31-03-18

Radio2 keert terug naar de jaren '80

Radio2 keert terug naar de jaren '80

 

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april keert Radio 2 terug naar de jaren 80. Naar goed gewoonte sluiten ze zo'n nostalgische week af met een lijst van de beste nummers uit dat decennium. In dit geval: de Top 80 van de jaren 80.

 

80_top80_header.png

Een top die jij samen met alle luisteraars van Radio 2 hebt samengesteld. Wie een plaatsje in de lijst verovert, dat bepaal jij dus mee! 

 

Vorig jaar stond Abba op 1, Bryan Adams nam beslag op plaats 2 en op 3 vonden we Tina Turner terug.

Wil jij het anders? Of hetzelfde? Hoe dan ook: stemmen is de boodschap! Kan je meteen HIER !

80_stemknop.png

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

09:48 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ment TV:’t Is échte televisie, maar tegelijk ook radio

’t Is échte televisie, maar tegelijk ook radio

 

MENT TV en radio heeft ‘leuke plannen’. Zenderbaas Marc Hallez doet ze in primeur uit de doeken. Enkele jaren geleden waren ze al gestart met ‘slimme radio’. Toen was alles vooraf opgenomen, maar daar komt nu verandering in.

Schermafbeelding-2018-03-28-om-10.53.51-800x445.png

Marc Hallez: “In het najaar starten we met live programma’s die de beleving en betrokkenheid bij wie kijkt en luistert nog veel sterker gaat maken. We gaan voor het ‘nu’-moment. MENT heeft een oogje op je – MENT heeft wel oor naar je. De unieke combinatie van kijken en luisteren, de totaalbeleving is waar we op inzetten.” 

Het op woensdag 27 maart bij ons geplaatste onderzoek van reclameregie IP BelgiumJong en minder jong stemt anders af op de radio heeft ook de drijvende kracht achter MENT aandachtig gelezen. Naar goede gewoonte raadpleegt hij immers de mediaberichten tijdens zijn ontbijt.

De gepubliceerde grafiek deelde hij meteen op zijn sociale media met als commentaar: “In de leeftijdsgroep 35 – 64, belangrijkste groep van MENT – … tijd voor jezelf en voor ‘een betere aankoop’ – luistert 5,3% naar de radio via de televisie, 5,3% via internet (website) en 1,2% via een app”.

marc.pngMarc Hallez (foto), die de zender runt samen met Magali Sibille, zijn levenspartner, zag ook de foto van een Waalse concullega “Het verschil is dat bijvoorbeeld Contact Vision, goed gemaakt hoor, een totaal ander product is. Dit is visual radio, de radiocomponent is de basis en primeert. MENT is vertrokken vanuit een televisiebeleving en maakt die audiomatig zo tof mogelijk”. 

 

Ook als radio ‘opzetbaar’ 

Net daarom maakt MENT dat hybride product: échte televisie, leuk om naar te kijken, jong ogend, trendy aanvoelend.“In alle bescheidenheid. Een hybride product als MENT wordt onderschat. ’t Is échte televisie, maar ook opzetbaar als radio. Er waren er die smalend deden toen wij zegden dat ‘de leukste radio in je televisie zit’. Toen minister Sven Gatz (aan het begin van zijn legislatuur, nvdr) tijdens een televisie-opname voor de Loftrompetten de MENT Slimme Radio app met een druk op de knop opstartte, vonden velen ook dat raar. Het televisiesignaal online met enkel de audio. Nadien bekeken was het echt zo gek nog niet.”

Vanaf volgende week, op 1 april (geen grap) neem je MENT ook gewoon via Yelo van Telenet mee op reis. Kijken via 3G of 4G, zonder roamingkosten in de hele Europese Unie. Of luisteren naar de MENT Slimme Radio via de app op smartphone. Ook de app, al dan niet draadloos, koppelen aan de autoradio werkt schitterend. Rijden over vakantiewegen met muziek in het oor of zonnen aan een costa. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

Frederik-Geeroms.png

Frederik Geeroms, radioman in hart en nieren, die de overstap maakte naar het hybride product MENT

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 1 april 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 1 april 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van april 1965 (53 jaar geleden), van de 1e week van april 1975 (43 jaar terug), van de 1e week van april 1985 (33 jaar geleden), en van de 1e week van april 1995 (23 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 53 jaar geleden waren: The Last Time van The Rolling Stones, Se Piangi, Se Ridi van de Italiaan Bobby Solo, en De Stervende van Will Ferdy. Verder hoor je Rik Van Looy na zijn overwinning van de wielerklassieker Parijs-Roubaix, ‘de jeugd van tegenwoordig’ van 53 jaar geleden, de lancering van de eerste commerciële communicatiesatelliet Early Bird, en de vlotte veiling van een duur schilderij van Paul Delvaux.
- I Can Do It van The Rubettes (zie foto), Adem Mijn Adem van Peter Schaap, en Sunday Morning van Bertice Reading waren enkele van de straffe platen in de 1e week van april 1975. Verder hoor je een aprilgrap met Fons Oerlemans, VU-er Willy Kuypers die in Spanje werd aangehouden en door de politie werd mishandeld, en waterellende bij onze landbouwers.  
- na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van april 1985 met een aprilgrap over de verkoop van het decor van het BRT-nieuws, VMM boos over de invoering van reclame bij BRT, het overlijden (zelfdoding) van Soeur Sourire, en de laatste dag van de Antwerpse olieraffinaderij RBP. Enkele hits van 33 jaar geleden waren: This Is Not America van David Bowie, Stapelgek Op Jou door Raymond van het Groenewoud, en Fotonovela door Ivan.
- daarna terug naar de 1e week van april 1995 met de toekomstvisie van Bill Gates, Elio Di Rupo in Boekarest na de crash van een Roemeens vliegtuig met veel Belgen aan boord, en Johan Museeuw na zijn overwinning van de Ronde van Vlaanderen. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Ik Hou Van U van Noordkaap, Beautiful People door Pop In Wonderland & Melanie, en Duke met So In Love With You.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

I could easily fall in love with you - CLIFF RICHARD

The last time - THE ROLLING STONES

Se piangi, se ridi - BOBBY SOLO

Silhouettes - HERMAN'S HERMITS

De stervende - WILL FERDY

For your love - THE YARDBIRDS

Here comes the night - THEM

Concrete and clay - UNIT FOUR PLUS TWO

I can do it - THE RUBETTES (zie foto)

Shame, shame, shame - SHIRLEY AND COMPANY

Make me smile - STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL

Adem mijn adem - PETER SCHAAP

January - PILOT

Sunday morning - BERTICE READING

Pick up the pieces - AVERAGE WHITE BAND (instrumental)

Gimme, gimme, gimme - NARADA MICHAEL WALDEN

Love and pride - KING

This is not America - DAVID BOWIE

Stapelgek op jou - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

Material world - MADONNA

Fotonovela - IVAN

Ik hou van u - NOORDKAAP

Wake up Boo - THE BOO RADLEYS

Back for good - TAKE THAT

Beautiful people - POP IN WONDERLAND & MELANIE

So in love with you - DUKE

Tussen jou en mij - WILL TURA

Circle of smiles (thema van Baantjer) - TOOTS THIELEMANS (instrumental)

The_Rubettes,jpeg_0.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-18

De Ronde van Vlaanderen op de radio

De Ronde van Vlaanderen op de radio

 

RVV-banner.png

 

Overmorgen wordt editie 102 van de Ronde van Vlaanderen gereden, hét hoogfeest van de Vlaamse wielersport. Verschillende VRT-netten steken een tandje bij om ‘Vlaanderens mooiste’ nog aantrekkelijker te maken en ambiance te creëren rond de koers. Dat de televisie daarbij een hoofdrol speelt, weten we. Maar wat bij de radio? We zetten één en ander op een rij.

Luisteraars kunnen terecht bij Sporza op Radio 1. Studio Brussel zorgt voor de sfeer voor en na de koers. Daags voordien, op zaterdag 31 maart, fietsen de wielerliefhebbers hun ‘Ronde van Vlaanderen Cyclo’. Studio Brussel fietst ook mee en brengt verslag uit op de radio en online. Radio 2 brengt in de dagen voor en na de Ronde meer programma’s rond de Vlaamse topklassieker.

De Ronde van Vlaanderen – zondag 1 april

De rechtstreekse uitzending van de Ronde van Vlaanderen bij de mannen begint om 09:30 uur op Eén. In de mobiele Sporza-studio in Oudenaarde blikt Karl Vannnieuwkerke samen Sven Nys en Eddy Planckaert vooruit op de koers. Er zijn beelden van de startpresentatie en de ploegenvoorstelling met Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel van Studio Brussel.

Na de wedstrijd ontvangt Karl Vannnieuwkerke verschillende hoofdrolspelers in de mobiele studio. De huldiging van de winnaars en het slotfeest in Oudenaarde worden opnieuw gepresenteerd door Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel. Op Radio 1 volgt Sporza Radio de koers, vanaf 13:00 uur. Gert Geens presenteert, de verslaggevers zijn Christophe Vandegoor (commentator bij de finish), Carl Berteele (man op de motor en interviews) en Jonas Maes (interviews bij de finish en sfeerreporter).

RVV-Linde-Merckpoel-Peter-Sagan.png

Linde Merckpoel (Studio Brussel) naast Peter Sagan. Ronde van Vlaanderen – editie 2017

 

De Ronde van Vlaanderen Cyclo voor liefhebbers – zaterdag 31 maart

Op zaterdag 31 maart, de dag voor De Ronde van Vlaanderen, fietsen 16.000 wielerliefhebbers De Ronde Van Vlaanderen Cyclo. Studio Brussel rijdt mee met een peloton van luisteraars. Chef van dat peloton wordt Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster. Hij zal samen met twintig Studio Brussel-luisteraars het parcours van 139 kilometer rijden. Een unieke kans, ook omdat het evenement volledig uitverkocht is. “Ik ga dat peloton eens goed doen afzien” lacht de zanger, “al zal ik zelf ook nog veel moeten trainen.”

Jan Paternoster schreef voor Studio Brussel een Nederlandstalig lied, uit liefde voor de koers. Het nummer kreeg de titel ‘Chef Van De Peloton’ en is Jans vuurdoop in het Nederlands: “Ik moest uit de comfortzone komen, maar het was wel leuk om eens in het Nederlands te schrijven.”

Vanop het Droesbekeplein in Oudenaarde brengt Linde Merckpoel – samen met reporters Stijn Vlaeminck en Eva De Roo – sfeerverslag uit van de Ronde Van Vlaanderen Cyclo. Dat verslag is live te horen in ‘Voor de ronde’ op Studio Brussel én te bekijken op Eén, op zaterdag 31 maart van 14:00 tot 18:00 uur.
 
Rond de Ronde

In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen stuurt Radio 2-gelegenheidsreporter Begijn Le Bleu op pad. In de ‘Ronde van Begijn’ op Radio 2 Oost-Vlaanderen krijgt comedian én wielerliefhebber Begijn elke dag van de week in ‘Start je dag’ een sportieve opdracht voorgeschoteld. Die moet hij tot een goed einde brengen met een reportage in de middaguitzending van diezelfde dag. Vijf opdrachten dus die met wielrennen en De Ronde te maken hebben.

Fotocredits: VRT

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

RVV-Finish.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groen licht voor extra capaciteit op DAB+

Groen licht voor extra capaciteit op DAB+

Vlaamse regering neemt eerste stap naar ingebruikname flux 5A/5D

 

De Vlaamse Regering besliste vrijdag 9 maart j.l.dat de capaciteit voor digitale radio (DAB+) wordt uitgebreid. Vlaanderen krijgt dus naast de multiplex van de openbare omroep VRT (12A) en de commerciële multiplex van Norkring (11A) een derde DAB+-platform, waar op termijn minimum twaalf bijkomende landelijke radiokanalen zullen kunnen uitzenden.

Tegelijk besliste de regering dat de vier commerciële netwerkradio’s ten laatste vanaf 1 september 2019 gebruik moeten maken van het bijkomend DAB+-platform. Onduidelijk daarbij is of TOPradio en VBRO, twee netwerkradio’s die al ruim twee jaar gebruik maken van de digitale capaciteit op de Norkring-flux, op dat moment verplicht zullen moeten overschakelen naar de nieuwe flux. De erg vage perstekst van mediaminister Sven Gatz lijkt dat alvast te willen suggereren.

De uitbreiding van de digitale radiocapaciteit zal verlopen via een “ketenbesluitvorming”. Eerst dient er nieuwe capaciteit te worden gecreëerd. Logischerwijze gaat het om de band 5A/5D. In theorie is die aan Vlaanderen toegewezen als een regionale multiplex (5A voor Oost- en West-Vlaanderen, 5D voor Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen), maar in de wandelgangen klinkt het al langer dat die als één band zal worden uitgerold om extra landelijke capaciteit te creëren.

Een tweede stap is dat voorzien wordt in voldoende dekking (beluisterbaarheid). In deze fase wordt dus, via een openbare procedure, een operator gezocht en aangesteld. De vraag hier is (onder meer) of Norkring als operator uit deze procedure kan (zal) worden gesloten, kwestie van in de digitale ether het huidige feitelijke monopolie te doorbreken.

dab-800x445.jpg

De VRRO reageerde al op 9 maart j.l. op het besluit met een mededeling waarin ze herhaalt dat ook de lokale radio’s moeten worden betrokken bij de verdere uitrol van DAB+ in Vlaanderen. De VRRO wil het dossier warm houden en vraagt dat geïnteresseerde lokale radiozenders kansen krijgen om op DAB+ te gaan.

“In het kader van het gelijkheidsbeginsel, en zoals het overal is in alle landen die al verder staan op vlak van de implementatie van DAB+, moeten de lokale radiozenders toch ook mee op de digitale trein kunnen stappen. Zo niet, zal dit op termijn hun doodsteek betekenen”, aldus VRRO-woordvoerder Michel Vanderfeesten.

De VRRO heeft haar bezorgdheid hieromtrent overgemaakt aan de mediaminister.

.radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Canada: Publieke omroep gaat cd- en lp-archief vernietigen

  Canada: Publieke omroep gaat cd- en lp-archief vernietigen

 

De Canadese publieke omroep gaat haar complete cd- en lp-archief vernietigen. Wegens bezuinigingen is er geen ruimte meer voor de ruim 400.000 geluidsdragers. En daarom wordt de boel voor 2020 vernietigd.

 

vinylcollectie.jpg

 

Net als veel andere publieke omroepen moet ook de Canadese publieke omroep CBC/Radio-Canada de komende jaren fors bezuinigen. Dat betekent niet alleen dat er afscheid genomen wordt van medewerkers, maar dat de grote gebouwen ook ingeruild gaan worden voor kleinere. Ruimte kost immers veel geld.

 

Daarom is er in 2012 een start gemaakt met de digitalisatie van het archief van de omroep. Het gaat hierbij om ruim 200.000 cd’s en eveneens ruim 200.000 lp’s. het gros hiervan is uniek.

 

Een klein deel van de cd’s en lp’s wordt na digitalisatie geschonken aan culturele instellingen. Het leeuwendeel van de geluidsdragers wordt echter vernietigd. Verkopen is namelijk geen optie omdat de omroep dan enorm veel tijd en geld kwijt is om de auteursrechten te achterhalen en te regelen.

 

Ook een flinke collectie aan muziekboeken wordt gedigitaliseerd en vernietigd. Het is de bedoeling dat de digitalisering voor 2020 is afgerond, als de omroep haar nieuwe kleinere pand betrekt.

 

CBC-Radio-Canada.png

° CBC/Radio Canada

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-18

Opnieuw DAB+ steunzender actief van Norkring

Opnieuw DAB+ steunzender actief van Norkring

Met het in gebruik nemen van een nieuwe steunzender in Meerhout-Genebroek is in Vlaanderen de dekking van het DAB+-netwerk van de commerciële radiozenders verder verbeterd.

DAB+ Jou volgende radio.jpg

Zenderexploitant Norkring nam de steunzender die gelegen is tussen Turnhout en Hasselt, vrijdag 23 maart j.l. in gebruik. De steunzender is bedoeld voor het digitale radio netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Het is al weer de tweede nieuwe steunzender die de zenderexploitant deze maand in gebruik nam. Met het in gebruik nemen van deze steunzender is ook de ontvangst van het netwerk met commerciële radiozenders uit Vlaanderen in delen van Zuid-Nederland beter te ontvangen.

Eerder deze maand werd de steunzender in Veltem in gebruik. De nieuwe steunzender in Veltem maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. De afgelopen maanden werden er ook al steunzenders in gebruik genomen in Attenrode-Wever, Antwerpen en Gent. Binnenkort wordt er een nieuwe steunzender in gebruik genomen in Nieuwkerken-Waas.

In de periode tussen april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en Roxx Radio uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht.

mediamagazine.png

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Korte nieuwsberichtjes !

De grootste komt uit België

Het grootste mobiele tv-scherm ter wereld is momenteel volop in opbouw en zal normaal tegen het weekend klaar zijn. En het is Belgisch. Het idee komt van het Denderleeuwse familiebedrijf HD Ledshine, dat het scherm samen met een contructiebedrijf uit Hoeselt maakt.

Het mobiele scherm is liefst 144 vierkante meter groot, 16 meter breed en 9 meter hoog. Het telt 18.690.048 afzonderlijke lampjes, wordt opgesteld in minder dan een uur en kan ook 360 graden draaien. “De opbouw van het scherm zit op schema.

Als alles goed verloopt, moest het vrijdag 23 maart klaar zijn”, zegt Julie De Schrijver van HD Ledshine. Het grootste mobiele scherm ter wereld wordt op 10 april gelanceerd op een vakbeurs in Frankfurt.

Lees ook: Familiebedrijf maakt grootste mobiele scherm (HLN)

Lees ook (Het grootste mobiele scherm in opbouw op foto) : Grootste mobiele scherm ter wereld in opbouw (HLN)

Kort Radionieuws.jpg

Belgische jingles voor Groninger omroep

Brandy ‘jingle-bakker’ van eigen bodem, doet het ook al jaren prima ins verre en andere buitenlanden. Zo produceerden ze een set voor de Nederlandse regionale omroep Radio Noord. Alweer een poos geleden want er is sprake van het veertigjarig bestaan in de jingles. En dat was volgens de geschiedenisboeken op 19 oktober 2017. Toen werd de RONO (de Regionale Omroep voor Noord en Oost Nederland) in drie regionale omroepen gesplitst: Radio Fryslân (voor Friesland), Radio Noord (voor Groningen en Drenthe) en Radio Oost (voor Gelderland en Overijssel). Hoe dan ook, de jingles zijn nieuw, jong en fris.  (jingleweb.nl)

Klembord01.jpg

Klik om te luisteren

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VK: Hoogste omzet radioreclame in 10 jaar tijd

   VK: Hoogste omzet radioreclame in 10 jaar tijd

 

Het gaat goed met commerciële radio in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 stegen de inkomsten uit radioreclame met 5,2% naar bijna 762 miljoen euro. Dit is de hoogste omzet in meer dan 10 jaar tijd. Het is voor hert vierde jaar op een rij dat de omzetten stijgen.

voordelen.jpg

Dit blijkt uit cijfers van Radiocentre UK, het Engelse Radio Advies Bureau.

Verreweg het meeste geld werd uitgegeven door nationale adverteerders: bijna 404 miljoen euro. Lokale adverteerders waren goed voor 195 miljoen euro. 12 Van de 20 grootste adverteerders besteden meer dan 20% van hun reclamebudgetten aan radio.

Sky blijft de grootste adverteerder op de radio. Maar ook de automobielbranche en fastfoodketens zijn veelvuldig te horen in de reclameblokken op de radio.

Ook in Nederland zat radioreclame het afgelopen jaar in de lift. In 2017 wisten de publieke en commerciële radiostations 226 miljoen euro aan reclamegeld binnen te harken.

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-18

Franse Gemeenschap publiceert opnieuw omstreden frequenties

Franse Gemeenschap publiceert opnieuw omstreden frequenties

Waar blijft de samenwerkingsovereenkomst met de Franse gemeenschap?

 

Mediaminister Sven Gatz kondigde in december 2017 nog trots aan dat er na jaren ruzie eindelijk een overeenkomst zou getekend zijn met zijn Waalse evenknie Jean-Claude Marcourt van de Franse Gemeenschap over de inplanting van radiofrequenties.

Mediaministers.png

9 december 2017: Ministers van Media, Sven Gatz en Jean-Claude Marcourt sluiten een eerste akkoord over de radiofrequenties in ons land.

 

Dit was nodig want hij verklaarde eerder in het parlement dat hij zelfs geen advocaat zou moeten sturen naar de Raad van State omdat hij toch kansloos zou zijn in de diverse procedures. De overeenkomst werd nog niet bekrachtigd door de federale regering. En ook niet gepubliceerd. Sindsdien bleef het erg stil. Tot zeer onlangs. 

Zonder dat er een bekrachtigde overeenkomst is publiceerde de Franse Gemeenschap nog maar eens de inmiddels beroemde storende frequenties in het Staatsblad. Eerder werden ze succesvol aangevochten bij de Raad van State door de Vlaamse Gemeenschap, maar deze procedure werd voorlopig stil gelegd in 2013.

Indien het alsnog tot een getekende samenwerkingsovereenkomst komt dan zal de Vlaamse Gemeenschap deze als bevroren beschouwen. Heel vervelend nieuws voor een groot aantal Vlaamse radio´s. Een voorbeeld: Je kreeg in Leuven de 106.0 FM, maar je wordt geconfronteerd worden met een 2 kiloWatt zender in Brussel op 0,1 MHz afstand. Jouw frequentie wordt in één klap zo goed als waardeloos.

We hoorden in de wandelgangen nog ander nieuws. Op dit moment zijn er gesprekken bezig tussen enkele Vlaamse ‘slachtoffers’ die dit besluit mogelijk gaan aanvechten bij de Raad van State. Die procedure is allesbehalve kansloos. Zo wordt het nog een beetje drukker bij de Raad van State. De juridische doos van Pandora opent zich steeds verder.

° Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot vaststelling van een lijst van de radiofrequenties die kunnen worden toegewezen aan de dienstenuitgevers voor de uitzending van klankradio-omroepdiensten via analoge terrestrische radiogolven.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende