26-02-18

Nederlandse presentatrice Mies Bouwman overleden (update)

Nederlandse presentatrice Mies Bouwman overleden

 

De Nederlandse televisiepresentatrice Mies Bouwman is op  88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie bevestigd aan de Nederlandse openbare omroep NOS.

 

729121e8-132d-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg

 

16 oktober 1951, een historisch moment in Nederland: de allereerste televisie-avond van de KRO (Katholieke Radio Omroep). De uitzending wordt aan elkaar gepraat door een vlotte 22-jarige jongedame die meteen de aandacht trekt. Mies Bouwman is de naam. Het is het begin van een lange, bloeiende carrière van een vrouw die zal uitgroeien tot een van de grootste Nederlandse tv-coryfeeën.

Nationale bekendheid verwerft Bouwman in november 1962 als ze "Open het dorp" presenteert, de allereerste benefiet op de Nederlandse televisie, voor de bouw van een gehandicaptenwijk in Arnhem.

Lees HIER verder via VRT NWS

 

Mies-Bouwman.png

 

Mies Bouwman volgens: Wikipedia

Update

De Nederlandse Publieke Omroep zendt om 21.25 uur op NPO1 een door Ivo Niehe samengesteld in memoriam uit naar aanleiding van het overlijden van Mies Bouwman. In het programma grijpt Niehe onder meer terug op zijn TV Show uit 2007, waarin hij uitgebreid met Bouman bij haar thuis sprak over haar werk en leven. Het in memoriam wordt na Jinek om 23.55 uur herhaald.(Mediamagazine)

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

19:32 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.