19-01-18

Virgin Radio breidt uit naar Zwitserland

Virgin Radio breidt uit naar Zwitserland

 

file_41636.jpg

 

Een bekend merk betreedt binnenkort de Zwitserse radiomarkt. Uiterlijk maart 2018 starten onder de vlag van Virgin Radio twee radiostations in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland via DAB+ en internet.

 

Virgin Radio Hits gaat een progressief muziekformat bieden met uitsluitend de nieuwste hits en richt zich op de jongerendoelgroep.

 

Liefhebbers van de beste rock van nu en de afgelopen twintig jaar kunnen binnenkort terecht bij Virgin Radio Rock.

 

Voor Virgin Radio Hits en Virgin Radio Rock heeft AZ Medien een licentie verworven bij Richard Branson, eigenaar van het merk Virgin. AZ Medien is momenteel al actief met de lokale zenders Radio Argovia en Radio 24 die ook in heel Duits-Zwitserland via DAB+ te ontvangen zijn.

 

 

Het is de bedoeling dat beide Virgin zenders in heel Duits-Zwitserland via DAB+ gaan uitzenden. Op welke manier dit gaat gebeuren is nog onduidelijk, want zowel de landelijke als regionale DAB+netten in Zwitersland zitten momenteel (zo goed als) vol.

 

Virgin Radio startte in 1993 met uitzenden in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is het radiomerk, middels licentieovereenkomsten, ook te vinden in de ether van onder meer Frankrijk, Italië, Roemenië, Jakarta, Dubai, Canada, Libanon en Turkije.

 

RadioNL (Martin Slijper)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.