20-01-18

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 21 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 3e week van januari 1963 (55 jaar geleden), van de 3e week van januari 1973 (45 jaar terug), van de 3e week van januari 1983 (35 jaar geleden), en van de 3e week van januari 1993 (een kwarteeuw geleden).

3848709966.4.jpg

Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren: Bachelor Boy van Cliff Richard, J’Suis D’Accord door Françoise Hardy (zie foto), en de Figaro Parodie van Dorus. Verder hoor je één van de Antwerpse studenten die Manneken Pis had gestolen in Brussel om de aandacht van de publieke opinie te vestigen op het probleem van gehandicapte kinderen en van arme mensen in de winter, de Amerikaanse zanger en acteur Bobby Darin over hoe het voor hem allemaal was begonnen, Tante Terry met haar kleuters in de sneeuw tijdens de extreem strenge én lange winter toen, en de Britse premier Edward Heath over het mislukken van de onderhandelingen in Brussel over de Engelse toetreding tot de EEG

- Clair van Gilbert O’Sullivan, Do It Again van Steely Dan, en De Massa van Zjef Vanuytsel waren enkele van de straffe platen in de 3e week van januari 1973. Verder hoor je de eerste toespraak van de toen pas hérkozen Amerikaanse president Richard Nixon, onze minister van defensie Paul Vanden Boeynants over zijn fel gecontesteerde hervormingsplannen voor het Belgische leger, vrije seksuele opvoeding voor kinderen, en PVV-voorzitter Willy De Clercq over de plannen van zijn liberale partij in de nieuwe regering Leburton.

- na 11 uur nieuws en hits van de 3e week van januari 1983 met de Amerikaanse president Ronald Reagan die vasthield aan het plan om middellange afstand kernraketten te plaatsen in West-Europa, maar die tegelijk open stond voor elk redelijk voorstel van de Russen, de vredesplannen voor het Midden-Oosten die zowel door Israël als door de PLO werden verworpen, de 2 miljoen buitenlanders die binnen de 2 weken Nigeria moesten verlaten, en een Russische spionagesatelliet op kernenergie met 45 kilo verrijkt uranium aan boord die op aarde dreigde neer te storten. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: De Bom van Doe Maar, Sexual Healing door Marvin Gaye, en 1999 van Prince.

- daarna terug naar de 3e week van januari 1993 met de aanval van Amerikaanse kruisraketten op Bagdad, en Vlaams minister van onderwijs Luc Vandenbossche die zich boos maakte tijdens een confrontatie met studenten die zich verzetten tegen de plannen van schaalvergroting van het hoger onderwijs. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Broken van Soulsister, Be My Baby van Vanessa Paradis, en Would I Lie To You door Charles & Eddie. 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

De platenspeellijst

The night has a thousand eyes - BOBBY VEE

Eso beso - PAUL ANKA

J'suis d'accord - FRANCOISE HARDY (zie foto)

Ramblin' rose - NAT KING COLE

Tell him - THE EXCITERS

Figaro parodie - DORUS

Bachelor boy - CLIFF RICHARD

My man is a sweet man - MILLIE JACKSON

Clair - GILBERT O'SULLIVAN

You're a lady - PETER SKELLERN

Do it again - STEELY DAN

De massa - ZJEF VANUYTSEL

Ich hab die Liebe gesehen - VICKY LEANDROS

The mosquito - THE DOORS

You can't hurry love - PHIL COLLINS

The blues - RANDY NEWMAN & PAUL SIMON

Let's go dancing - KOOL & THE GANG

De bom - DOE MAAR

The story of the blues - THE MIGHTY WAH!

Sexual healing - MARVIN GAYE

1999 - PRINCE

Would I lie to you - CHARLES & EDDIE

Be my baby - VANESSA PARADIS

Could it be magic - TAKE THAT

Teken van leven - MAMA'S JASJE

Broken - SOULSISTER

Rock with you - INNER CIRCLE

 

FRANCOISE%20HARDY.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.