10-04-18

Muziekmuseum Vlaanderen dreigt te verdwijnen

Muziekmuseum Vlaanderen dreigt te verdwijnen

Skynet Blogs houdt er mee op. De bekende blogpagina’s zijn, volgens Skynet zelf althans, een soort relikwie aan het worden. Nieuwe en meer uitgebreide mogelijkheden zijn in de plaats gekomen. Er worden enkele alternatieven geboden, maar niet iedereen is daarmee vertrouwd of heeft zin om alle inhoud, soms van vele jaren te transfereren.

Muziekmuseum Vlaanderen 9-4-2018.jpg

Eén van de ‘slachtoffers’ is Muziekmuseum Vlaanderen. Ondanks de naam, een blog waar erg veel (historische) radio-informatie is terug te vinden. Gestart op 27 oktober 2007 zijn er inmiddels ruim 12.000 berichten verschenen, met honderden foto’s, vaak in groot formaat. Met heel veel reacties en suggesties als gevolg. Initiatiefnemer Pieter Van Banden zoekt een oplossing want het zou zonde zijn om deze schat aan informatie te zien verdwijnen. Tot 31 mei aanstaande blijven de stukjes verschijnen. Wie intussen zelf één en ander wil bijhouden voor z’n persoonlijke archief, mocht een doorstart niet lukken, kan hier terecht.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Het Avondblad: 9 april 2018

 
 
 
Logo
Skynet Blogs
 
 
 
 
 
La fin des blogs Skynet
 
 

Beste blogger, beste blogster,


Met spijt moeten we aankondigen dat Skynet binnenkort de blogservice - die je misschien al sinds jaren gebruikt - zal beëindigen. Gedurende meer dan vijftien jaar creëerden en ondersteunden we een gepassioneerde en opwindende community van bloggers. Helaas is onze missie vandaag niet meer dezelfde als toen en is het voor ons nu tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.

Hoe zal de stopzetting precies verlopen?

Je hebt ons als host al die tijd jouw blog en inhoud ervan toevertrouwd en we zijn vast van plan om je tot op het einde bij te staan. De volledige inhoud van jouw blog (tekst, afbeeldingen, video's, commentaren, ...) kan nu worden geëxporteerd en opnieuw worden geïmporteerd op een Wordpress-platform. We nodigen je uit om dit zo snel mogelijk te doen.

Vanaf vrijdag 31 mei 2018 is je blog niet langer zichtbaar voor je bezoekers, maar je hebt nog een maand toegang tot de beheertool van je blog. Zelfs als je blog niet langer online is, kun je de inhoud ervan nog steeds exporteren om deze opnieuw te importeren naar een ander platform.

Op vrijdag 29 juni 2018 is het volledige blogplatform offline, inclusief de beheertool. Na deze datum worden de gegevens van de servers verwijderd en is het niet langer mogelijk om de inhoud van jouw blog op te halen (noch voor jou, noch voor onze services).

Hoe zet je de inhoud van jouw blog over?

De procedure om de inhoud van jouw blog over te zetten is heel eenvoudig. Die wordt in detail beschreven in onze stapsgewijze handleiding. Het zou in totaal niet meer dan een uur van je tijd mogen kosten. Als je problemen ondervindt, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen via het contactformulier (bloggers die op een andere manier contact met ons opnemen, worden doorgestuurd naar hetzelfde formulier). Onze agenten zullen hun best doen om je zo snel mogelijk te antwoorden.

We hopen dat je dankzij deze procedure jouw blog kunt blijven voortzetten en animeren zoals jij dat zelf wilt! We wensen je tot slot nogmaals hartelijk te bedanken voor al die jaren van vertrouwen.

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.