02-02-18

Betere DAB+-ontvangst in regio Antwerpen

Betere DAB+-ontvangst in regio Antwerpen

Zenderexploitant Norkring heeft op 31/1 j.l. een nieuwe steunzender voor haar commerciële DAB+ in Antwerpen in gebruik genomen. De steunzender is bedoeld voor het DAB+-netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Untitled%20design(13).jpg

De nieuwe steunzender in Vlaanderen maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. Vrij onlangs werd er al een steunzender in Gent in gebruik genomen. Binnenkort wordt er volgens de provider een steunzender in Attenrode/Wever in gebruik genomen.

In de periode van april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Het netwerk bestond tot op heden uit zes steunzenders die vrijwel geheel Vlaanderen en de regio Brussel van signaal voorzien. Hierbij is voornamelijk outdoor dekking in grote delen van Vlaanderen gegarandeerd. Eind dit jaar moet ook de indoordekking van het netwerk sterk verbeterd zijn.

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Het netwerk is ook in delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

mediamagazine.png

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.