14-02-18

Gisteren was het 'Wereld Radio Dag'

  Gisteren was het 'Wereld Radio Dag'

 

Gisteren-dinsdag 13 februari 2018 - was het 'World Radio Day'. Een dag om even stil te staan bij het mooiste medium. Radiostations en exploitanten over de hele wereld staan op deze dag stil bij de kracht van het mediumtype radio. Het is dit jaar de zesde keer dat World Radio Day wordt gevierd. Maar waar staat radio vandaag de dag?

 

oude radio.jpg

 

Volgens Unesco bereikt radio ongeveer 95% van de wereldbevolking.

 

Zelfs in ontwikkelingslanden heeft 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er 44.000 radiozenders wereldwijd zijn.

 

In Nederland bereikt de radio wekelijks bijna 90% van bevolking in de doelgroep 10+ en luistert men gemiddeld 2 uur en 52 minuten per dag (NLO nov/dec2017). Overdag is radio nog steeds het grootste medium.

 

Radio.NL, de grootste radioportal van Nederland, maakt het al vele jaren mogelijk voor luisteraars om een heleboel verschillende radiostations binnen een één klik te beluisteren.

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Logo_english_WRD2018.png

 

Ingesteld door UNESCO / Verenigde Naties. Jaarlijks op 13 februari is het 'Wereld Radio Dag' (World Radio Day). Op deze dag worden er wereldwijd evenementen georganiseerd door omroepen en radioverenigingen om het belang van vrije en onafhankelijke radio te benadrukken. Vrijheid van meningsuiting en vrije toegang tot informatie staan op 'Wereld Radio Dag' centraal.

Op 13 februari 1946 begon de radio van de Verenigde Naties met uitzenden vanuit het hoofdkwartier in New York.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.