14-04-18

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

Publicatie-ritme wordt anders en sneller

 

Gieteren was het vrijdag de dertiende en dat is altijd al speciaal geweest. Nogal wat mensen geloven dat alle foute gebeurtenissen speciaal wachten op die ene dag om dan in één keer toe te slaan. Voor dat soort bijgelovigen is er zelfs ooit een tweeëntwintigletterwoord verzonnen: paraskevidekatriafobie. Specifieke angst voor vrijdag de dertiende dus. En gisteren stond die dag en dat cijfer alweer gecombineerd op de kalender… En ja hoor, er gebeurde wat. Maar niks ergs. Integendeel!

FOTO-2-NIEUWS-k.jpg

Toeval, maar ook bij RadioVisie was er gisteren iets speciaals aan de hand. De voorbije weken hadden ze binnen de redactie enkele schema’s, pionnen en mogelijkheden geëvalueerd zodat ze het huidige concept waarbij alle berichten, naar analogie met een gedrukte krant, in één keer verschenen (’s nachts), achter hen kunnen laten. Vanaf nu zullen ze dus verschillende keren per dag het meest recente nieuws onmiddellijk publiceren. News as it happens. Of toch zo snel mogelijk.

Zonder vaste tijdstippen, behalve voor de retro-rubrieken. Omdat die meestal gebonden zijn aan een datum in het verleden, hangen ze vast aan dag en jaar. Het ‘Radiodagboek’, de rubriek ‘Dag op dag’ en de occasioneel tijdsgeboden audio-files, blijven en bloc, iets na middernacht opduikenDe korte berichtenrubriek ‘Het Avondblad’ verschoof een uurtje en staat vanaf gisteren klokvast om 17:00 uur online. Zestig minuten later dus.

De RadioVisie Facebook-pagina volgt het ritme van de website. Nagenoeg tegelijk met het verschijnen van een artikel op de RadioVisie-website, zal u ook bij Facebook een resumé zien verschijnen. Voor de nieuwsbrief verandert er niks. Die vertrekt ook in de toekomst in de vroege ochtend, vanaf 06:00 uur, en biedt een chronologisch overzicht van alle stukjes die de voorbije 24 uur gepubliceerd werden.

Misschien wordt het even wennen om niet één keer per dag de hele hap op uw bord te krijgen maar in diverse porties. Edoch, nieuws is uiteraard pas echt relevant als u er niet (te lang) op moet wachten. De rest is aan u. Geniet ervan en leer bij.

Alzo Jean-Luc Bostyn !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.