05-03-18

Mark Vanlombeek is overleden.

Mark Vanlombeek is overleden.
 
Mark Vanlombeek (67) is gestorven. De oud-wielerjournalist en presentator van de VRT overleed gisteren thuis aan de gevolgen van kanker. Op het einde van zijn actieve loopbaan was hij woordvoerder van VTM.

fotos.jpg

Al als student politieke en sociale wetenschappen in Leuven begon Vanlombeek aan zijn mediacarrière: in 1969 begon hij als losse medewerker bij Omroep Brabant, een regiozender van de toenmalige BRT.

Vanaf 1975 ging hij aan de slag als sportjournalist voor de VRT, wielrennen was zijn domein. Als commentator groeide hij uit tot de wielerstem van Vlaanderen, waarbij hij vaak een gesmaakt duo vormde met collega Mark Uytterhoeven.

Vanlombeek presenteerde ook heel wat programma's op de openbare omroep en heeft enkele wielerboeken op zijn palmares staan.

In 1999 ruilde Vanlombeek de VRT voor de Medialaan, waar hij tot maart 2010 en zijn pensioen woordvoerder was.Na zijn afscheid bij VTM trad hij op met een theatershow 'Van onze reporter ter plaatse', waarin hij verhalen vertelde uit zijn 40-jarige mediacarrière.

Vanlombeek, die zelf aan diabetes leed, werd in 2009 peter van de Vlaamse Diabetesvereniging.

Tijdsbalkje rood.gif

 

12:58 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.