10-03-18

NL:NPO Radio 1 start met nieuw hoorspel op zaterdag

NL:NPO Radio 1 start met nieuw hoorspel op zaterdag

 

Goed nieuws voor luisteraars in Vlaanderen die (nog) kunnen genieten van het klassieke 'Hoorspel'.Alhier ook  wel in vroegere radiotijden alhier 'luisterspel' genoemd.

 

luisterspel BRT.jpg

 

Radio 1 start vanaf vandaag-zaterdag 10 maart- met een nieuw hoorspel: 'De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet'. De hoofdrol in de elfdelige serie, die is gebaseerd op de internationaal bekende roman van David Mitchell, is weggelegd voor acteur David Lucieer.Ook Frank Lammers, Sanne den Hartogh, Lottie Hellingman en Henk Poort zijn te horen in het hoorspel.'De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet' zijn vanaf zaterdag 10 maart wekelijks om 00.00 uur te horen bij AvroTros op NPO Radio 1.

luisterspel radio jaren '50.jpg

 

Jacob de Zoet

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet vertelt het verhaal van Jacob de Zoet; een Hollandse klerk die zijn hart verliest aan een Japanse vroedvrouw in het Japan van 1799.

 

Het is een verhaal over een onmogelijke romance, maar ook een vertelling over wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten, over kolonialisme en integriteit en over traditie versus vernieuwing. Maar ten diepste over moraal en trouw. Een drama gesitueerd in het verleden dat desalniettemin vol relevantie zit voor de tijd van nu.

logo npo radio 1.jpg

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.