hun favoriete muziek via DAB+ blijven luisteren. Na de aankondiging van het stoppen van DAB+ distributie van Retro Hits is het themakanaal van Radio 10 nog de enige manier om non-stop naar hun favoriete muziek in de ether te kunnen luisteren. Het alternatief NPO Radio 5 werd door enkelen niet als volwaardig gezien omdat deze radiozender gepresenteerde programma’s uitzendt.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-17

NL:Luistercijfertjes juni-juli

NL:Luistercijfertjes juni-juli

 

Radio 538 heeft haar positie als marktleider met 0,1 procentpunt verstevigd. Ook NPO Radio 1 doet goede zaken en stijgt met 0,9 procentpunt ten opzichte van de vorige meting, zo blijkt uit de vanochtend gepubliceerde luistercijfers.

 

NLO-logo-e1454579491910-768x299.jpg

 

NPO 3FM gaat hard onderuit en zakt richting de historisch lage 4,3 procent, een half procentpunt lager dan vorige maand. Nooit eerder deze eeuw scoorde de zender zo’n laag marktaandeel. De zender wordt nu op de hielen gezeten door Radio Veronica. Qmusic zakt ook flink en komt deze periode uit om 8,3. Dat is 0,6 procentpunt lager dan de vorige meting.

 

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.902 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 36 minuten per dag. Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

 

Station jun - jul
2017
mei - jun
2017
  jun - jul
2016
 
01. Radio 538 13.2 % 13.1 % 0.1 12.5 % 0.7
02. NPO Radio 2 10.1 % 10.2 % 0.1 8.5 % 1.6
03. Sky Radio 9.5 % 9.9 % 0.4 9.9 % 0.4
04. NPO Radio 1 8.4 % 7.5 % 0.9 7.4 % 1
05. Qmusic 8.3 % 8.9 % 0.6 9.7 % 1.4
06. Radio 10 6.1 % 5.9 % 0.2 5.8 % 0.3
07. NPO 3FM 4.3 % 4.8 % 0.5 6.7 % 2.4
08. Radio Veronica 4.2 % 4.1 % 0.1 4.1 % 0.1
09. 100% NL 3.7 % 3.5 % 0.2 4.2 % 0.5
10. NPO Radio 5 3.1 % 3.3 % 0.2 3.1 % =
11. NPO Radio 4 1.9 % 2.3 % 0.4 1.7 % 0.2
12. SLAM! 1.8 % 2.0 % 0.2 2.0 % 0.2
13. Classic FM 1.4 % 1.3 % 0.1 1.6 % 0.2
14. BNR Nieuwsradio 0.9 % 0.9 % = 0.6 % 0.3
15. Sublime FM 0.9 % 0.8 % 0.1 0.8 % 0.1
             
--. ORN Radio 8.9 % 9.0 % 0.1 10.3 % 1.4
--. Overige zenders 7.2 % 6.4 % 0.8 5.8 % 1.4
--. E Power Radio 6.2 % 6.3 % 0.1 5.4 % 0.8

 

Stijgers  100% NL, Classic FM, NPO Radio 1, Overige zenders, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Sublime FM
Dalers E Power Radio, NPO 3FM, NPO Radio 2, NPO Radio 4, NPO Radio 5, ORN Radio, Qmusic, SLAM! en Sky Radio
Gelijk BNR Nieuwsradio

 

Radio luisteren jaren 30.jpg

 

Bekijk en vergelijk meer luistercijfers in het RadioFreak luistercijfer-dossier.

 

RadioFreak

Luisteren radio 1932.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |