13-01-18

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

 

Gisteren, vrijdag 12 januari 2018, ging de allerlaatste uitzending van de regionale omroep Radio 2 West-Vlaanderen
vanuit het omroepgebouw op de Doorniksesteenweg 214b in Kortrijk de ether in.Onze vliegende reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge begaf zich toch nog eens ter plaatse om zich te vergewissen van de toestand aldaar.Deze keer wel niet met de fiets...beetje ver ...en bovendien geen al te best weer.Hij liet ons ook een kort verslagje mét wat foto's achter.Mooi voor het nageslacht en ideaal voor het radioarchief.

 

DSC_1564.JPG

Het Radio2 gebouw aan de Doorniksesteenweg in KortrijkNa 35 jaar aan de Rijselstraat 36, 25 jaar aan het Conservatoriumplein 1, en 14 jaar aan de Doorniksesteenweg 214b,
keert Radio 2 West-Vlaanderen terug naar het centrum van Kortrijk.


Maandag a.s. -15 januari - gaat de regionale omroep voor de eerste keer de ether in vanuit de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum "Track" aan het Conservatoriumplein in Kortrijk.


In het Conservatoriumgebouw zijn er verschillende partners waar Radio 2 trouwens kan mee samenwerken.Radio 2 wil meer dan ooit zichtbaar zijn in heel West-Vlaanderen, dicht bij de mensen.
Dankzij moderne middelen zullen de R2 reporters zeer mobiel zijn, aanwezig van de Panne tot Knokke, van Brugge tot Roeselare en Menen. Het is belangrijk te vertrekken van een goed uitgeruste redactie.Daarvoor is het Conservatoriumplein in Kortrijk een zeer zichtbare locatie.Ook bij R2 Limburg en Antwerpen staat nog een verhuis op het programma.

 

logo Radio 2.jpg

 

Jos had gisteren dus de kans om op de laatste dag van de uitzendingen in het huidige R2 gebouw nog een paar foto's mee te pikken.Weliswaar in het midden van de verhuis, maar ideaal ook als aandenken aan een gebouw waar 14 jaar toffe radio werd gemaakt.

 

Radio2 West Vlaanderen kan je beluisteren via FM op 100.1 FM (zeer goeie frequentie tot ver over de provinciegrens) en sedert 17 oktober 2017 ook via DAB+ in gans Vlaanderen.Ook online natuurlijk én er is nog hun website!

Lees HIER hoe je best luistert naar R2 in de auto.

Hieronder de fotoreeks.Je kan ze ook bekijken in groter formaat, even op klikken is daarvoor voldoende.

DSC_1564.jpg

DSC_1565.jpg

DSC_1566.jpg

DSC_1567.jpg

DSC_1568.jpg

DSC_1569.jpg

DSC_1570.jpg

DSC_1571.jpg

DSC_1572.jpg

DSC_1573.jpg

DSC_1574.jpg

DSC_1575.jpg

DSC_1576.jpg

DSC_1577.jpg

DSC_1578.jpg

DSC_1579.jpg

DSC_1580.jpg

DSC_1581.jpg

DSC_1582.jpg

DSC_1583.jpg

DSC_1584.jpg

DSC_1585.jpg

DSC_1586.jpg

DSC_1587.jpgPieter Van Banden /Jos Gurdebeke (foto's) ON8VRT

Track-Kortrijk.png

Maandag aanstaande, 15 januari, gaat de regionale omroep voor de eerste keer gebruik maken van de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum Track . In het grote gebouw hebben verschillende verenigingen, waar Radio 2 mee kan samenwerken, eveneens hun stek.

Tijdsbalkje rood.gif 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Groot Nieuws Radio start nieuwe jaar met veranderingen

NL:Groot Nieuws Radio start nieuwe jaar met veranderingen

De Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio start het nieuwe jaar met een aantal wijzigingen. Een aantal van deze wijzigingen zijn ook voor de luisteraars merkbaar.

groot-nieuws-radio-cvandaag.png

Sedert 1 januari, zal de radiozender voor haar nieuwsvoorziening gebruik gaan maken van de nieuwsvoorziening van het ANP en zal de file-informatie afkomstig zijn van de ANWB. Voorheen maakte de radiozender gebruik van de nieuwsbulletins van Novum Nieuws en de verkeersinformatie van de VID (Verkeersinformatiedienst).

Het nieuws en de file-informatie is te horen op elk heel uur en in de spitstijden ook op de halve uren. “Het ANP en de ANWB zijn al jarenlang betrouwbare partijen op dit gebied, we stappen met veel plezier naar hen over“, zegt Hanno Janse, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio.

De reden dat de radiozender overstapt naar nieuwe aanbieders van nieuws en verkeersinformatie is dat Novum en de VID beiden stoppen met het aanbieden van hun diensten aan radiozenders. Novum werd al in 2014 overgenomen door het ANP. De VID stopt met verkeersinformatie op de radio als gevolg vanwege een overname door Rijkswaterstaat.

Vanaf 5 februari is er ook ’s nachts op Groot Nieuws Radio elk heel uur nieuws van ANP te horen. De ANWB meldt zich op doordeweekse dagen tussen 06:00 en 22:30 uur. In het weekend hoor je de verkeersinformatie tussen 08:00 en 18:00 uur.

Met ingang van 1 januari 2018 is het bedrijf achter de radiozender, Groot Nieuws Radio B.V., gefuseerd met Stichting Groot Nieuws Radio. “Voor luisteraars en donateurs verandert er niets. Wel zullen de financiële jaarstukken door deze fusie vereenvoudigd worden. Met het oog op onze doelstellingen vinden we het erg belangrijk om zo open en transparant mogelijk te zijn richting de donateurs van Stichting Groot Nieuws Radio.“, aldus de radiozender.

Groot Nieuws Radio is in heel Nederland te ontvangen in de ether via DAB+ en tot eind dit jaar via de middengolffrequentie 1008 kHz. Daarnaast is de radiozender te beluisteren via diverse digitale aanbieders en wereldwijd via Internet.

Ook in Vlaanderen kan je luisteren via de middengolfzender (de enige Nederlandstalige radiozender op AM !)

mediamagazine.png

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 14 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van januari 1966 (52 jaar geleden), van de 2e week van januari 1976 (42 jaar terug), van de 2e week van januari 1986 (32 jaar geleden), en van de 2e week van januari 1996 (22 jaar geleden).

3848709966.4.jpg

Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren: Day Tripper van The Beatles, Wat Een Leven door Louis Neefs (zie foto), en Rescue Me door Fontella Bass. Verder hoor je minister Gaston Eyskens over het financieel beleid van de regering toen, de plaag van de muskusratten, de Britse premier Harold Wilson over de situatie in Rhodesië, nieuwigheden op het autosalon van Brussel in 1966, en de Amerikaanse president Lyndon B Johnson tijdens zijn State Of The Union over Vietnam.

- Mamma Mia van Abba, Golden Years van David Bowie, en Titles van Barclay James Harvest waren enkele van de straffe platen in de 2e week van januari 1976. Verder hoor je de coördinator van het Rode Kruis en de commandant van de Civiele Bescherming tijdens de overstroming in Ruisbroek, en de gevolgen van een explosie in de riolen in Tienen.

- na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van januari 1986 met ex-premier Paul Vanden Boeynants bij het begin van zijn fraudeproces, Dirk Frimout eerste Vlaamse kandidaat-astronaut, en zeiler Staf Versluys in Auckland tijdens de Whitbread zeilrace rond de wereld. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: Ik Wil De Wereld Zien van Johan Verminnen, Walk Of Life van Dire Straits, en Nikita van Elton John.

- daarna terug naar de 2e week van januari 1996 met de dood van de Franse ex-president François Mitterrand, reacties van kinderen op dat overlijden, en het groeiend vliegverkeer in Zaventem. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Wonderwall van Oasis, Beautiful Life van Ace Of Base, en Zie Me Graag van Clouseau.

Logo radio2 Nieuw 2015.png

De platenspeellijst

1-2-3 - LEN BARRY

Day tripper - THE BEATLES

Les marionettes - CHRISTOPHE

Wat een leven - LOUIS NEEFS (ZIE FOTO)

A must to avoid - HERMAN'S HERMITS

Let's hang on - THE FOUR SEASONS

Le folklore Américain - SHEILA

Rescue me - FONTELLA BASS

Girls, girls, girls - SAILOR

Mamma mia - ABBA

Als de dag van toen - REINHARD MEY

Same old story - CHIP TAYLOR

Golden years - DAVID BOWIE

Titles - BARCLAY JAMES HARVEST

In dulco jubilo - MIKE OLDFIELD

You're a friend of mine - CLARENCE CLEMONS & JACKSON BROWNE

Nikita - ELTON JOHN

Ik wil de wereld zien - JOHAN VERMINNEN

A good heart - FEARGAL SHARKEY

Saving all my love for you - WHITNEY HOUSTON

Walk of life - DIRE STRAITS

Het is altijd lente - PETER DE KONING

We've got it going on - BACKSTREET BOYS

Wonderwall - OASIS

Beautiful life - ACE OF BASE

Hand in my pocket - ALANIS MORISETTE

It's oh so quiet - BJORK

 

Louis.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |