12-02-18

Duitsland: NDR wijzigt planning uitrol DAB+

   Duitsland: NDR wijzigt planning uitrol DAB+

 

De Noord-Duitse publieke omroep NDR heeft een nieuwe planning opgesteld voor de uitrol van DAB+ in de deelstaten Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voorpommeren. Dit jaar gaan er acht nieuwe zenders aan, waaronder in Lingen langs de Nederlandse grens.

 

defaultbild8_v-contentgross.jpg

 

Oorspronkelijk zou de zender in Lingen, ten oosten van Almelo/Nordhorn, al vorig jaar aangezet zou worden, samen met een nieuwe zender in de regio Heide (in het westen van Sleeswijk-Holstein), maar om onbekende redenen is dit uitgesteld.

 

Beide zenders gaan nu binnen enkele maanden aan. Een precieze datum heeft de NDR nog niet bekendgemaakt. De zender in Lingen zorgt voor dekking in Zuidwest-Nedersaksen, maar zal ook in het zuidoosten van Drenthe, Oost-Salland en delen van Twente te ontvangen zijn.

 

file_164583.jpg

.

Komende zomer gaan er zenders aan Midden-Voorpommeren (regio Züssow, Wolgast, Anklam), Hildesheim (ten zuiden van Hannover in Nedersaksen) en het zuiden van Sleeswijk-Holstein (ten noorden van Hamburg).

 

Voor eind dit jaar staan zenders in de regio’s Schleswig (grofweg tussen Flensburg en Kiel), Stralsund (langs de Oostzee in Mecklenburg-Voorpommeren) en Lüneburg (ten zuidoosten van Hamburg in Nedersaksen).

 

Na de geplande uitrol voor dit jaar blijven er nog steeds flinke gebieden over waar de NDR niet via DAB+ te ontvangen is. De Noord-Duitse omroep loopt hiermee flink achter op andere regionale publieke omroepen in Duitsland, die vrijwel allemaal in hun gehele verzorgingsgebied buitenshuis te ontvangen zijn.

 

Lange tijd bleef ook de RBB, de publieke omroep voor Berlijn en Brandenburg, achter met de uitrol van DAB+ en was er alleen dekking in de regio Berlijn. Inmiddels is de omroep haar DAB+net in Brandenburg aan het uitrollen. Verwacht wordt dat medio april 97% van Brandenburg verzorgt wordt.

 

radio nl.jpgMartin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.