17-01-18

Radio 2 roept burgemeesters ‘op het matje’

Radio 2 roept burgemeesters ‘op het matje’

Luisteraars mogen hun burgemeester uithoren

 

Radio 2 brengt van 22 tot 26 januari de Vlamingen online samen met hun burgemeesters. ‘De grootste familie van Vlaanderen’ nodigde alle Vlaamse burgemeesters uit om in dialoog te gaan met hun inwoners tijdens een Burgemeestersmarathon. Luisteraars kunnen live vragen stellen via de regionale Facebookpagina’s van Radio 2. 

 

burgemeestersmarathon_header.png

 

Januari is de maand van de beste wensen en nieuwjaarsrecepties. Maar ook van goede voornemens. Zeker voor de burgervaders want voor hen gaan de laatste maanden in van hun huidige ambtstermijn. Wat gaan zij nog doen dit jaar?

Radio 2 geeft alle Vlamingen de kans om hun burgemeester te confronteren met hun vragen. Hoe kunnen de burgemeesters hun inwoners nog helpen? Wat willen ze op de valreep nog rondkrijgen vóór de volgende gemeenteraadsverkiezingen?    

In de laatste week van januari brengt de publieke zender 280 Vlaamse burgemeesters samen tijdens een unieke Burgemeestersmarathon. Elke dag in een andere provincie, in een ander regiohuis. Eén voor één beantwoorden ze in een Facebook-Live gesprek de vragen die er echt toe doen voor hun inwoners.

logo Radio 2.jpg


 De burgemeesters van de provincie Antwerpen starten met de marathon op maandag 22 januari 2018. Daarna volgen Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en ten slotte Vlaams-Brabant. Alle vragen voor burgemeesters zijn nu al welkom via de website van Radio 2 en op de regionale Facebookpagina’s .

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuws over...Euronews

Nieuws over...Euronews

Euronews na 25 jaar verder met Amerikaanse NBC

Het 25 jaar bestaande nieuwskanaal Euronews staat aan de vooravond van grote veranderingen. De samenwerking met het Amerikaanse NBC News is daarvan de oorzaak.

tZsCnjuh.jpg

Euronews blijft ook nadat de Amerikaanse nieuwszender NBC hier een groot belang heeft gekregen een zender die zich nadrukkelijk op Europa richt. Diverse lokale edities zijn al een tijdje in de lucht. Niet voor de Benelux, waar de Engelstalige versie wordt gedistribueerd, maar elders in Europa is bijvoorbeeld een Griekse, Franse, Duitse en Hongaarse versie te vinden. Behalve het opsplitsen in regionale Europese edities volgen binnenkort ingrijpende wijzigingen. De programmering gaat voor het eerst deels gepresenteerd worden. Dit is een gevolg van de fusie met NBC News. Items van NBC News zijn sedert 2 januari van dit jaar al veelvuldig te zien op de nieuwszender.

Euronews is bij alle aanbieders van digitale tv te zien. De (Engelstalige) HD-versie is vooralsnog enkel via de Eutelsat Hotbird satelliet op 13° Oost te ontvangen.

logo TotaalTV-2.jpgJan-Hein Visser

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TIP VOOR DONKERE DAGEN: DE GESCHIEDENIS VAN RADIO DELMARE

TIP VOOR DONKERE DAGEN: DE GESCHIEDENIS VAN RADIO DELMARE

 

De erfenis van Jan Kat is eindelijk helemaal afgewerkt
 
 
Je bent geïnteresseerd in radio, je valt voor het fenomeen zeezenders? En je heb tijdens deze sombere dagen echt niet veel zin om wat anders te doen? Dan kan je van de nood een deugd maken. ‘Fiets’ even door de markante geschiedenis van Radio Delmare, een zeezender die vooral is blijven steken in veel goede bedoelingen. Verhalen en anekdotes die niet hadden misstaan in een spannend jongensboek, ware het niet dat ze echt plaatsvonden. 
 

3031582-230cf046d8cce3605de5264f4edfd1b2.jpg

 
 
Radio Delmare heeft van 1977 tot 1982 geprobeerd om vanaf diverse schepen voor de Nederlandse kust radio uitzendingen te verzorgen. Oud Radio Delmare medewerker Jan Kat (John Anderson) begon in 2005 om de geschiedenis van het station op zijn weblog te publiceren. Met daarbij honderden unieke foto's uit deze merkwaardige geschiedenis. Jan Kat overleed in november 2012. Daarna werd zijn weblog offline gehaald. Daardoor was de geschiedenis van dit zeezenderproject niet meer te zien.
 

3031582-012df9e10a7ad83f37ee1b8739512074.jpg

 
 
Tot Vincent Schriel en Leendert Vingerling er hun sterke schouders onder zetten. Vanaf half maart hebben ze ruim tweehonderd uur gewerkt om alle teksten en foto's van de oorspronkelijke Radio Delmare geschiedenis van Jan Kat weer bij elkaar te zoeken. Walter Galle, Jan Paparazzi en Frans Schuurbiers hebben hen geholpen om de laatste ontbrekende foto's aan te leveren.
 
 
De volledige geschiedenis van Radio Delmare, zoals deze vanaf 2005 werd geschreven door Jan Kat, is weer online. Met alle historische foto's uit deze opmerkelijke periode. Leendert Vingerling, destijds ook medewerker van Radio Delmare, schreef er een mooi voorwoord bij.
 

3031582-efa1def53489e8a2ec2f2275f3af0fb2.jpg

Bron: Vincent Schriel
 

Jean-Luc Bostyn

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |