14-09-17

Joe:Top 2000: de playlist van je leven

Joe:Top 2000: de playlist van je leven

 

Je openingsdans, een liedje tijdens een lange autorit op vakantie, je eerste slow, de soundtrack van je jongere jaren...

Muziek speelt een belangrijke rol.

 

naamloos.png

 

Stem jouw favorieten in de Top 2000

Met de Top 2000 willen ze die playlist van je leven samenstellen. Maar om die lijst te kunnen maken, hebben ze de muziek die belangrijk is in jouw leven nodig.

Meteen stemmen kan je HIER !

Bezorg hen jouw favoriete nummers (maximum 10) en bepaal mee de Top 2000.

Staat een of meer van jouw favorieten niet in de lijst? Laat het hen weten!
Suggesties kan je doorgeven bij stap 2 van de stemming.

Heb je bij een nummer uit de playlist van je leven een specifieke verhaal, dan horen ze dat graag.
Ze zijn benieuwd naar jouw leuke, gekke, emotionele... reden waarom je net voor dat liedje stemt.

Het resultaat hoor je vanaf maandag 2 oktober op Joe in de Top 2000, de playlist van je leven.

 

logo joe fm 2016.jpg

Joe

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Mooie nieuwe jingles voor Sky Radio

NL:Mooie nieuwe jingles voor Sky Radio

 

Misschien luister je ook wel eens in Vlaanderen naar Sky Radio (online en/of via satelloet of...via DAB+ als je niet te ver woont met Nederland.

 

Sky Radio heeft een nieuw jinglepakket van Wisebuddah gekregen. De jingles worden sedert maandag 4 september j.l. gebruikt door de zender.

 

Sky-Radio-studio-1.jpg

Wisebuddah won de pitch van Sky Radio voor het ontwerpen van de jingles. Daarna werkten ze de afgelopen zomer intensief samen om de jingles te verbeteren.

 

Marc Vickers, Creative Director Wisebudda, “Sky Radio wilde met haar jingles de volgende stap zetten. Daarnaast moesten we wel zorgen dat het Sky-gevoel gewaarborgd bleef.”

 

Hier beluisteren kan !

 

RadioFreak

naamloos.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-17

BRUZZ (vanuit Brussel) pakt het opnieuw wat moderner aan

BRUZZ (vanuit Brussel) pakt het opnieuw wat moderner aan

 

Radiozender BRUZZ (vroeger FM Brussel) heeft sinds de eerste week van september een nieuwe programmering. Daarnaast biedt de stadszender ook live beelden uit de radiostudio.

 

bruzz.jpg

 

De nieuwe programmering bevat veel urban-programma’s. Liefhebbers van hip hop, grime en R&B krijgen op woensdag een extra reden om af te stemmen op de radiozender. Het urban platform Chase nodigt elke week vanaf 20.00 uur jonge Brusselse deejays uit voor een dj-set.

 

In de Brusselse hip hop-middens bewees ook Lowkey zich het afgelopen jaar. Het collectief organiseert optredens, feestjes en werkt regelmatig samen met andere organisaties. Tot voor de zomer maakte Lowkey radio op XL Air, de studentenradio van het RITCS. Nu hoor je hen elke dinsdagavond om 20.00 uur op BRUZZ.

 

Een derde aanwinst voor BRUZZ is Perron Zes. Een jong, Brussels collectief dat zich behalve met elektronische muziek ook bezig houdt met kledij, expo’s en grafische en beeldende kunst. Resident dj Hunid bouwt op woensdagavond om 22.00 uur een feestje in de studio.

 

BRUZZ zet ook meer in op visual radio. Livebeelden vanuit de radiozender zijn gedurende een aantal uur per dag te zien via de televisiezender van BRUZZ. De radiozender is in de regio Brussel te ontvangen via 98,8 MHz en wereldwijd via Internet.Maar het is een vrij sterke FM zender en de programma's kunnen tot ver in Vlaanderen beluisterd worden.

DI3OYTNW4AE7W2l.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf vanavond terug Radio Gaga op Canvas

Vanaf vanavond terug Radio GaGa op Canvas

 

In deze derde en laatste reeks van Radio Gaga strijken Joris Hessels en Dominique Van Malder opnieuw neer op verschillende plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot opnamestudio omgebouwde caravan brengen ze verslag uit over het wel en wee van de biotoop in kwestie.

 

radiogaga.png

 

Dat doen ze onder meer in Huis Perrekes in Geel, waar mensen met dementie verblijven. Ze trekken naar het ‘rouwkamp’ van Missing You, waar jongeren en jongvolwassenen samenkomen die iemand verloren hebben. De Kiem in Gavere is een therapeutische gemeenschap voor verslavingszorg.

 

canvas logo nieuw 2015.jpg

 

In gemeenschapsinstelling De Markt in Mol verblijven jongeren die uit een verontrustende leefsituatie komen of die een delict hebben gepleegd. De Lovie is een zorgcentrum in Poperinge voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap.

logo Radio 2.jpg

Maar Radio Gaga trekt ook naar het buitenland. Op het Waddeneiland Schiermonnikoog gaan Joris en Dominique op zoek naar de ziel van de ‘eilander’. Ze zenden zelfs uit in Lourdes, waar jaarlijks duizenden Vlaamse pelgrims op bedevaart gaan.


Vanaf vanavond-woensdag 13 september-om 21u15 op Canvas én op Radio 2 vanmorgen tussen 9 en 10u.

 

gaga.png

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-17

VRT radio van DAB naar DAB+ in november!

VRT radio van DAB naar DAB+ in november!

 

Vanaf november zullen de diverse regionale edities van de Vlaamse radiozender VRT Radio 2 ook via de digitale ether te horen zijn. Dit heeft de Vlaamse openbare omroep VRT bevestigd tegenover MediaMagazine.nl.

 

Logo VRT.png

 

Momenteel is de VRT al actief in de digitale ether (kanaal 12A) met de radiozenders Radio 1, Radio 2, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Sporza, Studio Brussel en VRT NWS. Deze radiozenders worden momenteel nog uitgezonden in de zogenaamde DAB-norm. In delen van Zuid-Nederland is dit netwerk trouwens ook te ontvangen met een digitale radio.

 

DAB+ logo.png

 

Vanaf november wil de VRT gaan overschakelen op de nieuwere DAB+-norm.Ook diverse commerciële radiozenders zenden in Vlaanderen en Brussel al uit via de DAB+-standaard.

 

De VRT is al enige tijd aan het experimenten met DAB+-uitzendingen via haar netwerk. Dit gebeurd via het testkanaal VRT DAB+ Test. Via dit kanaal wordt uitgezonden in een kwaliteit van 80 kbps. Daarnaast wordt er een zogenaamde slide-show uitgezonden (waarvoor 16 kbps per kanaal wordt gereserveerd).

 

De omroep heeft tegenover medianieuws.nl bevestigd dat vanaf november twaalf radiokanalen van de VRT in een kwaliteit van 80 kbps (AACv1 audio) te horen zullen zijn via haar digitale netwerk.

 

digitale studio vrt west vlaanderen radio 2 VRT.jpg

 

Naast de radiozenders Radio 1, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Studio Brussel en VRT NWS zullen vanaf november ook de diverse regionale edities van Radio 2 een eigen kanaal krijgen via het digitale netwerk van de omroep. Het gaat om de edities Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en West-Vlaanderen. Radio 2 zendt namelijk een aantal uur per dag een afwijkend programma uit in de diverse regio’s.

 

De VRT heeft ook bevestigd tegenover medianieuws.nl dat er vanaf november geen kanalen meer in de oude DAB-norm te horen zullen zijn via haar digitale netwerk. “VRT zal het huidige DAB netwerk upgraden naar DAB+. Er blijft géén aanbod in de oudere DAB norm, het hele aanbod zal in DAB+ te beluisteren zijn“, aldus de Vlaamse openbare omroep tegenover MediaMagazine.nl.

 

Digitale radio’s die de DAB+-norm niet kunnen ontvangen zullen daardoor vanaf november onbruikbaar zijn in grote delen van Vlaanderen. De Waalse omroep RTBF zendt momenteel nog wel een aantal kanalen in de oudere DAB-norm uit.

 

1489095131.jpg

 

Een exacte datum in de maand november waarin de upgrade van DAB naar DAB+ plaatsvindt kon de VRT echter nog niet aangeven.

 

VRT radio's.png

Medianieuws.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio in India booming door smartphone

Radio in India booming door smartphone

 

De opkomst van de smartphone zorgt momenteel voor een ware radiorevolutie in India. Opmerkelijk genoeg niet voor digitale radio via internet maar voor de oude vertrouwde FM, zo meldt de Wall Street Journal.

 

fm-radio.jpg

 

Honderden nieuwe radiostations zien momenteel het levenslicht in India, dat 1,3 miljard inwoners telt. Radio bestaat hier al meer dan een eeuw, maar was eigenlijk maar een kleine speler.

 

Lange tijd bestond er namelijk alleen staatsradio in India. Pas in de jaren ‘90 vond er een deregulatie plaats, waardoor commerciële radio mogelijk werd. In 2006 werden er nog eens ruim 300 FM-frequenties geveild.

 

Het afgelopen jaar gingen er 70 nieuwe radiostations van start. Dit jaar komen daar nog eens 90 bij. En radio blijkt met een ware opmars bezig te zijn. En dat dankzij de smartphone. De meeste smartphones in India bevatten namelijk een FM-radio, waardoor bezitters overal naar radio kunnen luisteren.

 

Om een indruk te krijgen hoe belangrijk de smartphone voor radio in India is: slechts 20% van de inwoners van India heeft een radio thuis. Daarentegen bezit 53% over een smartphone.

 

De radiorevolutie heeft ook grote adverteerders bereikt. Waar lange tijd alleen televisie, kranten en tijdschriften interessant waren om te adverteren, trekken de grote adverteerders nu ook naar de radio. Dit zorgde voor een flinke stijging van de reclameomzet voor de radiostations. In 2016 steeg deze met 18% en harkten de ruim 300 commerciële radiostations en de staatsradio ruim 354 miljoen euro binnen. Een jaar daarvoor was dit een kleine 300 miljoen euro.

 

354 Miljoen euro verdeeld over ruim 300 radiostations lijkt misschien weinig, maar vergeet niet dat het gemiddelde maandloon in India minder dan 600 euro bedraagt.

 

Het goede nieuws voor India is dat het grootste gedeelte van de advertentie-inkomsten van radio in eigen land blijft. Om de stormloop van Buitenlandse bedrijven tegen te gaan heeft de regering besloten dat alleen bedrijven uit India zelf radiofrequenties mogen bezitten. Desalniettemin is het niet verboden dat buitenlandse bedrijven een belang hebben in de bedrijven uit India.

 

De uitbreiding van de radiosector zorgt ook voor meer banen, wand de zendtijd van de verschillende radiostations moet immers gevuld worden. Nieuws uitzenden is echter nog steeds verboden voor commerciële radiostations in India.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-17

Kijk-en luistergeld wordt afgeschaft volgend jaar in Wallonië

Kijk-en luistergeld wordt afgeschaft volgend jaar in Wallonië
 
 
Het is één van de eerste opmerkelijke beslissingen van de nieuwe Waalse regering. Het kijk- en luistergeld wordt vanaf volgend jaar afgeschaft. De taks bracht jaarlijks 102 miljoen euro op. Dat betekent voor ieder Waals gezin een jaarlijkse besparing van zo'n 100 euro. In Vlaanderen werd het kijk- en luistergeld al in 2002 afgeschaft onder impuls van wijlen Steve Stevaert (sp.a).
Op 1 oktober 2008 werd in Wallonië de radiotax trouwens al afgeschaft...en nu dus ook de TV-tax, 15 jaar na Vlaanderen.

2675649186_4.jpg

Het (bewaar) strookje van de betaalde radiotax, het bewijsstuk!

 
 
Dit onderstaande stukje verscheen op RadioVisie én op deze blog op 11 januari 2009
 
 
De geschiedenis van een mediataks
 
 
Het is alweer zeven jaar geleden dat de Vlaamse Regering het ‘Kijk- en Luistergeld’ definitief afschafte. Tot dan moesten eigenaars van tv-toestellen een jaarlijkse taks betalen. De taks op gewone radiotoestellen was al een tijdje afgeschaft. Even reconstrueren…
 

Radio luisteren zomer.jpg

 

SNEL STIJGENDE TAKS

Een radiotoestel hebben was nauwelijks honderd jaar geleden pure luxe. Het ding oogde indrukwekkend en lokte talrijke… kijklustigen. Nieuwsgierigheid alom die de Minister van PTT op 19 oktober 1908 deed beslissen om een belasting te heffen.

 

Over de exacte som geraakte men het echter niet eens, maar de naweeën van de Eerste Wereldoorlog en de vrees dat het nieuwe medium de veiligheid van het land op de helling zou zetten, zorgde op 7 augustus 1920 voor een Koninklijk besluit dat de 26 (!) toenmalige bezitters verplichtte om jaarlijks twintig frank te betalen.

 

luisteren naar radio-2.jpg

 

De wet zou slechts tot 30 juni 1930 gelden want er werd volop aan andere regelingen gewerkt. PTT-minister Lippens diende drie wetsontwerpen over de omroep bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers in. Één daarvan hield de verhoging van de belastingen op radiotoestellen tot negentig frank in.

 

Een té hoog bedrag, oordeelden de parlementsleden die het op zestig frank hielden. Het koste uiteindelijk een flinke reeks discussies om tot een algemeen akkoord te komen. Het was 30 juni 1930 en België had inmiddels 77.000 bezitters van een radiotoestel.

 

WERELDOORLOG II

 

Tijdens het wereldconflict bleef het inmiddels regelmatig uitzendende NIR normaal functioneren. De programma’s werden immers door middel van staatstoelagen door de bezetter gefinancierd. Op 16 oktober 1943 deed een nieuw begrip zijn intrede: het Kijk- en Luistergeld.

 

Na de oorlog keek men anders aan tegen diverse media. De radio groeide uit tot een algemeen aanvaard iets en op 1 januari 1947 maakte de Belgische regering daarvan gebruik om de radiotaks tot 144 Frank op te drijven. En er waren voortekenen dat het daar niet bij zou blijven....

 

Zwart-wit TV 1956.jpg

 

RADIO EN TELEVISIE

 

De jaren ’50 staan symbool voor de vooruitgang. Ook de tv raakte in België geïntroduceerd. De wetgever kon niet achter blijven en vanaf 1 januari 1958 betaalden tv-eigenaars 840 frank taks. Begin 1972 werd een onderscheid gemaakt tussen kleuren-tv en zwart-wit-kijkers.

 

De prijzen van het Kijk- en Luistergeld volgden vanaf dan de index en op 31 december 2001 kostte het bezit van een autoradio 1152 frank, een zwart-wit-tv 5496 frank en een kleurentelevisie 7872. Daarna werd de taks begraven.

 

REGIONALISERING EN AFSCHAFFING

 

Eind jaren ’80 werd de belasting op radio’s bijgestuurd: enkel voor autoradio’s moest nog betaald worden. Niet elke Belg betaalde echter braaf aan vadertje staat. Volgens een studie van MERS in 1996 zou de schatkist meer dan twintig miljoen euro aan Kijk- en Luistergeld misgelopen hebben.

 

Meer en meer stemmen gingen op om die taks af te schaffen en na de regionalisering van het Kijk- en Luistergeld via de Lambermontakkoorden, besliste de Vlaamse Regering in 2002 om geen taksen meer te heffen op radio en tv. Wallonië zou volgen op 1 oktober 2008. Enkel wat radio betreft, kijkgeld wordt er nog steeds betaald.

                 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radiozenders Qmusic en Joe nu ook op DAB+

Radiozenders Qmusic en Joe nu ook op DAB+

 

Persbericht.gif

 

Medialaan zet stappen naar digitale radio,Qmusic & Joe zitten op DAB+ sedert 1 september !

 

(Antwerpen – 9 augustus 2017) – Medialaan heeft Norkring België als partner gekozen om alvast tot 2024 haar DAB+ uitzendingen in Vlaanderen en Brussel te verzorgen. Vanaf september 2017 zullen de radiozenders van Medialaan, Qmusic en Joe, beschikbaar zijn op het huidige DAB+ netwerk van Norkring.  Bovendien zal Norkring haar DAB+ netwerk verder uitbreiden waardoor er over afzienbare tijd in geheel Vlaanderen perfecte digitale radio in HD-kwaliteit te ontvangen zal zijn. (zie www.digitalradio.vlaanderen/dekking voor meer info daarover)


             

logo joe fm 2016.jpglogo -Q music Nieuw-2015.jpg

 


DAB+ is de digitale manier om naar de radio te luisteren. Mensen hebben een radio met DAB+ nodig om te kunnen luisteren. Het heeft als voordeel dat de geluidskwaliteit veel beter is (geen ruis, geen onderbrekingen). Via DAB+ verschijnt ook extra informatie over de programma’s en de artiesten die gespeeld worden. Het aanbod is bovendien groter en ook het zoeken naar een station is veel eenvoudiger.  

 

norkring.jpg

 

Over Norkring België – www.norkring.be & www.digitalradio.vlaanderen Norkring België is een netwerkoperator met een eigen omroepnetwerk en uitzendlicenties voor draadloze digitale televisie, digitale radio en andere digitale datatoepassingen in Vlaanderen en Brussel. Sinds 2009 is Norkring België de eigenaar van het zenderpark in Vlaanderen en Brussel. In 2009 verwierf Norkring België ook de licenties voor het aanbieden van een televisie- en radio-omroepnetwerk en de bijhorende digitale frequentiepakketten.   Perscontact: Voor meer informatie over Norkring België en zijn activiteiten, kunt u contact opnemen met Kristien Boels – Marketing & Communications manager, M 0496/078977, kristien.boels@norkring.be

 

DAB+ logo.png

fase-2.jpgKlembord01.jpg

 

Norkring

 

Tijdsbalkje rood.gif
 
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-17

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

 

Radiozender Laser 101 heeft als eerste radiozender op het eiland Sint Maarten haar uitzendingen hervat nadat de orkaan Irma over het eiland raasde en grote schade heeft aangericht.

 

Klembord01.jpg

 

De radiozender is momenteel nog de enige radiozender die kan uitzenden op het eiland. De radiozender is te beluisteren via FM (101 MHz) en Internet. In grote delen van het eiland is nog geen communicatie middels de telefoon mogelijk en is de stroom uitgevallen.

 

De programma’s worden ook doorgegeven in Saba via Q93.9 (Voice of Saba). Ook Easy FM in Curaçao geeft op bepaalde delen van de dag de programma’s van Laser 101 door. Daarnaast is Trans World Radio begonnen met het doorsturen van het signaal van Laser 101 via hun krachtige middengolfzender op Bonaire. TWR zendt uit via 800 kHz.

 

Laser 101 beschikt over een eigen noodaggregaat en kan daarom wel uitzenden. De radiozender heeft echter wel aangegeven dat wanneer de diesel opraakt de uitzendingen weer moeten worden stopgezet.

 

Momenteel zendt de radiozender een speciaal programma uit waarin inwoners van Sint Maarten en St Martin kunnen bellen voor hulp of een oproep te doen van vermiste familieleden en vrienden. Ook vanuit Nederland bellen veel luisteraars op die op zoek zijn naar familieleden waar na de stroom Irma nog geen contact mee is gelegd. Het KNMI verzorgt vanuit Nederland voor extra weerberichten op de radiozender.

 

Communicatie op het eiland zelf loopt nog moeizaam omdat een belangrijke telecommunicatiemast is uitgevallen. Andere radiozenders hebben te maken met grote schade aan zendinstallaties en apparatuur maar hopen binnenkort ook weer te gaan uitzenden.

 

De Nederlandse radio- en televisiezenders steunen de nationale inzamelingsactie van het Rode Kruis, voor de slachtoffers van orkaan Irma. Sinds donderdagavond uur worden er radio- en tv-spotjes uitgezonden.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Freesports te bekijken (FTA) via de Astra 2 satelliet

Satelliet:Freesports te bekijken (FTA) via de Astra 2 satelliet

 

Freesports is de nieuwe Britse sportzender die zich bij het FTA aanbod voegt van Freesat op de UK-beam van de Astra-2 (28,2° Oost). De zender is een zusterkanaal van paytv kanaal Premier Sports. Freesports is net als de BBC en vele anderen ook in de Benelux te ontvangen. Freesports gaat veel sport brengen waaronder voetbal en programma's van de clubs als Barca en AC Milan.

 

free-sports-picks-001.jpg

Voetbal:

Portuguese Primeira League
Belgian Pro League
Superliga Argentina
Spanish La Liga 2
Irish Airtricity League

Timeshifted voetbal:
AC Milan
Bayern Munich
Borussia Dortmund
FC Barcelona

Rugby:
NRL games en UK Championship games en delen van de rugby League World Cup

Motorsport:
Australian V8 Supercars, Swedish Speedway, NASCAR lower series, Monster Jam and Arena Cross.

IJshockey:
live NHL games IIHF World Championships, The Champions Hockey League  en o.a. Swedish Hockey League.

Tennis:
25 ATP en in totaal 250 tennis evenementen per seizoen

 

De zender is sedert 31 augustus j.l.te vinden via frequentie 11426 GHz.(V) met Fec 5/6 en SYM:27500 op de Astra 2 op 28,2° Oost en is Free To Air.

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |