10-01-18

Radio Tequila: back to the future

Radio Tequila: back to the future

Maar eerst even uit de lucht

 

Radio Tequila nam op vrijdag 29 december 2017 afscheid van de vertrouwde 105.1 FM. In de voorbije erkenningsronde kreeg het lokale station een nieuwe erkenning voor nog eens negen jaar.Men keert nu in Deinze terug op de ‘oude’ frequentie, 106.2 FM.

image001.png

De grootste verandering is evenwel dat er nu ook zal worden uitgezonden voor Aalter, via 107.8 FM. In de beginjaren van Tequila, voor het zendgebied werd ingeperkt, had de zender in de regio Aalter een uitgebreid en trouw luisterpubliek. Het is de bedoeling om die verloren plaats weer in te palmen.

Radio Tequila heeft in de voorbije 35 jaar in de Leiestreek een reputatie opgebouwd waarbij de lokale informatie wordt verpakt in muziek. Organisatoren, overheid, handelaars en verenigingen kunnen met hun informatie altijd bij hen terecht. Daarom wil men het team van vrijwilligers uitbreiden met medewerkers en informanten uit Groot Aalter en ook uit Nevele, dat eerlang ‘trouwt’ met Deinze. Het blijft de bedoeling het ‘hartland’ te blijven bedienen. Dat is naast Deinze vooral Zulte, Nazareth en Kruishoutem, waar het ooit begon in 1982.

Tegelijk met het installeren van de twee zenders, in Deinze en Aalter, en de straalverbinding tussen beide, werd ook al een nieuwe opnamestudio geïnstalleerd. In de loop van dit jaar krijgt de live studio volledig nieuwe apparatuur en een nieuw radiopakket.

De automatisering blijft ondertussen wel draaien. Dat betekent dat er op zaterdag, zondag en maandag toch nog via de website kan geluisterd worden. 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.