20-05-17

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

 

Vandaag-zaterdag 20 mei- wordt het evenement Radioday 2017 in Harlingen gehouden. Het evenement is voor de thuisblijvers live te volgen via radio en Internet.

 

waddenzee.jpg

 

De RadioDay 2017 wordt dus vandaag gehouden in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen. Liefhebbers van zeezenders komen ook dit keer weer ruim aan hun trekken. In het gebouw zijn verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen.

 

In een apart deel is een ruimte waar interviews worden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films worden gedraaid en andere interessante dingen te horen of te zien zijn. Ook worden de Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor ‘oude rotten in het vak’ In het gebouw zijn ook marktkramen aanwezig waar van alles te koop is.

 

Buiten het gebouw kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. Op zich is dit schip al de moeite van het bekijken waard, maar het heeft voor de radioliefhebbers nog iets om de vingers bij af te likken want: in het ruim van de sleper ligt exact hetzelfde type motor zoals dat ooit de Ross Revenge van Caroline aandreef.

 

Thuisblijvers kunnen het evenement volgen via de radio. De uitzendingen komen vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton dat ook in Harlingen ligt afgemeerd en waar normaal de programma’s van KBC Radio/Radio Seagull te horen zijn. Via de middengolffrequentie 747 kHz zijn sedert gisteren tot en met zondag speciale programma’s te horen. Het thema van alle programma’s is: Radio Mi Amigo.

 

Op de radiodag zelf zijn er overdag live programma’s met dj’s van weleer van Mi Amigo zoals Ferry Eden, Wim de Groot, Johan Vermeer, Marc Jacobs en Ad Roberts. De overige uren worden gevuld met programma’s uit het archief.

 

De uitzendingen zijn in Friesland te horen via 747 kHz en landelijk via Internet (in middengolf-sound). Ook in Zuid-Holland zal Radio Groeistad op zaterdag de programma’s vanaf Radioday 2017 doorgeven via de middengolffrequentie 747 kHz. De gehele programmering vind je hier.

 

De toegang tot het evenement bedraagt 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur. Meer informatie via de website van het evenement.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 mei 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 mei 2017 
 
 
Morgen-zondag 21 mei 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 3e  week van mei 1961 (56 jaar geleden), van de 3e  week van mei 1971 (46 jaar terug), van de 3e laatste week van mei 1981 (36 jaar geleden), en van de 3e week van mei 1991 (26 jaar geleden).

 

Guy De Pré-De Pré Historie.jpg

 
Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren: Blue Moon van The Marcels, Surrender van Elvis, en Tommy Uit Tennessee door Ria Valk. Verder hoor je de nieuwbakken president van de VS John F Kennedy in het Frans tijdens zijn eerste buitenlandse bezoek aan buurland Canada, de begrafenis van de Antwerpse politicus Frans Van Cauwelaert, en Nand Baert die Toon Hermans interviewde over zijn nieuwe show. 

 

Funny Funny van The Sweet, het winnende Songfestivalliedje Un Banc Un Arbre Une Rue door Sévérine voor Monaco, en Zonneschijn door Will Tura waren enkele van de straffe platen in de 3e  week van mei 1961. Verder hoor je de Franse president Pompidou over zijn nakend bezoek aan Belgie, een arts die reizen naar het zuiden met kleine kinderen afraadde, brand op de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee, en een kandidate van de Miss Belgie verkiezing van 1971.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 3e van mei 1981 met een betoging in Brussel van en voor de gehandicapten, monsieur Bordeaux-Parijs Herman Van Springel die de wielerkoers voor de 7e keer won, en Louis Van Velthoven over een dodelijk ongeval op het circuit van Zolder. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: Can You Feel It van The Jacksons, Ik Dans Met Een Ander door Marva, en How ‘Bout Us door Champaign.

 

Daarna terug naar de 3e week van mei 1991 met Gui Polspoel die wilde stoppen met roken, de beschuldiging door een journalist van De Standaard dat er KGB-spionnen zaten bij de BRT, chaos in de wereld van de vrije radio’s in Vlaanderen, en een reactie van de Amerikaanse president Bush op de moord op Ghandi. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Promise Me door Beverly Craven, Toch Ben Je Oma van Louis Neefs, en The Whole Of The Moon door The Waterboys .

 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

Blue moon - THE MARCELS
Surrender - ELVIS PRESLEY
Don't treat me like a child - HELEN SHAPIRO
F.B.I. - THE SHADOWS
Save the last dance for me - THE DRIFTERS
Tommy uit Tennessee - RIA VALK
Calendar girl - NEIL SEDAKA
Funny funny - THE SWEET
Power to the people - JOHN LENNON
Un banc, un arbre, une rue - SEVERINE
True love, that's a wonder - SANDY COAST
Zonneschijn - WILL TURA
Hot love - T.REX
Proud Mary - IKE & TINA TURNER
The Persuaders theme - JOHN BARRY
Can you feel it - THE JACKSONS
Morning train - SHEENA EASTON
How 'bout us - CHAMPAIGN
Bette Davis' eyes - KIM CARNES
Ik dans met een ander - MARVA
Night train - STEVE WINWOOD
Joyride - ROXETTE
Geef het op - CLOUSEAU
Promise me - BEVERLY CRAVEN
Losing my religion - R.E.M.
Company - SOULSISTER
Toch ben je oma - LOUIS NEEFS
The whole of the moon - THE WATERBOYS

 

thejacksons.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-17

Radio2: Stem voor de Top 60 van de jaren 60

Radio2: Stem voor de Top 60 van de jaren 60

 

Stem jaren 60 radio2.jpg

 

Op 25 mei gaat Radio 2 even terug naar de jaren 60, met tussen 12 en 16 uur deTop 60 van de Jaren 60. Aan jou om de nummers uit die top mee te kiezen! Je kan dat via de website van Radio 2 of klik hieronder op 'Klik en stem'.

 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

Veel plezier! En vergeet zeker niet te luisteren op 25 mei

 

Klik en stem.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL: Radio Museum in teken van Toen was HiFi heel Bijzonder

NL: Radio Museum in teken van Toen was HiFi heel Bijzonder

 

Mocht je eens in de geburen zijn in Rotterdam...

 

Het Rotterdams Radio Museum staat na de tentoonstelling van 'het ontstaan van de televisie' nu in het teken van het thema ´Toen was HiFi heel Bijzonder´. Het museum in Rotterdam is geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

rotterdams-radio-museum.png

 

"Na de introductie van stereo begin jaren ´60 ontstond de behoefte aan betere geluidskwaliteit. Veel fabrikanten speelden daar op in. Begin jaren ´70 raakte het begrip HiFi langzaam ingeburgerd.

 

Met de overgang van elektronenbuizen naar transistor-apparaten kwam HiFi binnen het bereik van het grotere publiek. In het Rotterdams Radio Museum is nu een uitgebreide collectie HiFi apparatuur te zien uit de 70er, 80er en 90er jaren", aldus Frans de Jong, voorzitter van Stichting Rotterdams Radio Museum.

 

file_98457.jpg

 

Stichting Rotterdams Radio Museum heeft ook een afdeling met overtollig aangeboden apparatuur die tegen een zacht prijsje voor liefhebbers wordt aangeboden. Stichting Rotterdams Radio Museum is te vinden aan de Ceintuurbaan naast Correct in Rotterdam.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Philips.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-17

VRT cameraploeg bij Radio PROS voor TV opnamen

VRT cameraploeg bij Radio PROS voor TV opnamen

 

Eergisteren dinsdag 16 mei j.l. was er in de namiddag een cameraploeg (Iedereen Beroemd?) van de VRT aan het werk in Studio 1 van Radio PROS in Heldergem.

 

Naar wij vernemen gaat het om proefopnamen voor een nieuw TV programma op 'één' vanaf september.Voorlopig kwamen we niks meer te weten.Wanneer de beelden (en in welk programma) op antenne komen laten we zeker weten en zal ook medegedeeld worden via de website van Radio PROS.

 

17-5-2017 PROS filmploeg 'Iedereen Beroemd' op bezoek.jpg

De opnamen zitten er op.De filmploeg hier met Peter Schepens en Tim Schippers

(Foto vergroten? Effen op klikken!)

 

Het is overigens niet de eerste keer dat Radio PROS bezoek kreeg van een cameraploeg van de VRT. In het verleden was de lokale radio ook al (kort) te zien in 'Iedereen Beroemd'.

 

Radio PROS (105.8 FM en via livestream vanuit Heldergem (Haaltert) in "Iedereen Beroemd" (VRT TV Eén) op 5 november 2013 met als DJ Tony Van Beveren en zang & ontspanning kwam van Frank (van Ambidance)

 

Iets langer geleden op 29/10/2007 was een cameraploeg van 'Man Bijt Hond' ook te gast, dit was nog op de oude locatie op de Anderenbroek in Denderhoutem.

 

Lees ook: "Man Bijt Hond" te gast bij Radio PROS ! (29/10/2007)

 

Overigens werden een jaar of 7 geleden proefopnamen gemaakt bij 'Woestijnvis' in Vilvoorde.'Man Bijt Hond' zocht naar een nieuw slot-item voor het programma.Radio PROS werd hiervoor gevraagd.Jan Bakker, Pieter Van Banden en Soul Stonzy werden  afgevaardigd aldaar.Het sluitstukje haalde echter de uitzending niet...

 

Ook in 2007 werd PROS nog eens gevraagd om medewerking voor 'Man Bijt Hond'.Het ging over de verkiezing van Sarkozy én de Franse zangeres Mireille Mathieu en meerbepaald over La Marseillaise (Franse Volkslied) dat ze (blijkbaar minder goed) gezongen had.Pieter Van Banden kreeg toen een hele cameraploeg thuis over de vloer.Dat haalde wél de uitzending 's avonds!

 

dyn006_original_640_480_pjpeg_2616433_c167c6f6d191ef23720492f2ac3c1542.2.jpg

 'Man Bijt Hond' te gast bij Radio PROS op 28/10/2007

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

 

De langverwachte oproep tot kandidaatstelling voor een erkenning als netwerk of lokale radio verscheen op 16 mei j.l.in het staatsblad, eergisteren dus. Tot en met 14 juni kunnen dossiers op een elektronische manier ingediend worden.

 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg


Toen op 21 april van dit jaar de Vlaamse regering de uitvoeringsbesluiten en het definitief frequentieplan horende bij het nieuwe radiodecreet goedkeurde, werd al de datum van dinsdag 16 mei vooropgesteld. De Media minister heeft woord gehouden en gedurende de volgende 30 dagen (volgend op 16 mei) staat de portal van de Vlaamse Overheid (KIOSK) open om de schrijfsels te ontvangen.  In tegenstelling tot de vorige erkenningsrondes waarbij een papieren versie moest afgeleverd worden, moeten de aanvragen nu uitsluitend via elektronische weg gebeuren.

 

Op de website van het departement Media, zou je  alle informatie moeten vinden hoe een geldig dossier in te dienen ( https://cjsm.be/radio-erkenningen). 

 

Wat valt er te verdienen ?

Het gaat om vier paketten bestemd voor netwerkradio (enkel te ontvangen in de grote steden) waaronder pakket 1 bestemd is voor een generalistische radio – alweer dezelfde eenheidsworst als vandaag op FM ? -, pakket 2 krijgt een Vlaamstalig/Nederlandstalig format en pakket 3 en 4 mogen vrij ingevuld worden. Daarnaast zijn er 124 pakketjes voor lokale radio bestaande uit 1,2 of 3 naburige frequenties.

 

Met de nieuwe erkenningsronde wil de Mediaminister komaf maken met de ketenradio’s – Top, Stadsradio, Hit, Club FM, Maria, Trendy, Family, VBRO, …  door te verbieden dat dezelfde bestuurders in meerdere VZW’s opduiken. Pakketten met 2 of 3 frequenties moeten dan weer zorgen voor een betere dekking en zouden de leefbaarheid van de vermaledijde lokale radio ten goede komen.

 

Bijna 5 maanden nadat het Vlaams parlement in december vorig jaar het nieuwe radiodecreet unaniem goedkeurde, trad het dus in werking en kan je een dossier (of meerdere) indienen. De aministratieve molen heeft een lange weg afgelegd: advies bij de SARC, Raad van State, tweede en een derde goedkeuring.  Maar eindelijk kunnen de geïntresseerden nu in actie schieten.

Alle info: https://cjsm.be/radio-erkenningen

Meer info lees je op Lokale radio in Vlaanderen

 

Lokale radio in Vlaanderen

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-17

Eén:Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma

Eén:Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma

 

Saartje Vandendriesche werkt aan een nieuw programma vol sportieve uitdagingen voor Eén. In "Op de man af" zal ze het elke aflevering bovendien opnemen tegen een man. Het programma komt ten vroegste in 2018 op antenne.

 

1402453389.jpg

 

Saartje Vandendriessche maakte het nieuws bekend op microblogsite Twitter. De opnames zijn volop aan de gang.

 

"Dit jaar wordt een jaar vol sportieve uitdagingen waar ik mij helemaal in kan uitleven en zeker als ik het tegen een man mag opnemen @een #opdemanaf", schrijft Vandendriessche.

 

De presentatrice is op dit ogenblik in de oude kerncentrale van Kalkar in Duitsland om een van de koeltorens te beklimmen. Vandendriessche heeft ook al getraind om de schaatsdiscipline "Crashed ice" onder de knie te krijgen.

 

De opnames voor het nieuwe Eén-programma lopen nog een hele tijd door. Het programma wordt ten vroegste in 2018 op televisie verwacht.

 

logo één (2015).jpg

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Doorbraak Ultra HD

Satelliet:Doorbraak Ultra HD

 

Door een distributieovereenkomst tussen het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group en het in Hilversum gevestigde Insight TV is deze Ultra HD zender nu te zien in het aanbod van CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT. Daarmee is de M7 Group de eerste grotere aanbieder in Nederland en België die Ultra HD aanbiedt aan iedereen met geschikte ontvangstapparatuur. Toch kleven er ook in dit geval vooralsnog beperkingen aan.

 

ultra.jpg

 

Bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen wordt voorlopig alleen de coderingsnorm Viaccess in de uitzendstream van Insight TV opgenomen. Dat houdt in dat men Insight UHD voorlopig alleen met een Viaccess CI-module met geïntegreerde smartcard kan bekijken en Insight HD (niet – UHD!) alleen met de twee modellen interactieve M7 HD-satellietontvangers. Omdat M7 Group nog geen eigen interactieve UHD-satellietontvanger heeft, kan men Insight TV 4K UHD dus alleen nog maar met een Ultra HD-televisie (met DVB-S2 tuner) of UHD-satellietontvanger in combinatie met de Viaccess CI-module bekijken. En ook iedereen met de bekende Mediaguard kaarten valt buiten de boot. Dat dit zo is heeft vooral te maken met de strenge eisen voor beveiliging. Insight UHD heeft unieke content.

 

Lees HIER het artikel verder op de website van Satellite Magazine

 

Satellite Magazine(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-17

Délégatie van Zorgdorp ‘De Pastorij’ op bezoek bij Radio P.R.O.S.

Délégatie van Zorgdorp ‘De Pastorij’ op bezoek bij Radio P.R.O.S.

 

Toen Radio P.R.O.S. op bezoek was (voor een ontspanningsnamiddag) op donderdagnamiddag 27 april j.l. in Zorgdorp De Pastorij in Denderhoutem werden héél wat plaatjes op verzoek gedraaid  in de mooi versierde en bomvolle cafétaria.

 

Niet aan alle verzoekplaatjes kon toen wegens tijdsgebrek voldaan worden .Een verslagje met foto’s vindt u trouwens op de website van Radio PROS of via deze blog van het Muziekmuseum.Ook alle foto's hieronder kan je bekijken in groter formaat door er op te klikken!

 

DSCN7994.jpg

 

Er werd toen afgesproken met  animatrice Sylvie om de rest van de verzoekjes te gaan draaien in een speciaal ingelast live programma met de presentatoren Tim Schippers en Pieter Van Banden.En op maandag 15 mei was het zover tussen 14 en 16 uur.

 

Om het wat gezelliger te maken zorgden animatrices Sylvie,Nicky,Lisa en Tessa voor een live publiek in de studio.Een afvaardiging van 15 bewoners van De Pastorij kwamen een kijkje nemen in de studio (meer kon niet wegens plaatsgebrek in het Praathuis).

 

Wie er niet bij kon zijn moest luisteren via de radio of  de livestream.Maar uiteraard waren de rechtstreekse beelden van de studio én de bezoekersruimte te zien via de videostream.

 

En dat speciaal ingelast radioprogramma bleek een schot in de roos te zijn voor de aanwezigen in Studio 1 in de Leistraat in Heldergem.Die zorgden meteen voor een gezellige sfeer.Radio P.R.O.S. zorgde voor een goeie koffie én nog voor wat frisser...

 

DSCN7989.jpg

 

Er werd tijdens de verzoekplaatjes gezwaaid en meegezongen.En zelfs in de kleine ruimte werd er toch nog plaats gevonden om enkele danspasjes te zetten.En geloof het of niet maar een paar bewoners van De Pastorij namen ook wel eens zelf het woord aan de microfoon! Precies echte radiomakers met die koptelefoon op…

 

DSCN7970.jpg

 

Al mogen we wel zeggen dat Sylvie de spits mocht afbijten want bij de aanvang van het programma  moest ze de délégatie natuurlijk voorstellen.

 

DSCN7968.jpg

 

En Lisa mocht het weerbericht presenteren tijdens het programma en toegegeven dat viel wel best mee! Tim merkte meteen op dat de dame in kwestie er de radiostem voor had.

 

DSCN7986.jpg

 

En de 2 uurtjes waren vlugger om dan gedacht.Het einde van de uitstap kwam in zicht en de bezoekers keerden meer dan tevreden terug naar Denderhoutem richting ‘De Pastorij’.

 

Lees ook op deze blog: Radio P.R.O.S. was in w.z.c.' De Pastorij' in Denderhoutem (28/4/2017)

Lees ook : Bewoners De Pastorij op bezoek bij radio PROS (Het Laatste Nieuws 24/5/2017)

 

En dan nu de foto's in volgorde...

 

DSCN7957.jpg

DSCN7958.jpg

DSCN7959.jpg

DSCN7960.jpg

DSCN7962.jpg

DSCN7963.jpg

DSCN7964.jpg

DSCN7965.jpg

DSCN7966.jpg

DSCN7967.jpg

DSCN7968.jpg

DSCN7969.jpg

DSCN7970.jpg

DSCN7971.jpg

DSCN7972.jpg

DSCN7973.jpg

DSCN7974.jpg

DSCN7975.jpg

DSCN7976.jpg

DSCN7977.jpg

DSCN7978.jpg

DSCN7979.jpg

DSCN7980.jpg

DSCN7981.jpg

DSCN7982.jpg

DSCN7983.jpg

DSCN7984.jpg

DSCN7985.jpg

DSCN7986.jpg

DSCN7987.jpg

DSCN7988.jpg

DSCN7989.jpg

DSCN7990.jpg

DSCN7991.jpg

DSCN7992.jpg

DSCN7993.jpg

DSCN7994.jpg

DSCN7995.jpg

DSCN7996.jpg

DSCN7997.jpg

DSCN7998.jpg

DSCN7999.jpg

 

Lees ook: Radio P.R.O.S. was in w.z.c.' De Pastorij' in Denderhoutem (28/4/2017)

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland:RadioDay op zaterdag 20 mei in Harlingen

Nederland:RadioDay op zaterdag 20 mei in Harlingen

 

In het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen is het op zaterdag 20 mei 2017 'RadioDay'. Op deze dag komen liefhebbers van zeezenders weer ruim aan hun trekken. De dag begint om 11.00 uur (deuren open 10.00 uur) en eindigt rond 17.00 uur.

 

RadioDay%20header%202017.jpg

 

In het gebouw zijn verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen. Er is een ruimte waar interviews worden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films worden gedraaid en andere interessante dingen te horen of te zien zijn.

 

Aan het woord komen onder meer Paul Rusling (Laser/Radio 270), Alan Beech (Caroline) en Mike Spenser (Laser). Ook worden enkele Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor 'oude rotten in het vak'

 

In het gebouw staan ook marktkramen waar van alles te koop is. Van hebbedingetjes op het gebied van zeezenders tot en met bijzondere grammofoonplaten. Buiten het gebouw kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. De intree is €17,50.

 

combi%20Entrepotgebouw%20en%20Holland.jpg

 

  • De website van  RadioDay met meer informatie.
 

RadioNL (Marin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |