30-01-18

Radio Marol beleeft comeback

Radio Marol beleeft comeback

Terug in de lucht na veertig jaar afwezigheid

 

In het café Le Marseillais aan het Vossenplein in Brussel vond donderdagavond, 25 januari, de eerste live-uitzending plaats van Radio Marol. Bijna veertig jaar nadat het station een kort bestaan kende als Brusselse radiopiraat, brengt het kunstenproject Recyclart de zender opnieuw tot leven in de Marollenwijk. Slechts enkele ware Marolliens herinneren zich de oude vrije radio, die vanuit het hart van de wijk muziek uitzond. 

“De nieuwe uitzending is een eerbetoon aan Radio Marol en heeft een sociaal doel. Radio Marol moet de wijk opnieuw samenbrengen”, zeggen Cato Van Hoof en Léna Auclair, de twee stagiairs van Recyclart die het project op poten zetten. “Bedoeling is dat er nog edities volgen, die tweemaandelijks worden afgespeeld. We willen uitbreiden en ons niet enkel focussen op handelaars van het Vossenplein, maar ook de verhalen van buurtbewoners of organisaties opvoeren. Zo gaan we samenwerken met de vzw Poverello, die zich inzet voor minderbedeelden.”

Marollen.png

Radio is het bewijs dat de wijk leeft

Een prima concept want de Marollen vormen de laatste jaren een mooie mix van authentieke winkels en nieuwe concepten. Maar het is niet gemakkelijk een evenwicht te vinden in die mengeling. Vele Marolliens vrezen voor gentrificatie en velen onder hen moesten zelfs al verhuizen door de stijgende huurprijzen. Deze radio laat horen dat de wijk nog steeds bruist.

De tweede editie speelde zich af op maandag 29 januari, in café Au Mouton Bleu. Wie de uitzendingen mistte, kan op 6 februari tijdens het middaguur luisteren naar Radio Panik! (105. FM), de radio van kunstencentrum Recyclart, die de edities heruitzendt.

Klembord01.jpg

Klik en kijken via radiovisie.eu

Radio Marolles zond tijdens de jaren 80 uit voor Brusselse Marollenwijk. Direct daarna volgt een nieuwsbericht gepresenteerd door Claude Delacroix van Radio 21. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre. (bron: vrijeradio.be)

Radio Marolles - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.