02-01-18

Blue Planet II vanaf vandaag bij VRT (Canvas/Ketnet)

Blue Planet II vanaf vandaag bij VRT (Canvas/Ketnet)

Blue Planet II bij VRT zowel met Vlaamse voice over als origineel geluid

De succesvolle en zeer gewaardeerde BBC natuurserie Blue Planet II is vanaf dit jaar ook op de Nederlandse en Vlaamse tv te zien. De VRT biedt ook een optie met origineel geluid.

maxresdefault.jpg

In 2002 zond Canvas de baanbrekende serie Blue Planet uit en ook de opvolger, recent uitgezonden op de BBC, is te zien bij de Vlaamse publieke omroep. Net als Planet Earth II vorig jaar verlegt Blue Planet II opnieuw de grenzen van de natuurdocumentaire, met ronduit adembenemende beelden van het leven in de zeeën en oceanen, en op de kusten over de hele wereld. De BBC werkte vier jaar aan de reeks. Blue Planet II telt zeven afleveringen. De reeks wordt uitgezonden vanaf dinsdag 2 januari om 21.15 u. op Canvas en Canvas+ (via Ketnet).

 

 

Voor het eerst biedt de VRT twee versies van een BBC natuurreeks: een Nederlandstalige met de commentaarstem van Vic De Wachter (op Canvas); en de originele Engelstalige, met commentaar van David Attenborough zoals deze ook op de BBC zelf was te horen. (op Canvas+ via het kanaal van Ketnet).

 

In Nederland brengt de EO de serie hoogstwaarschijnlijk uitsluitend zonder origineel commentaar.

 

ttv logo.jpg

Jan-Hein Visser

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.