06-04-18

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

 

testbeeld muziekmuseum skynetblogs.jpg

Op vrijdag 6 april werd ons als gebruiker van de Skynetblogs het volgende gemeld via e-mail.

Met spijt moeten we aankondigen dat Skynet binnenkort de blogservice - die je misschien al sinds jaren gebruikt - zal beëindigen. Gedurende meer dan vijftien jaar creëerden en ondersteunden we een gepassioneerde en opwindende community van bloggers. Helaas is onze missie vandaag niet meer dezelfde als toen en is het voor ons nu tijd om dit hoofdstuk af te sluiten...(enz).

Vanaf vrijdag 31 mei 2018 is je blog niet langer zichtbaar voor je bezoekers!

 

Ik begon met de blog op 27 oktober 2007...dus bijna 11 jaar ! Bijna dagelijks kreeg de blog sedertdien een update.Tot vandaag verschenen zo maar liefst 12.228 blogstukjes, artikels...duizenden foto's passeerden de revue...

Het werd een hobby, zelfs een passie...ik kreeg regelmatig fijne reacties & suggesties van lezers , trouwe lezers...zelfs vanuit het buitenland ! Dat werd in dankbaarheid afgenomen...

Het aantal uren dat ik achter de PC zat is echt niet te tellen in al die jaren.

Er komt nu spijtig genoeg een einde aan...ik probeer althans al het materiaal van de blog te sparen en online te houden op een andere blog indien dat zou lukken zodanig dat het archief toch gespaard blijft van 'http://muziekmuseum.skynetblogs.be'.Het zou zonde zijn van een schat aan informatie te laten verloren gaan.

Of de blog nog heropgestart wordt valt nog af te wachten.In ieder geval is er nog altijd www.radiovisie.eu dat ik van harte aanbeveel en waarvan ik ook (mede) redacteur ben.

Tot 31 mei 2018 blijf ik deze blog verder dagelijks updaten en aanpassen!

Ik hou u op de hoogte !

Pieter Van Banden

Tijdsbalkje rood.gif

10:35 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VBRO bouwt niet enkel antennes voor radio

VBRO bouwt niet enkel antennes voor radio

 

FOTO-1-1.jpg

Onlangs (in een weekendeditie) van Het Laatste Nieuws sprak VBRO-baas Frederik Thomas zich uit over de procedure, erkenning en uitbouw van de Brugse omroep in heel Vlaanderen. Opmerkelijk genoeg was er ook een bevestiging van aankomende televisieplannen. Het artikel was van Christophe Deconinck, de foto van Benny Proot.

Het was uiteraard een opluchting voor Frederik Thomas toen VBRO toch op FM kon blijven. Toch, want de tegenkandidaten waren geen klein bier:  Ment Radio en FamilyRadio. Netwerk 2 mocht immers uitzenden in zeventien steden, in acht daarvan met een vermogen van meer dan 500 Watt. Thomas geeft toe dat dit een onzekere periode was, vooral omdat de winnaar al vooraf leek gekend te zijn. 

“We vreesden aanvankelijk een verborgen agenda …/… want MENT was al gaan verkondigen dat zij de volgende grote radiozender zou worden” aldus de VBRO-baas. Hij verheugde zich er in dat verband over dat de dossiers puur op het inhoudelijke beoordeeld werden. Als ze de erkenning niet hadden gehaald waren ze volledig overgeschakeld op DAB+. Volgens Thomas wordt dat toch de norm en verdwijnt FM binnen enkele jaren. 

Geen feeststemming 

Omwille van privéredenen (sterfgeval) werd de erkenning nog niet uitbundig gevierd, prioriteit wordt ook gegeven aan de invulling van het zenderpark. De omroep groeit nu immers van kleine radiozender die actief was in West- en Oost-Vlaanderen naar een half-landelijke omroep. 

“Antwerpen staat intussen ook op punt en nu is het de beurt aan Brussel. De twee komende jaren zullen zwaar zijn, maar we hopen om het derde jaar financieel weer boven water te komen”. De omroep rekent op de reclameregie en ondernemersvrienden om dat te realiseren. 

FOTO-2-1.jpg

Nu ook in Brussel 

Tijdens het afgelopen weekend kon VBRO op sociale media de ‘Brusseleirs’ al melden dat ze op 105.0 MHz konden meeluisteren. VBRO heeft in de hoofdstad een zendvermogen van 40 Watt. De technische ploeg zou dan de Limburgse hoofdstad Hasselt nog bereiken, al bleef het daar op de tweede dag van het Schlagerfestival toch nog volledig Vlaams stil op 103.8 MHz (1000 Watt). 

Nieuws met plaatselijke dj’s 

De betekenis van de afkorting van de omroep zal binnenkort veranderen van Vrije Brugse Radio-Omroep naar Vlaamse Bedrijvigheid in Radio-Omroep. De band met de Breydelstad (en de klokken op de radio) zal blijven, de radiobaas herhaalt dat hun hoofdkwartier blijft in Ter Beurze hartje Brugge.  (foto onderaan)

Er komen nog wel aanpassingen voor lokaal nieuws: “We zullen ook werken met een editiesysteem, waarbij plaatselijke dj’s het nieuws brengen en je in Antwerpen bijvoorbeeld om twaalf uur andere klokken zal horen dan hier. 

VBRO-TV

Frederik Thomas kondigde ook plannen aan voor een VBRO-TV: “Ik kan in primeur meegeven dat we een exclusiviteitscontract hebben getekend met Eclips TV, de zender die zich vooral richt op senioren, en waar wij tweewekelijks of maandelijks een uitzending voor mogen maken. Daarin zullen we een samenvatting brengen van welke artiesten bij ons over de vloer zijn gekomen en van de nieuwste clips.”

VBRO-Huis-Ter-Beurze.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VK:BBC houdt (voorlopig) vast aan uitzendingen via FM

VK:BBC houdt (voorlopig) vast aan uitzendingen via FM

 

De Britse publieke omroep BBC wil voorlopig niks weten van het uitschakelen van de verspreiding via de FM. Dit heeft Bob Shennan, radio-directeur bij de Britse publieke omroep, gezegd tijdens het evenement Radiodays Europe in Wenen.

Volgens Shennan is het ideaal om een mix te houden van FM, DAB en Internet dan alleen volledig in te zetten op digitale radio via de ether. Deze stelling wordt ondersteund door andere radiopartijen in Groot Brittannië.

In Groot Brittannië wordt al bijna 50 procent van de luistertijd via een digitale manier geconsumeerd. Dit kan zijn via DAB of Internet. Er zijn plannen om de uitzendingen via de FM gefaseerd uit te schakelen wanneer meer dan 50 procent. Maar voorlopig ziet de BBC het nog niet zitten om volledig digitaal via de ether te gaan uitzenden.

Naast FM worden er in Engeland ook nog uitzendingen van de BBC via de middengolf en lange golf verspreid. De BBC is wel begonnen met het gefaseerd uitschakelen van lokale middengolfzenders.

Een groot voordeel van de uitzendingen via de digitale ether is het grote aanbod van radiozenders terwijl de FM-band vol zit. In Groot Brittannië wordt overigens nog gebruik gemaakt van de oudere DAB-norm terwijl in Nederland en omringende landen de DAB+-norm wordt gehanteerd. Door deze oudere norm is de geluidskwaliteit van de meeste radiozenders via DAB in Groot Brittannië niet geweldig en soms zelfs alleen in “mono” te beluisteren. Er wordt beperkt in de nieuwe norm DAB+ uitgezonden in Groot Brittannië.

Nadeel van DAB is volgens Shennan dat het DAB-netwerk nog geen volledig bereik heeft en dat er nog veel auto’s in het land rondrijden zonder de mogelijkheid om digitale radio via de ether te ontvangen.

Interview met Bob Shennan

mediamagazine.png

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fidelio: Vanuit Driebergen op 336 meter

Fidelio: Vanuit Driebergen op 336 meter

 

Philips radio 1956.jpg

Onze Nederlandse buren deden er niet zo heel lang geleden er nog eentje bij; een nieuw radiostation op de middengolf. Fidelio Radio vanuit Driebergen, in de provincie Utrecht, is een initiatief van Rob van der Sluis en Frans Bruijnincx. Er mag al worden uitgezonden op AM 891 kHz sedert 1 januari 2018, sindsdien is er vooral getest geweest. Op vrijdag 2 maart werd voor het eerst een gepresenteerd programma te horen.

Rob van der Sluis was eerder voorzitter van Omroep Driebergen, maar dit project hield er in 2000 mee op. Het radiomaken bleef hem echter boeien. Een nieuwe kans diende zich aan toen het een jaar geleden mogelijk werd, om voor hobby doeleinden, een frequentie te krijgen op de middengolf.

Rob van der Sluis: “Ik dacht, ik ga het gewoon proberen. De frequenties worden verdeeld op volgorde van inschrijving, dus ik zat achter de pc klaar om me aan te melden. Er was veel animo. Dan moet je niet denken aan verschillen van uren, maar van minuten en seconden. Het is vergelijkbaar met het kopen van een kaartje voor een popconcert van een populaire artiest. Klaar staan in de wachtrij en zo snel mogelijk aanmelden”. 

Fidelio-Radio.jpg

Rob van der Sluis en Frans Bruijnincx

 

”Inschrijven kon voor twee soorten zenders, 1 watt of 100 Watt. Met een 1 Watt zender bereik je net het einde van de straat, met een 100 Watt zender is het effectieve bereik 10 kilometer. Echte liefhebbers kunnen de zender ook wel van verder weg oppikken, zo kreeg ik een luisterrapport van 400 kilometer hier vandaan.”

Eenmaal de licentie binnen, begon de technische realisatie. De grootste uitdaging was de antenne. Er wordt uitgezonden met een golflengte van 336 meter. Het meest optimaal zou dan een antenne zijn van 336 meter. In het geval van Fidelio Radio was dat onhaalbaar, daarom werd gekozen voor een breuk van dat getal. Het werd een antenne van ongeveer veertig meter, waarvan 20 meter horizontaal en 20 verticaal.

Voor de naam van het radiostation werd de inspiratie gehaald bij café Fidelio in Driebergen. Bedoeling is om er elke eerste vrijdag van de maand live uit te zenden. Men gasten en publiek erbij wordt dan sfeer gecreëerd. Leuk op de radio. Voorlopig is er vooral nonstop muziek te horen. Enkel op zaterdag zijn er gepresenteerde uitzendingen. De muziekkeuze zit tussen Radio 2, Skyradio en Radio 10 Gold in. Wereldwijd kan geluisterde worden via de webstream. (Nieuwsblad De Kaap)

 ° Fidelio Radio 
° Hier luisteren

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |