20-03-18

Studio Brussel lanceert Eigen Kweek

Studio Brussel lanceert Eigen Kweek

 

Sedert zondag 18 maart lanceerde Studio Brussel ‘Eigen Kweek’, een programma dat helemaal in het teken staat van Belgische muziek. Jong radiotalent Rik De Bruycker neemt depresentatie voor zijn rekening. Hij neemt de luisteraar mee op een trip langs het beste en opwindendste wat het Belgische muzieklandschap te bieden heeft.

 

FOTO-2-StuBru.jpg

 

Dat betekent ruime aandacht voor al wat leeft en beweegt bij ‘vaderlandse’ artiesten: concerten, album releases, (Bel)popnieuws, en de spotlight op jong, aanstormend talent. Rik wordt elke uitzending vergezeld door een centrale gast die mee radio gaat maken over muziek rond een bepaald thema en Belgische muziek in het algemeen. Ook luisteraars en muzikanten komen aan het woord over hun concertervaringen, favorieten en ontdekkingen. 

Rik-De-Bruycker.png

Rik De Bruycker (foto): “Hoe cool is het wel niet om een steengoeie plaat te horen en dan achteraf te ontdekken dat die artiest maar een paar straten verder woont? België is zo’n een klein landje, maar we maken wel veel goeie muziek! Eigenlijk is Eigen Kweek een terechte ode aan de underdog.”

Meer dan 20% van de muziek die Studio Brussel draait is van eigen kweek. Naast initiatieven zoals ‘De Week van Eigen kweek’ en ‘De Nieuwe Lichting’ geeft de zender met dit nieuwe programma Belgische muziek een vaste plaats in het muziekaanbod. De Nieuwe Lichting en recente hotshots voor Angèle, Faces On TV, TheColorGrey, Todiefor en Milo Meskens illustreren dat StuBru ook jong Belgisch talent graag een duwtje in de rug geeft.

° Eigen Kweek: sedert zondag 18 maart van 20:00 tot 22:00 uur.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.