15-05-17

Satelliet: Joyne in aantocht !

Satelliet:  Joyne in aantocht !

 

Nederland krijgt definitief een tweede aanbieder van satelliettelevisie. Joyne is het bedrijf dat voor het eerst sinds het bestaan CanalDigitaal met een eigen zenderaanbod via de satelliet wil gaan concurreren.

 

1715082187.2.png

 

Joyne laat aan Totaal TV weten dat het zenderaanbod uiterlijk in juli voor de satellietkijker beschikbaar komt. Het zenderaanbod bestaat in ieder geval uit de zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting. Daarnaast heeft Joyne ook distributieovereenkomsten met Discovery Networks Benelux en FOX Sports bereikt.

 

Over prijzen en abonnementsvormen kan Joyne op dit moment nog geen mededelingen doen. Opvallend is wel de overeenkomst met Discovery Networks. De contentaanbieder ligt met diverse partijen in de clinch over het vernieuwen van doorgifte-afspraken. Hieronder bevindt zich ook M7 Group dat eigenaar van CanalDigitaal is. M7 Group is echter nog in gesprek met Discovery en de zenders zijn vooralsnog ook gewoon beschikbaar.

 

Joyne gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Het heeft hiervoor een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. De satelliet waarop Joyne gaat uitzenden is de Eutelsat 9B satelliet op 9° Oost, een wat oudere satelliet van Eutelsat die voorheen op 13° Oost actief was.

 

Voor deze satellietpositie is om meerdere redenen bewust gekozen. De satelliet kan namelijk met kleinere schotelantennes in Nederland ontvangen worden. Voor recreatief gebruik zijn nog meer voordelen. Zo kan men met een 60cm schotel in vakantiegebieden in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië, naar het toekomstig zenderaanbod van Joyne kijken.

 

Tot ver in Turkije en in Marokko is ontvangst met een 80cm schotel goed mogelijk. Nadeel is wel dat de meeste in Nederland kijkende satelliethuishoudens de schotelantenne opnieuw moeten uitrichten indien zij een overstap zouden overwegen. Om ook ontvangst van de ongecodeerde Duitse zenders op de Astra1-satelliet te behouden, dient men de hele installatie om te bouwen naar een dure multifocus antenne. Joyne heeft vanwege praktische redenen voor de Eutelsat 9B en niet voor de Hotbird-satelliet van satellietbedrijf Eutelsat op 13° Oost gekozen. Dat heeft te maken met de zeer beperkt beschikbare bandbreedte op de Hotbird. Joyne heeft met Eutelsat een huurovereenkomst voor meerdere transponders gesloten en ruimte om het zenderaanbod verder uit te breiden.

 

Draaiende schotelantenne.gif

 

Joyne heeft laten weten op korte termijn niet alleen meer informatie over het zenderaanbod maar ook over technische details, waaronder de codering, bekend te maken. Wel laat het bedrijf weten dat satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot geen nieuwe ontvanger hoeven te kopen.

 

Satellite Magazine(Jarco Kriek, Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

 

Een aantal Nederlandse marktpartijen heeft onlangs bekendgemaakt dat zij tv-abonnementen voor satellietontvangst van Nederlandse zenders wil gaan aanbieden. In het nieuwe bedrijf Joyne zijn in ieder geval de bedrijven Megros, Rian en Arob Antennebouw als aandeelhouder actief. De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?

 

Logo-Joyne (NL).png

 

"De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?"Al langere tijd is de roep onder een groep satellietkijkers om een concurrent van CanalDigitaal aanwezig. CanalDigitaal, en haar voorlopers, biedt sinds 1996 digitale satelliettelevisie in Nederland aan. De eerste tien jaar had CanalDigitaal een riante positie op de Nederlandse markt. Het was de enige aanbieder in Nederland die digitale televisie aanbod. Door een landelijke dekking te koppelen aan het unieke van digitale televisie werd het satellietsignaal in Nederland ook als aanvoersignaal voor kabelbedrijven gebruikt. Daar is nu meer dan twintig jaar later verandering in gekomen. Glasvezel heeft de taak van satelliet als aanvoersignaal overgenomen. Satelliet wordt in bepaalde gevallen alleen nog als backup gebruikt voor als het aanvoersignaal via glasvezel door een storing niet beschikbaar is.

 

Deze zakelijke ommekeer heeft ook gevolgen voor de consument, de satellietkijker dus. Kon CanalDigitaal vroeger de kosten van satellietverspreiding van het eigen aanbod verdelen onder zakelijke klanten en consumenten is dat nu heel anders. De meeste inkomsten moeten nu van de consument komen. Met het in het leven roepen van M7 Platform Services probeert CanalDigitaal-eigenaar M7 Group opnieuw de zakelijke markt te bereiken. En met succes. Steeds meer internationale zenders gebruikende satllietfaciiteiten van de M7 Group voor een aanvoersignaal naar andere Europese aanbieders.

 

Lees HIER het artikel verder via Satellite Magazine

 

Schotel.jpg

 

Satellite Magazine(Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 

Op (moederdag) zondag 14 mei werd het voor vele moeders nog een extra geluksdag...want een mobiele ploeg van de Prossers was een ganse namiddag op pad met bloemetjes voor/naar een paar rusthuizen (WZC's) in de streek.De ploeg werd er zeer hartelijk ontvangen en de bloemetjes vonden meteen hun weg naar de (vele) kamers.

 

14-5-2017 PROS en Bloemen voor Moeder de mobiele ploeg.jpg

 

Maar niet alleen rusthuizen waren het doel van de hele organisatie ook trouwe luisteraarsters (moeders) werden op het onverwachte moment bediend met een hele mooie grote ruiker bloemen.De meesten waren zich van niks bewust en soms was het zelfs emotioneel om zien.Die ruikers werden aangevraagd door hun kinderen in de PROS-programma's.Bij het overhandigen van de ruiker werd ook een korte boodschap, opgemaakt door de aanvrager, afgelezen ten huize.

 

DSCN7920.jpg

 

Radio PROS denkt dus altijd een klein stapje verder...niet alleen muziek is belangrijk, ook een ruiker bloemen kan soms wonderen doen.

DSCN7922.jpg

DSCN7943.jpg

 

Een hele week werk was er aan vooraf gegaan om alles te organiseren en het mag gezegd, alles verliep rimpeloos!

 

Radio PROS zet moeders in de bloemetjes voor Moederdag en geeft 70 boeketten en 550 bloemetjes weg!

 

Radio PROS heeft in het verleden al dikwijls zijn warme hart getoond en dit was dit jaar voor Moederdag niet anders.
Luisteraars konden een aanvraag richten naar radio PROS met motivatie waarom net hun moeder een speciale attentie verdiende deze Moederdag, 70 aanvragen werden hieruit geselecteerd.
 
30 moeders wonende in Aaigem, Aalst, Appelterre, Denderhoutem, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Heldergem, Hofstade, Kerksken, Meerbeke, Mere, Moerbeke, Onkerzele, Voorde, Woubrechtegem en Zandbergen mochten persoonlijk een heel mooi boeket bloemen thuis ontvangen uit de handen van dj Tim Schippers, dj Stef, dj Jan Backer, dj Tom Callebaut, dj Peter Schepens (voorzitter), dj Pieter Van Banden, dj Soul Stonzy, Kirsten Cobbaut (ondervoorzitter), Anja Sonck (verantwoordelijke public relations) en Anja De Saeger (verantwoordelijke ledenadministratie).
 
40 moeders mochten een boeket ophalen in het radio PROS praathuis.
 
Bovenmeer bezorgden zij eveneens op Moederdag 550 individueel verpakte bloemetjes aan de vrouwelijke bewoners van rust- en verzorgingscentra Carpe Diem in Voorde, De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Anna in Haaltert en Sint-Jozef in Haaltert, Rodenbach in Denderleeuw en Wilgendries te Aspelare.
Ook Sint-Vincentius in Aaigem werd voorzien van de nodige bloemetjes, doch deze werden door een aantal afgevaardigden persoonlijk afgehaald in het radio PROS praathuis.
Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Goessens Aaigem, Flowerline-DS Peter De Smet Kerksken, Bloemen Esmeralda Denderhoutem, Bloemenpaleis Stockman Kerksken, Di Fiori Denderhoutem, Bloemencenter Johannita Nieuwerkerken, Acanthus Mere, Bloemen Erica Meerbeke, Agreflor BVBA Erpe-Mere en de luisteraars van radio PROS.

Beide initiatieven werden ondersteund en aangemoedigd door het volledige radio PROS bestuur en werden opnieuw met heel veel enthousiasme en dankbaarheid onthaald waarbij er zelfs af en toe een traantje van geluk vloeide!
 
Voor komende Vaderdag

Voor komende Vaderdag kunnen luisteraars een aanvraag richten naar tim@radiopros.be of via telefoon naar 070 22 22 50 met de motivatie waarom net hun vader een speciale attentie verdient op Vaderdag.
We selecteren hieruit 2 aanvragen en deze vaders mogen op Vaderdag een heel mooie prijs - geschonken door Electro Herman Haaltert en Huis Goubert Denderhoutem - afhalen in het radio PROS praathuis Leistraat 5 9450 Heldergem.
 

Hieronder ziet u een beeldverslag van de toch wel zeer zware namiddag voor de ploeg van de wegenwacht (wegenbloem). Niet minder dan 450 bloemetjes werden netjes verpakt en uitgedeeld in de diverse rusthuizen in het uitzendgebied.Daarenboven gingen wel bijna 200 ruikers bloemen de deur uit !!!.

 

Op de website van Radio PROS  (bij foto's 2017) ziet u binnenkort nog meer foto's van de geslaagde actie.

Lees ook in dagblad Het Laatste Nieuws : Radio P.R.O.S.verrast mama's met boeket bloemen (15/5/2017)

 

9729593.jpg

 

Lees ook via Pers Regio Dender: Radio PROS zet moeders in de bloemetjes... (15/5/2017)

 

Radio-PROS-Moederdagactie-Persregio-Dender.jpg

Hieronder foto's in groter formaat zien? Op klikken !

DSCN7915.jpg

DSCN7916.jpg

DSCN7917.jpg

DSCN7918.jpg

DSCN7919.jpg

DSCN7920.jpg

DSCN7921.jpg

DSCN7922.jpg

DSCN7923.jpg

DSCN7924.jpg

DSCN7925.jpg

DSCN7926.jpg

DSCN7927.jpg

DSCN7928.jpg

DSCN7929.jpg

DSCN7930.jpg

DSCN7931.jpg

DSCN7932.jpg

DSCN7933.jpg

DSCN7934.jpg

DSCN7935.jpg

DSCN7936.jpg

DSCN7937.jpg

DSCN7938.jpg

DSCN7939.jpg

DSCN7940.jpg

DSCN7941.jpg

DSCN7942.jpg

DSCN7943.jpg

DSCN7945.jpg

DSCN7946.jpg

DSCN7948.jpg

DSCN7947.jpg

DSCN7949.jpg

DSCN7950.jpg

DSCN7951.jpg

DSCN7952.jpg

DSCN7955.jpg

DSCN7956.jpg

Méér foto's ziet u op de website van Radio PROS of klik meteen op deze link!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

'Zeg het eens met bloemen voor Moederdag' bij Callebaut & Bakker

 

Op zaterdagmorgen 13 mei werd er niet alleen ingegaan op het Eurovisie Songfestivalgebeuren in de Ontbijtradio tussen 9 en 12 bij 'Callebaut & Bakker' maar werden er ook letterlijk gratis bloemetjes uitgedeeld aan alle moeders die zich spontaan kwamen aanbieden in de studio tijdens het programma.En geloof het of niet maar de studio geurde heerlijk...nog nooit meegemaakt in de geschiedenis van PROS...heerlijk welriekende live radio dus!

Hieronder kan u zich een idee geven van de situatie.

Callebaut en Bakker Radio PROS 13-5-2017 Ontbijtradio.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

21:03 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Noord-Duitse commerciële radio toont interesse in DAB+

Noord-Duitse commerciële radio toont interesse in DAB+

 

Een kentering in de Duitse radiowereld: Ook de eerste Noord-Duitse commerciële radiostations zijn gestart met uitzenden via DAB+. In de regio Hamburg zijn de eerste grote regionale commerciële stations te ontvangen via digitale etherradio.

 

file_19844.jpg

 

Tot voor kort was er een duidelijke tweedeling te zien in Duitsland. Dit keer niet Oost-West, maar Noord-Zuid. Want terwijl de meeste regionale en lokale commerciële radiostations in het zuiden van Duitsland naast FM en internet ook al enkele jaren uitzenden via DAB+, wilden de commerciële stations in het noorden helemaal niets weten van digitale etherradio.


Vorig jaar september kwam er voorzichtig verandering in deze situatie. RSH, de populairste zender van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, startte met uitzenden via DAB+ in de regio Hamburg. RSH wil graag in Sleeswijk-Holstein gaan uitzenden via digitale etherradio, maar vooralsnog zijn hier geen mogelijkheden voor. Daarom is de zender uitgeweken naar het regionale net van Hamburg dat ook het zuidelijke deel van Sleeswijk-Holstein dekt.

 

Sinds afgelopen week zijn ook Radio Hamburg, de populairste radiozender van de stad, en zusterstation Hamburg Zwei via DAB+ te ontvangen in en om de stad.

 

Vooral voor Hamburg Zwei betekent het uitzenden via DAB+ een flinke verbetering van de ontvangst. Op FM is de oldieszender via drie zwakke frequenties in de stad te horen.

 

Inmiddels zenden er 11 radiostations uit via het regionale DAB+net voor Hamburg. Naast RSH, Radio Hamburg en Hamburg Zwei zijn ook de muziekzender 80s 80s, de christelijke softpopzender Radio Paradiso, de gayzender Lulu FM, de dancezender Pure FM en de christelijke popzender ERF Pop via dit net te ontvangen.

 

Tezamen met de regionale publieke zenders van de NDR, de landelijke publieke en commerciële stations zijn er in totaal 32 radiostations via DAB+ te ontvangen in Hamburg. Hiervan zijn er 20 niet op FM te ontvangen in de stad.

 

RadioNL(Martin Slijper)

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 mei 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 mei 2017 
 
 
Morgen-zondag 14 mei 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e  week van mei 1964 (53 jaar geleden), van de 2e  week van mei 1974 (43 jaar terug), van de 2e laatste week van mei 1984 (33 jaar geleden), en van de 2e week van mei 1994 (23 jaar geleden).

 

Guy De Pré-De Pré Historie.jpg

 
Enkele opvallende hits van 53 jaar geleden waren: Non Ho L’Eta, het winnende Italiaanse liedje op het Eurovisie Songfestival door Gigliola Cinquetti, Boudewijn de Groot met Strand, en Constantly door Cliff Richard. Verder hoor je die Britse zanger Cliff die in een interview vertelde dat hij graag elk jaar een film zou draaien, de Amerikaanse president Lyndon B Johnson die beloofde de strijd tegen de armoede te zullen aanbinden in de VS, een Nederlandse journalist die in Zweden woonde, over de levensstandaard in dat Scandinavische land naar aanleiding van het bezoek van het Belgische koningspaar aan Zweden, Amerikaans buitenlandminister Dean Rusk op de ministerraad van de Navo in Den Haag, en regisseur Stanley Kramer over de film It’s A Mad Mad Mad Mad World. 
 
 

Het winnende Songfestivalliedje Waterloo door de Zweedse groep Abba, het Nederlandse festivalliedje Ik Zie Een Ster door Mouth & McNeal, en Olivia Newton John met Long Live Love waren enkele van de straffe platen in de 2e  week van mei 1964. Verder hoor je het personeel van Bell Telephone in Antwerpen dat zelf wilde bepalen wanneer het zijn vrije dagen nam, premier Tindemans over het compromis dat werd getroffen tussen de regering en de oliemaatschappijen over de olieprijs en de distributie van de olieproducten in ons land, Kees Middelhof na de Portugese Anjerrevolutie over de gruweldaden die Portugal in haar overzeese gebieden had gepleegd, een gratis tijdschrift voor alle abonnees van de Antwerpse kabelmaatschappij Integan, en voetballegende Rik Coppens terug bij ‘zijn’ Beerschot, deze keer als trainer.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 2e van mei 1984 met Jacques Rogge van het Belgisch Olympisch Comité over de boycot door de Sovjet-Unie van de Olympische Spelen in Los Angeles, KP-voorzitter Jef Turf over het waarom van die boycot, een schadevergoeding voor de kankerpatiënten als gevolg van de Amerikaanse bovengrondse kernproeven in Nevada met een getuigenis van een vrouw die als kind met het radioactieve stof van de fall-out van kernontploffingen speelde, en een Brusselse cafébazin over de relletjes die voorafgingen aan het doodschieten van een Britse voetbalhooligan. Enkele hits van 33 jaar geleden waren: Happy Ending van Joe Jackson & Elaine Caswell, Ik Hou Van Jou door Maribelle, en The Special AKA met Nelson Mandela die exact 10 jaar later president zou worden van Zuid-Afrika.

 

Daarna terug naar de 2e week van mei 1994 met de eedaflegging van die Nelson Mandela, BRT-baas Cas Goosens over het voetbalcontract voor tv dat naar VTM ging, Bernie Ecclestone over 5 dodelijke ongevallen in de F1 waaronder dat van WK Ayrton Senna in het Italiaanse Imola tijdens de Grote Prijs van San Marino, en het verdriet van Tremelo toen bleek dat de Paus NIET naar Tremelo kwam om pater Damiaan zalig te verklaren. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Strani Amori van Laura Pausini, Fatsoen van Philippe Robrecht, en True Love door Barbara Dex.

 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

Can't buy me love - THE BEATLES
Hello Dolly - LOUIS ARMSTRONG
Non ho l'eta - GIGLIOLA CINQUETTI
Viva Las Vegas - ELVIS PRESLEY
Constantly - CLIFF RICHARD
Strand - BOUDEWIJN DE GROOT
Don't throw your love away - THE SEARCHERS
Enfants de tous pays - ENRICO MACIAS
Waterloo - ABBA
Ik zie 'n ster - MOUTH & McNEAL
Long live love - OLIVIA NEWTON JOHN
Lady Lay - PIERRE GROSCOLAS
I'm a train - ALBERT HAMMOND
Judy Teen - STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL
Fly away. - TEACH IN
TSOP (The sound of Philadelphia) - MFSB & THE THREE DEGREES
Love is a battlefield - PAT BENATAR
Happy ending - JOE JACKSON & ELAINE CASWELL
Geh nicht in die Stadt - JULIANE WERDING
Ik hou van jou - MARIBELLE
Robert de Niro's waiting - BANANARAMA
Nelson Mandela - THE SPECIAL AKA
Don't turn around - ACE OF BASE
Move it right now - THE RADIOS
Strani amori - LAURA PAUSINI
Fatsoen - PHILIPPE ROBRECHT
True love - BARBARA DEX
Sweets for my sweet - CJ LEWIS

 

pausini13.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL: KPN ziet Digitenne (DVB-T) naar dieptepunt zakken

NL: KPN ziet Digitenne (DVB-T) naar dieptepunt zakken

 

KPN maakte vorige maand de cijfers over het eerste kwartaal van 2017 bekend. Hieruit blijkt het telecombedrijf het aantal tv-klanten ziet groeien. De groei wordt echter alleen door het tv-product Interactieve TV veroorzaakt.

 

Logo DVB-T.jpg

 

Digitenne, (in Vlaanderen bekend als DVB-T maar dan alleen voor de openbare VRT/RTBF signalen) het tweede tv-product van KPN, blijft namelijk structureel klanten verliezen. Meer dan vijf jaar geleden tikte het klantenbestand van Digitenne bijna een miljoen klanten aan. Nu is het aantal klanten tot onder de grens van driehonderdduizend gekomen. Nog nooit had Digitenne zo weinig klanten.

 

kpn logo.jpg

 

Tegen een dalend aantal klanten staat de verplichte investering die KPN in de komende jaren in de infrastructuur van Digitenne moet realiseren. KPN kreeg onlangs voor een bedrag van nul euro een nieuwe uitzendvergunning van het ministerie van Economische Zaken voor digitale ethertelevisie. Deze vergunning loopt tot 2030.

 

Logo DVB-T2.jpg

 

Men krijgt echter wel de plicht om in de komende jaren de uitzendtechniek naar de nieuwe DVB-T2 norm op te waarderen. Naast de kosten voor het opwaarderen van de uitzendinfrastructuur moet KPN ook investeren in nieuwe apparatuur. De meeste Digitenne-klanten gebruiken een door KPN in bruikleen geleverde decoder die na de overstap naar DVb-T2 vernieuwd dient te worden. Onduidelijk is nog of KPN bij de overstap naar DVB-T2 gelijktijdig ook de stap naar de nieuwste codec H.265/HEVC neemt om direct met de allernieuwste technieken de toekomst in te gaan.

 

TotaalTV(Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-17

Eurovisie Songfestival spelletje spelen?

Eurovisie Songfestival spelletje spelen?

 

Morgen wordt de winnaar van de 62e editie van het Eurovisiesongfestival verkozen, maar welke winnaar kwam er uit de bus bij het Eurovisiesongfestival in uw geboortejaar? Waar werd het festival toen georganiseerd? En hoe hoog scoorde België dat jaar?

 

Klembord01.jpg

Klik op de afbeelding en je bent meteen waar je wezen moet om mee te spelen!

 

Op de VRT website De Redactie kan u meteen aan de slag gaan.Maar opgepast...kan maar alleen vanaf het geboortejaar 1956...toen het eerste Eurovisie Songfestival van start ging !

 

Tijdsbalkje rood.gif

11:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eurovisie Songfestival van toen morgen in Brussele metro !

Eurovisie Songfestival van toen morgen in Brussele metro !

 

De MIVB heeft een speciale playlist samengesteld voor morgen zaterdag 13 mei ter gelegenheid van het Eurovisiesongfestival de Belgische kandidate Blanche te steunen. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij draait de hele dag een selectie Eurovisiesongfestivalnummers in alle (pre)metrostations.Sandra Kim, France Gall, Lordi en ABBA en Co klinken dan in de metro 

 

1276569407.jpg

 

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB gaat dus morgen speciale aandacht besteden aan het 62e Eurovisiesongfestival in Kiev in Oekraïne.

 

"Muziek maakt deel uit van een aangename reiservaring. Daarom is er elke dag muziek te horen in de Brusselse metrostations. De selectie wordt geregeld aangepast aan bepaalde evenementen, zoals Kerstmis en Valentijn", meldt de MIVB. Zaterdag wordt gefocust op het Eurovisiesongfestival.

 

Blanche verdedigt morgen de Belgische eer in Kiev met "City lights".

 

maxresdefault.jpg

 

Op de playlist van de MIVB staan onder meer de nummers "Waterloo" van ABBA, "Ne partez pas sans moi" van Céline Dion, "Je t'adore" van Kate Ryan, "Rhythm inside" van Loïc Nottet" en "Rise like a phoenix" van Conchita Wurst.

 

76f2f5b9a561a03be14857389150a673.jpg.gif

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ierse Publieke omroep stelt afschakeling langegolf uit tot juni 2019

Ierse Publieke omroep stelt afschakeling langegolf uit tot juni 2019

 

De Ierse publieke omroep RTÉ stelt de afschakeling van de langegolf opnieuw met twee jaar uit. Het was de bedoeling dat deze maand (mei 2017 dus) van dit jaar afscheid genomen zou worden van de frequentie 252 kHz, waarop RTÉ Radio 1 uitzendt, maar nu is besloten dit pas eind juni 2019 te doen. (De 252 kHz. is ook in Vlaanderen te ontvangen!).

 

file_40141.jpg

 

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de afschakeling van de frequentie, waarop ooit Atlantic 252 uitzond, wederom zou worden uitgesteld. Nu is bekendgemaakt dat dit opnieuw met twee jaar is.

 

Volgens de Ierse publieke omroep zijn er nog teveel luisteraars afhankelijk van de langegolf om, met name onderweg, te kunnen luisteren. Vooral door de oudere Ierse gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk wordt nog veelvuldig via de langegolf naar hun thuiszender geluisterd.

 

Na juni 2019 hoopt de RTÉ Radio 1 in het Verenigd Koninkrijk te kunnen uitzenden via de kleine lokale software-based DAB+platformen, zo meldt RadioToday Ireland De kosten hiervan zouden maar een vijfde bedragen van de kosten  die de omroep nu nog jaarlijks uitgeeft aan de langegolf.

 

Momenteel is het als buitenlands station nog niet toegestaan om via DAB(+) in het Verenigd Koninkrijk uit te zenden.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de langegolfzender van de RTÉ al in oktober 2014 uit zou gaan. Dit leverde echter een storm aan protesten op waardoor de afschakeling met drie maanden uitgesteld werd. Omdat de protesten aanbleven werd besloten om de langegolfzender nog eens twee jaar aan te laten staan. Nu is de afschakeling opnieuw met twee jaar uitgesteld.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-17

Frankrijk: Europe 1 shopt bij concurrentie

Frankrijk: Europe 1 shopt bij concurrentie

 

Als gevolg van de ronduit dramatische resultaten van de metingen door Médiametrie op kwartaalbasis zet Europe 1 alle zeilen bij om de kloof met de concurrerende Franse informatiestations te dichten. Geen gemakkelijke opdracht gezien de scherpe terugval met 292.000 luisteraars.

 

file_15160.jpg

 

De oorzaken voor deze malaise situeren zich op allerlei niveaus waaronder de té doelgerichte redactielijn met aandacht voor onder meer economische aangelegenheden waardoor de algemene actualiteit op de achtergrond belandt. Een trend, die duidelijk in de kaart speelt van de huidige marktleider RTL en de eerste achtervolger France Inter.

 

Het 'verwaarlozen' van de sportactualiteit door het 'mislopen' van bepaalde belangrijke uitzendrechten komt dan weer goed uit voor Radio Monte Carlo (RMC), dat met de exclusieve verslaggeving van de voetbalcompetitie Ligue 1, het integrale F1-wereldkampioenschap en de geliefde rugbycompetitie telkens een stijgend marktaandeel scoort.

 

En alsof deze reeks tegenslagen niet volstaat, kwam het station aan de Parijse Rue Fracois 1e  eerder extra negatief in het nieuws door het vertrek van humorist Laurent Ruquier en het  ongewenste seksuele gedrag van Jean-Marc Morandini tijdens de casting voor de televisiereeks 'Les Faucons'. De daaropvolgende klachtenregen resulteerde inmiddels in een schorsing van de nochtans kritische mediajournalist.

 

In het verleden poogde het station door de aanstelling van diverse directieraden om de dalende trend om te buigen. Maar ondanks aanhoudende pogingen bleef het herstel op zich wachten. Arnaud Lagadère van de gelijknamige mediagroep die tevens het nationale netwerk Virgin Radio bezit, kreeg er de afgelopen weken genoeg van en besloot tot een radicale koerswijziging plus een opzienbarende financiële investering.

 

Hij opende namelijk discrete onderhandelingen met Frédéric Schlesinger, die samen met Emmanuel Perreau de basis vormde voor het actuele succes van France Inter. Door een totaal andere vormgeving en door de kaart van het nieuw presentatietalent te trekken, groeide de populariteit zienderogen. De eerstgenoemde maakte onlangs zijn overstap naar het 'zieke' Europe 1 bekend.

 

Wanneer het tweetal herenigd zou worden, dan plant het station om in een volgend stadium één van de populairste nieuwslezers, de 64-jarige Patrick Cohen, aan te trekken. Zijn professionalisme en vooral de rustige manier waarop hij elke ochtend tussen 7 en 9 uur het journaal brengt, levert immers steevast uitstekende waarderingscijfers op.

 

De kans groeit dan ook dat de volledige programmering tegen september volledig anders zal ogen. Op voorwaarde dat alle elementen aanwezig zijn om de onderneming een zoveelste en -vooral- een levensnoodzakelijke doorstart te bieden.

 

[FvM/Radio.NL]

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |