29-12-17

Topradio blijft via DAB+ in de ether !

Topradio blijft via DAB+ in de ether !

 

TOPradio heeft in een dikke maand tijd genoeg geld opgehaald om voorlopig te kunnen blijven uitzenden via de digitale ether (DAB+). Op Tweede Kerstdag bereikte TOPradio met haar actie het voorlopige einddoel van 75.000 euro. De actie ging in november van start.

topradio.jpg

Zoals eerder al bekend was verliest de commerciële radiozender vanaf 1 januari haar etherfrequenties in Vlaanderen. De zender is dan alleen nog te ontvangen via de digitale ether (DAB+) en het Internet. Aangezien het uitzenden via DAB+ geld kost probeert de radiozender haar luisteraars in stelling te brengen om deze kosten gedeeltelijk mee te financieren.

DR_adwNW4AA8OSc.jpg

De radiozender kon opTweede Kerstdag het nieuws brengen dat de benodigde 75.000 euro is binnengehaald: “We made it! Het doelbedrag €75.000 is binnen dus we blijven nog zéker 1 jaar langer digitaal (DAB+/STREAM/TV). Komend weekend maken we de eindstand bekend.“, aldus de radiozender via Twitter.

De voorbije jaren werden de DAB+ distributiekosten betaald met de (regionale) FM-reclame-inkomsten. Deze inkomsten vallen, door de recente overheidsbeslissing, vanaf januari volledig weg. Voor het jaar 2018 heeft de radiozender middels de crowdfundingactie voldoende geld ontvangen. Voor het jaar 2019 zal er wellicht weer een actie nodig zijn om voldoende geld binnen te halen om te kunnen blijven uitzenden via de digitale ether.

TOPradio gaat de komende periode ook het gebruik van digitale radio’s promoten. Momenteel zou nog maar zes procent in Vlaanderen beschikken over een DAB+-toestel.

In delen van Zuid Nederland kan de radiozender via DAB+ ook worden beluisterd op kanaal 11A. Naast de digitale ether kan de radiozender ook wereldwijd via Internet worden beluisterd. Naast de radiozender kan via Internet ook de themazender TOPselection worden beluisterd.

mediamagazine.png

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.