03-03-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 4 maart 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 4 maart 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van maart 1968 (exact een halve eeuw geleden), van de 1e week van maart 1978 (40 jaar terug), van de 1e week van maart 1988 (30 jaar geleden), en van de 1e week van maart 1998 (20 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 50 jaar geleden waren: Move van Jess & James, Prikkebeen van Boudewijn de Groot, en Fire Brigade van The Move. Verder hoor je een ingenieur over het plaatsen van het tweede tunnelelement van de Kennedytunnel onder de Schelde in Antwerpen, de burgemeester van het Limburgse Leut verbood de carnavalstoet –dus geen leute in Leut-, de Amerikaanse president Lyndon B Johnson over de oorlog in Vietnam, en een toevallige passant aan onze kust die twee drenkelingen van een gestrand Nederlands schip had gered.

-
Ti Amo van Umberto Tozzi, Is Je Moeder Niet Thuis door Nico Haak, en Denis van Blondie (zie foto) waren enkele van de straffe platen in de 1e week van maart 1978. Verder hoor je Maurice Beliën van het Circuit van Zolder over Bernie Ecclestone en de Formule 1, Anton Peters die meer aandacht vroeg van de Vlaamse radio en tv voor ons theater, weerman Armand Pien over het belang van de ruimtevaart, en Gilbert Stapelaere tijdens de rally ‘Nacht van de Kempen’.

- na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van maart 1988 over het tekort aan ouderen bij de gemeenteraadsverkiezingen, waarom ons vel in bad rimpelt, en Tony Bell die 75 jaar werd. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: Don’t Turn Away van Aswad, Hij Kan Niet Zonder Jou van Will Tura, en A Little Piece Of Heaven van Godley & Creme.

- daarna terug naar de
1e week van maart 1998 met jongeren die rookten omdat hun ouders dat ook deden, actie tegen het gebruik van pepperspray, de komst van een nieuwe verbinding tussen Oostende en Dover met een catamaran, en het testament van prinses Diana. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Liefste van Isabelle A, Everything's Gonna Be Alright van Sweetbox, en Brimful Of Asha door Cornershop.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Simon says - 1910 FRUITGUM COMPANY

Move - JESS & JAMES

She's a rainbow - THE ROLLING STONES

Prikkebeen - BOUDEWIJN DE GROOT & ELLY NIEMAN

Bend me, shape me - AMEN CORNER

What a wonderful world - LOUIS ARMSTRONG

Fire brigade - THE MOVE

Denis - BLONDIE (zie foto)

Mr. Blue Sky - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA

Don't it make my brown eyes blue - CRYSTAL GAYLE

Is je moeder niet thuis - NICO HAAK

Daddy cool/The girl can't help it - DARTS

Uptown top ranking - ALTHEA & DONNA

Ti amo - UMBERTO TOZZI

Floral dance - BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND (instrumental)

Heaven is a place on earth - BELINDA CARLISLE

Don't turn around - ASWAD

Hij kan niet zonder jou - WILL TURA

Angel eyes - WET WET WET

Turn back the clock - JOHNNY HATES JAZZ

A little piece of heaven - GODLEY & CREME

Save tonight - EAGLE-EYE CHERRY

Torn - NATALIE IMBRUGLIA

Bimful of Asha - CORNERSHOP

Liefste - ISABELLE A

Everything's gonna be alright - SWEETBOX

Angels - ROBBIE WILLIAMS

 

Blondie_0.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe zou het nog zijn met het Amerikaans Theater?

Hoe zou het nog zijn met het Amerikaans Theater?

 

Op Expo 58 is het Amerikaans Theater het paviljoen van de Verenigde Staten. Edward Durell Stone ontwerpt voor de wereldtentoonstelling een complex van drie cilindervormige gebouwen. Het bestaat uit een theater, een tentoonstellingshal en het Circarama, een bioscoop waar 360°-projecties te zien zijn. Het Circarama en de bovenbouw van de tentoonstellingshal worden na afloop van de wereldtentoonstelling afgebroken en wat overblijft van het gebouw, wordt aan de Belgische staat geschonken.

d6f5c6bb-1d3a-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg

Vanaf 1960 huurt de toenmalige BRT het gebouw en gebruikt het als tv-studio. Tot het openen van het omroepcentrum aan de Reyerslaan in 1974 is het Amerikaans Theater de enige grote publieksstudio. Door de jaren heen worden er talrijke programma's ingeblikt, zoals "De droomfabriek", "Tartufo", "De drie wijzen" en "Tienerklanken". In 1995 vindt ook Radio 2 Vlaams-Brabant er onderdak.

Lees en bekijk de foto's HIER verder via VRT NWS !

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet: Channel 4 nu via Sky Digital

Satelliet: Channel 4 nu via Sky Digital

 

Channel 4 heeft na een dispuut over doorgiftetarieven met het Britse Freesat, een door ITV en BBC gerund gratis satellietplaform op de Astra-2 satelliet (28,2° Oost), haar HD-zender en de 'on demand' dienst teruggetrokken.

 

sky-logo.jpg

 

Officieel zijn Channel 4 HD evenals 4Music nu alleen nog via Sky Digital te ontvangen. Toch is, weliswaar met enige onzekerheid voor de toekomst, Channel 4 HD nog ongecodeerd te bekijken.

 

Alleen is het nu wel zo dat op de meeste satellietontvangers die in de Benelux worden gebruikt voor de Britse satellietzenders Channel 4 HD nu geen 'programma EPG' meer heeft. Ook voor Britse kijkers met een Freesat decoder is de zender nog via een omweg te bekijken. 4Music verdween eerder al bij Freesat maar is ook nog te zien.

Uiteraard is een installatie met ontvangst van de Britse Astra-2 beam op 28,2°Oost. Deze is alleen op de Britse Eilanden en nabij omgeving te ontvangen.

 

ttv logo.jpg

Jan-Hein Visser

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |