02-02-18

Zangeres/actrice Rita Deneve overleden

Zangeres/actrice Rita Deneve overleden

 

De Vlaamse zangeres en actrice Rita Deneve is woensdag 31 januari 2018 op 73-jarige leeftijd overleden. Ze overleed aan kanker. Deneve is vooral bekend van haar hit uit 1971 "De allereerste keer". 

 

c721b4b0-080a-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg

 

De carrière van Rita Deneve begon begin jaren 60 en duurde zo'n 30 jaar. Ze had het meeste succes met vrolijke uptempo liedjes.  Ze stond ook drie keer in de Vlaamse finale voor het Eurovisiesongfestival, maar ze moest altijd anderen laten voorgaan. 

Untitled%20design.png

De zangeres scoorde een reeks hits in Vlaanderen zoals "Juanita Jones" (1968), "Olé oké / Op een zomerdag" (1969), "Dans de hele nacht" (1969), "Aan 't meer van Lugano" (1970), "Het vuur van de liefde" (1971), "Zonder jou" (1971) en uiteraard "De allereerste keer", eveneens uit 1971. Dat nummer is een cover van "Giramondo" van de Italiaanse zanger Nicola di Bari.  Het werd voor haar bewerkt door Nico Gomez, de vader van Raymond van het Groenewoud. Rita Deneve was, samen met de Wallace Collection en Joe Harris, ook lid van de Belgische ploeg die het festival van Scheveningen won. Deneve acteerde ook, bijvoorbeeld in de VTM-reeks "Slisse & Cesar" en in "Postbus X" op de openbare omroep. De afscheidsdienst voor de zangeres is op zaterdag 10 februari in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. 

Lees HIER meer over Rita Deneve

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

14:36 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT NWS is nooit KLAAR

VRT NWS is nooit KLAAR

'Actualiteit helder uitleggen aan jongeren'

Klaar.png

Leen De Ridder bekend als MNM-nieuwslezer wordt eindredacteur van KLAAR. Een project van de VRT dat als doel heeft verbindend te werken met jonge mensen en die tieners in tijden van sociale media ook betrouwbare informatie en duiding geven rond actuele thema’s. Jongeren van nu leven in een beeldcultuur. Dus hebben leerkrachten in de les nood aan beeldmateriaal dat zaken uit de actualiteit helder uitlegt aan jongeren. Materiaal dat als basis voor discussie kan dienen. 

De VRT maakt al meer dan vijftien jaar nieuwsuitzendingen voor leerlingen van basisscholen. Karrewiet op Ketnet, heeft een ijzersterke reputatie. Nu komt er ook een aanbod voor leerlingen uit de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs. KLAAR is een antwoord op een grote vraag van leerkrachten. Want het ontbreken van actualiteit op maat van jongeren is al jaren een probleem. Door filmpjes over actuele thema’s aan te bieden kunnen leerkrachten voortaan probleemloos de onderwerpen waarover in de les gesproken wordt illustreren.

Naast Leen De Ridder is Yousri Mekroun het andere gezicht van KLAAR. Yousri is regisseur; hij werkte ook al mee aan ‘Het Vooruitzicht’ van VRT NWS en aan het jongerenproject ‘Generation What!’ Elke woensdagnamiddag vind je de nieuwste items van KLAAR op de website van ‘Het archief voor Onderwijs’ en ook via ‘Smartschool’.

VRT KLAAR

 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betere DAB+-ontvangst in regio Antwerpen

Betere DAB+-ontvangst in regio Antwerpen

Zenderexploitant Norkring heeft op 31/1 j.l. een nieuwe steunzender voor haar commerciële DAB+ in Antwerpen in gebruik genomen. De steunzender is bedoeld voor het DAB+-netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Untitled%20design(13).jpg

De nieuwe steunzender in Vlaanderen maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. Vrij onlangs werd er al een steunzender in Gent in gebruik genomen. Binnenkort wordt er volgens de provider een steunzender in Attenrode/Wever in gebruik genomen.

In de periode van april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Het netwerk bestond tot op heden uit zes steunzenders die vrijwel geheel Vlaanderen en de regio Brussel van signaal voorzien. Hierbij is voornamelijk outdoor dekking in grote delen van Vlaanderen gegarandeerd. Eind dit jaar moet ook de indoordekking van het netwerk sterk verbeterd zijn.

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Het netwerk is ook in delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

mediamagazine.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heart en Smooth Radio breiden uit in Noordwest-Engeland

   Heart en Smooth Radio breiden uit in Noordwest-Engeland

 

De netwerken Heart en Smooth Radio zijn binnenkort in een nog groter deel van het noordwesten van Engeland te beluisteren. Global Radio heeft hiervoor de lokale radiostations The Bay in Lancaster en Lakeland Radio in Kendal gekocht. De wijzigingen worden later dit jaar doorgevoerd.

file_15014.jpgThe Bay wordt omgedoopt tot Heart. Hiermee krijgt het popnetwerk een 23e editie. Lakeland Radio wordt Smooth Radio, wat de zevende editie voor het easy listening netwerk wordt.

Zowel Heart als Smooth Radio waren al op FM te ontvangen in grote delen van Noordwest-Engeland, maar in de regio’s Lancaster (Lancashire) en Kendal (Cumbria) is de ontvangst matig. Met het opslokken van The Bay en Lakeland komt hier verandering in.

Momenteel heeft zowel The Bay als Lakeland Radio nog 24 uur per dag een eigen programmering. Daar komt na de naamswijziging verandering in, want beide stations nemen dan 17 uur per dag de netwerkprogramma’s van Heart en Smooth uit Londen over.

 

Alleen tijdens de ochtend- en avondspits blijven er lokale programma’s te horen in het noordwesten. En dat worden separate edities, want het overnemen van de lokale programma’s van Heart en Smooth uit Manchester mag vooralsnog niet.

 

Global Radio, de grootste aanbieder van commerciële radio in het Verenigd Koninkrijk, kocht The Bay en Lakeland Radio in november van de CN Group. Beide stations hebben te weinig luisteraars om de hele dag door eigen programma’s te maken. Global Radio is eigenaar van radiostations als Capital, Classic FM, Heart, Smooth Radio, LBC en Radio X.

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |