02-02-18

Heart en Smooth Radio breiden uit in Noordwest-Engeland

   Heart en Smooth Radio breiden uit in Noordwest-Engeland

 

De netwerken Heart en Smooth Radio zijn binnenkort in een nog groter deel van het noordwesten van Engeland te beluisteren. Global Radio heeft hiervoor de lokale radiostations The Bay in Lancaster en Lakeland Radio in Kendal gekocht. De wijzigingen worden later dit jaar doorgevoerd.

file_15014.jpgThe Bay wordt omgedoopt tot Heart. Hiermee krijgt het popnetwerk een 23e editie. Lakeland Radio wordt Smooth Radio, wat de zevende editie voor het easy listening netwerk wordt.

Zowel Heart als Smooth Radio waren al op FM te ontvangen in grote delen van Noordwest-Engeland, maar in de regio’s Lancaster (Lancashire) en Kendal (Cumbria) is de ontvangst matig. Met het opslokken van The Bay en Lakeland komt hier verandering in.

Momenteel heeft zowel The Bay als Lakeland Radio nog 24 uur per dag een eigen programmering. Daar komt na de naamswijziging verandering in, want beide stations nemen dan 17 uur per dag de netwerkprogramma’s van Heart en Smooth uit Londen over.

 

Alleen tijdens de ochtend- en avondspits blijven er lokale programma’s te horen in het noordwesten. En dat worden separate edities, want het overnemen van de lokale programma’s van Heart en Smooth uit Manchester mag vooralsnog niet.

 

Global Radio, de grootste aanbieder van commerciële radio in het Verenigd Koninkrijk, kocht The Bay en Lakeland Radio in november van de CN Group. Beide stations hebben te weinig luisteraars om de hele dag door eigen programma’s te maken. Global Radio is eigenaar van radiostations als Capital, Classic FM, Heart, Smooth Radio, LBC en Radio X.

 

radio nl.jpg

Martin Slijper

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.