14-03-18

Satelliet:Duitse zenders via satelliet alleen (nog) in HD

Satelliet:Duitse zenders via satelliet alleen (nog) in HD

 

De Duitse media-autoriteiten hebben de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF toestemming verleend om in 2020 de doorgifte van zenders in SD-kwaliteit via de satelliet te staken.

328767375.jpg

Vrijwel alle zenders van ARD en ZDF zijn op dit moment zowel in SD- en in HD-kwaliteit op de Astra1-satelliet op 19,2° Oost te ontvangen. In Duitsland zijn ongeveer zeventien miljoen huishoudens die met een satellietontvangstinstallatie naar tv kijken. Duitse publieke en commerciële tv-zenders zijn op dit moment verplicht om de zenders ongecodeerd in minimaal SD-kwaliteit aan te bieden. De plicht van ongecodeerd aanbieden, blijft voor ARD en ZDF wél bestaan. De SD-doorgifte mag nu in de toekomst komen te vervallen.

 

 

Door het vervallen van de SD-doorgifteplicht wordt de satellietdistributie van zenders voor ARD en ZDF goedkoper. Dat komt voor de publieke omroepen goed uit. In Duitsland is een groter verzet tegen de hoogte van de verplichte maandelijkse omroepbijdrage waarneembaar. Enkele inwoners en organisaties bewandelen een juridische weg om de huidige manier van omroepbijdrage te wijzigen. Voor Vlaamse en Nederlandse satellietkijkers verandert er in feite weinig als ARD en ZDF besluiten in 2020 daadwerkelijk met SD te stoppen. Meestal wordt in Vlaanderen en Nederland toch al een HD-satellietontvanger gebruikt. 

Of het nu gaat om een gewoon FTA toestel of een toestel van een provider.

 

ttv logo.jpg

Gijsbert de Fokkert
 
 
 
 
 
 
 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.