15-11-17

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

Radio PROS zamelt geld in voor Loena

 

Op zaterdagmorgen 7 oktober j.l. werd in de Ontbijtradio 'Callebaut & Bakker' tussen 9 en 12 een liefdadigheidsactie in gang geschoten en dat ten voordele van Loena bij lokale Radio P.R.O.S.

 

4089668681.jpg

Loena hier na 3 weken in het gespecialiseerde ziekenhuis

 

Het meisje Loena werd getroffen door een onfortuinlijk ongeluk. Ze vocht meerdere weken voor haar leven en moet nu nog steeds revalideren. Dat kost geld, veel geld... en daarom gaan ze dus geld inzamelen... veel geld!

3579041091.jpg

Tom Callebaut, Jan Backer, Nora Matthys en Loena's ouders Jennice en Danny. Foto: emd (Het Nieuwsblad)

 

'Loena' het kleine meisje van 22 maanden oud die...in het water sukkelde en er maar uit gehaald werd na een 20-tal minuten.Wonder boven wonder leefde het meisje nog al was ze in coma.De dokters hebben er meteen alles aan gedaan om de lieveling terug bij bewustzijn te brengen.Dat lukte gelukkig wonderwel en het kleintje is volop aan het revalideren.Of er echt blijvende schade is opgelopen weten de ouders (DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens) maar binnen een maand op zes.Alzo vertelden ze dat 'live' aan de luisteraars zelf.Beide ouders houden zich bijzonder sterk en zijn er vast van overtuigd dat Loena terug volledig zal herstellen.Het is nu al een wonder dat het schattige meisje het ongeluk overleefde.

Nu kost zo'n opvang en revalidatie in speciale centra enorm veel geld.Akkoord,de verzekering en de mutualiteit betalen (grotendeels) de medische zorgen van Loena terug.Maar ...zoals u kan denken ook niet alles! Ook de aanpassingen die thuis moeten gebeuren kosten handenvol geld.Daarom wil lokale radio P.R.O.S. (samen met zijn vele luisteraars) ook zijn/hun steentje bijdragen.Trouwens vader Danny (Van Mechelen) is ook DJ bij de lokale radio PROS.Wat  echter niet kan vergoed worden is het menselijke leed dat ondertussen beide ouders moeten ondergaan.

 

Blind en doof

We wonen in de jachthaven in Willebroek. Plots sukkelde ze in het water , zegt Danny, Loena's vader. Omdat onze dochter een tijd in het water heeft gelegen, heeft ze zware hersenschade opgelopen. In het ziekenhuis hebben dokters haar vijftig minuten gereanimeerd vooraleer er opnieuw een hartslag was. Met behulp van machines kon ze dan pas opnieuw ademen. Nadien werd ze overgebracht naar het UZ in Edegem, waar ze vier weken op intensieve heeft gelegen. Na een paar dagen werd Loena wakker uit haar coma en kon ze zelfstandig ademen. Maar ze was ze blind en doof. De dokters hadden er niet zo'n goede hoop op, maar uiteindelijk zijn gelukkig haar zicht en gehoor teruggekomen. Onze Loena is een echte vechter. Haar grote probleem is nog steeds haar motoriek, die tot zo goed als nul is gereduceerd. Daarvoor moet ze zeker komend jaar in een revalidatiecentrum doorbrengen.

 

Danny beloofde ook dat Luna zeker zal aanwezig zijn op 17 december op de Kerstshow van radio P.R.O.S. (vorig jaar was ze er ook bij).De aanwezigen zullen alzo zelf eens kunnen kennismaken met haar.

 

naamloos.png

 

Ondertussen is er ook al een speciale website op het internet geplaatst die de naam kreeg toebedeeld van 'Wakkere Wijven' waar je heel wat meer te weten komt over deze mooi opgezette actie.Eigenaardige titel in ieder geval voor een liefdadigheidsinitiatief maar als je wil weten van waar het idee komt moet je zeker de website raadplegen, er zit een heel verhaal achter verscholen.

 

2038697444.7.jpg

 

Uiteraard kan de luisteraar ook naar de studio bellen via 070/22.22.50 op zaterdagmorgen tussen 9-12 en u bent meteen in de zaterdagse 'Callebaut & Bakker'.

Ondertussen werd er talrijke donaties gedaan.De actie gaat zeker door tot  zaterdag 2 december.En de dag daarop kan de luisteraar ook kennismaken met Loena zelf tijdens de jaarlijkse Kerstshow.Overigens is de zaal bijna volledig gevuld ... de laatste 30 kaarten kunnen nog de deur uit...wil je er nog bij zijn, vlug zijn is nu de boodschap !

Lees ook: Radio PROS gaat geld inzamelen voor Loena (14/10/2017)

 

affiche-kerstshow-2017-thumb.png

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:58 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MARIA ANTCIPEERT OP VERDWIJNEN VAN DE FM

MARIA ANTCIPEERT OP VERDWIJNEN VAN DE FM

 

- En gaat daarom bij de luisteraars langs 

 

Topradio is uiteraard niet het enige netwerk in Vlaanderen dat straks (bijna helemaal) uit de FM-ether verdwijnt. Dat is net zo goed van toepassing voor Club FM, Family Radio en… Radio Maria. Hoe zij tegen deze nieuwe ontwikkeling aankijken, vertelt priester-directeur Karlo Tyberghien in Kerknet. 

 

Radio Maria.pngHij reageert in elk geval sereen en constructief. Een eigen helpdesk die de DAB+-toestellen, waar Radio Maria straks op te beluisteren zal zijn, bij de mensen thuis gaat installeren. Faut le faire! Het artikel is een weerslag van het interview eergisteren op Radio 1 in het programma ‘De Bende van Annemie’ (herbeluisteren via radioplus.be - 20 september, omstreeks 11:15 uur). Tyberghien claimt 100.000 dagelijkse luisteraars in Vlaanderen. Er wordt wel vaker lachend gedaan over Radio Maria, maar met een wereldwijde organisatie in zeventig landen zijn dat heus geen (radio-)uilen. Denk ik dan. 

 

 

En dat klopt zeker wat Karlo Tyberghien betreft. Ik was ooit met hem te gast bij Marcel Vanthilt in zijn programma Villa Vanthilt. Het was de zomer van 2012. Marcel & Co hadden hun tenten opgeslagen op de Grote Markt van Ieper. Eind juli startte Radio 19, waarvan ik projectleider was. Eerst als evenementenzender vanuit Bissegem, tijdelijk op FM en via internet. Maar één volle dag zonden we ook uit via het zendschip de Jenny Baynton, op middengolf. De redactie van het programma vond dat een bijzonder interessant thema en ik mocht het live in prime time gaan uitleggen. 

 

In dezelfde uitzending was ook de directeur van Radio Maria te gast. De zender was toen net begonnen op de frequenties van het ter ziele gegane Exqi FM. Voor en na het programma zaten we een tijdlang samen in het foyer. Acteurs Geert Hunaerts, Peter Van Asbroeck en Gilles De Schryver waren er ook. Uiteraard werden er heel wat boompjes opgezet, niet in het minst over radio. En Karlo bewees zeker zijn wereld te kennen en te weten waar hij mee bezig was. Hij geloofde rotsvast in zijn project. Sinds die dag keek en luisterde ik trouwens anders naar Maria. 

 

Tegen de ongeschreven en de geschreven wetten van het moderne radiomaken wordt er continu stevig gezondigd (om in de juiste terminologie te blijven), maar Maria weet welke hun doelgroep is en bereikt die ook. En zonder twijfel is dat nog steeds belangrijk. Het belangrijkst! 

 

Met dank aan Rudy De Saedeleir 

 

Jean-Luc Bostyn

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TOPradio:Crowdfundingproject voor DAB+-uitzendingen

TOPradio:Crowdfundingproject voor DAB+-uitzendingen

 

Onze Vlaamse commerciële radiozender TOPradio is een crowdfundingproject gestart om ook vanaf volgend jaar digitale uitzendingen via de ether (DAB+) te kunnen verzorgen.
Dit heeft de radiozender bekend gemaakt.

Klembord01.jpg

Zoals eerder al bekend was geworden verliest de commerciële radiozender vanaf 1 januari aanstaande haar etherfrequenties in Vlaanderen. De zender is dan alleen nog te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Aangezien het uitzenden via DAB+ geld kost probeert de radiozender haar luisteraars in stelling te brengen om deze kosten gedeeltelijk mee te financieren.

De voorbije jaren werden de DAB+ distributiekosten betaald met de (regionale) FM-reclame-inkomsten. Deze inkomsten vallen, door de recente overheidsbeslissing, vanaf januari 2018 volledig weg. Volgens de radiozender kost het uitzenden via DAB+ ongeveer 75.000 euro per jaar.

Daarnaast gaat de radiozender het gebruik van digitale radio’s onder de Vlamingen promoten. Momenteel zou nog maar zes proces van de inwoners in Vlaanderen beschikken over een DAB+-toestel.

Om de kosten voor de digitale etheruitzendingen op te hoesten vraagt de radiozender haar luisteraars om de digitale etheruitzendingen mee te financieren middels een crowdfundingproject. Luisteraars die meer dan 250 euro in het fonds inleggen krijgen zelfs een DAB+-radio van de radiozender. Inmiddels heeft de actie al bijna 7000 euro opgehaald. Meer informatie over het project vind je hier.

De radiozender heeft eerder al een petitie in het leven geroepen voor behoud van haar FM-frequenties. Deze petitie is door meer dan 70.000 luisteraars ondertekend.

De radiozender heeft inmiddels het besluit van de Belgische minister van media, Sven Gatz, aangevochten bij de Raad van State. Ook de radiozenders Family Radio, Club FM en Radio Maria gaan het besluit aanvechten.

Mediamagazine.nl

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-17

Is Vlaanderen bang van NPO Radio 5?

Is Vlaanderen bang van NPO Radio 5?

 

Collega JL Bostyn had het onlangs over het Nederlandse NPO Radio 5, een publieke zender voor de ietwat oudere medemens. En daar horen hij, de grote helft van de redactie van RadioVisie en ikzelf bij. Geen wonder dat het Nederlandse station met onze bijzondere aandacht gaat lopen. Want we voelen ons, samen met heel veel generatiegenoten, in de steek gelaten in eigen land.

NPO-Radio-5-plopkap-e1466777462585-1.png

Ik ben vermoedelijk één van de allereerste Vlaamse luisteraars van Radio 5. Toen nog vrolijk uitzendend op de 747 AM. Op het moment dat ze daar verdwenen in 2014, schakelde ik gezwind over op satelliet en internet. Maar niet iedereen doet dit, of heeft de mogelijkheden om het te doen. De kabel zou een oplossing kunnen bieden. Dus trok ik op onderzoek. Maar daar was ik snel mee klaar. Radio 5 wordt nérgens in heel het land doorgegeven. Of je moet de moed hebben om de Radioline app van Proximus TV te gebruiken. Eigenlijk is dit niks meer dan een equivalent van het bekende Tunein radio. Maar dit terzijde.

Wat mij het meest opviel… alle kabelmaatschappijen geven standaard alle Nederlandse publieke zenders door maar niet… NPO Radio 5. Toch ook een openbaar net?  Vreemd. Het deed me terugdenken aan 1986 toen het commerciële Sky Radio en Radio 10 Gold her en der op de Vlaamse kabel verscheen. Een groot succes in handelszaken, bij dokters, ziekenhuizen, kappers. Maar even snel als ze waren verschenen, verdwenen ze ook weer van de kabel. Zou er een stil verbond zijn gesloten om Radio5 Nostalgia te weren? Want die zender is populair. Mogelijk té. Wordt Radio 2 van de VRT beschermd? Stille afspraken?

Maar waarom zet de Vlaamse publieke omroep dan zelf geen gelijkaardig format in de markt? DAB+, DVB-T en internet zijn braakliggend terrein. Wegens te duur? Onzin, ik ken zelf oud-radiomedewerkers, gepensioneerd, die voor de spreekwoordelijke appel en een ei nog steeds radio willen maken. En je hebt geen team van honderd mensen nodig. VRT stuurt iedereen die 65 is geworden onherroepelijk de laan uit. Laat mensen met kennis van zaken toch radio maken voor hun leeftijdsgenoten.

Pieter Van Banden

° Waar is Radio Mona Lisa gebleven?

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Binnenkort 'Antenne TV'via DVB-T2 in Vlaanderen

Binnenkort 'Antenne TV'via DVB-T2 in Vlaanderen

 

TV kijken zonder schotel of kabel

Digitale tv via DVB-T2 kijk je overal in Vlaanderen en Brussel dankzij een compacte antenne. Het is de beste tv-oplossing voor thuis, in de auto, op de camping of op de boot...

Digitale tv via DVB-T2

Met Antenne TV ontvang je meer dan 10 Vlaamse tv-zenders overal in Vlaanderen en Brussel via een kleine DVB-T2 antenne. Je hebt er dus geen satelliet, kabel of internet voor nodig.

Antenne TV is zo de beste tv-oplossing om live tv te kijken waar en wanneer je wilt, zonder je zorgen te moeten maken over de kabel of het internet.

Klembord01.jpg

Voor het tv-signaal heb je een DVB-T2 antenne nodig en een CI+module voor het tv-abonnement. Deze module steek je in een aparte decoder die speciaal voor Antenne TV verkrijgbaar zal zijn. Als je een tv-toestel hebt met een DVB-T2 tuner, kan je deze module zelfs rechtstreeks in je televisie schuiven.

Logo DVB-T2.jpg

Antenne TV krijgt een bijzonder tv-aanbod met meer dan 10 zenders waaronder vtm, Q2, 4, VIJF en meer. Het volledige zenderaanbod vind je op de website van TV Vlaanderen vanaf midden december.

 

Klembord02.jpg

 

De zenders Eén, Canvas en Ketnet zijn al vrij te ontvangen via de ether.

TV Vlaanderen

 

Lees er hier nog wat meer (iets uitgebreider) over via Satellite Magazine

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-17

BBC & Caroline: eerst vijanden nu ‘vrienden’

BBC & Caroline: eerst vijanden nu ‘vrienden’

 

Eigenlijk is het ongelooflijk, het feit dat Radio Caroline gisteren terug op de AM is verschenen, beheerste dit weekend het nieuws in de radiowereld. De zeezender die liefst 63 jaar geleden van start ging, in 1968 verdween om daarna nog ontelbare keren terug te keren, heeft blijkbaar nog niks van z’n impact verloren. Het station heeft dan ook menige hoofdstukken in de radiogeschiedenis geschreven.

images.jpg

Op vele frequenties, met diverse formats en steeds wisselende ontvangstmogelijkheden. Van redelijk tot beperkt. Van aardig, tot triest. Meer dan wàt Caroline brengt, gaat het uiteraard om het feit dat het net Caroline betreft. Een ijzersterk merk dus, zet het wat ons betreft maar naast Apple, Coca Cola en MacDonalds.

Het werd dus een erg levendig weekend. Ook op onze redactie. Mails, Messenger-berichten, telefoontjes. Om je een idee te geven, op onze Facebook-pagina hadden op zondagavond, om 20:30 uur, al liefst 2225 personen ons bericht over de come back gelezen. En de teller gaat maar door…

Mensen gingen spontaan hun lampenradio van de zolder halen, stuurden massaal ontvangstrapporten, de sociale media klopten overuren. Heel snel bleek dat de ontvangst in het Verenigd Koninkrijk, grote delen van Vlaanderen, Nederland en Noord-Frankrijk prima was, goed meeviel en/of beluisterbaar was. Maar wààr kwam het signaal nu eigenlijk vandaan? De Caroline-organisatie zelf, deed er nogal geheimzinnig over. Pas in de loop van de vroege ochtend (zondag 12 november), kregen we Orfordness als bevestiging.

Op de foto ziet u de gebruikte omnidirectionele zendmast voor de 648 kHz. Het gaat om een reservemast van de BBC, bedoeld voor uitzendingen naar het Europese vasteland (zie vier van de vijf masten op de achtergrond). De constructie is professioneel gebouwd, perfect afgesteld en geaard. De locatie in de buurt van de zee, vochtig dus, maakt het de perfecte plek om het maximale uit Caroline’s beperkte 1 kiloWatt te halen.

zendmast 648 AM caroline.jpg

Een ‘radiopiraat’ die in de ether kwam om het BBC-monopolie te bekampen, die nù gebruikt maakt van een zendersite van diezelfde Britse publieke omroep… ‘Het kan verkeren’, zei ene Bredero ooit. Gelijk had de man!

(Met dank aan Bart Serlie e.v.a.)

° Radio Caroline

° Lees ook: Radio Caroline gestart met tests op 648 kHz

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Classic FM niet meer via DAB+

NL:Classic FM niet meer via DAB+

 

 

Pech voor de Vlamingen die houden van klassieke muziek en die wonen in het grensgebied met Nederland (en met een buitenantenne wel een ietsje verder) én luisteren via DAB+.

 

naamloos.png

 

De eigenaar van Classic FM  heeft de zender op 1/11 j.l. uit het DAB+ aanbod gehaald wegens te lage luistercijfers ten opzichte van het bereik. Wat vooral opvalt is dat enkele andere zenders (die allen onder Talparadio vallen) op DAB+ een hogere bitrate hebben gekregen. De vrijgekomen ruimte - 64 kbps in dit geval- van Classic FM is herverdeeld en aan zenders als Veronica en Radio 10 toebedeeld. Toch zijn ook die laatste twee in een hogere kwaliteit via de satelliet en bij Canal Digitaal te beluisteren en dat geldt al helemaal voor Classic FM dat via de Astra 3 (23,5° Oost) satelliet wél beschikbaar blijft in heel Nederland én Europa  (en dus ook in Vlaanderen) met bovendien een stabieler ontvangstbereik. De uitzendingen zijn bovendien FTA en dus te ontvangen zonder abonnement door iedere bezitter van een schoteltje.Via de satelliet is sprake van een bitrate van wel 192 kbps (MPEG audio) voor alle commerciële radiozenders.

 

Ook Classic FM - UK via de satelliet te ontvangen

 

Naast de Nederlandse Classic FM is - voor wie een ontvangstinstallatie inclusief de Britse Astra-2 positie (28,2° Oost)heeft - bovendien de Britse variant van Classic FM te beluisteren. En ook het Duitse equivalent te weten Klassik Radio en het Franse Radio Classique zijn free to air te beluisteren via de Astra-1 satelliet (19,2° Oost).

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Voor de juiste frequenties via satelliet verwijzen we u graag door naar KingOfSat

Meer over Classic FM lees je HIER

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS:'Iedereen Beroemd' kwam ter plaatse kijkje nemen!

Radio PROS:'Iedereen Beroemd' kwam ter plaatse kijkje nemen!

 

Lokale radio PROS kreeg vrijdagnamiddag 10 november 2017 bezoek van de cameraploeg van 'Iedereen Beroemd'.Het is trouwens niet de eerste keer dat de ploeg ter plaatse kwam.Eerder midden mei werden in Studio 1 de proefopnamen gemaakt.Uiteraard haalde die opname het scherm wel niet én was het dus afwachten of het programma item het beeld bij Eén zou halen.Na de opnamen was regisseur Geert De Clercq enorm tevreden !

 

iedereenberoemd.jpg

 

Uiteraard wél dus...want sedert enige tijd ziet de Eén kijker de beelden al van andere lokale radio's in het toch wel zeer populaire TV programma.Een paar jaren geleden was PROS ook al eens een afsluiter in 'Iedereen Beroemd'...dat was op 13 november 2013.De beelden ervan kan je HIER nog (her) bekijken.

Eerder was radio PROS ook al te bekijken op Eén al was dat dan in het programma 'Man Bijt Hond.

 

DSC01579.jpg

De ploeg van 'Iedereen Beroemd' samen met DJ Stef na de geslaagde opnamen !

 

Een paar 'bewegende 'beelden van de TV opname 

 

De ploeg arriveerde stipt op tijd zoals werd afgesproken om 13u45.Het script was trouwens ook al op voorhand doorgestuurd naar PROS zodat de DJ van dienst (DJ Stef) zich kon voorbereiden op het niet alledaagse feit.

In de studio was het meteen gezelligheid troef...want de opnamen verliepen zeer vlot en de (gezellige) ploeg zorgde in Heldergem voor een gezellige sfeer.

De luisteraars hebben uiteraard niks gemerkt van de opnamen...het voorziene programma werd uitzonderlijk vervangen door twee uurtjes non-stop muziek... 

Even voor 16 uur verliet de TV ploeg de studio om nog een opname te gaan maken, blijkbaar in Ophasselt.

Noteer het alvast in uw agenda...Wie wil de gemonteerde beelden zien moet kijken naar Eén op maandag 20 november naar het programma 'Iedereen Beroemd'.Dat kan ook live via internet via VRTNU én herbekijken kan daar ook!

Met dank trouwens namens PROS aan de TV ploeg...het was niet alledaags...en graag tot een volgende gelegenheid !

Dikke proficiat ook aan DJ Stef...je moet het toch maar doen !

Hieronder de foto's die genomen werden tijdens de opnamen.In groter formaat kijken kan door op de foto te klikken.

 

23519016_1529654687088171_8496727700642944778_n.jpg

DSC01570.jpg

DSC01571.jpg

DSC01572.jpg

DSC01573.jpg

DSC01574.jpg

DSC01576.jpg

DSC01577.jpg

DSC01578.jpg

DSC01579.jpg

DSC01580.jpg

DSC01581.jpg

DSC01582.jpg

DSC01583.jpg

DSC01584.jpg

DSC01585.jpg

DSC01586.jpg

DSC01587.jpg

DSC01588.jpg

DSC01589.jpg

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

.

Pieter Van Banden

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-17

Radio Caroline gestart met tests op 648 AM

Radio Caroline gestart met tests op 648 AM

 

De legendarische Radio Caroline is gisteren onverwacht gestart met testuitzendingen via 648 khz en dat is leuk nieuws voor de (overlevende) fans van AM en offshore. Zoals bekend kreeg  Caroline in mei een zendvergunning van de Britse mediaregulator Ofcom als een «community radio» voor de regio Suffolk en North-Essex. De voormalige zeezender was al zeven jaar in stilte bezig met een procedure om een AM-vergunning te krijgen.

IMG_4644-800x445.jpg

Sindsdien bleef het echter vrij stil vanuit de Caroline-organisatie. Achter de schermen viel te horen dat er problemen waren met de geplande zendersite.

Eerder maakte Ofcom bekend dat Caroline de 648 khz mag gebruiken, met een vermogen van 1 Kw. Dat is de voormalige AM-frequentie van de BBC World Service. In principe moet dat wel voldoende zijn om ook in het flink deel van Vlaanderen en zuid-Nederland het station te kunnen beluisteren. Hoe de kwaliteit ’s avonds en ’s nacht wordt, is nog af te wachten, want de 648 wordt ook gebruikt door Radio Murski Val in Slovenië, met een 10 Kw-zender.

Het nieuws over de onaangekondigde start van de testuitzendingen, de eerste uren met niets anders dan Ray Charles’ «Georgia On My Mind», ging vanmorgen meteen als een lopend vuurtje rond bij de Britse radiofielen.

Uit hun veelal lovende luisterrapporten blijkt dat geluid en ontvangst erg goed zijn tot in Londen en Kent. Ook op verschillende zogenaamde Websdr’s – websites met weergave van de lokale AM-ontvangst op allerlei plaatsen – komt het signaal duidelijk door. Zelfs een sdr in Ierland pikt het signaal op. Ook in Vlaanderen wordt het signaal opgepikt tot tegen Brussel.

Tussen de muziek wordt opgeroepen om luisterrapporten in te sturen via de website van Caroline. De reguliere uitzendingen worden aangekondigd voor “de komende dagen”.

23517844_1476887259074969_479276329738230815_n.jpg

RadioVisie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Het luisterrapportje van Jos Gurdebeke uit Blankenberge

From S.W. Listener                                                                                  To RADIO:

 

Jos Gurdebeke                                                                                            Radio Caroline                                 

                                                                                                                Test Transmission

Belgium/Europe

 

Dear Sirs,

I have much pleasure in informing you of hearing your station on medium-wave and I hope you will be interested in the following reception report.

 On attachment:  MP-3 file  with a piece from the monitored program

 

Data:             12 november 2017 (Sunday)

Time:             08:41 - 09:10 UTC

Language:     English

Frequency:    648  Khz

SINPO:          4 5 4 4 4                                Broadcasting direction: ?

 

Details of the programme heard:  (all times utc)

-08:41 - music: English pop song

-08:44 - music: English pop song

-08:48 - music: English pop song

-08:53 - music: English pop song   (non-stop music)

-08:58 - "This is the engineering test of Radio Caroline on 648 Khz, full test and normal programming.........and address for reception reports"

              and  music: English pop song

-09:02 - music: English pop song

-09:06 - music: English pop song

-09:08 - music: English pop song

 

Technical remarks:

 

Very good signal here on Belgium coast!  No interferance or qsb!


Congratulations and welcome  with the new transmitter 

 

The information you had on your programme was very useful to me, and I hope to tune in again.

 

Will you please compare this report to your station log, and, if it is correct, please confirm this by your QSL-card or letter,

programme schedule, pennant, sticker or technical information for my collection?

 

I’m very interested in history, photos from studio’s, antenna’s and transmitters of your station.

If you, at any moment, want more information about the reception over-here, I will be glad to supply it.

 

 

My receiving equipment: KENWOOD R5000 Comm. Receiver

Antenna: Longwire 15 m long, 9 meter high with Magnetic Longwire Balun

My reception area: Rural seaside

My age: 65 years

 

Best wishes and 73 to all of you 

 

Jos Gurdebeke:  (DXA311, BDXC0893, ADDX21678, ON8VRT)

 

HIER kan je luisteren naar een MP3 fragment van de testuitzendingen van RadioCaroline in Blankenberge!

 

Ontvangst in de streek van Aalst (Oost-Vlaanderen)

-Valt al met al nog vrij goed mee, laat ons zeggen nog beluisterbaar (getest tussen 9 en 10u) deze morgen.

-Of deze 's avonds nog zal meevallen? Afwachten is dus de boodschap.Gisterenavond rond 21u30 even getest en op die frequentie zat er storing van andere radiozenders.Waarschijnlijk stond de AM zender van Radio Caroline ook af want ik hoorde geen Engelse klanken...

-Radio 2/5  vanmorgen dus.

-Vanavond terug een tijdje geluisterd vf 18u30 (donkere uren).De ontvangst valt buiten mijn verwachtingen best mee.Voorlopig zeer weinig fading.Caroline is nog altijd goed 'luisterbaar'.

Doet wat nostalgisch terug denken aan de goeie ouwe radiotijden.Toen van DAB+ nog geen sprake was...

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Steeds meer lokale en regionale stations via DAB+ in Italië

Steeds meer lokale en regionale stations via DAB+ in Italië

 

Steeds meer lokale en regionale commerciële radiostations in Italië starten met uitzenden via DAB+. De afgelopen weken zijn er nieuwe multiplexen in Toscane en Sardinië gelanceerd. Daarnaast heeft mediaregulator Agcom de kanalen voor alle 39 regio’s vastgesteld.

 

file_58189.jpg

 

In Italië wordt sinds 2004 getest met DAB. In eerste instantie via de oude MP2-standaard, maar sinds 2008 zenden ook veel stations uit in DAB+, de techniek die ook in Nederland wordt gebruikt. Toch duurde het nog tot eind 2012 voordat de eerste reguliere uitzendingen via DAB+ van start gingen.

 

Italië telt drie landelijke multiplexen die gebruikt worden door Euro DAB (o.a. RTL 102.5, Kiss Kiss en Radio Italia), DAB Italia (o.a. Radio Deejay, R101, Radio 24 en RDS) en de publieke omroep RAI. Deze netwerken zijn overigens geen van allen echt landelijk dekkend, maar aan uitbreiding wordt hard gewerkt.

 

In 2014 werd er ook vaart gezet achter de uitrol van regionale DAB+netten. Italië is hiervoor opgedeeld in 39 regio’s. Elke regio krijgt circa drie regionale DAB+netten. De kanalen worden gefaseerd vrijgegeven.

Sindsdien zijn er al een flink aantal consortiums opgericht om de regionale DAB+netten te exploiteren. Onder meer in de regio Piëmont, Trentino-Zuid-Tirol, Rome, Turijn, Cuneo, Umbrië en Napels zijn al regionale DAB+multiplexen in de lucht. Eerder deze maand gingen ook twee multiplexen in Toscane van start met daarop in totaal 24 regionale en lokale radiostations. Een derde multiplex is gestart met testuitzendingen. Daarnaast zijn ook op Sardinië de eerste radiostations gestart via digitale etherradio.

 

Inmiddels zenden al meer dan 200 radiostations in Italië uit via DAB+. Dat aantal zal de komende jaren nog verder stijgen, want eerder dit jaar kondigden de Italiaanse overheid en mediaregulator Agcom aan nog meer vaart te zetten achter de uitrol van DAB+. Dit heeft ertoe geleidt dat Agcom inmiddels alle kanalen waarop mag worden uitgezonden heeft vastgesteld.

 

Het grote voordeel van DAB+ in Italië is dat radiostations eindelijk storingsvrij via de ether te ontvangen zijn. Iets wat op FM niet overal het geval is.

 

In Italië zijn inmiddels een slordige miljoen DAB+radio’s verkocht. 26% Van de nieuwe auto’s wordt standaard geleverd met een DAB+ontvanger.

 

dab-radio.jpg

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |