16-01-18

Zwitserland:Afschakelen FM in 2024?

Zwitserland:Afschakelen FM in 2024?

 

file_8279.jpgDe Zwitserse regering heeft groen licht gegeven voor de afschakeling van FM. Tussen 2020 en 2024 gaat analoge radio via de ether gefaseerd uit. Daarna kan alleen nog digitaal naar de radio geluisterd worden. Inmiddels heeft digitale radio een marktaandeel van ongeveer 60% in Zwitserland.

 

Om de afschakeling mogelijk te maken heeft de regering enkele belangrijke besluiten genomen. Allereerst wordt vanaf 2020 DAB+ in plaats van FM de hoofddistributiemethode via de ether.

 

Daarnaast worden alle FM-vergunningen, die eind 2019 aflopen, verlengd tot 2024. Ook alle bestaande vergunningen voor DAB+ worden verlengd tot en met 2024.

 

Met deze maatregelen wil de Zwitserse overheid stabiliteit creëren op de radiomarkt gedurende de transitieperiode. Uiterlijk eind 2024 moet de migratie van FM naar DAB+ zijn afgerond.

 

Zwitserland is naast Noorwegen momenteel één van de succesvolste landen als het om DAB+ gaat. Vrijwel alle radiostations via die via FM uitzenden zijn ook DAB+ te beluisteren. In sommige gebieden zijn zelfs meer dan 60 radiostations te ontvangen.

 

Sinds 1999 zijn de publieke radiostations digitaal via de ether te ontvangen. In eerste instantie in de verouderde DAB-standaard, maar sinds 2012 in DAB+. De commerciële radiostations begonnen in 2009 met uitzenden via DAB+.

 

Inmiddels zijn er al meer dan 3 miljoen DAB+ontvangers verkocht in Zwitserland. Sinds begin 2016 wordt digitale radio meer beluisterd dan analoge. Digitale radio had in het voorjaar van 2017 een marktaandeel van 57%. 32% Hiervan komt voor rekening van DAB+, de overige 25% voor internet.

 

Om klaar te zijn voor de afschakeling wordt de dekking van DAB+ de komende jaren nog verder verbeterd.

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-18

Qmusic: Nieuwe editie van Q-run

Qmusic: Nieuwe editie van Q-run

Duo's lopen naar elkaar toe in Aalst

 

De Q-Run To You is terug: het loop event waar duo’s letterlijk naar elkaar toelopen vindt dit jaar plaats in Aalst op zaterdag 17 maart. Om de nieuwe editie aan te kondigen vertrokken Qmusic-dj’s Sam De Bruyn (foto), Wim Oosterlinck, Sean Dhondt, Vincent Fierens, Jolien Roets, Marie Monballiu, Vincent Vangeel, Sarah Mylle, Toon Smet en Inge De Vogelaere (foto) op woensdag 10 januari in loopkledij richting de carnavalstad.

Qrun.jpg

Daar gaven ze in het oude stadhuis, samen met burgemeester Christoph D’Haese, het officiële startschot voor de ticketverkoop. Daarna wijdde de burgemeester zelf ook het parcours in met een ererondje. Iedereen kan zich nu inschrijven met een running mate of als groep via Qmusic.be en Q2.be.

Het principe blijft hetzelfde: duo’s lopen tijdens de Q-Run To You letterlijk naar elkaar toe op een heel apart verlicht loopparcours van ongeveer vijf kilometer. Neonlichten, fluorescerend lint, glowsticks, muziek en heel wat flashy outfits geven kleur aan de straten van de op één na grootste stad van Oost-Vlaanderen. Het startpunt en de eindmeet liggen in de Florahallen. Net als vorig jaar kunnen de lopers na hun inspanning samen feesten tijdens de Q – Run To You Party. Een ticket voor de avondrun en de party kost 30,00 euro per duo.

Qrun2.png

Sam De Bruyn: “De eerste editie van de Q-Run To You vorig jaar in Hasselt was al een groot succes met zo’n vijfduizend lopers en party people. Aalstenaars weten hoe ze moeten feesten, dus dit keer willen we met minstens evenveel volk, flashy lichten en zalige beats de stad volledig platlopen. Who’s in for round 2?”

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC maakt uitschakelplan AM-zenders concreet

BBC maakt uitschakelplan AM-zenders concreet

 

De BBC heeft het overzicht vrijgegeven van de 13 middengolfzenders worden uitgezet. Het gaat hierbij middengolfzenders van lokale radiostations, die wegens bezuinigingen het zwijgen worden opgelegd. Ook de datum is nu bekend: maandag 15 januari.

Al in augustus van dit jaar werd bekend dat de BBC een aantal middengolfzenders van haar lokale radiostations begin 2018 gaat uitzetten, echter was toen nog niet de complete lijst bekendgemaakt.

Zo was al duidelijk dat BBC Sussex (1161 en 1485), Surrey (1368), Radio Humberside (1485), Wiltshire (1332 en 1368), Radio Nottingham (1584), Radio Kent (774 en 1602) en Radio Lincolnshire (1368) geheel van de middengolf gaan verdwijnen.

Van BBC Essex, BBC Devon en BBC Radio Lancashire was alleen bekend dat zij één van hun AM-zenders zouden kwijtraken. Nu is ook van deze zenders bekend welke AM-zenders er uit gaan.

Zo verdwijnt BBC Essex van de frequentie 1530 kHz. De AM-zender hiervan staat opgesteld in Rayleigh nabij Southend. De andere drie AM-zenders van BBC Essex, waaronder 765 die in West-Nederland nog te ontvangen is, blijven vooralsnog aan.

BBC Devon verdwijnt van AM 1458 (regio Torbay), maar behoudt nog twee AM-zenders. BBC Radio Lancashire geeft AM 1557 op nabij de stad Lancaster.

De uitzendingen via de middengolf worden op maandag 15 januari gestaakt.

 

file_66002.jpg

 

In de meeste gevallen zal de AM-zender nog niet gelijk uitgaan, maar wordt eerst enige tijd een boodschap uitgezonden waarin luisteraars naar alternatieve distributiemethoden worden verwezen, zoals FM, DAB en internet.

Net als in veel andere Europese landen wordt ook in het Verenigd Koninkrijk steeds minder naar de middengolf geluisterd. Daarom wordt ook hier de AM langzaamaan verlaten.

De voorbereidingen voor het afschakelen van de middengolfzenders van de BBC hebben enige jaren geduurd. In 2012 en 2014 werd er al eens getest met het uitschakelen van middengolfzenders van haar lokale radiostations. De omroep wilde zo kijken hoeveel reacties er kwamen op de afschakeling.

In 2016 startte de BBC voorzichtig met de afschakeling van de lokale AM-frequenties. De zender van BBC Radio Bristol werd uitgezet en gesloopt in verband met de bouw van een nieuwe woonwijk.

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toch nog even herhalen: VRT over van DAB op DAB+

Toch nog even herhalen: VRT over van DAB op DAB+

 

Even herhalen want dit kan toch wel belangrijk zijn voor luisteraars van onze openbare omroep,  de VRT radio's dus.En dan zeer zeker voor hij/zij die digitaal luistert via de ether.Ik heb het dan over de DAB uitzendingen in de oude standaard.De VRT begon er mee in 1997 en 20 jaar later kwam er een einde aan de verspreiding ervan.Dat wil dus ook zeggen dat DAB+ (de nieuwe norm) in de plaats kwam !

 

file_58073.jpg

Foto:RadioNL

 

Voor 1 december moesten de uitzendingen omgezet zijn naar de nieuwere standaard voor digitale etherradio, en zo geschiedde inmiddels.

 

Op kanaal 12A hoort u dus Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Klara continuo, MNM hits en Nieuws+ in de nieuwe DAB+ norm. De verouderde MP2-standaard werd dus voorgoed het zwijgen opgelegd.Sinds april 2015 had de VRT wel een DAB+testkanaal in de lucht. Hierop waren afwisselend de radiostations van de omroep in verschillende bandbreedtes te horen.Nu zijn dus alle radiostations van de omroep omgezet naar DAB+.Voor alle duidelijkheid, radio's met de oude DAB in de MP2 standaard kunnen de uitzendingen niet meer ontvangen.

 

DAB+ logo.png

 

Wie de RTBF radiozenders kan ontvangen via DAB

 

Over de radio uitzendingen van de RTBF heb ik nog niks extra mede te delen.Wél dat de RTBF ook testen uitvoert op DAB+ én dat er al verschillende radio's uitzenden in de nieuwe norm (en dus nog doorgaan (?) in de oude norm tot nader order) maar dat deze omroep onlangs toch een dagelijkse nieuwe zender lanceerde via DAB+.Tarmac is de naam.Ik vermoed dat deze radio enkel uitzend via de nieuwe norm (uiteraard wél via livestream).Meer hierover leest u HIER.

 

Een DAB+ radio ontvangt ook zonder enige moeite de oude DAB norm (niet in omgekeerde volgorde).

Wie dus in Vlaanderen een DAB radio heeft is er aan voor de moeite (indertijd was een DAB radio zelfs een dure investering).Die radio wordt dus hier zo goed als waardeloos...tenzij hij ook nog de mogelijkheid bezit om FM te ontvangen.In Engeland wordt er trouwens nog volop uitgezonden in zowel DAB als DAB+.

 

Tijdsbalkje rood.gif  

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-18

Radio Lichtaart gaat door via webstream

Radio Lichtaart gaat door via webstream

'We hebben luisteraars in Japan'

 

Nogal wat lokale radio’s die geen erkenning meer kregen, grijpen het internet aan als reddingsboei. Dat doet ook Radio Lichtaart, één van de zeventien stations die sinds 1 januari hun FM-licentie kwijt zijn. Op de eerste dag van het nieuwe jaar ging men nog heel even door op FM, maar dat was enkel om de mensen tijdens de ‘overgang’ van oud naar nieuw te begeleiden. Of toch niet?

Radio-Lichaart-logo.jpg

Er was vooral een praktisch probleem. Radio Lichtaart zond uit vanuit het lokale gemeentehuis, maar dat was op 1 januari gesloten. Dus ging men nog een dagje verder. Men kon de zender niet uitzetten, ook al had men het gewild. Op dinsdag 2 januari werd de FM-frequentie wel definitief verlaten.

 

Gerard Vissers, alias Gust Flater (in Het Nieuwsblad): “Een halfjaar geleden hoorden we al dat er wat dingen gingen veranderen in het radiolandschap maar dan sta je daar niet zo bij stil. Wij draaien muziek voor luisteraars van de derde leeftijd en we vrezen dat we hen allemaal gaan verliezen en dat doet pijn in het hart. De meeste ouderen hebben geen internetradio. We blijven voortwerken zoals we dat nu doen, met 25 personen, allemaal vrijwillig, maar we doen dat graag. Zelfs mensen uit Japan en Amerika luisteren naar ons via het internet.”

Radio Lichtaart vroeg een erkenning aan voor frequenties in de regio Herentals, Lille, Kasterlee. Maar in het radiolandschap worden de regio’s Lille, Herentals, Tielen één geheel en Ravels, Turnhout, Kasterlee ook. Maar daar was men niet van op de hoogte. Het gevolg was dat ze naast een verlenging grepen.

Gerard Vissers: “De luisteraars reageren verontwaardigd. Wij krijgen ongelooflijk veel mails en telefoontjes met de vraag of we niets kunnen doen, maar dat gaat helaas niet. Sommige radio’s gaan naar de Raad van State maar zo’n proces start dan ook pas na vijf maanden, dus we laten het maar zo. Vanaf augustus kunnen we een nieuwe aanvraag inzenden voor DAB+, en dan kunnen we misschien zo terug op de radio komen.”

Radio-Lichtaart-huis.jpg

° Radio Lichtaart

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederlandse bezitters DAB+-radio ontgoocheld

Nederlandse bezitters DAB+-radio ontgoocheld

Onder andere omdat lokale experimenten stoppen

 

Nederland wil de beste van de Europese DAB+-klas zijn. Een mooie ambitie, maar tussen het willen en het echt zijn, gaapt nog steeds een behoorlijke koof. De verkoop van DAB+ ontvangers gaat goed, maar nogal wat luisteraars zijn nadien behoorlijk teleurgesteld.

Veel heeft te maken met het feit dat op 1 januari in diverse regio’s de digitale uitzendingen van de lokale zenders verdwijnen. Ook de doorgifte op DAB+ van webradio’s wordt stopgezet. Eén en ander is het gevolg van het beëindigen door Agentschap Telecom van de experimentele vergunningen voor lokale DAB+ uitzendingen. Na een analyse zal beslist worden hoe de uiteindelijke uitrol van lokaal DAB+ in Nederland er zal uitzien.
 
Maar niet enkel het (voorlopig?) verdwijnen van de lokale zenders op DAB+ zadelt de bezitters van een digitale ontvanger met enige argwaan op, ook enkele recente beslissingen van landelijke omroepen spelen een rol. Doelgroepzenders als Retro Hits, Arrow Classic Rock en Classic FM zijn om uiteenlopende redenen gestopt op DAB+, terwijl ook Sky Radio plots de stekker uit Sky Radio Christmas Channel, het speciale kerstkanaal, trok.

dabtuners_dab-1.jpg

Sky Radio zegt dat vanaf nu hun hoofdkanaal die rol heeft overgenomen. In voorgaande jaren was dit themakanaal tot en met 1 januari via DAB+ te beluisteren. Ondanks de lagere kwaliteit omdat er minder bandbreedte werd gebruikt, was het speciale kerstmiskanaal geliefd bij DAB+ luisteraars omdat er minder reclameonderbrekingen waren. Het themakanaal Sky Radio Hits is hierdoor eerder op DAB+ teruggekeerd.

° Lees ook: Nederland stopt lokale DAB+-uitzendingen
° Lees ook: Nederland: ‘Radiopiraten’ nu legaal via DAB+
° Lees ook: Nederland: Lokaal DAB+-experiment wijzigt

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

radiovisie-xmas.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland ontdekt versneld DAB+

Nederland ontdekt versneld DAB+

 

Mocht u zich afvragen hoe het intussen met het gebruik van DAB+ is gesteld bij onze noorderburen, zij zijn immers al sedert 2015 bezig met de introductie van de digitale opvolger van FM, dan is antwoord kort. Het gaat ‘goed’.

In twee jaar is het ‘gebruik’ er met driehonderd procent toegenomen. Momenteel luisteren zo’n twee miljoen mensen via DAB+ . (Er zijn ruim zeventien miljoen Nederlanders). Van alle radiotoestellen kan dertien procent DAB+ ontvangen. De teller van het totaal aantal verkochte ontvangers, inclusief de autoradio’s, staat momenteel op 719.000 stuks. In de eerste helft van 2017 werd er een stijging van bijna vijftig procent genoteerd (48% om precies te zijn), dit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het meest verkocht zijn de draagbare toestellen. Ook worden auto’s steeds vaker uitgerust met een DAB+-ontvanger.

 

technisat-digitradio-360-cd-ir-650x445.jpg

 

De grootste drijfveer om naar DAB+ over te schakelen is de digitale geluidskwaliteit. Daarnaast speelt het grote aanbod aan stations en de gemakkelijke vindbaarheid een belangrijke rol. Dit blijkt uit het Nationaal Luisteronderzoek. Jurre Bosman, directeur Radio NPO en voorzitter Stuurgroep Digital Radio NL: “Tegenwoordig luistert bijna de helft van alle luisteraars reeds buiten de ether FM om, en dit via een scala aan digitale devices.”

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-18

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

 

Gisteren, vrijdag 12 januari 2018, ging de allerlaatste uitzending van de regionale omroep Radio 2 West-Vlaanderen
vanuit het omroepgebouw op de Doorniksesteenweg 214b in Kortrijk de ether in.Onze vliegende reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge begaf zich toch nog eens ter plaatse om zich te vergewissen van de toestand aldaar.Deze keer wel niet met de fiets...beetje ver ...en bovendien geen al te best weer.Hij liet ons ook een kort verslagje mét wat foto's achter.Mooi voor het nageslacht en ideaal voor het radioarchief.

 

DSC_1564.JPG

Het Radio2 gebouw aan de Doorniksesteenweg in KortrijkNa 35 jaar aan de Rijselstraat 36, 25 jaar aan het Conservatoriumplein 1, en 14 jaar aan de Doorniksesteenweg 214b,
keert Radio 2 West-Vlaanderen terug naar het centrum van Kortrijk.


Maandag a.s. -15 januari - gaat de regionale omroep voor de eerste keer de ether in vanuit de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum "Track" aan het Conservatoriumplein in Kortrijk.


In het Conservatoriumgebouw zijn er verschillende partners waar Radio 2 trouwens kan mee samenwerken.Radio 2 wil meer dan ooit zichtbaar zijn in heel West-Vlaanderen, dicht bij de mensen.
Dankzij moderne middelen zullen de R2 reporters zeer mobiel zijn, aanwezig van de Panne tot Knokke, van Brugge tot Roeselare en Menen. Het is belangrijk te vertrekken van een goed uitgeruste redactie.Daarvoor is het Conservatoriumplein in Kortrijk een zeer zichtbare locatie.Ook bij R2 Limburg en Antwerpen staat nog een verhuis op het programma.

 

logo Radio 2.jpg

 

Jos had gisteren dus de kans om op de laatste dag van de uitzendingen in het huidige R2 gebouw nog een paar foto's mee te pikken.Weliswaar in het midden van de verhuis, maar ideaal ook als aandenken aan een gebouw waar 14 jaar toffe radio werd gemaakt.

 

Radio2 West Vlaanderen kan je beluisteren via FM op 100.1 FM (zeer goeie frequentie tot ver over de provinciegrens) en sedert 17 oktober 2017 ook via DAB+ in gans Vlaanderen.Ook online natuurlijk én er is nog hun website!

Lees HIER hoe je best luistert naar R2 in de auto.

Hieronder de fotoreeks.Je kan ze ook bekijken in groter formaat, even op klikken is daarvoor voldoende.

DSC_1564.jpg

DSC_1565.jpg

DSC_1566.jpg

DSC_1567.jpg

DSC_1568.jpg

DSC_1569.jpg

DSC_1570.jpg

DSC_1571.jpg

DSC_1572.jpg

DSC_1573.jpg

DSC_1574.jpg

DSC_1575.jpg

DSC_1576.jpg

DSC_1577.jpg

DSC_1578.jpg

DSC_1579.jpg

DSC_1580.jpg

DSC_1581.jpg

DSC_1582.jpg

DSC_1583.jpg

DSC_1584.jpg

DSC_1585.jpg

DSC_1586.jpg

DSC_1587.jpgPieter Van Banden /Jos Gurdebeke (foto's) ON8VRT

Track-Kortrijk.png

Maandag aanstaande, 15 januari, gaat de regionale omroep voor de eerste keer gebruik maken van de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum Track . In het grote gebouw hebben verschillende verenigingen, waar Radio 2 mee kan samenwerken, eveneens hun stek.

Tijdsbalkje rood.gif 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Groot Nieuws Radio start nieuwe jaar met veranderingen

NL:Groot Nieuws Radio start nieuwe jaar met veranderingen

De Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio start het nieuwe jaar met een aantal wijzigingen. Een aantal van deze wijzigingen zijn ook voor de luisteraars merkbaar.

groot-nieuws-radio-cvandaag.png

Sedert 1 januari, zal de radiozender voor haar nieuwsvoorziening gebruik gaan maken van de nieuwsvoorziening van het ANP en zal de file-informatie afkomstig zijn van de ANWB. Voorheen maakte de radiozender gebruik van de nieuwsbulletins van Novum Nieuws en de verkeersinformatie van de VID (Verkeersinformatiedienst).

Het nieuws en de file-informatie is te horen op elk heel uur en in de spitstijden ook op de halve uren. “Het ANP en de ANWB zijn al jarenlang betrouwbare partijen op dit gebied, we stappen met veel plezier naar hen over“, zegt Hanno Janse, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio.

De reden dat de radiozender overstapt naar nieuwe aanbieders van nieuws en verkeersinformatie is dat Novum en de VID beiden stoppen met het aanbieden van hun diensten aan radiozenders. Novum werd al in 2014 overgenomen door het ANP. De VID stopt met verkeersinformatie op de radio als gevolg vanwege een overname door Rijkswaterstaat.

Vanaf 5 februari is er ook ’s nachts op Groot Nieuws Radio elk heel uur nieuws van ANP te horen. De ANWB meldt zich op doordeweekse dagen tussen 06:00 en 22:30 uur. In het weekend hoor je de verkeersinformatie tussen 08:00 en 18:00 uur.

Met ingang van 1 januari 2018 is het bedrijf achter de radiozender, Groot Nieuws Radio B.V., gefuseerd met Stichting Groot Nieuws Radio. “Voor luisteraars en donateurs verandert er niets. Wel zullen de financiële jaarstukken door deze fusie vereenvoudigd worden. Met het oog op onze doelstellingen vinden we het erg belangrijk om zo open en transparant mogelijk te zijn richting de donateurs van Stichting Groot Nieuws Radio.“, aldus de radiozender.

Groot Nieuws Radio is in heel Nederland te ontvangen in de ether via DAB+ en tot eind dit jaar via de middengolffrequentie 1008 kHz. Daarnaast is de radiozender te beluisteren via diverse digitale aanbieders en wereldwijd via Internet.

Ook in Vlaanderen kan je luisteren via de middengolfzender (de enige Nederlandstalige radiozender op AM !)

mediamagazine.png

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van januari 1966 (52 jaar geleden), van de 2e week van januari 1976 (42 jaar terug), van de 2e week van januari 1986 (32 jaar geleden), en van de 2e week van januari 1996 (22 jaar geleden).

3848709966.4.jpg

Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren: Day Tripper van The Beatles, Wat Een Leven door Louis Neefs (zie foto), en Rescue Me door Fontella Bass. Verder hoor je minister Gaston Eyskens over het financieel beleid van de regering toen, de plaag van de muskusratten, de Britse premier Harold Wilson over de situatie in Rhodesië, nieuwigheden op het autosalon van Brussel in 1966, en de Amerikaanse president Lyndon B Johnson tijdens zijn State Of The Union over Vietnam.

- Mamma Mia van Abba, Golden Years van David Bowie, en Titles van Barclay James Harvest waren enkele van de straffe platen in de 2e week van januari 1976. Verder hoor je de coördinator van het Rode Kruis en de commandant van de Civiele Bescherming tijdens de overstroming in Ruisbroek, en de gevolgen van een explosie in de riolen in Tienen.

- na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van januari 1986 met ex-premier Paul Vanden Boeynants bij het begin van zijn fraudeproces, Dirk Frimout eerste Vlaamse kandidaat-astronaut, en zeiler Staf Versluys in Auckland tijdens de Whitbread zeilrace rond de wereld. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: Ik Wil De Wereld Zien van Johan Verminnen, Walk Of Life van Dire Straits, en Nikita van Elton John.

- daarna terug naar de 2e week van januari 1996 met de dood van de Franse ex-president François Mitterrand, reacties van kinderen op dat overlijden, en het groeiend vliegverkeer in Zaventem. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Wonderwall van Oasis, Beautiful Life van Ace Of Base, en Zie Me Graag van Clouseau.

Logo radio2 Nieuw 2015.png

De platenspeellijst

1-2-3 - LEN BARRY

Day tripper - THE BEATLES

Les marionettes - CHRISTOPHE

Wat een leven - LOUIS NEEFS (ZIE FOTO)

A must to avoid - HERMAN'S HERMITS

Let's hang on - THE FOUR SEASONS

Le folklore Américain - SHEILA

Rescue me - FONTELLA BASS

Girls, girls, girls - SAILOR

Mamma mia - ABBA

Als de dag van toen - REINHARD MEY

Same old story - CHIP TAYLOR

Golden years - DAVID BOWIE

Titles - BARCLAY JAMES HARVEST

In dulco jubilo - MIKE OLDFIELD

You're a friend of mine - CLARENCE CLEMONS & JACKSON BROWNE

Nikita - ELTON JOHN

Ik wil de wereld zien - JOHAN VERMINNEN

A good heart - FEARGAL SHARKEY

Saving all my love for you - WHITNEY HOUSTON

Walk of life - DIRE STRAITS

Het is altijd lente - PETER DE KONING

We've got it going on - BACKSTREET BOYS

Wonderwall - OASIS

Beautiful life - ACE OF BASE

Hand in my pocket - ALANIS MORISETTE

It's oh so quiet - BJORK

 

Louis.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |