24-02-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 25 februari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 25 februari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van februari 1968 (precies een halve eeuw geleden), van de 4e week van februari 1978 (40 jaar terug), van de 4e week van februari 1988 (30 jaar geleden), en van de 4e week van februari 1998 (20 jaar terug in de tijd).

3848709966.5.jpg

Enkele opvallende hits van 50 jaar geleden waren: Everlasting Love van The Love Affair, Laat Ons Goede Vrienden Zijn door Marva, en Darlin’ van The Beach Boys. Verder hoor je een Nederlandse voorstander van de invoering van de voorrang van links in ons verkeer, de Antwerpse burgemeester Lode Craeybeckx over de dood van Camille Huysmans, wereldkampioenen Eric en Roger De Vlaeminck, en mannen die toen ook al naar de schoonheidsspecialiste gingen.

- City To City van Gerry Rafferty, Annelies Uit Sas Van Gent door Louis Neefs, en She’s Not There door Santana waren enkele van de straffe platen in de 4e week van februari 1978. Verder hoor je de gevolgen van de fusie van gemeenten voor de kleine Antwerpse gemeente Viersel, een persconferentie door de Antwerpse politie over de ontvoering van een concièrge uit Wilrijk, het cabinepersoneel van een Sabena-vliegtuig dat een ongeval en brand overleefde in Tenerife, en staking bij Daf in Oevel.

- na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van februari 1988 met filmproducent Erwin Provoost en BRT tv-baas Bert Hermans over de moeilijke relatie tussen de Vlaamse filmwereld en de openbare omroep in Vlaanderen, de automobilistenbond VAB die ten onrechte geïnde inschrijvingstaks terugeiste, en de Amerikaanse tv-dominee Swaggart die vergiffenis vroeg omdat hij met een prostitué was geweest. Enkele hits van 30 jaar geleden waren: Ella, Elle L’a door de onlangs overleden France Gall, Ce Soir Calypso door Raymond, en I Don’t Mind At All door Bourgeois Tagg.

- daarna terug naar de 4e week van februari 1998 met twee Belgisch-Nederlandse gekloonde kalfjes, de oudste dj van Vlaanderen, een alternatieve weerman uit Paal, en de ‘ware’ Italiaanse pizza. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Frozen door Madonna (zie foto), Eén Nacht Alleen van Mama’s Jasje, en Gettin’ Jiggy With It door Will Smith.

logo Radio 2.jpg

De platenspeellijst

Everlasting love - THE LOVE AFFAIR

Mighty Quinn - MANFRED MANN

Judy is disguise - JOHN FRED & HIS PLAYBOY BAND

Laat ons goede vrienden zijn - MARVA

Darlin' - THE BEACH BOYS

Give and take - BRIAN

Comme un garçon - SYLVIE VARTAN

If I had words - YVONNE KEELEY & SCOTT FITZGERALD

City to city - GERRY RAFFERTY

Annelies uit Sas van Gent - LOUIS NEEFS

Take a chance on me - ABBA

Stayin' alive - THE BEE GEES

She's not there - SANTANA

Egyptian reggae - JONATHAN RICHMAN (instrumental)

Ella, elle l'a - FRANCE GALL

When we was fab - GEORGE HARRISON

Ce soir calypso - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

Englishman in New York - STING

J.O.S. days - NITS

I don't mind at all - BOURGEOIS TAGG

5,6,7,8 - STEPS

Gettin' jiggy with it - WILL SMITH

When Susannah cries - ESPEN LIND

Cleopatra's theme - CLEOPATRA

Eén nacht alleen - MAMA'S JASJE

Frozen - MADONNA  (zie foto)

 

Madonna.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

4284835628.2.3.2.jpg

De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

3902682830.2.2.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.