17-04-18

Retro 2004: Oud Radio 2-gebouw wordt muziekcentrum

Retro 2004: Oud Radio 2-gebouw wordt muziekcentrum

Jongerencultuurwerking 'De Kreun' krijgt er z'n vaste stek

 

Op 2 oktober 2003 trok Radio 2 West-Vlaanderen definitief de deur achter zich dicht aan het Conservatoriumplein 1 in Kortrijk (zie foto's van studio's onderaan). De ‘oude’ studiogebouwen werden die dag geruild voor een gloednieuw complex  langs de Doorniksesteenweg. Sindsdien staan de panden die de publieke omroep er betrok, helemaal leeg.

Radio2Conservatoriumplein.jpg

Het gebouw, eigendom van de stad Kortrijk, moest dus een nieuwe bestemming krijgen. De knoop is inmiddels doorgehakt. Het voormalige omroepgebouw krijgt een opknapbeurt en zal dienst gaan doen als muziekcentrum. De bekende regionale concertclub annex jongerencultuurwerking ‘De Kreun’ uit de deelgemeente Bissegem zal er (vermoedelijk) onderdak krijgen.

De muziekacademie die in de andere vleugel van het gebouw huist, krijgt extra lokalen ter beschikking. Die academie was trouwens de inspiratie voor het ombouwen van het reuzenpand tot muzikaal eiland. Het gebouw moet straks een plek worden waar letterlijk ‘ruimte’ is voor alle vormen van muziekbeleving.

Vanaf Pinksteren neemt de stad alvast een deel van de ruimte in voor een tentoonstelling over de geschiedenis van Radio 2 in de provincie. Schepen Bral doet bovendien een warme oproep naar alle ‘muziekactoren’ die denken een plaats te moeten krijgen in het gebouw. Al is het wachten op renovatie voor het ontplooien van andere initiatieven. Al bij al misschien geen slecht idee voor tenminste twee lokale radiostations in wording in de Groeningestad die nog op zoek zijn naar ruimte (en geld)?

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Retrofoto's (Jos Gurdebeke) Radio2 Conservatoriumplein 1996

Foto's in groter formaat bekijken door er op te klikken !

R2kortrijk96a.jpg

R2kortrijkb.jpg

R2kortrijkc.jpg

R2kortrijkd.jpg

R2kortrijke.jpg

R2kortrijkf.jpg

R2kortrijkg.jpg

R2kortrijkh.jpg

BRT2 Omroep West-Vlaanderen technieker: Etienne Olivier

R2kortrijki.jpg

Aan de witte deur van de studio in Kortrijk herkent u misschien wel huidig Radio2 Nethoofd Jan Knudde

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.