13-02-18

Oiljst Mjoezik klonk even nationaal

Oiljst Mjoezik klonk even nationaal

En was ook even in beeld tijdens Het Journaal op één

 

Geen optocht van de befaamde Aalsterse carnavalsstoet zonder de obligate mediabelangstelling. De cameraploegen van alle toongevende televisiestations rukten eergisteren, zondag 11 februari, massaal uit naar de carnaval-place-to-be om er een parade van pracht en praal, gekruid met humoristische verwijzingen naar de actualiteit, te volgen. Voor vele wagenbouwers hét ideale moment om ‘grensoverschrijdende’ bekendheid te verwerven. Zelfs de lokale radio profiteerde even mee.

Klembord01.jpg


Verrassing toen de VRT-nieuwsdienst volop de kaart van de volkse verslaggeving trok. Een sterke delegatie werd voor het middagjournaal (13:00 uur) naar de omgeving van het Aalsterse station gestuurd om er de voorhoede van de bonte karavaan op te wachten. Het aanvankelijk excellente weer lokte talloze nieuwsgierigen en feestvierders. Een uitbundige sfeer waarop journaliste Ann De Bie zeer handig inspeelde. Niet beseffende dat één van de voorbij rijdende reclamewagens het populaire Oilst Mjoezik op 105.1 MHz vertegenwoordigde. Zo kwamen de gigantische stickers plus de bindingen met Goeiendag Radio duidelijk in beeld.

naamloos.pngEen dankbare promotie voor dit amusementsinitiatief dat via de prettig gestoorde presentatie en met de aangepaste muziek een uitstekende bekendheid heeft opgebouwd. Duur van deze onverwachte ‘meevaller van formaat’: nauwelijks een halve minuut maar voldoende om in het geheugen te knopen. En dan te weten dat lokale collega’s vaak op de goodwill van het infotainment-programma op één, ‘Iedereen Beroemd’, moeten rekenen om, na het door minister Sven Gatz aangerichte lokale radio bloedbad, toch nog enige aandacht te kunnen opeisen. Stunt geslaagd dus.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.