07-01-18

Satellietnieuws

Satellietnieuws

sony.jpg

Sony Crime Channel test Free To Air via Astra 2 (28,2° Oost)

Vanaf 13 februari is 'Sony Crime Channel' ongecodeerd (Free To Air) te bekijken voor iedereen met een voor de Astra-2 (28,2° 0ost) geschikte ontvangstinstallatie.De zender is een nieuw kanaal met crime series en documentaires van Tru TV en Sony Pictures. De zender komt via Freesat en is daarmee ook in de Benelux te ontvangen.

 

Testuitzendingen zijn ondertussen al te zien op de Astra 2 (28,2° Oost) en wel op de frequentie 11.306 (V) met SYM: 27.500en FEC: 5/6( DVB-S, QPSK).

Momenteel wél nog onder het nummer "53385"....Now showing Sony Channel FTA en "53390"....Now showing Sony Channel +1 FTA

 

Logo%20WELT_TV.jpg

Duitse nieuwskanaal N24 verder als WELT TV

N24, de Duitse nieuws en documentairezender N24 is voortaan te ontvangen als WELT TV. Eigenaar WeltN24 heeft daartoe besloten om de zender een meer internationale uitstraling te geven. De zender is ook gelieerd aan ProSiebenSat.1. Net als N24 blijft WELT in SD kwaliteit en Free To Air via de Astra-1 (19,2° Oost) te bekijken.

N24, nu dus WELT TV, is ook te bekijken voor abonnees van Telenet, deze zender zit in het digitale basispakket !

satellietschoteltje.gif

Satellite Magazine.jpg

Jan-Hein Visser

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Petitie behoud erediensten bij VRT

Petitie behoud erediensten bij VRT

Voorlopig blijven ze, maar liberalen blijven volhouden

 

Volgens Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) behoort het uitzenden van religieuze erediensten “niet tot de kerntaken en ook niet tot de autonome beslissingsbevoegdheid” van de VRT. Een “eredienst uitzenden is geen redactioneel programma”, stelde de minister op 6 december 2017 in het Vlaams Parlement. Hij verkiest dat er geen religieuze erediensten meer uitgezonden worden.

tvmis.jpg

                                                                                                                  Foto:kerk-lubbeekglabbeek.be

Er werd evenwel “voorlopig” geen consensus gevonden in de Vlaamse regering om de uitzendingen af te schaffen, zo werd tussen Kerstmis en Nieuwjaar bekendgemaakt. Toch willen de liberalen de discussie opnieuw op de tafel brengen bij de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT. De huidige loopt af in 2020. Dan verdwijnt mogelijk ook de eucharistieviering op de zondagochtend bij Radio 1.

Het christelijke opinieweekblad Tertio lanceerde daarom op 13 december 2017 een petitie voor het behoud van de uitzendingen van religieuze erediensten op de openbare omroep. Eerder waren immers al de “uitzendingen door derden” die ruimte boden aan de erkende erediensten en levensbeschouwingen, gesneuveld. Een herhaling van dat scenario met de uitzendingen van rooms-katholieke, orthodoxe, protestantse, evangelische, islamitische en joodse erediensten wenste Tertio te vermijden.

“Ook na het nieuws dat de uitzendingen voorlopig niet geschrapt worden, blijft het zinvol om steun voor die programmatie van de erediensten uit te drukken door een petitie te ondertekenen”, vinden de initiatiefnemers. “Zo kan aan de politici een duidelijk signaal gegeven worden dat deze uitzendingen een belangrijke service blijven voor wie door ouderdom, ziekte of andere omstandigheden niet aanwezig kan zijn in een religieuze viering”.

Op dit moment zijn er bijna zesduizend ondertekenaars.

° De petitie

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland richt DAB+-taskforce op

Nederland richt DAB+-taskforce op

Indeling van de digitale ether moet beter

 

Plannen om een DAB+-netwerk uit te rollen, dat is 1, dat ook effectief doen is 2 en het goed doen, dat is 3. De Nederlandse bovenburen, die al enkele jaren ervaring hebben met DAB+, worden regelmatig met die realiteit geconfronteerd. In die mate dat men er een taskforce gaat opzetten om één en ander in goede banen te leiden.

De bedoeling is om de indeling van de digitale ether te verbeteren. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. Eén en ander draait rond frequentieblok, ‘laag 7′, dat niet verdeeld is omdat de landelijke commerciële spelers deze ongeschikt achten. Het betreft vijf losse regionale kavels die landelijk één netwerk kunnen vormen.

Commerciële regionale zenders zouden er gebruik van kunnen maken, maar de landelijke collega’s vrezen dat dit problemen zal geven bij het luisteren in de auto, het overschakelen tussen zendmasten zou niet zonder storingen verlopen. Bovendien zij er vragen bij de manier waarop de overheid de capaciteit wil veilen.

DAB-ontvanger.png

Lokalen vinden het slecht plan

Broadcast Partners kwam daarop met een plan waarbij ‘laag 7’ helemaal naar de landelijke zenders zou gaan. De lokale omroepen en regionale commerciële zenders zouden dan gebruik moeten maken van zogenoemde ‘bovenlokale multiplex’, bestaande uit vijftig subregionale kavels. Maar de lokalen, gegroepeerd in de OLON/NLPO vinden dat een verslechtering.

In de taskforce zullen alle partijen deelnemen die op momenteel gebruik maken van de digitale ether. Dat betekent dat niet alleen alle radiopartijen erbij zullen zitten, daarnaast komt er immers een werkgroep die de technische aspecten verder uitwerkt en toetst op de haalbaarheid ervan.

Mona Keijzer: “Naast Agentschap Telecom zie ik een belangrijke rol weggelegd voor de zendoperator Broadcast Partners. Om te verzekeren dat deze partijen zoveel mogelijk consensus bereiken, ben ik eveneens voornemens om een onafhankelijke voorzitter voor de technische werkgroep te benoemen. Voordat ik tot benoeming van beide onafhankelijke voorzitters overga, zal ik mijn keuze voorleggen aan de sector”.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:Lokale zenders Beieren in HD op Astra 1

Satelliet:Lokale zenders Beieren in HD op Astra 1

 

Wie via de Astra 1 tv kijkt krijgt binnenkort de beschikking over nog meer free to air HD-kanalen. De lokale omroepen uit Beieren gaan allemaal in HD uitzenden, maar sommige kanalen delen wel één zender. Via twee transponders zijn op dit moment de volgende zenders te zien van:

 

muziekmuseum satelliet.jpg

 

Frequentie 11.552 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 – 8PSK

 • a.tv HD
 • münchen TV HD
 • Regional Fernsehen Oberbayern HD
 • Ulm-Allgäu HD
 • intv HD
 • Lokal TV Portal HD (ab 24.10.2017)

Frequentie 11.714 H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 – 8PSK

 • Mainfranken HD
 • Franken Fernsehen HD
 • TVA-OTV HD
 • tv Oberfranken HD
 • Niederbayern HD

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |