06-01-18

Radio PROS maakt verwachtingen waar

Radio PROS maakt verwachtingen waar

0verstap van FM band naar internet is succesvol

 

Radio PROS leeft en zit diep verankerd in de harten van zijn luisteraars, de band is sterk en hecht, dit blijkt opnieuw uit het succes  van de internetstreams. De programmering wijzigt niet, alle uitzendingen blijven behouden. Veel luisteraars maakten inmiddels de overstap daarbij geholpen door de medewerkers bij de installatie van internetradio’s bij de luisteraars thuis.

PROSspandoek.png


Radio PROS toonde in het verleden dikwijls zijn warme hart door de talrijke acties die op poten werden gezet. Recent kregen bijvoorbeeld nog meer dan honderd kinderen een geschenk van 25 euro tijdens het Sinterklaasfeest. Nu blijkt ook de appreciatie van de luisteraars. Zij tonen op hun beurt dat ze Radio PROS een warm hart toedragen en blijven massaal luisteren via internet naar hun favoriete station.
 
Het bestuur werkt momenteel aan een plan om de luisteraars te voorzien van een internetradio aan een zeer gunstige prijs en zelfs gratis wanneer zij aan bepaalde criteria voldoen. Heeft u momenteel een internetradio maar ondervindt u problemen met de installatie ervan, dan kan u contact opnemen met PROS. Vanaf februari worden er een aantal internetradio’s weggegeven. Luisteraars kunnen nog steeds bellen naar 070/22.22.50.  

Zopas is PROS bij het audiostreamen overgeschakeld naar een hoger pakket slots (in plaats van 200). Niemand doet momenteel beter als internet-only in Vlaanderen. 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

31-12-2017 Atom TV bij PROS (2).jpg

Kijk ook naar beelden op Atom TV...HIER (Emotionele dag bij Radio P.R.O.S.)

Tijdsbalkje rood.gif

 

08:56 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

Radio2:De Pré Historie van morgen 7 januari 2018

 

Guy brengt je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van januari 1960 (58 jaar geleden), van de 1e week van januari 1970 (48 jaar terug), van de 1e week van januari 1980 (38 jaar geleden), en van de 1e week van januari 1990 (28 jaar geleden).

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 58 jaar geleden waren: Mack The Knife door Bobby Darin, Café Zonder Bier van Bobbejaan Schoepen, en Mona Lisa door Conway Twitty. Verder hoor je Nelson Mandela kort voor hij voor lang de gevangenis invloog, minister De Schrijver over het bezoek van koning Boudewijn aan Kongo, koning Boudewijn na dat bezoek aan Kongo, de nakomeling van Madame Tussaud over het maken van het wassen beeld van president John F. Kennedy, en filmregisseur Billy Wilder over werken met actrice Marilyn Monroe tijdens de opnames van Some Like It Hot.

Call Me Number One van The Tremeloes, Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, en She Sold Me Magic van Lou Christie waren enkele van de straffe platen in de 1e week van januari 1970. Verder hoor je minister De Saeger over de bouw van een megasluis in Zeebrugge, geen Vlaamse crèches in Brussel, een Nieuwjaarsbrief van een klein meisje van 48 jaar geleden, en een reeks gasontploffingen in ons land als gevolg van het overschakelen van stadsgas op aardgas.

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van januari 1980 met jonge mannen die bewust burgerdienst deden in plaats van legerdienst, waarom Marva stopte met live optreden, en de toestand in de Brusselse ziekenhuizen als gevolg van de huisartsenstaking. Enkele hits van 38 jaar geleden waren: Can We Still Be Friends van Robert Palmer, Fly Too High van Janis Ian, en Een Huisje In Montmartre van Will Tura.

Daarna terug naar de 1e week van januari 1990 met brandstichtingen in drie kerststallen in Zwevegem, de koopjesperiode volgens Marianne Thyssen van het Christelijk Middenstandsverbond en volgens minister Willy Claes, en de begrafenis van journalist Danny Huwé die door een sluipschutter werd vermoord in Roemenië. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Steamy Windows door Tina Turner (zie foto), De Marie Louise van Bart Kaëll, en Dear Jessie van Madonna.

 

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

Rag mop - THE JAYE BROTHERS

Oh Carol - NEIL SEDAKA

Mack the knife - BOBBY DARIN

Till I kissed you - THE EVERLY BROTHERS

Café zonder bier - BOBBEJAAN SCHOEPEN

Mona Lisa - CONWAY TWITTY

Marina - ROCCO GRANATA

El Paso - MARTY ROBBINS

Thanks - J. VINCENT EDWARDS

Beautiful people - MELANIE

Call me number one - THE TREMELOES

She sold me magic - LOU CHRISTIE

We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar ? - LEEN JONGEWAARD & ADELE BLOEMENDAAL

Fortunate son - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

Raindrops keep falling on my head - B.J. THOMAS

Bourée - JETHRO TULL

Gonna get along without you now - VIOLA WILLS

Fly too high - JANIS IAN

Can we still be friends - ROBERT PALMER

Een huisje in Montmartre - WILL TURA

Another brick in the wall (part two) - PINK FLOYD

Rapper's delight - THE SUGARHILL GANG

Steamy windows - TINA TURNER (zie foto)

This old heart of mine - ROD STEWART & RONALD ISLEY

Don't know much - AARON NEVILLE & LINDA RONSTADT

De Marie-Louise - BART KAELL

When you come back to me -JASON DONOVAN

Dear Jessie - MADONNA

Volere - GIPSY KINGS

Lily was here - DAVE STEWART & CANDY DULFER

 

TINA%20TURNER.jpg

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

Duitsland:Wederom grote klus Broadcast Partners en Divicon

 

Broadcast Partners uit Terneuzen en Divicon Media hebben opnieuw een grote opdracht in Duitsland binnengesleept. Met ingang van 2018 gaan zij alle commerciële FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren. Eerder sloot het bedrijf ook al een contract met de publieke omroep MDR af.

 

Sedert1 januari 2018 verzorgen Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig de FM-uitzendingen van de commerciële zenders 89.0 RTL en Radio Brocken (verenigd in Funkhaus Halle). Vanaf april komen hier Radio SAW en Rockland bij (onderdeel van VMG Verlags- und Medien GmbH & Co). In totaal gaat het om 35 FM-zenders. Tevens wordt gekeken of zenders aangepast en verbeterd kunnen worden.

 

De afgelopen jaren verzorgde Media Broadcast de FM-uitzendingen van de vier commerciële radiozenders Echter besloot deze zenderexploitant haar analoge FM-zenders af te stoten, waarna de stations op zoek moesten naar een nieuwe zenderexploitant.

 

file_42114.jpg

 

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken samen aan de realisatie van dit FM-zenderpark. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in Divicon Media en begeleidt het bedrijf met kennis, ervaring en beproefde concepten. Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening.

 

Eerder sloot ook de publieke omroep MDR een contract met Divicon Media voor de verzorging van haar zenderpark. Hierdoor gaan Broadcast Partners en Divicon Media alle regionale FM-zenders in de deelstaat Saksen-Anhalt exploiteren.

 

Vorige maand maakte ook Radio/Tele FFH, eigenaar van Hit Radio FFH, Planet Radio en Harmony FM in Hessen, bekend haar 56 FM-zenders te laten verzorgen door Broadcast Partners en Divicon Media.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouw wint na 34 jaar alsnog prijs van radiostation

Vrouw wint na 34 jaar alsnog prijs van radiostation

 

Een vrouw in Australië heeft 34 jaar na het aanmelden voor een winactie alsnog een prijs gekregen van een radiostation. In 1983 kocht de toen 22-jarige Robyn Auld een pak chocolademelk om zo kans te kunnen maken op de 96 beste albums allertijden. Ze stuurde de actiecoupon netjes op naar 96FM.

 

Wat ze echter niet wist is dat de coupon nooit bij het radiostation was aangekomen. Tot vorige week althans. Toen werd bij 96FM in Perth alsnog de aanmelding van de vrouw bezorgt per post.

 

 

Bij de radiozender waren ze zo verbaasd dat ochtenddeejays Carmen Braidwood en Brad Fitzgerald spontaan een zoektocht startten naar Robyn. Via social media ging #FindRobyn dan ook als een lopend vuurtje.

 

De zoektocht had succes, want afgelopen donderdag werd ze gevonden. Robyn Liebeck, zoals de vrouw nu heet, woont nu in een klein dorpje genaamd Muntadgin, 300 km van Perth vandaan. Via een familielid hoorde ze dat het radiostation naar haar op zoek was.

 

Robyn werd vrijdag naar de studio gehaald waar ze na 34 jaar alsnog een prijs kreeg. Geen 96 albums, maar 2000 Dollar, de waarde die de 96 albums toen zouden hebben.

 

 

Overigens was “Thriller” van Michael Jackson destijds de meest gedraaide plaat op 96FM Stereo, zoals de zender destijds heette.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |