16-01-18

Duitsland:Veranderingen in de nacht bij regionale publieke radio

   Duitsland:Veranderingen in de nacht bij regionale publieke radio

 

De Duitse regionale publieke radiostations gaan hun nachtprogrammering herstructureren. Grootste wijzigingen zijn dat NDR2 en WDR2 de ‘ARD Popnacht’ weer gaan uitzenden. De ‘NDR1 Nacht’ wordt ingeruild voor de ‘ARD Hitnacht’ terwijl het door WDR4 geproduceerde ‘Rhythmus der Nacht’ verdwijnt.

 

image.png

 

Tot nu toe werd de ARD Popnacht uitgezonden door de popzenders Bremen 4, hr 1, hr 3, SR 1 Europawelle en Radio Berlin 88 8. Eigenlijk betreft de ARD Popnacht gewoon de overname van de nachtuitzendingen van SWR 3.

Vanaf 17 januari sluiten ook NDR 2 in Noord-Duitsland en WDR 2 in West-Duitsland zich weer aan bij de ARD Popnacht. Voor NDR 2 betekent dit een terugkeer na 27 jaar. Sinds 1990 had NDR 2 haar eigen nachtprogramma. Sinds 2011 werd het nachtprogramma van NDR 2 onder de naam ‘NDR 2 und WDR 2 Die Nacht’ ook op WDR 2 uitgezonden.  

Maar ook de ARD Hitnacht,  het gezamenlijke nachtprogramma van de oldies- en Duitstalige popzenders hr 4, Antenne Brandenburg, WDR 4, SR 3 Saarlandwelle en SWR 4 op de schop. De Saarlandische Rundfunk stopt het de productie van het nachtprogramma en geeft het stokje over aan de NDR.

 

file_177290.jpg

 

Als gevolg hiervan is de ARD Hitnacht vanaf 17 januari ook te horen op NDR 1 Niedersachsen. NDR 1 Radio MV, NDR 1 Welle Nord en NDR 90,3. De gemeenschappelijke ‘NDR 1 Nacht’ verdwijnt hierdoor.

Daarnaast stopt ook WDR 4 met het produceren van de ARD Hitnacht in de nacht van zaterdag op zondag, waardoor ‘Rhythmus der Nacht’ verdwijnt.

 

radio nl.jpgMartin Slijper

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.