31-01-18

Radio luisteren houdt (redelijk) stand in België

Radio luisteren houdt (redelijk) stand in België

Maar er zijn significante generatie-verschillen

 

Radioluisteren-strand.jpg

 

Ondanks het feit dat er de voorbije kwarteeuw nauwelijks iets veranderd is aan de manier waarop radioprogramma’s worden geconcipieerd, terwijl de wereld toch in razende vaart verandert, boet het medium weinig aan populariteit in. Muziek streaming diensten veroveren marktaandeel, maar eerder traag. Althans in België. Maar globale cijfers zeggen niet alles. Er is wel duidelijk iets aan het verschuiven.

Tot enkele generaties geleden waren het vooral de jongeren die ‘de kar van de radio trokken’. Niet onlogisch, want radio was lange tijd zowat het enige medium dat continu en gratis muziek liet horen. De nieuwste hits? Op café en muntjes in de jukebox stoppen of de radio aanzetten! Die youngsters zijn inmiddels vijftigers geworden en zijn nog niet massaal van hun gewoontes afgeweken.

Eén en ander blijkt uit een recent onderzoek van de International Federation of the Phonographic Industry. Een in november 1933 opgerichte, internationale non-profitorganisatie die de muziekindustrie vertegenwoordigt. Van oorsprong probeert de IFPI muziekproducenten juridische bescherming te bieden, maar de organisatie doet ook onderzoek naar en rapporteert over de verkoopcijfers van muziekuitgaven.

Behalve in België werd het onderzoek ook in Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, Australië, Canada, Japan, Zuid-Korea, Verenigde Staten, Mexico en Brazilië gevoerd. In België namen 632 mensen deel aan deze enquête. Daaruit blijkt dat de gemiddelde Belg 17,2 uur per week naar muziek luistert. Dat is ruim twee uur meer dan het globale gemiddelde van 15,1 uur (of twee uur per dag).

Niet verrassend is het feit dat de leeftijdsgroep van 55-64 jaar het meest naar muziek luistert. Ze doen dat bijna drie uur per dag of meer dan twintig uur per week. Daarbij scoort de radio in België nog steeds beter dan in de andere bevraagde landen. Bijna de helft van de dagelijkse muziekbeleving gebeurt via de radio. In andere landen is dat net iets meer dan dertig procent. De Belgische jongeren (16 – 24 jaar) zitten met 16,5 uur per week net onder het Belgische gemiddelde. In die categorie bevindt zich het kleinste aandeel radioluisteraars: een kwart, tegenover 66 procent bij de 55- tot 64-jarigen.

Pieter Swaelens, algemeen directeur van de Belgian Entertainment Association (BEA): “Uit de marktcijfers van de eerste helft van 2017 blijkt wel dat premium streaming via betalende abonnementen, Spotify, Deezer of Apple Music) aan een flinke opmars bezig is. Het groeipotentieel voor premium streaming is in ons land nog enorm groot.”

° Global Music Report 2017

radio luisteren 1921.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitalisering radio zet door in het VK

Digitalisering radio zet door in het VK

 

De digitalisering van de radio in het Verenigd Koninkrijk heeft zich het afgelopen jaar flink doorgezet. Inmiddels zijn er al 18 regio’s waar digitale radio een marktaandeel van meer dan 50% heeft en dus populairder is dan analoge radio. Het graafschap Berkshire gaat aan kop met 60,4%.

 

file_36772.jpg

 

Het aandeel digitale radio in Berkshire bedroeg een jaar geleden nog 53,2%. Andere regio’s waar digitale radio flink populairder is dan analoge radio zijn Hertfordshire, Bedfordshire en Buckinghamshire (57,7%, +7,6%-punt), Nottingham (56,5%, +7%-punt), Bristol (55,8%, +6,1%-punt) en Swindon (55,1%, +3,7%-punt).

 

Maar ook in Cambridge, Northamptonshire, Stoke-on-Trent, Leeds, Sussex en Oxford domineert digitale radio, zo blijkt uit het “Digital Radio Report” van mediaregulator Ofcom. In Londen, ook wel de digitale radio hoofdstad van de wereld genoemd, groeide het aandeel met 3%-punt naar 54,3%.

 

Het slechtst scoort digitale radio in Noord-Ierland, waar het een aandeel heeft van 31,2%. Er zijn overigens nog maar drie regio’s in het Verenigd Koninkrijk waar digitale radio minder dan 40% marktaandeel heeft.

 

Kijkend naar heel het Verenigd Koninkrijk dan heeft digitale radio een aandeel van 48,8%, zo bleek eerder al uit de luistercijfers over het derde kwartaal van dit jaar. Dit is een stijging van 3,3%-punt ten opzichte van een jaar eerder. Zodra de 50% bereikt is, gaat de overheid een afschakeldatum voor FM en AM vaststellen.

 

Voor radiostations is het belangrijk om ook digitaal uit te zenden. Weliswaar heeft digitale radio ‘nog maar’ een aandeel van ruim 48%, maar radiostations die niet digitaal uitzenden bereiken de helft van hun potentiële luisteraars niet.

 

DAB is nog altijd het populairste platform om digitaal naar de radio te luisteren. 73,1% Van de digitale luisteraars kiest voor dit platform. Inmiddels zenden er in het Verenigd Koninkrijk 337 radiostations uit via DAB(+)

 

Het grootste gedeelte van het digitaal radio luisteren vindt thuis plaats (54,7%), terwijl het aandeel in de auto is gestegen naar 30,9%. Inmiddels wordt 87,5% van de nieuwe auto’s in het Verenigd Kinkrijk geleverd met een DAB+radio. Het aantal huishoudens met een DAB(+)radio groeide in een jaar tijd met 4%-punt naar 61%.

 

RadioNL (Martin Slijper)

radio nl.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

IBM:efficiëntere dataopslag op magneetband

IBM breekt record met efficiëntere dataopslag op magneetband

Onderzoekers van IBM en Sony hebben een record verbroken door meer data dan ooit tevoren op een stukje magneetband op te slaan.

 

1200.jpg

 

De onderzoekers wisten 201 gigabits per vierkante inch op te slaan, maakt IBM onlangs bekend. Daarmee is de opslagdichtheid twintig keer hoger dan bij commercieel verkrijgbare producten.

 

Tien jaar geleden lag de maximale opslagdichtheid nog zo'n dertig keer lager dan met de nieuwe techniek. In 2014 braken IBM-onderzoekers nog hun eigen record door zo'n 86 gigabits per vierkante inch op te slaan.

 

Door de innovatie moet het binnenkort mogelijk worden om 330 terabyte (330.000 gigabyte) op te slaan op een cartridge ter grootte van een handpalm.

 

Magneetbanden werden al voor het moderne computertijdperk uitgevonden, en worden inmiddels niet meer in consumentenproducten gebruikt. Maar voor grootschalige dataopslag, bijvoorbeeld in videoarchieven, worden soms nog wel magneetbanden gebruikt. Ook als back-up voor cloudopslag kunnen ze een oplossing vormen.

 

IBM denkt dat magneetopslag ook in de komende tien jaar steeds beter zal blijven worden. Elke twee jaar moet de opslagdichtheid kunnen verdubbelen, zegt onderzoeker Mark Lantz.

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-18

'Tante' Terry Van Ginderen is overleden

'Tante' Terry Van Ginderen is overleden

 

Televisiepionier Terry Van Ginderen is overleden. Van Ginderen begon haar televisiecarrière als omroepster, maar ze werd vooral bekend als "tante Terry", het gezicht van "Klein klein kleuterke", het kinderprogramma dat ze 18 jaar lang zou presenteren. Generaties kleuters hingen op woensdag­namiddag aan haar lippen. Terry Van Ginderen is 86 jaar geworden.

terry.jpg

Van Ginderen wordt op 8 september 1931 in Hoboken geboren als Esther Verbeeck. Ze verliest al vroeg haar ouders en twee van haar broers, en wordt opgevoed door een oom en tante. Esther volgt een opleiding tot stenodactylo, in vier talen, en hulpboekhoudster.

Op haar 19e leert ze haar latere man kennen, de stervoetballer Jos Van Ginderen. Na haar studies gaat ze bij een bedrijf werken. In haar vrije tijd doet ze presentaties, onder meer van modeshows.

Van daaruit is het maar een kleine stap naar het NIR, de latere BRT, waar ze in 1953 – een jaar na haar huwelijk - als omroepster aan de slag gaat. Zij het niet onder haar eigen naam. De toenmalige directie vindt Esther te Frans en dus wordt het Terry, een knipoog naar het hoofdpersonage in "On the Waterfront", de allereerste film die ze aankondigde. Na een tijdje mag ze ook het commentaar leveren bij het Eurovisiesongfestival, waardoor ze af en toe kan reizen.

Van Ginderen staat dan ook niet meteen te springen wanneer ze in 1961 gevraagd wordt om het kleuterkwartiertje te verzorgen in het kinderprogramma van "nonkel Bob" Davidse. "In die tijd was je toch zo’n beetje een halve debiel wanneer je voor kleuters werkte", zei ze daarover jaren later in een interview ter gelegenheid van haar 80e verjaardag

Lees verder via VRT NWS (met video fragmenten)

Tijdsbalkje rood.gif

 

20:43 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Marol beleeft comeback

Radio Marol beleeft comeback

Terug in de lucht na veertig jaar afwezigheid

 

In het café Le Marseillais aan het Vossenplein in Brussel vond donderdagavond, 25 januari, de eerste live-uitzending plaats van Radio Marol. Bijna veertig jaar nadat het station een kort bestaan kende als Brusselse radiopiraat, brengt het kunstenproject Recyclart de zender opnieuw tot leven in de Marollenwijk. Slechts enkele ware Marolliens herinneren zich de oude vrije radio, die vanuit het hart van de wijk muziek uitzond. 

“De nieuwe uitzending is een eerbetoon aan Radio Marol en heeft een sociaal doel. Radio Marol moet de wijk opnieuw samenbrengen”, zeggen Cato Van Hoof en Léna Auclair, de twee stagiairs van Recyclart die het project op poten zetten. “Bedoeling is dat er nog edities volgen, die tweemaandelijks worden afgespeeld. We willen uitbreiden en ons niet enkel focussen op handelaars van het Vossenplein, maar ook de verhalen van buurtbewoners of organisaties opvoeren. Zo gaan we samenwerken met de vzw Poverello, die zich inzet voor minderbedeelden.”

Marollen.png

Radio is het bewijs dat de wijk leeft

Een prima concept want de Marollen vormen de laatste jaren een mooie mix van authentieke winkels en nieuwe concepten. Maar het is niet gemakkelijk een evenwicht te vinden in die mengeling. Vele Marolliens vrezen voor gentrificatie en velen onder hen moesten zelfs al verhuizen door de stijgende huurprijzen. Deze radio laat horen dat de wijk nog steeds bruist.

De tweede editie speelde zich af op maandag 29 januari, in café Au Mouton Bleu. Wie de uitzendingen mistte, kan op 6 februari tijdens het middaguur luisteren naar Radio Panik! (105. FM), de radio van kunstencentrum Recyclart, die de edities heruitzendt.

Klembord01.jpg

Klik en kijken via radiovisie.eu

Radio Marolles zond tijdens de jaren 80 uit voor Brusselse Marollenwijk. Direct daarna volgt een nieuwsbericht gepresenteerd door Claude Delacroix van Radio 21. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre. (bron: vrijeradio.be)

Radio Marolles - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Korte radio berichten

Korte radio berichten

 

RTBF schakelt AM definitief uit in 2018

Wie graag op de hoogte blijft van het radiogebeuren in het héle land, wil uiteraard ook weten wat er in Brussel en bij uitbreiding ook in Wallonië gebeurt. Het magazine Télépro publiceert deze week een interessant artikel over het onderwerp, waarin nog eens herhaald wordt dat de middengolfuitzendingen van de RTBF gestaakt worden van zodra DAB+ (beter) is ingeburgerd. In de loop van 2018 dus. Opmerkelijk is feit dat in het artikel de start van de AM-uitzendingen in Wallonië gesitueerd wordt in 1953. Wat uiteraard niet klopt. Het was gewoon veel vroeger. Al voor de Eerste Wereldoorlog waren er beperkte experimenten, na de wereldbrand, schakelde men snel, vele versnellingen hoger.

logo RTBF.jpg

VRT krijgt de radiorechten op de komende ‘Spelen’

De Vlaamse sportliefhebber zal niets moeten missen van de Olympische Winterspelen van 2018 en van de Zomerspelen van 2020. VRT en Discovery/Eurosport hebben hiertoe een sublicentie-overeenkomst gesloten. VRT heeft ook de radiorechten en uitgebreide cliprechten voor zijn website sporza.be en de sporza app. Ook hier verzorgt Eurosport voor Vlaanderen de volledige live coverage van het evenement. Van de Olympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea zal VRT dagelijks een samenvatting brengen. Wie alles live wil volgen kan ook in Vlaanderen terecht bij Eurosport, rechtenhouder van de Olympische Spelen t.e.m. 2024. Dankzij de sublicentie-overeenkomst zal VRT op televisie en online bovendien ruim tweehonderd uur live kunnen uitzenden van de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Olympische-ringen.jpg

M fm iedere ochtend via Eclips TV

Vanaf 1 februari kun je M fm, de samensmelting van de voormalige Radio Delta en Radio M fm, dagelijks ook horen via Eclips TV, iedere ochtend tussen 08:00 en 10:00 uur. Dat werd meegedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de radiozender onlangs in het meeting center “Het Eerste Woord” in Erwetegem. Eclips TV kan je op Proximus TV bekijken, 24/24 op kanaal 109 en op Telenet van 8 uur tot 20 uur op kanaal 40.

logobanner-mfm.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

UNIEK GEVOEL UIT 20ste EEUW VERDWENEN

UNIEK GEVOEL UIT 20ste EEUW VERDWENEN

 

Kinderen zullen het nooit meer ervaren

 

1960: HMV Record Store - London. Om over na te denken. De meeste kinderen van nu zullen hoogstwaarschijnlijk nooit het gevoel kennen dat generaties uit de twintigste eeuw wel hadden. Het zoeken naar muziek in deze of gene lokale platenzaak. 

 

3029365-286380f6a38b054381641ad4ee085470.jpg

 

De tijd dat je die muziek kon vastpakken, er aan kon ruiken, er kon naar kijken. Je kocht niet enkel platen, maar ook kunstwerkjes, een gevoel. Je ontmoette mensen, je trok op avontuur. Soms duurde het een dag, maar dan had je ook wat beleefd. 

 

Muziek aanschaffen is tegenwoordig meestal gestript tot de essentie. Je wil het? Een paar muisklikken verder heb je het. Er gaat niks aan vooraf, er is geen verhaal, geen reis heen en terug, geen sfeer, enkel nog resultaat. Platenzaken, zonder Google Maps en consorten vind je ze niet meer. Uit alle kleine dorpjes en provinciesteden zijn ze verdwenen.

 

Zoals je nooit meer op restaurant zou gaan en enkel nog diepvriesmaaltijden zou eten die de postbode bij je in de brievenbus stopt. Denk ik dan...

 

3029365-c6be847be7b3cea0c1988189b22bcbb1.jpg

 

Jean-Luc Bostyn

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-18

MNM ‘versterkt’ zich met radio-studenten

MNM ‘versterkt’ zich met radio-studenten

Zes Vlaamse hogescholen krijgen professionele studio-uren

 

Voor het vijfde jaar op rij slaan MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor een studentenproject, dit keer onder de nieuwe naam Student Late Night. Vanaf vandaag, maandag 29 januari, krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass. MNM-dj’s Evelyn De Backer, Camille Pollie en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

studentlatenight.png

Ze volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Zes weken lang zullen zij – elke week komt een andere hogeschool aan bod – een programma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 23:00 uur tot middernacht uitgezonden.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM

“Bij de VRT moedigen we jonge talenten aan die hun eerste stappen in de media zetten. Daarbij gaan creativiteit en participatie hand in hand. Als jongerenradio is MNM het uitstekende platform waar jonge en aanstormende radiomakers terechtkunnen. We willen niet alleen luisteren naar die jonge mensen, maar ze krijgen ook de kans om zélf radio en online content te maken. Net zoals onze professionele radio-dj’s dat doen. De jonge radiowolven worden professioneel begeleid om al hun creativiteit uit te kunnen werken. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring waarbij ze écht meedraaien in de boeiende wereld van de radio. Ik ben razend benieuwd naar hun radioprogramma’s en wens hen nu al veel succes!”

Springplank

Vijf jaar geleden sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj’s Dorianne Aussems als Julie Van den Steen konden vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook Sen De Paepe (foto), die in 2016 deelnam, heeft ondertussen een vaste stek in de dagprogrammering. Ook voor Laurens Luyten en Niels Van Duyse was de stage een springplank.

Sven-De-Paepe.png

Sen De Paepe (MNM-dj)

“Een radioprogramma voorbereiden met de rest van de klas en dat dan op nationale radio presenteren… Over dromen gesproken die werkelijkheid worden! Natuurlijk had ik toen absoluut geen idee waar het mij naartoe zou leiden. En kijk mij nu: een vast element in de MNM-Framilie, een collega van de mensen waar ik jaren naar opkeek en nu nog steeds naar opkijk. Als je me twee jaar geleden had verteld dat het zo zou lopen, had ik je nooit geloofd.  Maar radiobloed kruipt waar het niet gaan kan, zeker?”

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

  • Van maandag 29 tot en met woensdag 31 januari: AP Hogeschool Antwerpen
  • Van maandag 5 tot en met woensdag 7 februari: Howest Kortrijk
  • Van maandag 19 tot en met woensdag 21 februari: Hogeschool PXL Hasselt 
  • Van maandag 26 tot en met woensdag 28 februari : Arteveldehogeschool Gent
  • Van maandag 5 tot en met woensdag 7 maart: RITCS School of Arts Brussl
  • Van maandag 12 tot en met woensdag 14 maart: Thomas More Mechelen

Volg Student Late Night

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spiksplinternieuwe digitale radiospeler op komst?

Spiksplinternieuwe digitale radiospeler op komst?

 

De VRT, Mediahuis en Medialaan werken samen aan een digitale radiospeler. Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) is enthousiast over de samenwerking. De drie partners zullen samen een licentie nemen bij de universele radiospeler en app Radioplayer Worldwide. 

 

48058334-9d1e-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.jpg

 

Steeds meer mensen luisteren online naar de radio, via een site of app. De samenwerking tussen de drie publieke en private mediaspelers zal toelaten om digitaal en via apps naar alle Vlaamse radiospelers te luisteren via Radioplayer Worldwide. Dat is een non-profitorganisatie die opgericht werd door de BBC en de grote commerciële radiostations in Groot-Brittannië. Intussen is de Radioplayer operationeel in tien landen en in Wallonië. Daar startte de RTBF met de commerciële sector een gezamenlijke radiospeler.

naamloos.png

Radioplayer Wordwide geeft haar partners de volledige controle over de data en mogelijke inkomsten die ze uit online luisteren halen. Zo schermt de speler haar partners tegen andere marktspelers af. Bovendien kunnen de radio-omroepen de kosten delen om het online luisteren verder te vernieuwen. 

“Als mediaminister juich ik deze samenwerking toe", reageert Sven Gatz (Open VLD). "Helemaal in de lijn van het regeerakkoord, de beleidsbrieven en de beheersovereenkomst met de VRT spoort dit initiatief met de versterking van ons Vlaamse media-ecosysteem waarvoor ik ijver. Bovendien past de radiospeler zoals de omschakeling naar DAB+ in het nieuwe digitale luisteren.”

De VRT (met Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara), Medialaan (met Qmusic en Joe) en Mediahuis (met Nostalgie) zullen een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (cvba) oprichten die kan aansluiten bij Radioplayer Worldwide. Op termijn is het de bedoeling dat ook andere Nederlandstalige radiostations er een plaats op krijgen, zodat er een online radiospeler komt voor de hele Vlaamse markt.

De VRT-directie verwelkomt de beslissing van de Vlaamse regering om het digitale initiatief Radioplayer te ondersteunen. "Dat zal ons toelaten om samen met de andere Vlaamse mediagroepen ons voor te bereiden op het radiolandschap van morgen. Maandag zullen we dit initiatief ter goedkeuring voorleggen aan onze raad van bestuur.

VRT NWS

Radioplayer is... from Radioplayer on Vimeo.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Axelle Red in de Eregalerij van Radio 2

Axelle Red in de Eregalerij van Radio 2

Vijf miljoen verkochte platen

 

Radio 2 neemt in het nieuwe jaar Axelle Red op in de Eregalerij voor haar leven vol muziek. In 2018 wordt de Hasseltse trouwens 50 en zal het 35 jaar geleden zijn dat ze haar eerste single uitbracht. Bovenop zal ze dan ook al 25 jaar internationaal bekend zijn.

Axelle Red is een van de weinige Vlaamse artiesten die erin geslaagd is ook in het buitenland hoge toppen te scheren. In 1993 brak ze met haar debuutalbum niet alleen door in eigen land, maar veroverde ze in één ruk ook Frankrijk, Zwitserland en Canada. Parijs werd haar tweede thuis, ze bleef er na haar studies rechten aan de VUB in Brussel ‘plakken’. De zangeres pendelt sindsdien tussen de Franse en Belgische hoofdstad, reist de wereld rond als mensenrechtenactiviste en werkt met internationale namen samen voor haar cd’s.

A.-Red.png

Zowel haar muzikaal als haar humanitair werk leverde haar in de loop der jaren verschillende onderscheidingen op, waarvan de meest prestigieuze ongetwijfeld de Franse ‘Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres’ is. In eigen land werd Axelle Red bekroond met de titel ‘Commandeur in de Kroonorde’ en werd ze ‘Doctor honoris causa’ aan de Universiteit Hasselt.

Deze internationale successen hebben Axelle Red nu een plaats bezorgd in de lijst van best verkochte Belgische artiesten aller tijden, met meer dan vijf miljoen verkochte geluidsdragers. Een carrière om in de spotlights te zetten, vindt ook de jury van de Eregalerij. Dat doen Radio 2 en Sabam for Culture op donderdag 8 maart in Kursaal Oostende. Er zijn tickets voor dit evenement beschikbaar bij Ticketmaster.

eregalerij 2018 logo.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende