01-03-18

Satelliet:Zenders ProSieben Sat1 nog lang free to air op Astra 1

Satelliet:Zenders ProSieben Sat1 nog lang Free To Air op Astra 1

 

Goed nieuws voor alle satellietkijkers want de Duitse Free To Air zenders van de ProSieben Sat.1 groep blijven de komende jaren op de Astra-1 satelliet uitzenden.

 

De Duitse commerciële zenders zoals ProSieben, SAT.1, kabel eins, sixx, SAT.1 Gold, ProSieben MAXX en kabel eins Doku blijven de komende jaren Free To Air via de Astra-1 satelliet op 19,2° Oost uitzenden.

Draaiende schotelantenne.gif

Het gaat wél om de SD-uitzendingen in hoge beeldkwaliteit. De HD-varianten zijn enkel in HD+ gecodeerd te verkrijgen, maar ProSiebenSat1 heeft met SES-Astra dochterbedrijf MX1 nieuwe afspraken gemaakt om ook gratis voor iedereen beschikbaar te blijven.

 

Alle kijkers in Vlaanderen  (en ook wel ver daarbuiten!) kunnen daarvan profiteren als je maar een schoteltje staan hebt gericht naar de Astra 1 op 19,2° Oost.En een eenvoudig FTA schotelsetje kost echt niet veel...

Klembord01.jpg

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groot Nieuws Radio jingles kregen update

Groot Nieuws Radio jingles kregen update

Wie naar Groot Nieuws Radio luistert, kan het resultaat horen: de jingles, uuropeners en fillers zijn vernieuwd sedert maandag 5 februari j.l.. Directeur Wilfred Hardeman: "De jingles hoor je meerdere keren per uur voorbij komen op de radio. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te vernieuwen. Dit is hoe christelijke radio in 2018 moet klinken: modern, fris en toegankelijk."

groot-nieuws.3.png

Wilfred Hardeman: "We trekken een nieuwe jas aan, maar blijven trouw aan onze opdracht om het evangelie een prominente plek in de ether te geven." Het vernieuwde jinglepakket is tot stand gekomen in samenwerking met PURE Jingles, een bedrijf dat voor meerdere landelijke radiozenders audiovormgeving maakt.

De bekende Groot Nieuws Radio-jingles zijn opnieuw ingezongen door onder meer zangeres Sharon Kips. Ook zijn er vanaf nu twee stationvoices te horen: Henk van Steeg en Joke Buis. "We zijn erg blij dat we vanaf vandaag zowel een mannen- als een vrouwenstem als stationvoice hebben", zegt Wilfred Hardeman.

Henk van Steeg en Joke Buis nemen het stokje over van Joost Dekker. Hardeman: "Joost is al vanaf de start van Groot Nieuws Radio betrokken als stationvoice. We zijn hem enorm dankbaar voor alles wat hij gedaan heeft in die tien jaar waarin hij 'onze' stem was."

Philips_203U.jpg

In Vlaanderen kan je luisteren via de middengolf op 1008AM

De enige Nederlandstalige zender nog...

Je kan thuis en onderweg luisteren naar Groot Nieuws Radio via de middengolf. Selecteer AM of MW op je radio. Navigeer naar de frequentie 1008. Je luistert nu naar Groot Nieuws Radio!

3 tips om de ontvangst te verbeteren:

  • Draai de AM-antenne op het toestel, of draai het toestel zelf. Je kan ook de radio in de buurt van een raam plaatsen. Vermijd plekken waar andere elektronische apparatuur staat.
  • Sluit een buitenantenne voor de middengolf aan, als hiervoor een aansluiting aanwezig is. Je kan ook een lange metalen draad aansluiten op de antenne-aansluiting. Een elektronicazaak in de buurt kan je verder helpen.
  • Draagbare radio's of wereldontvangers kunnen het makkelijkst de middengolf ontvangen. Deze zijn verkrijgbaar in elektronicazaken en winkels met huishoudelijke artikelen.

Groot Nieuws Radio blijft tot 1 januari 2019 uitzenden via de middengolf. Daarna zal de mast uitgeschakeld worden en is DAB+ de enige manier om Groot Nieuws Radio te ontvangen via de vrije ether.

Groot Nieuws Radio

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TWR: spurtje in Bonaire, traag in Vlaanderen

TWR: spurtje in Bonaire, traag in Vlaanderen

Het woord van God wordt verspreid in 160 landen

 

Radiogroepen die het woord van God verspreiden, ze bestaan in vele vormen. Van klein als de Reformatorische Omroep tot groot als Radio Maria, tot enorm zoals TWR. Vermoedelijk internationaal het bekendst en één van de grootste ter wereld. De christelijke programma’s van Trans World Radio waren ooit zelfs bij diverse zeezenders te horen.

TWR.png

TWR bereikt het liefst zoveel mogelijk mensen met zware zenders. Daarom werd er onlangs een nieuwe middengolfzender op 800 kHz in gebruik genomen op Bonaire. Grote delen van Zuid- en Midden-Amerika kunnen afstemmen. Het project kost weliswaar vier miljoen dollar, maar dat wordt volledig betaald uit schenkingen, vooral van luisteraars. Al sinds 2013 werd gewerkt aan de uitbreiding van de zender op Bonaire. Vorig jaar werd het zenderpark er opgewaardeerd. Men maakt nu gebruik van richtantennes om het radiosignaal naar Midden- en Zuid-Amerika te sturen.

TWR heeft een lange geschiedenis in Bonaire. Al in 1964 begon men er uitzendingen die bedoeld waren voor Midden-Amerika, met een flinke aanhang in onder andere Cuba en Venezuela als gevolg. In 1999 moest het zendvermogen gereduceerd worden tot 100 kW, waarna heel wat luisteraars de programma’s niet meer konden ontvangen. In 2012 was het leed geleden en mocht er opnieuw 450 kW gestookt worden. Goed voor een verdubbeling van het potentiële aantal luisteraars tot liefst honderd miljoen.

Daarnaast is Trans World Radio in de lucht vanuit veertien landen via korte golf, middengolf, lokale radiostations, kabel, satelliet en het internet. Luisteraars in liefst 160 landen worden zoveel mogelijk in hun eigen taal aangesproken. In totaal gaat het om ruim tweehonderd verschillende talen en dialecten.

In de Lage Landen moet men terugvallen op het programma ‘De Bijbel Door’ dat elke vroege ochtend, van 05:30 tot 06:00 uur, te beluisteren is bij Groot Nieuws Radio, via middengolf op 1008 kHz. Dat wat de vrije ontvangst betreft. Uiteraard is er ook een webstream. Verder beschikt TWR over een online portal TWR360 , waarbij on demand en live geluisterd kan worden.

Per 1 oktober 2014 startten de radio-uitzendingen via internet voor Nederland en Vlaanderen. Alle programma’s worden in Nederland gemaakt en aangevuld met enkele Vlaamse elementen. Het resultaat hiervan heet ‘TWR Dichtbij God’. Voorlopig zijn hoofdzakelijk stemmen vanuit Nederland te horen, maar er wordt gehoopt om in de toekomst steeds meer Vlamingen aan het woord te laten en christelijke muziek van Vlaamse bodem te laten horen.

 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |