05-02-18

Sport:Formule 1 vaker alleen op een betaalzender

Sport:Formule 1 vaker alleen op een 'betaalzender'

 

Formule 1-liefhebbers die zonder aanvullend abonnement op een betaalzender hun favoriete sport live willen volgen, krijgen ook in België & Nederland in de toekomst minder kijkmogelijkheden.

Zo verdwijnt de Formule 1 na het komende seizoen vanaf 2019 in het Verenigd Koninkrijk achter de betaalmuur. De Belgische én Nederlandse satellietkijker kan dit seizoen nog via de Astra2-satelliet (28,2° Oost en via Channel Four) nog enkele, maar zeker niet alle, races ongecodeerd via Channel 4 bekijken.

En daarna is deze Free To Air-kijkmogelijkheid voorbij. Vanaf 2019 is de Formule 1 in het Verenigd Koninkrijk exclusief bij betaalzender Sky Sports te zien. Wie in België & Nederland dan zonder abonnement op een betaalzender naar Formule 1 wil kijken, kan alleen nog bij het Duitse RTL terecht. Deze zender verlengde juist onlangs de uitzendrechtenovereenkomst waardoor de komende jaren de kwalificaties en races van alle Formule 1 Grand Prixes op deze zender te zien blijven.

350px.jpg

RTL is ook Free To Air (dus zonder abonnement) te bekijken via satelliet (Astra 1 op 28,2° Oost) maar de zender zit ook in het digitale basispakket van Telenet.

satellietschoteltje.gif

Tot hiertoe zond de VRT een korte samenvatting uit van de races én de RTBF de volledige race.Hoe het in de toekomst zit (nieuwe seizoen) is mij nog onbekend.De RTBF (TV & radio's) zitten verpakt bij de providers in het basispakket maar in een groot deel van Vlaanderen ook gratis te zien via hun DVB-T (ether) signalen.

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.