01-04-18

Vrolijk Paasfeest !

Vrolijk Paasfeest !

                                 Vrolijk Pasen schitteren

 

Pasen is om van te dromen, er liggen eitjes in de bomen. Hier en daar één op de grond, paaseieren, overal in het rond! De paasklokken hebben het druk. Oei, daar is een paasei stuk. Zijn er nog dingen op die dag soms? Ah ja, de paashaas komt dan ook die dag, 'k hoop dat hij ook paaseitjes verstoppen mag. Maar ach, ze doen het werk zo graag, op een dag zoals vandaag. Dus Pasen is om van te dromen, wachten tot ze nog eens komen!
 
 

de%20paashazen%20op%20de%20afspraak.jpg

 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het vergeten eerste uur van Studio Brussel

Het vergeten eerste uur van Studio Brussel

Studio-Brussel-oud-logo.png

Vandaag-1 april 2018- bestaat Studio Brussel precies 35 jaar. Er wordt algemeen aangenomen dat ‘Rendez-vous’ van Pas de Deux het eerste nummer was dat op deze nieuwe radiozender van de VRT te horen was (op 1512 kHz AM), maar de huidige generatie radiomakers wou ook nog weten welke andere muziek in het eerste uur was te horen. In het radioarchief van de openbare omroep vonden ze de speellijst terug. 

Die lijst leverde meteen een verrassing op: bovenaan stond niet ‘Rendez-vous’ van Pas de Deux, maar wel ‘Fun, fun, fun’ van The Beach Boys. Dat laatste nummer was echter doorstreept. Toenmalig presentator Paul De Wyngaert legt uit waarom hij dat deed en waarom hij voor de Belgische Songfestivalinzending koos.

“Op 1 april 1983 stond Vlaanderen op zijn kop omdat de BRT ‘Rendez-vous’ naar het Songfestival zou sturen”, zegt hij. “Iedereen had het over die onnozele jury die dat had beslist. Twee mensen van Studio Brussel zaten in die jury, waaronder ikzelf. Van alle groepen vonden we dat Pas de Deux het meeste opviel. Daarom kozen we het lied als eerste nummer op Studio Brussel, iets van eigen kweek dat onrust veroorzaakte. Dat was Studio Brussel, vonden we.”

Ook de rest van de speellijst van het eerste uur telt enkele opvallende keuzes. Zo waren ook te horen Sam Cooke met ‘Cupid’, Doe Maar met ‘Pa’ en Carly Simon met ‘Why’.

Klembord01.jpg

Klik om de video te bekijken !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zendmast van 220 meter opgeblazen in Rusland

Zendmast van 220 meter hoogte opgeblazen in Rusland

In het Russische Jekaterinenburg werd op zaterdag 24 maart j.l. een nooit gebruikte zendmast van meer dan 200 meter hoog opgeblazen. De zendmast uit de jaren tachtig moest eigenlijk 400 meter worden maar die hoogte heeft de constructie nooit bereikt.

Begin jaren tachtig werd gestart met de bouw van de betonnen constructie die uiteindelijk zo’n 400 meter hoog moest gaan worden. Uiteindelijk werd de bouw op 200 meter gestaakt omdat er geen geld meer was. Dit had onder andere te maken met de val van de Sovjet Unie.

Door zijn beperkte hoogte is de zendmast nooit officieel in gebruik geweest als zendmast. Het bouwwerk bestond tot vandaag alleen uit een betonnen omhulsel, met daarbinnen een stalen frame. De toren was makkelijk te beklimmen en werd alleen gebruikt door bijvoorbeeld basejumpers en lokale bewoners. In 2000 werd de toegang tot de toren afgesloten omdat er teveel ongelukken gebeurde.

Er zijn nog plannen geweest om de toren Jekaterinenburg af te bouwen. Een dochterbedrijf van Gazprom kreeg opdracht om de toren af te bouwen en daarbij te voorzien van een hotel, uitzichtplatform, restaurants, concert- en conferentiezalen en een kunstcentrum komen, en ernaast een cultuur-entertainmentcentrum. De plannen zijn echter nooit uitgevoerd.

De lokale overheid besloot vorig jaar de half afgebouwde zendmast te slopen omdat de toren het uitzicht over de stad zou verpesten. Komende zomer worden ook in deze stad wedstrijden voor het wereldkampioenschap voetbal gespeeld. Het opblazen van de televisietoren heeft bijna drie miljoen euro gekost. Er zijn plannen om op de plek van de toren een ijsbaan te bouwen.

Overigens was er veel protest van de lokale bevolking tegen het opblazen van de toren. De inwoners zagen de toren als een icoon van hun stad.

mediamagazine.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |