12-01-18

Radio2: Blije maandag in de Topcollectie

Radio2: Blije maandag in de Topcollectie

Meest deprimerende dag van het jaar wordt leukste dag tijdens 'De Topcollectie'

sw_0_331.png

Zowat vijftien jaar geleden bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall het fenomeen 'Blue Monday', de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

 

Logo radio2 Nieuw 2015.pngVia een wetenschappelijk verantwoorde formule berekende de man dat 'de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen'. Dit zou dan te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakantiedagen ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Kortom: reden genoeg voor in de populaire 'Topcollectie' om van die sombere dag de meest vrolijke van het jaar te maken, althans op muzikaal vlak!

Daarom gaan ze op zoek naar die plaat die jou de nodige energie bezorgt om die dag verder door te komen. Laat het hen weten via onderstaand formuliertje en zij zorgen voor de rest!

Van welk liedje word jij echt een ander mens? Klik HIER en vraag ze aan !

pexels-photo-762041.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:07 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kort radionieuws

Kort radionieuws

Schemawijzigingen aan de ‘Radiolaan’

Joe zet één van zijn paradepaardjes vanaf 14 januari ook aan het werk in de avond. Naast zijn ochtendshow, mag Sven Ornelis iedere zondagavond (21:00-00.00 uur) ook Soft, Sweet en Lazy voor zijn rekening nemen. De naam van het programma dekt de lading. Diezelfde zondag gaat ook een nieuwe reeks van Zot Gedraaid van start (08:009:00 uur). Kris Wauters krijg dan o.a. Jan Verheyen, Evis Hanssen en Ben Crabbé op bezoek. Peter Verhoeven verlaat op zijn beurt Qmusic om vanaf maandag 15 januari vanaf 04:00 uur de nacht af te sluiten bij datzelfde Joe. Heidi Van Thielen, nu nog een beetje in de lappenmand na de bacteriële infectie die ze opliep in Bali, wordt verondersteld aanstaande maandag weer present te zijn om samen met Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck de ochtend van Q op gang te fluiten vanaf 06:00 uur. (Patrick De Smit)

sven.jpg

Nationale driekleur blijft op ‘wapperen’ op AM

België speelt nog steeds mee op de middengolf, dankzij de RTBF. Ondanks alle geruchten in december 2017 dat ook de Franstalige openbare omroep de uitzendingen zou stopzetten op de 621 kHz is er tot vandaag niks veranderd.

naamloos.png

Ook dat is een constante, de onduidelijkheid over wat de Waalse zuiderburen nu eigenlijk van plan zijn. Op 1125 kHz is nog steeds Viva Cité te horen. Niks speciaals, we wisten al langer dat die nog doorgingen. Maar dat La Première is gebleven op de oude vertrouwde 621 kHz is wel verrassend. De golflengte is nog steeds in gebruik. Het gevolg is dat je momenteel in heel België en een end daarbuiten nog steeds kan luisteren naar… Belgische (Franstalige) radio op de middengolf.

max.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Luisteraars willen groter zenderaanbod op DAB+

NL:Luisteraars willen groter zenderaanbod op DAB+

 

Een online petitie moet radiozender Efteling Kids Radio via het digitale radionetwerk DAB+ terug in de ether brengen. De zender trok onlangs zelf de stekker uit de digitale etherverspreiding.

 

331234098.jpg

 

Efteling Kids Radio besloot tot het staken van uitzending via DAB+ nadat de kinderzender aan het aanbod van KPN Interactieve TV was toegevoegd. Hierdoor heeft Eftelings Kids Radio bij alle grotere tv-aanbieders in Nederland beschikbaar. De radiozender huurde voor de DAB+ doorgifte bandbreedte bij dienstenaanbieder MTVNL. Net als radiozenders Arrow Classic Rock en Classic FM vindt Efteling Kids Radio de kosten van de DAB+ uitzendingen te hoog in combinatie met het aantal extra luisteraars die DAB+ verspreiding met zich meebrengt.

 

Door deze economische afwegingen wordt DAB+ voor veel gebruikers minder interessant. Juist zenders als Efteling Kids Radio, Arrow Classic Rock en Classic FM zorgen voor de meerwaarde van DAB+ omdat deze zenders niet analoog via FM in de ether te beluisteren zijn. Reden voor enkele luisteraars van Efteling Kids Radio een online petitie te beginnen. Deze moet de radiozender tot inkeer brengen en doen besluiten om de DAB+ uitzending te hervatten.

 

radio nl.jpg

Jarco Kriek

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |