08-02-18

Samenwerken aan nieuwe technologie voor 8K-televisie

Samenwerken aan nieuwe technologie voor 8K-televisie

 

Panasonic en Sony gaan samen met de Japanse publieke omroep samenwerken aan het ontwikkelen van 8K-televisies, die voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020 in de winkel moeten liggen.

 

8k.jpg

 

De Japanse bedrijven willen samenwerken om beter weerstand te bieden tegen de Zuid-Koreaanse tv-giganten LG en Samsung, die de afgelopen jaren snel aan marktaandeel hebben gewonnen.

 

Sony en Panasonic zullen proberen om meer Japanse bedrijven bij de alliantie te betrekken, melde zakenkrant Nikkei vrij onlangs. Zo moeten de ontwikkelkosten van 8K-schermen omlaag gaan.

 

In het afgelopen jaar zijn steeds meer 4K-televisies in de winkel komen te liggen. Die tonen vier keer zo veel pixels als de nu nog gangbare full hd-resolutie. 8K is weer vier keer zo scherp als 4K.

 

De Japanse publieke omroep NHK wil al in 2018 beginnen met uitzenden in 8K. Daarmee loopt de omroep ver voor op de rest van de wereld. Zelfs uitzendingen in 4K zijn nu nog zeer schaars. Die resolutie wordt al wel toegepast bij sommige films en tv-series van onder meer Netflix.

 

Panasonic en Sony willen de 8K-resolutie niet alleen in tv's toepassen. Ze kijken ook naar andere apparatuur die in hogere resolutie kan werken, zoals digitale camera's.

 

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Proximus test met 4K Ultra HD

Proximus test met 4K Ultra HD

 

Langzaam maar zeker begint 4K Ultra HD via aanbieders van traditionele tv-diensten de weg naar de huiskamer te vinden. Telecombedrijf Proximus is een test begonnen met een 4K Ultra HD-ontvanger.

 

screen-Proximus-TV-nl.png

 

Proximus is een nieuwe fase ingegaan met het testen van een nieuwe 4K Ultra HD-ontvanger van fabrikant Huawei. Inmiddels hebben vijfduizend klanten van het telecombedrijf de beschikking over de nieuwe ontvanger gekregen. De Huawei V5 mini is een Ultra HD-ontvanger die op het besturingssysteem Android functioneert. Op deze manier kan men bij Proximus op dit moment via online videodienst Netflix naar 4K Ultra HD-content kijken. Proximus heeft op dit moment nog geen lineair Ultra HD-zenderaanbod. De verwachting is dat Proximus nog dit jaar voor alle klanten de nieuwe ontvanger beschikbaar stelt.Telenet- eveneens eigendom van Liberty Global – wil op termijn ook met Ultra HD beginnen maar heeft hiervoor nog geen verdere plannen bekendgemaakt.

 

imagesUU7LSE7O.jpg

 

ttv logo.jpg

Jarco Kriek

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Interesse voor ‘Top 400 Aller Tijden’ laait op

Interesse voor ‘Top 400 Aller Tijden’ laait op

Tijd om weer 'iets' te doen met het onderwerp

 

De voorbije maanden is er opvallend veel vraag naar het boek  ‘Top 400 Aller Tijden’. Helaas is de oplage helemaal uitverkocht. Een tweede druk door de Standaard Uitgeverij is niet aan de orde, maar overal bestaan oplossingen voor. Mocht auteur Serge Hadermann een redelijk correct beeld hebben van het exacte aantal belangstellenden, dan is één en ander best mogelijk. 

Serge-Hadermann-Top-400-729x445.png

‘Top 400 Aller Tijden’ was een leerrijk en amusant overzicht van de strafste en sappigste weetjes uit de popmuziek. In het vuistdikke boek staan… vierhonderd sterke en uiterst merkwaardige verhalen uit de populaire muziekgeschiedenis, in een (soort) hitlijsten vorm. Op de persoonlijke website van de auteur kan je enkele reportages over het boek herbekijken die bij ATV en TV-Oost werden uitgezonden. Heb je interesse in het brede onderwerp van dit soort achtergrond stories uit de wereld van de popmuziek, neem dan contact op met Serge Hadermann.

Serge Hadermann: “Ik overweeg om weer iets te doen met mijn kennis van dat soort grappige weetjes, opvallende achtergrondverhalen en andere merkwaardige toevalligheden. Niet noodzakelijk in boekvorm. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk.  Ik erger mij, net als vele andere muziekliefhebbers, aan de talloze foute info over muziek die vaak te horen is op de radio. Maar tegenwoordig ook in programma’s als Blokken en zelfs De Slimste Mens… Dat heb je als men niet verder kijkt dan de vaak foute info op Wikipedia!”

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |