29-12-17

NL:Flinke opmars DVB-T2 maar bij Digitenne vertraagd

NL:Flinke opmars DVB-T2 maar bij Digitenne vertraagd

 

 

De DVBT-2 techniek maakt een flinke opmars in Europa, maar in Nederland wil het nog niet erg vlotten. KPN moet hoe dan ook binnen afzienbare tijd gaan omschakelen.

 

naamloos.png

 

In vrijwel heel Europa wordt stapsgewijs op DVB-T2 uitzendingen overgeschakeld, maar KPN stelt dit in Nederland zo lang mogelijk uit. Van afstel kan geen sprake zijn, want een omschakeling naar DVB-T2 is al aangekondigd. Dat vergt een enorme operatie omdat vrijwel alle decoders dan moeten worden vervangen. Hierdoor loopt Nederland op dit gebied intussen wel achter op Duitsland, Engeland, Scandinavië, Frankrijk en intussen zelfs op het eigen buurland België.

 

 

In België is sinds deze maand wel een DVB-T2 aanbod beschikbaar waarbij de nieuwste HEVC techniek wordt toegepast '(Antenne TV). M7 Group S.A. (TV Vlaanderen) heeft dit aanbod geïntroduceerd voor Vlaanderen en Brussel.

 

antennetv-apparatuur-cimodule.jpg

 

De VRT en RTBF zijn voorlopig nog in het oude DVB-T en bovendien is de RTBF in Vlaanderen beperkt te ontvangen. M7 Group biedt via Antenne TV wel de Waalse RTL zenders aan, naast alle bekende Vlaamse commerciële zenders. Een volledig frequentieoverzicht is hier te vinden.

 

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser) 

ttv logo.jpg

 

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.