10-03-18

NL:NPO Radio 1 start met nieuw hoorspel op zaterdag

NL:NPO Radio 1 start met nieuw hoorspel op zaterdag

 

Goed nieuws voor luisteraars in Vlaanderen die (nog) kunnen genieten van het klassieke 'Hoorspel'.Alhier ook  wel in vroegere radiotijden alhier 'luisterspel' genoemd.

 

luisterspel BRT.jpg

 

Radio 1 start vanaf vandaag-zaterdag 10 maart- met een nieuw hoorspel: 'De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet'. De hoofdrol in de elfdelige serie, die is gebaseerd op de internationaal bekende roman van David Mitchell, is weggelegd voor acteur David Lucieer.Ook Frank Lammers, Sanne den Hartogh, Lottie Hellingman en Henk Poort zijn te horen in het hoorspel.'De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet' zijn vanaf zaterdag 10 maart wekelijks om 00.00 uur te horen bij AvroTros op NPO Radio 1.

luisterspel radio jaren '50.jpg

 

Jacob de Zoet

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet vertelt het verhaal van Jacob de Zoet; een Hollandse klerk die zijn hart verliest aan een Japanse vroedvrouw in het Japan van 1799.

 

Het is een verhaal over een onmogelijke romance, maar ook een vertelling over wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten, over kolonialisme en integriteit en over traditie versus vernieuwing. Maar ten diepste over moraal en trouw. Een drama gesitueerd in het verleden dat desalniettemin vol relevantie zit voor de tijd van nu.

logo npo radio 1.jpg

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kort radionieuws !

Blad voor de ‘geschoolde’ radiofan

Biotex-3.png

Freewave Nostalgie 491 staat voor u klaar om te lezen en/of te downloaden. Een dikke editie van 60 pagina’s met alweer een aantal opmerkelijke onderwerpen. Zo is er een bijzonder interessante bijdrage over ‘reclamesingletjes’, waarvan u er ongetwijfeld ook één of meerdere heeft of kwijtraakte. Denk aan die van Heineken, Coca Cola, Persil en Biotex (illustratie bovenaan). Men gaat ook terug naar april 1966 voor het radioverslag van de voetbalwedstrijd Nederland-België in de Rotterdamse De Kuip. Zeezenderfans kunnen hun kennis bijspijkeren met het verhaal over Radio Condor, de zeezender die niemand hoorde. En we stippen ook nog graag het verhaal van Weekend Muziek Radio (WMR) aan, u leest de geschiedenis van deze welbekende Utrechtse piratenzender terug. Uiteraard zijn er nog veel meer verhalen. Als vanouds terug te vinden via deze link.

Kort Radionieuws.jpg

‘Tussen pot en Pinte’, ook tussen de schlagers

Radio 2 slaat eind deze maand z’n tenten op in de Hasseltse Ethias Arena tijdens het Schlagerfestival. ‘Tussen pot en Pinte’ gaat live vanuit de backstage tussen 13:00 en 16:00 uur op 23, 24, 25 en 31 maart. “De uitzending is een mooie extra voor wie te gast was op ons festival, of wie dan op weg is naar Hasselt. Dankzij de sfeer backstage en de interviews met onze artiesten, kom je in de perfecte Schlagerfestivalsfeer. Het wordt de moeite om te luisteren, want in de uitzending maken we ook de eerste namen bekend van de artiesten die volgend jaar te gast zijn op ons festival”, klinkt het bij de organisatoren. Algemeen presentator Kürt Rogiers verwelkomt Umberto Tozzi, Coco jr., Ingeborg, Margriet Hermans, Willy Sommers, Christoff, Bart Kaëll, Swoop, Sam Gooris, Ryan Ricks en De Romeo’s.

Reclame-jingle voor een pilootwagen

“Als jingleproducent krijg je soms rare verzoeken”, meldt Jarko Meurs van Maestro Media aan Jingleweb . “Zo meldde zich laatst een Vlaamse klant die op zoek was naar een reclamespot voor een pilootwagen. Een pilootwagen is een personenauto die bij een wielerwedstrijd voor de renners uit rijdt om het publiek te waarschuwen dat de koers eraan komt. Op het dak zijn meestal grote speakers gemonteerd waaruit keihard reclame klinkt van de sponsor. Om u een indruk te geven, zetten we onderaan een filmpje van een passage van de pilootwagen van Festina. De Vlaamse klant bleek met zo’n pilootwagen te rijden en wilde een vergelijkbaar reclameliedje voor hun sponsor (verhuisbedrijf Vio)”. Het eindresultaat hoort u hier. We zijn benieuwd hoe dit klinkt als het uit de speakers van de pilootwagen knalt. “De klant was in ieder geval erg tevreden”, meldt Jarko. (Jingleweb.nl)

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 11 maart 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 11 maart 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van  de 2e week van maart 1963 (55 jaar geleden), van de 2e week van maart 1973 (45 jaar terug), van de 2e week van maart 1983 (35 jaar geleden), en van de 2e week van maart 1993 (25 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Please Please Me van The Beatles, Eenzaam Zonder Jou van Will Tura, en Belles, Belles, Belles van Claude François. Verder hoor je enkele mensen die minder boeken lazen omdat ze meer naar tv keken, een Franstalige generaal die een oproep deed om meer Vlamingen aan de militaire school te laten studeren, een regeringsmededeling met een oproep om een prik te halen tegen kinderverlamming, en een actie om de verwaarloosde ere-begraafplaats Campo Santo in Gent op te knappen.

-
Go Like Elijah van Chi Coltrane, Feel The Need In Me van The Detroit Emeralds, en Hé Ho Meneer! van Joe Harris waren enkele van de straffe platen in de 2e week van maart 1973. Verder hoor je meer over de gespannen sfeer in het Amerikaanse plaatsje Wounded Knee waar de strijd tussen protesterende indianen en het FBI elk moment kon losbarsten, Eddy Wally net voor hij naar Amerika vertrok, jonge mensen en mode, en sociale onrust bij Ford Genk.  

- na 11 uur nieuws en hits van de
2e week van maart 1983 over een vrouwenbetoging voor vrede, dokter Paul Jansen over het belang van research voor de geneeskunde, Raymond Goethals over een Braziliaans voetbalcommentator, en de Sint-Pietersbasiliek in Limburg nagebouwd met 2 miljoen lucifers. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Our House van Madness, Pa van Doe Maar, en -om afstand te houden in het verkeer
J- Last Night A DJ Saved My Life van Indeep.

- daarna terug naar de
2e week van maart 1993 met het personeel van Philips-Hasselt dat betoogde tegen de 800 afdankingen, acteur Luc Philips die enthousiast reageerde op de heropening van de gerestaureerde Bourla-schouwburg in Antwerpen, en chaos bij de opening van het nieuwe shoppingcenter in Wijnegem. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: De Radio van Stef Bos, If I Ever Lose My Faith In You door Sting, en Magie van Philippe Robrecht.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Please please me - THE BEATLES

How do you do it - GERRY & THE PACEMAKERS

Summer holiday - CLIFF RICHARD

Belles, belles, belles - CLAUDE FRANCOIS

Eenzaam zonder jou - WILL TURA

Do you love me - THE CONTOURS

Rhythm of the rain - THE CASCADES

Donne-moi ma chance - RICHARD ANTHONY

Long haired lover from Liverpool - JIMMY OSMOND

Superstition - STEVIE WONDER

Go like Elijah - CHI COLTRANE

Feel the need in me - DETROIT EMERALDS

Hé ho meneer! - JOE HARRIS

Me and Mrs. Jones - BILLY PAUL

The jean genie - DAVID BOWIE

Sylvia - FOCUS (instrumental)

Young guns (go for it) - WHAM!

Our house  - MADNESS

Last night a deejay saved my life - INDEEP

I need you - PAUL CARRACK

Pa - DOE MAAR

Speak like a child - THE STYLE COUNCIL

Heartache avenue - MAISONETTES

De radio - STEF BOS

Mockin' bird hill - ROOTS SYNDICATE

I'm every woman - WHITNEY HOUSTON

Magie - PHILIPPE ROBRECHT

If I ever lose my faith in you - STING

All that she wants - ACE OF BASE

 

Richard-Anthony.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |