24-01-18

NL:SBS-zenders stilletjes gestopt met Teletekst

NL:SBS-zenders stilletjes gestopt met Teletekst

 

Zonder daar verder enige ruchtbaarheid aan te geven, hebben de zenders van de Talpa-zendergroep Teletekst stopgezet. SBS6, Veronica en Net5 volgen daarmee RTL

In april van 2017 stopte RTL al met het aanbieden van Teletekst op al haar zenders. Volgens RTL omdat hier nauwelijks meer gebruik van werd gemaakt. Enkel de pagina voor ondertiteling is behouden. Hetzelfde lot trof ook de Teletekst van de Vlaamse publieke omroep VRT. Eigenaar Talpa media heeft geen commentaar gegeven over het stoppen van Teletekst en volstaat met de melding dat de dienst sinds januari is gestopt, op de ondertiteling en 'gesproken ondertiteling' op pagina 888 en 889 na. Eerder vorig jaar stopte Nu.nl al met de nieuwspagina's.

De Nederlandse NPO omroepen blijven teletekst, inclusief de app hiervan gewoon aanbieden. De NOS en NPO hebben geen plannen deze dienst te stoppen. De teletekst van de publieke omroepen is zowel in medialand als bij veel gebruikers op de zenders of als app nog altijd zeer geliefd. In Duitsland bieden vrijwel alle publieke en commerciële omroepen nog teletekst aan. De dienst is daar ook als nieuwsbron nog altijd zeer geliefd.

ttv logo.jpgJan-Hein Visser

 

17ced648-b5cc-11e5-9e45-5b3e125a95d9_web_scale_0.7142857_0.7142857__.jpg

 

n.v.d.r.

Eclips TV brengt wél een mooi nieuwsoverzicht 's morgens tussen 8 en 10.Mensen met geen internet (of die niet kunnen werken met internet) hebben weinig aan de rolkrant van onze VRT...Persoonlijk vindt ik dat onze VRT 5 jaar te vroeg stopte met hun dienst!

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.